از آغاز زندگی بشریت تا به امروز، همواره نیاز جنسی جزو دردسرهای بشر محسوب شده است. اینکه انسان در مرتفع کردن این نیاز دچار مشکلات و چالش های عمده ای می شود، از جمله موانعی است که موجب عدم پیشرفت او خواهد شد. از طرفی دیگر افرادی با دست مایه قرار دادن این نیاز اقدام به سوء استفاده می کنند که این اقدامات هم زندگی خود شخص و هم زندگی اجتماعی مردمان را به خطر می اندازد.
روسپیگری از جمله اموری است که زنان با استفاده ابزاری از آن به کسب درآمد می پردازند. البته اینکه صرفا هدف آن ها از این کار اقتصادی است، دید کوتاه بینانه ایست؛ زیرا بسیاری از آن ها اهداف دیگری را در این زمینه دنبال می کنند. در این مقاله به بررسی روسپیگری، علت، انواع زنان تن فروش و آمار های این موضوع پرداخته شده است.
روسپیگری چیست
واژه روسپی به زنانی اطلاق داده می شود که در قبال هم خوابگی و برقراری رابطه جنسی با مردان، پول و دستمزد دریافت می کند. اینکه چگونه این واژه پدید آمده است، بر می گردد به دوره های گذشته که به این دسته از زنان به طعنه و متلک رو سپید می گفتند. زیرا این دسته از زنان با انجام این عمل قبیحانه، عفاف و حیای زنانگی را مخدوش می کردند و به همین منظور به آن ها می گفتند رو سپید که در اصل معنای رو سیاه را می رساندند. در فرهنگ ما به زنانی که خارج از چارچوب ازدواج و خانواده با جنس مخالف خود رابطه جنسی برقرار می کند، می گویند شخص تن فروشی کرده است.
این افراد با پاسخ غیر متعارف به نیاز جنسی مردان هم موجب درآمد زایی خود می شوند و هم اینکه نیاز جنسی پارتنرهای خود را مرتفع می کنند. امروزه در غرب از سکس به عنوان یک صنعت استفاده می شود که یکی از شاخه های آن روسپیگری می باشد.
روسپیگری به طرق مختلفی انجام می شود که در جامعه ی فعلی ایران، روتین ترین آن به صورت خیابانی است. زنان جنده و روسپی در پاتوق های مشخصی کنار خیابان می ایستند تا مردان یا پارتنرهای جنسی شان به سراغ آنان آمده و با توافق مالی اقدام به ایجاد رابطه در مکان مشخصی کنند.
علت روسپیگری چیست
در مورد علل و انواع روسپیگری نظرات مختلفی وجود دارد که به علت شرایط مختلف در اقلیم های گوناگون نمی توان با قاطعیت در مورد اینکه کدامیک قطعی بوده و در صدر دیگر عوامل قرار دارند، صحبت کرد. اما تعدادی از علت های مهمی که بیشتر از بقیه مورد بحث قرار گرفته اند را در ادامه عنوان می کنیم.
نابسامانی شرایط اقتصادی علت روسپیگری
یکی از عوامل مهم در این رابطه، نابسامانی شرایط اقتصادی است که می تواند هر روز بر تعداد زنان روسپی و جنده بیفزاید. زمانی که مشکلات اقتصادی افزایش یابند و امرار معاش برای افراد دشوار شود، بسیاری از زنانی که تحت تکفل کسی نبوده و خودشان مسئول زندگی خود هستند، با انتخاب کردن شغل روسپیگری به دنبال امرار معاش و پول درآوردن هستند. این دسته از زنان با توجه به اینکه هدف اصلی شان کسب درآمد است، اغلب از این شغل لذت نبرده و در معرض انواع اختلالات روانی قرار دارند.
عقده ها و نارسایی های جنسی در روسپیگری
علت دیگری که می تواند زنان و دختران را به سمت روسپیگری هدایت کند، عقده ها و نارسایی های جنسی است که از دوران کودکی تا بزرگسالی، روان و ذهن شخص را درگیر خود کرده است. شخصی که در دوران کودکی یا نوجوانی خود مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است، به نوعی خشونت درونش شکل گرفته که با روسپیگری به دنبال آرام کردن این خشونت می باشد. یا اینکه نارسایی ها و سرکوب هایی که اطرافیان در مورد رابطه جنسی به شخص تحمیل کرده اند، می تواند از عوامل باشد.
سرد مزاجی زن برای تن فروشی
مزاج سرد زنان هم می تواند دلیل تن فروشی باشد. زنانی که دارای طبع سرد هستند، کمتر پیش می آید که در رابطه جنسی برافروخته شوند. به همین خاطر بدون اینکه در رابطه جنسی ارضا شوند، از رابطه خارج می شوند. عدم ارضا شدن این دسته از افراد، آن ها را به این وادار می کند که با برقراری رابطه های جنسی متعدد ارضا شوند که در نهایت زمینه ساز روسپیگری آن ها می شود.
انواع زنان تن فروش
روسپیگری شیوه های مختلفی دارد که هر کدام از روش ها با توجه به هدف فرد روسپی دارای تفاوت های محسوسی است.
زنانی که به دنبال رفع نیازهای مالی خود اقدام به روسپیگری می کنند، معمولا دارای شخصیت بهتری بوده و تا حد زیادی به دنبال حفظ آبروی و جلوه اجتماعی خود هستند. این دسته از افراد تمایلی به کار های جانبی نظیر قاچاق مواد مخدر یا فروش مشروبات الکلی ندارند، زیرا نمی خواهند شخصیت فردی خود را تخریب کنند.
