داشتن رابطه جنسی منظم بخشی از یک زندگی زناشویی سالم است. اما گاهی کم یا بیش از حد بودن تعداد دفعات رابطه جنسی زوجین می تواند آسیب زننده بوده و مانع انجام کار های روزمره شان شود. بنابراین بسیاری از زن و شوهر ها مشتاقند بدانند که تعداد دفعات رابطه جنسی در زندگی زناشویی باید به چه میزان باشد.
در این مقاله تعداد دفعات مناسب برای رابطه جنسی را برایتان توضیح داده ایم. در صورتی که رابطه جنسی میان شما و شریک زندگی تان کم تر از حد معمول باشد نیز در این مقاله می توانید با علت های آن آشنا شده و عوارض و معایب کم یا زیاد بودن میزان رابطه جنسی را بدانید.
تعداد دفعات مناسب برای رابطه جنسی
بسیاری از زوجین می خواهند بدانند که تعداد دفعات مناسب برای رابطه جنسی باید چقدر باشد؟ روانشناسان و درمانگران نمی توانند پاسخ خیلی روشنی به این سوال دهند و به طور کلی پاسخشان از یک بار در هفته تا ماهی یک بار متغیر است.
این ابهام در پاسخ گویی به این دلیل است که زندگی جنسی یک زن و شوهر تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد مانند سن، سبک زندگی، سلامتی، میل جنسی هر یک از طرفین و البته کیفیت کلی روابط میان آن دو.
با این حال تحقیقات نشان داده اند که زن و مردهایی که هفته ای یک بار رابطه جنسی برقرار می کنند نسبت به دیگر زوج هایی که تنها یک یا دو بار در ماه سکس می کنند، به میزان کمتری با خشم، خیانت و طلاق در زندگی خود رو به رو می شوند. بنابراین توصیه می شود که حداقل یک بار در هفته با همسر یا شریک زندگی تان رابطه جنسی برقرار کنید.
علت کم بودن رابطه جنسی
رابطه جنسی کم میان زوجین می تواند اثرات مخربی به جا بگذارد به همین دلیل اگر تعداد دفعات رابطه جنسی میان شما و همسرتان کم تر از حد معمول باشد لازم است علت آن را بدانید تا بتواند برای برطرف کردن این مشکل قبل از این که به رابطه تان آسیب جدی وارد کند؛ اقدام کنید. در این بخش از مقاله تمامی مواردی که باعث کم بودن تعداد دفعات رابطه جنسی می شوند بیان شده اند که عبارتند از:
استرس
بدن با ترشح آدرنالین (Adrenaline) و کورتیزول (Cortisol) به استرس واکنش نشان می دهد. به ویژه زمانی که استرس مزمن باشد، در سطح هورمون های بدنتان اختلال ایجاد می شود و منجر به کم شدن میل جنسی و در نتیجه کم شدن رابطه جنسی می شود. استرس همچنین تمرکز حواس را کاهش داده و از این طریق تمایلات جنسی و میل جنسی را در حین سکس تحت تاثیر قرار دهد. از طرف دیگر استرس باعث می شود که جریان خون محدود شده و نعوظ با مشکل مواجه شود.
عزت نفس پایین
افرادی که عزت نفس و اعتماد به نفس کمی دارند تصور خوبی از بدن و توانایی های خود ندارند بنابراین برایشان سخت است که خودشان را در حین رابطه جنسی در اختیار فرد دیگری قرار دهند زیرا ترس از طرد شدن دارند. به طور کلی افرادی که اعتماد به نفس کم داشته و احساس عدم جذابیت می کنند، کمتر به انجام رابطه جنسی تمایل نشان می دهند.
مصرف الکل یا مواد مخدر
مصرف الکل می تواند در سیستم عصبی بدن ایجاد اختلال کرده و تحریکات جنسی را کاهش دهد. انواع مواد مخدر نیز میل جنسی را کاهش می دهند به عنوان مثال ماری جوانا کارکرد غده هیپوفیز را که مسئول تولید و تنظیم تستوسترون است، مختل می کند.
اختلال خواب
همه افراد برای داشتن یک جسم و ذهن سالم و میل جنسی فعال به خواب کافی و مفید نیاز دارند. کمبود خواب سطح کورتیزول را افزایش داده و منجر به کم شدن میل جنسی می شود. علاوه بر بی خوابی شبانه برخی دیگر از اختلالات خواب با مشکلات جنسی ارتباط دارند. به عنوان مثال تحقیقات نشان داده اند که مردانی که مبتلا به سندروم پای بی قرار هستند در معرض خطر بیشتری برای اختلال نعوظ هستند.
