همه ما در شرایط خاصی از زندگی خود دروغ هایی می گوییم که می توانند از دروغ های کوچک بی خطر تا دروغ های آسیب رسان را شامل شوند . اما گاهی در روابط زناشویی ، دروغ های کوچک هم می توانند آسیب های جدی به زندگی مشترک وارد کنند و فاجعه به بار بیاورند .
اساس یک زندگی مشترک ، اعتماد متقابل است ، بنابراین زن و شوهر همواره باید برای تداوم این اعتماد تلاش کنند تا زندگی زناشویی پایدارتری داشته باشند . از جمله مواردی که می تواند به این اعتماد خدشه وارد کند ، دروغ گویی زن یا شوهر به همسر خود است .
بنابراین در این مقاله سعی شده است که دلایلی که همسران دروغ می گویند و راه های تشخیص دروغگویی آنها بیان شود تا خواننده بتواند تشخیص دهد که چه زمانی و به چه دلیل همسرش به او دروغ می گوید و پس از آن با استفاده از روشی که در ادامه ارائه شده است ، این مشکل را هر چه سریعتر برطرف کند .
چرا همسرتان دروغ می گوید
به نظر می رسد که دروغ گفتن ریشه در تجربیات کودکی ( سنین 2 سالگی ) افراد دارد ، یعنی زمانی که به این نتیجه برسند که با دروغی که می گویند می توانند از مجازات والدین رهایی یابند و یا به عنوان مثال می توانند به اسباب بازی و خوراکی مورد علاقه شان دست پیدا کنند .
در بزرگسالی علل دروغ ها تنوع بیشتری پیدا می کند به طوری که فرد بزرگسال به دلیل محافطت از خود ، پذیرفته شدن در شغل یا گروه خاصی ، فرار از بحث و درگیری و غیره دروغ می گویند . اما صرف نظر از انگیزه هر فرد برای دروغ گویی باید بدانیم که وجود این دروغ ها در زندگی مشترک ، هر چقدر هم کوچک باشند ، می توانند به روابط زناشویی آسیب وارد کنند . در ادامه دلایل عمده ای که باعث دروغ گفتن می شوند ارائه شده است .
برای محافظت از شما دروغ می گوید
گاهی اوقات ، همسرتان ممکن است فکر کند دروغی که می گوید به نفع خودتان است و حقیقت ناراحتتان می کند ، بنابراین تصمیم می گیرد که آن را از شما پنهان کند . این نوع دروغ گفتن ، همان است که با عنوان دروغ مصلحتی شناخته می شود .
برای فرار از بحث و مشاجره طولانی دروغ می گوید
اگر همسرتان با توجه به تجربیات قبلی بداند که گفتن حقیقت ، می تواند منجر به دردسری بزرگ شود ، ممکن است به شما دروغ بگوید . به عنوان مثال ممکن است که او برای خرید وسیله خاصی هزینه کرده باشد و پیش بینی می کند که احتمالا شما با دانستن این موضوع ، یک بحث طولانی را شروع خواهید کرد ، در چنین شرایطی راحت ترین گزینه یعنی دروغ گویی را انتخاب می کند .
برای جلب توجه شما دروغ می گوید
ممکن است شریک زندگیتان در رابطه با مسائلی که فکر می کند باعث خوشحالیتان می شود ، دروغ بگوید . همسرتان می خواهد شما را خوشحال کند تا بتواند توجه و محبتتان را دریافت کند . او این نوع محبت را به منزله پاداش می داند و همان طور که احتمالا در کودکی برای دریافت اسباب بازی یا خوراکی مورد علاقه اش دروغ می گفته است ، اکنون نیز همان رفتار را برای دریافت توجه شما انجام می دهد .
برای ساختن چهره ای شجاع از خود دروغ می گویند
تا به حال برایتان پیش آمده است که همسرتان در تمامی ماجراها، خود را قهرمان داستان بداند ؟ حتی گاهی در ماجراهایی نقش آفرینی کرده است که هرگز اتفاق نیفتاده اند . این گونه دروغ ها به این دلیل اتفاق می افتند که همسرتان نیاز دارد شجاع و قابل اعتماد به نظر برسد .
دروغ می گوید ، چون نمی داند که دروغ می گوید
گاهی همسرتان ممکن است دروغ هایی به شما بگوید که از نظر خودش دروغ تلقی نشوند . به عنوان مثال او در رابطه با یک قسمت از ماجرایی دروغ می گوید یا به طور کامل آن قسمت را حذف می کند و معتقد است که دروغی در کار نبوده زیرا یک حرف زمانی دروغ محسوب می شود که تمامی اجزایش دروغ باشد . بنابراین او همواره به شما دروغ می گوید بدون اینکه خودش متوجه باشد که در حال دروغگویی است .
دروغ می گوید ، چون به دروغ عادت کرده است
دروغ ها مانند زنجیره به هم متصل هستند و هر دروغ منجر به دروغ دیگری می شود . فردی که دروغ می گوید مدام مجبور به دروغ گویی می شود و راه فراری از این زنجیره وجود ندارد تا زمانی که آن را قطع کند . دروغ گفتن برای برخی از افراد تبدیل به عادت می شود آن ها به مرور برای تمامی امور کوچک و بزرگ ، باارزش و بی ارزش دروغ می گویند .
آسیب دروغ گویی همسر بر زندگی مشترک
دروغ ها هر چقدر هم که کوچک باشند ، می توانند به تدریج تبدیل به یک فاجعه شوند و مشکلات جسمی ، عاطفی ، زناشویی و غیره بیشماری به بار بیاورند . در صورتی که با اثرات مخرب دروغ ها بر خود و خانواده تان آشنا باشید ، می توانید لزوم شناسایی زود هنگام و اقدام به موقع بر علیه آن ها را بهتر درک کنید . برای این منظور شما را با مجموعه ای از اثرات مخربی که دروغ ها بر جای می گذارند ، آشنا می کنیم .
