چطور می شود که برخی افراد به فکر ترک تحصیل می افتند؟ حتماً برای شما هم پیش آمده که بسیاری از افراد می گویند درس بخوانیم که چه؟ آخرش بیکاری است و در به دری! موضوع این است در ابتدا باید انتظار شما از تحصیل مشخص شود! ما هم قبول داریم بازار کار به نسبت تحصیلات ضعیف است و این موضوع سبب دلسردی افراد برای تحصیل می شود اما کار و درآمدزایی تنها یک بخش از تحصیل است و این روند ابعاد دیگری را نیز در بر می گیرد بنابراین ترک تحصیل عواقب زیادی دارد و بهتر است در این راستا دقیق باشیم.
علت ترک تحصیل چیست
پیش از اینکه در مورد آسیب ترک تحصیل صحبت کنیم باید علت این امر را بررسی کنیم که گاهی به دلیل افت تحصیلی رخ می دهد. به طور کلی دو دسته کلی علت برای ترک تحصیل وجود دارد که هر یک دارای زیر شاخه هایی هستند:
دسته اول ترک تحصیل ارادی
افرادی در این گروه قرار می گیرند که می توانند تحصیل کنند اما به واسطه فضای جامعه و حرف و حدیث ها تصمیم می گیرند که درس خواندن را متوقف کنند. منظور از ارادی این است که شخص به اجبار درس خود را ول نکرده است و یک سری حداقل ها برای تحصیل وی وجود دارد اما وقتی بیکاری در جامعه را می بیند تصمیم می گیرد به جای درس خواندن به سراغ یک شغل برود!
این دسته افراد به طور کلی تیپ شخصیتی 3 هستند، بسیار تحت تاثیر جامعه هستند و اغلب نیز منفی نگر هستند. معمولاً در این دسته شخصی که ترک تحصیل می کند با هدف کار، باز هم نمی تواند پیشرفت کاری خوبی داشته باشد چون نگاه منفی دارد.
دسته دوم ترک تحصیل اجباری
دسته دوم افرادی هستند که به واسطه وضعیت سخت زندگی خود نمی توانند به تحصیل خود ادامه دهند. این گروه از همان ابتدای کودکی به دنبال کار های مختلف می روند و برخی نیز موفق می شوند اما از نظر سطح سواد پایین هستند. بنابراین مشکلات سخت معیشتی یکی از دلایل مهم ترک تحصیل محسوب می شود و فرد چاره ای به جز عدم تحصیل ندارد.
در این دسته گروه هایی وجود دارند که تحت تاثیر و اجبار خانواده ترک تحصیل می کنند. مثلاً در یک خانواده دو فرزند اول تحصیل کرده اند و نتیجه ای نگرفته اند و خانواده به فرزند سوم اجازه درس خواندن نمی دهد.
دسته سوم شبکه های اجتماعی
یک دسته سوم نیز وجود دارد و آن هم شبکه های اجتماعی است که نوجوانان را به سمت و سوی دیگر می کشاند به طوری که ترک تحصیل می کنند و تمایلی به سواد آموزی ندارند و بیشتر درگیر ظواهر خود هستند.
عواقب ترک تحصیل برای فرد چیست
اگر ترک تحصیل اینقدر بد است پس چرا عده ای که در بازار هستند و تحصیل نکرده اند باز هم درآمد خوبی دارند! بگذارید به این موضوع از یک سمت دیگر نگاه کنیم! شما برای مطرح شدن نیاز به احترام دارید و تحصیل یکی از روشهای احترام آور است! بنابراین با فرض اینکه شما قرار است در بازار یک فروشگاه لوازم خانگی راه اندازی کنید، اگر تحصیلات مرتبط با برق و وسایل برقی داشته باشید، اعتماد و احترام برای شما بیشتر است و این یعنی شما بازار داغتری دارید!
یکی دیگر از عواقب ترک تحصیل و عدم موفقیت در تحصیل این است که در سنین کودکی احتمال اینکه به دام اعتیاد بیفتید بسیار زیاد است! در واقع شما سر در گم هستید و این موضوع سبب می شود به راه های بد کشیده شوید.
تحصیلات سبب می شود تا قدرت صحبت در جمع پیدا کنید، تحصیل سبب می شود تا بتوانید استعداد خود را پیدا کنید بنابراین اگر به ترک تحصیل فکر کنید در یک پیله بسته خواهید ماند. تحصیلات در جامعه نگاه خوبی دارد و حتی افرادی که به نتیجه درستی از شغل به واسطه تحصیل نرسیده اند باز هم شامل حال احترام می شوند.