بالا رفتن سن
با زیاد تر شدن سن، تحریک پذیری، نعوظ، میل جنسی، لذت جنسی و فعال بودن در حین سکس به میزان زیادی کاهش پیدا می کند. به این ترتیب این یک امر کاملا طبیعی است که مردان و زنان میانسال غالبا نمی توانند به اندازه سال های جوانی خود از لحاظ جنسی فعال باشند.
دارو ها
برخی از داروهایی که برای درمان افسردگی، فشار خون بالا و سایر بیماری های شایع استفاده می شوند می توانند میل جنسی شما را تحت تاثیر قرار داده، عملکرد جنسی تان را مختل کرده و در نهایت تعداد دفعات رابطه جنسی را کاهش دهند.
اختلال نعوظ
مردانی که به اختلال نعوظ مبتلا هستند، ممکن است مضطرب شده و اعتماد به نفس خود را از دست بدهند. گاهی این مردان به دلیل ترس از وقوع دوباره مشکل نعوظ، از برقراری رابطه جنسی اجتناب می کنند.
عدم تعادل هورمون ها
تحریکات جنسی مستقیما تحت تاثیر سطوح هورمون های تستوسترون (Testosterone) و استروژن (Estrogen) قرار دارد. تستوسترون کم می تواند در اثر آسیب، التهاب یا تومور در بیضه ها ایجاد شده و به میل جنسی پایین منجر شود. سایر دلایل عدم تعادل هورمون ها شامل سیروز کبدی یا بیماری های هیپوفیز است. کبد مسئول تجزیه استروژن است و با از کار افتادن آن سطح استروژن بالا رفته و میل جنسی کاهش پیدا می کند. بیماری های مربوط به غده هیپوفیز نیز سطح تستوسترون را کاهش می دهند.
یائسگی
زنانی که یائسه می شوند به دلایل زیادی میل جنسی شان کاهش پیدا می کند. در دوره یائسگی سطح استروژن به طور ناگهانی کاهش یافته و باعث خشک شدن بافت واژن می شود. این موضوع به نوبه خود می تواند منجر به ناراحتی و درد در هنگام مقاربت شده و تمایلات جنسی را در زن از بین ببرد.
بیماری های خاص
بیماری های جدی مانند سرطان، بیماری های کلیوی، ایدز و یا دیابت سطح تستوسترون را سرکوب کرده و تولید اسپرم را کاهش می دهند. بنابراین گاهی اوقات بیماری خاص یکی از طرفین یا هر دوی آن ها مسئول کم شدن تعداد دفعات رابطه جنسی میان آن ها است.
مشکلات رابطه
وقتی زن و شوهری در رابطه خود به مشکل بر خورده اند، نسبت به یکدیگر احساس دوری می کنند و به نوعی دچار طلاق عاطفی هستند کمتر تمایل دارند که با هم صمیمی شده و یکدیگر را در آغوش بگیرند. به طور کلی مشکلات رابطه، عصبانیت، درگیری، کینه و تمامی احساسات منفی می تواند به اتاق خواب منتقل شده و رابطه جنسی زوجین را تحت تاثیر قرار دهد.
حضور فرزندان
زن و شوهر هایی که صاحب فرزند می شوند، غالبا نمی توانند مکان و زمانی را برای انجام کار های خصوصی خود اختصاص دهند. امروزه متراژ پایین خانه ها و کمبود اتاق خواب باعث می شود که زوجین از ترس شنیده یا دیده شدن رابطه جنسی شان توسط فرزندان؛ از سکس با یکدیگر اجتناب کنند.
کمبود وقت
برنامه های پر تحرک زندگی روزمره می تواند زندگی جنسی زوجین را مختل کند. گاهی اوقات زن و شوهر ها چنان درگیر کار و مشغله های زندگی روزمره خود می شوند که زمانی برای سکس باقی نمی ماند و این کمبود رابطه جنسی کم کم منجر به از بین رفتن میل جنسی آن ها می شود.
افسردگی
رواشناسان معتقدند که افسردگی با تحت تاثیر قرار دادن بیوشیمی بدن، میل جنسی را کاهش می دهد. علاوه بر این برخی از دارو هایی هم که برای افسردگی مورد استفاده قرار می گیرند ممکن است میل جنسی را به عنوان یک عارضه جانبی پایین بیاورند.
معایب رابطه جنسی کم
اگر شما و همسرتان جزو آن دسته از افرادی هستید که به هر دلیلی، ارتباط جنسی کمتر از حد معمول دارید؛ لازم است بدانید که کمبود سکس برایتان مضر خواهد بود و سلامتی تان را تهدید می کند. در این بخش از مقاله معایب رابطه جنسی کم را به طور کامل بیان کرده ایم که عبارتند از:
افزایش خطر بیماری قلبی
یک مطالعه علمی نشان داده است که مردانی که دو بار در هفته رابطه جنسی دارند نسبت به افرادی که کمتر از یک بار در ماه سکس دارند؛ با احتمال کمتری به بیماری های قلبی و گرفتگی عروق دچار می شوند. علاوه بر این رابطه جنسی، سطح هموسیستئین (Homoysteine) را در بدن مردان کاهش می دهد.
