بی شک تمام افرادی که رزومه آن ها پذیرفته شده و قصد شرکت در مصاحبه شغلی را دارند ، بسیار خوشحال هستند اما در کنار این خوشحالی ، دچار استرس و ترس نیز خواهند شد . این استرس و نگرانی ناشی از چیست ؟
ممکن است برخی از افراد برای اولین بار در مصاحبه های استخدامی حاضر شده و دچار استرس شوند یا به دلیل اینکه علاقه بسیار زیاد به آن شغل داشته ، نگران شوند و یا برخی دیگر از علت ها مانند کمبود اعتماد به نفس ، نداشتن تجربه و غیره .
لازم است بدانید که برای موفقیت در مصاحبه شغلی باید آمادگی لازم را داشته و با اعتماد به نفس هر چه بیشتر در مصاحبه حضور پیدا کنید . شاید در روزهای مانده به مصاحبه به دلیل نگرانی زیاد مضطرب شده و یا حتی تصمیم بگیرید مصاحبه را کنسل کنید .
شاید این نظریه افراد که مصاحبه استخدامی ، استرس زا است ! صحیح باشد اما کلید اطمینان خاطر برای انجام موفقیت آمیز آن و یا پیروزی در مصاحبه استخدامی تنها آمادگی لازم است . گاه شما برای مصاحبه عصبی خواهید شد اما به خود این اطمینان را دهید که بهترین فرد برای فرصت شغلی مورد نظر هستید .
لازمه آمادگی برای مصاحبه ، برنامه ریزی کردن است ! به طور مثال بدانید که چه می خواهید به تن کنید ، صحبت هایی را که آماده کرده اید را با خود تکرار کنید ، از سوالات مصاحبه شغلی باخبر شوید و خودتان را برای سوال هایی که از شما خواهند پرسید .
موفقیت در مصاحبه شغلی نه تنها در گرو آمادگی و اعتماد به نفس است بلکه دیگر راهکارهایی نیز دارد که در ادامه آن ها را بیشتر توضیح خواهیم داد .
-
خود را برای پاسخ سوال های احتمالی آماده کنید
تنها فکر کردن و خواندن سوال های مصاحبه شغلی کافی نیست بلکه باید جواب های آن ها را به طور کامل نوشته و آن ها را با صدای بلند در مقابل یکی از اعضای خانواده و یا آینه تمرین کنید . شاید فکر کنید این کار امری بیهوده می باشد ، اما اینطور نیست .
فردی که با سوالات مصاحبه شغلی آشنا بوده و پاسخ ها را تمرین کرده باشد ، مغز آن ها توانایی بیشتر در ارزیابی پاسخ ها دارند . در نتیجه این افراد اعتماد به نفس بالاتری داشته و در جلسه آرامش دارند .
از جمله سوالات مصاحبه استخدامی می توان به از نقاط قوت و ضعف خود چه می دانید ، دلیل ترک شغل فعلی شما چیست ، چرا این شغل و شرکت را انتخاب کرده اید ، در هنگام مشکلات کاری پیشنهاد شما چیست و غیره می توان اشاره کرد .
- پیش از جلسه مصاحبه وبسایت مدیرعامل را بررسی کنید
بی شک اگر اطلاعات کاملی در مورد شرکت ، محصولات ، مشتریان ، خدمات و مدیر عامل آن داشته باشید برای مصاحبه اعتماد به نفس بیشتری نیز دارید . قرار نیست تنها کارهایی که شرکت انجام می دهد را یاد بگیرید بلکه لازم است بدانید شرکت خودش را چگونه می بیند .
شاید در وبسایت اطلاعات مهمی وجود نداشته باشد اما همین که بدانید شرکت مورد نظر با دیگر محیط ها چه تفاوتی دارد ، کافی است . در نتیجه اگر اطلاعات کافی داشته باشید ، مصاحبه گر حس می کند شما خواسته های او را درک کرده و از این موضوع خرسند خواهد شد .
- پاسخ های سوالات مصاحبه را تجزیه و تحلیل کنید
تنها آمادگی برای پاسخ به سوال هایی که ممکن است از شما پرسیده شود ، دلیلی برای موفقیت حتمی شما نمی باشد . افرادی که در گذشته تجربه کاری داشته اند باید بتوانند در پاسخ هایی که می دهند ، تجربه های خود را نیز ذکر کنند .
پاسخ های خود را بررسی کرده و مدتی را فکر کنید تا متوجه شوید که چگونه توانایی و تجربه های شما باعث شایستگی در شغل مورد نظرتان خواهد شد . به طور کلی برای هر مسئولیت یا وظیفه ذکر شده در جلسه سعی کنید با مثالی از گذشته خود ، اثبات کنید که در این کار موفق شده اید .