دروغ ها مانع از صمیمیت واقعی بین همسران می شوند زیرا صمیمت در روابط زناشویی موفق مبتنی بر اعتماد و صحت است .
ضرب المثل دروغگو ، کم حافظه می شود را شنیده اید ؟ زمانی که دروغ های کوچک و بزرگ زیاد می شوند به خاطر سپردن آنها بسیار سخت است و از طرف دیگر هر چه حقیقت پنهان شود ، افشاگری آن دشوار تر می شود . بنابراین ممکن است در هر زمانی که دروغ ها افشا شوند ، صدماتی که به رابطه وارد می کنند حتی بیشتر از آسیب رازی باشد که فرد با دروغ هایش قصد پوشاندن آن را داشته است .
فرد مدام احساس گناه می کند که این احساس ، خود را به صورت واکنش های فیزیولوژیکی نشان می دهد . استرس ، اضطراب ، تپش قلب ، تعریق و غیره واکنش های قابل انتظار در چنین شرایطی است و می توانند در طولانی مدت فرد را به عارضه های جسمی مانند مشکلات قلبی دچار کنند .
فردی که دروغ گفته و رازی را پنهان نگه داشت است ، تمامی لحظاتی که در کنار همسرش سپری می کند برایش ناخوشایند است و تلاش می کند از هر موضوعی که به نوعی با دروغش ارتباط دارد اجتناب کند . این اجتناب در مواردی حتی به صورت ناخودآگاه انجام می گیرد و می تواند باعث شود فرد خود را با شغلش ، دوستانش و غیره سرگرم کند تا از این طریق فرصت کمی برای مکالمات خصوصی با همسرش باقی بگذارد .
آسیب دیدن عزت نفس یکی دیگر از مضرات دروغگویی در روابط است ، زیرا چیزی که فرد از خودش نشان داده است ، با چیزی که واقعا هست ، کاملا متفاوت است و این امر خود پنداره و عزت نفس فرد دروغگو را مورد هدف قرار می دهد . در چنین شرایطی فرد خاطی سعی می کند با جملاتی نظیر " آنچه همسرم نمی داند ، چیز مهمی نیست " یا " من فقط یک بار این کار را کرده ام " درد و رنج خود را کم کند ، اما متاسفانه از پیامدهای منفی این جملات این است که باعث می شود که فرد بیشتر از واقعیت دور می شود ، حقیقت را تحریف کند و با آن رو به رو نشود .
با دروغ گفتن همسرتان برخورد کنید
بدون شک زمانی که با پدیده دروغ هسرتان مواجه می شوید ، به میزان زیادی ناراحت و دلگیر خواهید شد . معمولا عکس العمل افراد در چنین شرایطی متنوع است به این معنی که بعضی افسرده می شوند و در لاک خود فرو می روند و بعضی دیگر فریاد بر می آورند تا همسر خود را رسوا کنند .
بهتر است در این شرایط سنجیده و معقول عمل شود تا از شکست ها و ضررهای بعدی جلوگیری به عمل آید . با فریاد کشیدن تنها قبح دروغ را از بین می برید و همسرتان بدترین واکنش شما را خواهد دید و احتمالا بعد از آن ، با خود خواهد گفت : " باز هم دروغ می گویم ، بالاتر از سیاهی رنگی نیست " .
نکته حائز اهمیت این است که نحوه برخورد با دروغ همسرتان باید صادقانه و قاطعانه باشد . او را از خواسته ها و انتظارات خود آگاه کنید و به او بگویید که دروغ چه از طرف او باشد چه از طرف خود شما ، امری مذموم است و به رابطه تان لطمه خواهد زد .
کلام آخر
مسلما دروغ ها می توانند آفت های روابط ، به خصوص روابط زناشویی باشند و آسیب های جسمی و عاطفی زیادی بر زوجین وارد کنند . افراد هنگام دروغ گفتن استرس شدیدی را تجربه می کنند و آن را با علائم رفتاری و بدنی نشان می دهند .
در صورتی که بدانید به چه دلیل همسرتان به جای گزینه صداقت ، دروغ را انتخاب کرده است می توانید برای تغییر شرایط اقدام کنید . یادتان باشد که باید با همسرتان در این باره صحبت کنید و او را از وضعیت احساسی خود با خبر کنید . او باید بداند که شما با دروغ مخالفید و با آن به طور قاطع برخورد خواهید کرد .
سوالات متداول
1- ✔️ چرا زن و مردان به همسران خود دروغ می گویند ؟
✔️ این امر می تواند علت های زیادی از جمله فرار از بحث ، اعتیاد به دروغ گویی و غیره داشته باشد که در متن مقاله تمامی این موارد به طور کامل بیان شده اند .
2- ✔️ دروغ ها چه آسیب هایی می توانند به افراد بزنند ؟
✔️ دروغ ها علاوه بر این که می توانند به روابط آسیب بزنند ، مضرات جسمی نیز برای فرد در پی دارند که نحوه آسیب رسانی این دروغ ها در متن به طور کامل توضیح داده شده است .
3- ✔️ با همسری که دروغ گفته است ، چگونه باید رفتار کرد ؟
✔️ در چنین شرایطی باید زمان مناسبی برای یک جلسه مکالمه با او در نظر گرفت و نحوه اداره این جلسه باید به گونه ای باشد که در متن مقاله بیان شده است .
» اختلافات زناشویی را به صفر برسانید
» چرایی خیانت زوجین به یکدیگر