اما آن دسته از زنانی که به علت عقده های جنسی و همچنین اختلالات روانی اقدام به چنین کاری می کنند، می توانند دردسرهای فراوانی را برای جامعه، علل الخصوص خانواده ها ایجاد کنند. این دسته از زنان جنده ابایی از بی آبرویی و تخریب شخصیت خود ندارند. آن ها فقط به دنبال این هستند که به اهداف شوم خود دست پیدا کنند. آن ها معمولا با جنس مخالف مشکل داشته و به دنبال عقده گشایی هستند. چه بسا این افراد با ترغیب مردان سالم به این امر، زمینه را برای تحقیر، بی آبرویی و خیانت آن ها فراهم می کنند.
آمار روسپیگری چگونه است
آمار تن فروشی در قسمت های مختلف کشور متفاوت است. این آمار حتی در نوع و سن و سال زنان روسپی هم دارای تفاوت های گسترده ای است. در زمینه سن و سال افراد آلوده به این معضل جنسی، آمارها بسیار تکان دهنده و وحشتناک هستند. به گونه ای که آمارهای رسمی کشور نشان از آن دارند که سن روسپیگری از ده سال شروع شده و تا چهارده سال، طیف گسترده ای از نوجوانان را تشکیل می دهند.
همانگونه که بهتر می دانید، غالب روسپی ها، دختران فراری هستند که بنا به دلایل مختلفی از خانه و خانواده خود متواری شده اند. میانگین سن دختران فراری که روی به روسپیگری می آورند، از 9 سال تا 17 سال عنوان شده است. البته اگر بخواهیم سن روسپی ها را به صورت شاخص میانگین و به طور کلی عنوان کنیم، بایستی بگوییم میانگین سنی تن فروشی در ایران، بین 20 الی 30 سال می باشد.
بسترهای مختلفی در کشور وجود دارند، که متاسفانه زنان روسپی تولید می کنند! به عنوان مثال بر طبق آخرین آمار 20 درصد از زنانی که مردانشان در زندان هستند، اقدام به تن فروشی می کنند. به همین منظور نیاز است که در ساز و کار زندان ها و زندانیان تجدید نظر صورت بگیرد.
در مواردی نادر هم مشاهده شده است که مردانی با توجه به اختلالات روانی و عصبی، به صورت اجباری همسر خود را مجبور به برقراری چنین روابطی می کنند تا از این طریق کسب درآمد کنند. بر طبق آمار بین 10 الی 12 درصد زنان جنده متاهل هستند که این مورد جزو عوامل خشونت علیه زنان است.
67 درصد مراجعه کنندگان به روسپی ها مردان مجرد هستند و مابقی مردان متاهلی هستند که دچار تنوع طلبی شده اند و برای ارضای این نیاز به سراغ پاتوق روسپی ها می روند.
راه های مقابله با تن فروشی
برای مقابله با این معضل اجتماعی و تن فروشی و روسپیگری راه های مختلفی وجود دارد که در این جا برخی از آن ها مطرح شده است.
1اصلی ترین آن ایجاد شغل و سرگرمی برای این افراد می باشد. همانگونه که پیشتر گفتیم، مشکلات اقتصادی از جمله عمده ترین علت های رجوع افراد به روسپیگری می باشد. چه بسا بسیاری از زنان که مشکلات اقتصادی هم ندارند، به علت نبود زیرساخت های لازم در جهت سرگرم کردن آن ها در زمینه های مختلف، دست به چنین خطایی می زنند.
2بومی سازی مشاغل و تحصیلات دانشگاه هم می تواند بسیار در این زمینه کنترل کننده باشد. هنگامی که یک شخص برای تحصیل یا برای کارکردن راهی شهر دیگری می شود، زمینه برای هرگونه لغزش و خطای او فراهم است. در همین راستا اگر زمینه برای پیشرفت این افراد در شهر خودشان فراهم باشد، کمتر در معرض گیر افتادن در منجلاب روسپیگری که از عواقب ترک تحصیل است، قرار می گیرند.
3افزایش آگاهی و سطح معلومات افراد جامعه می تواند در زمینه اینکه آنان به خوبی ابعاد معضل روسپیگری را شناسایی کنند، تاثیر به سزایی داشته باشد.
کلام آخر
روسپیگری یا تن فروشی از جمله معضلاتی است که اگر کنترل نشود می تواند صدمات جبران ناپذیری را بر پیکره اجتماع و بنیان خانواده ها وارد کند. زنان روسپی با رفع نیاز جنسی مردان در قبال هزینه ای مشخص، اقدام به امرار معاش می کنند. البته همانطور که پیشتر گفتیم این یک دسته از زنان روسپی هستند. بنابراین فرهنگ سازی در مورد این مسئله امری ضروری است.
سوالات متداول
1- ✔️ روسپیگری چیست؟
✔️ امروزه در غرب از رابطه جنسی به عنوان یک صنعت استفاده می شود که یکی از شاخه های آن روسپیگری می باشد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علت روسپیگری چیست؟
✔️ در مورد علل و انواع روسپیگری نظرات مختلفی وجود دارد که به علت شرایط مختلف در اقلیم های گوناگون نمی توان با قاطعیت نظر داد که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ انواع زنان تن فروش چیست؟
✔️ روسپیگری شیوه های مختلفی دارد که هر کدام از روش ها با توجه به هدف فرد روسپی دارای تفاوت های محسوسی است که در متن مقاله ارائه شده است.