به طور مثال زمانی که از شما در مورد مهارت هایتان در حل مشکلات و چالش های شرکت پرسیدند ، موقعیت هایی که در گذشته مهارت حل مسئله داشته اید و گرفتاری های محل کار گذشته خود را حل کرده اید را مثال بزنید .
موفقیت های گذشته شما می تواند زمینه ای بر موفقیت های آینده شما باشد ، در نتیجه سعی کنید سه الی چهار مورد از کارهای گذشته خود را در پاسخ های خود گنجانده و در مصاحبه شغلی که در آینده خواهید داشت ، ارائه دهید .
-
بهترین و مناسب ترین لباس خود را بپوشید
شاید تا به حال این جمله را بسیار شنیده باشید که لباس شما نشان دهنده شخصیتتان است ، در نتیجه برای آمادگی مصاحبه حضوری ، رنگ مناسب و خنثی برای لباس هایتان انتخاب کنید . رنگ و نوع لباسی که انتخاب می کند به شما اعتماد به نفس داده و حرفه ای بودن شما را نشان خواهد داد .
طوری لباس نپوشید که مصاحبه کننده تنها لباس شما را به یاد آورد ، بلکه او باید مهارت و توانایی های شما را به خاطر بسپارد . در نتیجه رنگ خنثی مانند مشکی ، قهوه ای و سرمه ای می تواند در این زمنیه مناسب باشد .
بهتر است ساده بپوشید ، زیور آلات بسیار ننداخته و عطری که جلب توجه کند را استفاده نکنید ، در کنار رعایت این نکات لباس انتخابی شما باید متناسب با فرهنگ شرکت باشد . لباس خود را از چند روز قبل آماده و چک کنید تا لحظه آخر استرس لباس مناسب را نداشته باشید.
- سوالاتی که در ذهن دارید را آماده کنید
اغلب مصاحبه کننده ها پس از جلسه از شما می پرسند که آیا سوالی دارید یا می خواهید اطلاعات بیشتری از شرکت بدانید ؟ شاید تا به حال فکر می کرده اید که مجبور هستید که در این لحظه حتما باید از طرف مقابل سوال بپرسید ، اما اینگونه نیست .
سوال پرسیدن زمانی جایز می باشد که بتوانید اطلاعات بیشتری در مورد شغل مورد نظر دریافت کرده تا بفهمید برای این موقعیت کاری مناسب هستید یا خیر . یا اگر با برخی از وظایف شغلی خود ، شرایط خاص کاری در شرکت اطلاعی ندارید ، می توانید سوال کنید .
به طور مثال سوال هایی مانند بزرگترین چالشی که فرد در موقعیت کاری مشخص با آن روبرو خواهد شد چیست ؟ یک روز یا یک هفته معمولی در این موقعیت شغلی چگونه می گذرد و یا موقعیت فرد در شرکت چگونه ارزیابی می شود جایز است .
کلام آخر
پس از آنکه با راهکارهای ارائه شده برای مصاحبه شغلی آماده شده اید ، باید اعتماد به نفس داشته و استرس خود را کنترل کنید . انگیزه مثبت در ذهن خود ایجاد کنید اما چگونه ؟ به این باور برسید که رزومه کاری پر بار شما نتیجه دعوت به مصاحبه شغلی بوده است .
هیچ چیز مانند اعتماد به نفس ، حرفه ای بودن ، شایستگی و قدرت کلام نمی تواند انگیزه شما برای استخدام در شرکت مورد نظر را نشان دهد بنابراین پس از اینکه راهکارهای گفته شده را رعایت کردید ، تمرکز کرده و حس خوب به مصاحبه داشته باشید .
سوالات متداول
1- ✔️ از مصاحبه های استخدامی چه می دانید ؟
✔️ برای اشتغال در برخی از مشاغل ابتدا باید در مصاحبه های آن شرکت کرده و سپس استخدام شوید که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
2- ✔️ پیش از مصاحبه استخدامی یک شرکت چه باید کرد ؟
✔️ پیش از آن به مصاحبه بروید در مورد سوال های استخدامی پرس و جو کرده و یا در مورد فعالیت های شرکت که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح شده است .
3- ✔️ آیا طرز لباس پوشیدن در موفقیت مصاحبه شغلی الزامی می باشد ؟
✔️ بی شک بله ترجیحا لباس اداری با رنگ تیره که مناسب محیط باشد به تن کنید .