در مورد عواقب ترک تحصیل می توان به آسیب های روانی نیز اشاره کرد، اینکه فرد پس از مدتی تفاوت زیادی با خود و سایر همنوعان خود می بیند و این رویکرد سبب می شود تا سرخورده و نا امید شود.
تحصیلات به نسل های بعد نیز انتقال می یابد و ناخودآگاه فرزند شما با شما ارتباط بهتری می گیرد و به نوعی روی حرف شما حساب می کند! پس این رویکرد بخش مهمی از امتیازات تحصیلات محسوب می شود.
افراد تحصیل کرده حتی طرز صحبت متفاوتی دارند و این موارد سبب می شود تا اعتماد به نفس بالاتری داشته باشند و بتوانند از حقوق خود دفاع کنند و پیشرفت بهتری داشته باشند.
چگونه از ترک تحصیل جلوگیری کنیم
روش های جلوگیری از ترک تحصیل مانند دستورالعمل هستند و می بایست به صورت مرحله ای رعایت شوند!
1یکی از موضوعات جلوگیری از ترک تحصیل این است که ایده آل نگر نباشیم! اینکه بهترین کفش و کیف را نداریم پس باید ترک تحصیل کنیم اشتباه است! در این دنیا همه افراد یک سری کمبود در زندگی دارند که می توانند در جای دیگر جبران نمایند.
2رویکرد بعدی برای جلوگیری از ترک تحصیل و عواقب آن اینکه بهتر است اینقدر به فکر کسب درآمد نباشیم! اقتصاد بسیار مهم است و ما هم این موضوع را می دانیم اما لزومی ندارد یک نوجوان 15 ساله به فکر درآمدزایی برای 10 سال آینده خود باشد، خبر 10 سال دیگر را کسی ندارد چه بسا که همین رشته و شرایط شما بهترین خواهان را در 10 سال آینده داشته باشد.
3کاچی به از هیچی! بله حتی اگر در ردیف گروهی هستید که در وضعیت معیشتی بدی قرار دارید و مجبور به ترک تحصیل هستید باز هم امیدی است! شما می توانید به حداقل در تحصیل راضی باشد در این صورت حداقل ترک تحصیل نکرده اید و سواد خواندن و نوشتن دارید و می توانید محاسبه کنید!
4به خودتان نگویید چون نمراتم پایین است پس من برای درس خواندن ساخته نشده ام! کسی ما را برای کاری نمی سازد! این ما هستیم که خودمان را کشف می کنیم! بسیاری از افراد هستند که در درس ریاضی رفوزه هستند اما در بهترین محفل شب شعر شرکت می کنند و ادبیات قوی دارند! همین یک شاخه کوچک از تحصیل را در خود قوی کنید نتیجه خوبی خواهد داد فقط کافی است تحصیل را یک الزام برای خود بدانیم.
5شبکه های اجتماعی مانند چاقویی هستند که هم ادم می کشند و هم پرتقال پوست می کنند! این ما هستیم که چه استفاده ای از آن می کنیم پس بهتر است چندان خودمان را غرق در ظواهر شبکه های مجازی نکنیم که واقعیت چیزی متفاوت از آنچه است که می بینیم! پیشگیری از ترک تحصیل را از همین امروز تمرین کنیم.
کلام آخر
بنابراین برای همه افراد تحصیل واجب بوده اما بسیاری پس از طی کردن مقطعی از آن راه دیگری را برای رسیدن به موفقیت انتخاب می کنند، با هدف و برنامه پیش می روند و به موفقیت نیز دست می یابند. اما بسیاری از این افراد دچار عواقب و آسیب های ترک تحصیل شده و آینده خود را تخریب می کنند. بنابراین والدین باید با تدبیر خود راه حلی اندیشیده و جلوی ترک تحصیل فرزند خود را بگیرند.
سوالات متداول
1- ✔️ علت ترک تحصیل چیست؟
✔️ به طور کلی دو دسته کلی علت برای ترک تحصیل وجود دارد که هر یک دارای زیر شاخه هایی هستند و در متن مقاله ارائه شده اند.
2- ✔️ عواقب ترک تحصیل برای فرد چیست؟
✔️ ترک تحصیل در ابعاد مختلف زندگی فرد و نوجوان تاثیر داشته و آینده او را تحت تاثیر قرار می دهد که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ چگونه از ترک تحصیل جلوگیری کنیم؟
✔️ روش های جلوگیری از ترک تحصیل مانند دستورالعمل هستند و می بایست به صورت مرحله ای رعایت شوند که در متن مقاله شرح داده شده است.