این ماده شیمیایی مضر می تواند باعث بروز مشکلات قلبی شود. به طور کلی اعتقاد بر این است که مردانی که رابطه جنسی منظم و مناسبی دارند؛ گردش خون بهتر و رگ های خونی سالم تری دارند.
افزایش استرس
رابطه جنسی میزان تولید آندروفین (Endorphin) و هورمون اکسی توسین (Oxytocin) در مغز را افزایش می دهد و از این طریق اثرات هورمون کورتیزول که مرتبط با استرس می باشد را از بین می برد. زوجینی که رابطه جنسی کم دارند سطح کورتیزول بالاتر و در نتیجه استرس بیشتری دارند.
از دست دادن میل جنسی
زنانی که رابطه جنسی کمی برقرار می کنند به مرور دچار کمبود هورمون استروژن می شوند. کم شدن این هورمون منجر به خشک شدن واژن زنان شده و رابطه جنسی را دردناک می کند. دخول دردناک نیز باعث کاهش تمایلات جنسی در زنان می شود.
ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
رابطه جنسی سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت می کند. بنابراین افرادی که سکس منظم ندارند معمولا بیشتر به بیماری هایی مانند آنفولانزا مبتلا خواهند شد.
افزایش خطر ابتلا به اختلال نعوظ
مردانی که رابطه جنسی کمی برقرار می کنند (کمتر از یک بار در هفته) دو برابر بیشتر از کسانی که رابطه جنسی منظم دارند به اختلال نعوظ دچار می شوند.
کند شدن رشد مغز
مطالعات نشان داده اند که افرادی که رابطه جنسی منظم دارند در سطوح مختلف آزمون های هوشی مانند گفتار روان و توانایی درک بصری اشیاء نمره بالاتری می گیرند و به طور کلی رابطه جنسی با رشد سلول های مغزی رابطه مستقیم دارد.
افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات
تحقیقات منتشر شده در ایالات متحده نشان می دهد که مردانی که 21 بار یا بیشتر در سال به انزال دست پیدا می کنند؛ 33 درصد کمتر از دیگر افرادی که رابطه جنسی کم و محدود تری دارند در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.
معایب رابطه جنسی زیاد
با وجود این که فواید رابطه جنسی بر هیچ کس پوشیده نیست اما باید بدانید که سکس بیش از حد و زیاد تر از حد معمول می تواند به شما و همسرتان آسیب وارد کند. ممکن است که خود بپرسید که چه میزان رابطه جنسی بیشتر از حد معمول تلقی می شود؟
پاسخ دقیقی برای این پرسش وجود ندارد و این موضوع به شما و همسرتان بستگی دارد اما به طور کلی اگر نشانه هایی که در این بخش از مقاله بیان کرده ایم را در خود یا همسرتان مشاهده کردید بدانید که میزان رابطه جنسی شما زیاد است. این نشانه ها معایب رابطه جنسی زیاد هستند و به شما هشدار می دهند که لازم است کمی متعادل تر سکس کنید.
کبودی یا فرش سوختگی
داشتن رابطه جنسی زیاد به خصوص اگر از نوع سکس خشن باشد؛ منجر به فرش سوختگی می شود. فرش سوختگی یا کبودی در نواحی واژن و دستگاه تناسلی زمانی به وجود می آید که اصطکاک زیاد ناشی از سکس بیش از حد، گرمای زیادی تولید کرده و به پوست آسیب می رساند. در این حالت دیواره های واژن صدمه دیده و متورم می شود و زنان در هنگام دفع ادرار یا راه رفتن با مشکل مواجه می شوند.
درد در آلت تناسلی مرد
بسیاری از مردان پس از برقراری رابطه جنسی درد شدیدی را تجربه می کنند که معمولا چند ثانیه طول می کشد و این امر کاملا طبیعی است. اما زمانی که مرتبا درگیر رابطه جنسی هستید به دلیل تحریک طولانی مدت آلت تناسلی تان درد شدیدتر و طولانی مدت تری را تجربه خواهید کرد؛ دردی که برای چند ساعت یا چند روز ادامه پیدا می کند. در این صورت احتمال عفونت در بیضه و پروستات و یا احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی وجود دارد.
خستگی
اگر با شریک جنسی خود بیش از حد سکس کنید؛ بدن نوراپی نفرین، آدرنالین و کورتیزول را در جریان خون آزاد می کند که منجر به افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود. این فعل و انفعالات بدن باعث می شود که احساس خستگی مفرط داشته باشید. حتی ممکن است این خستگی را در تمام طول روز با خود داشته باشید و در انجام کار های روزمره تان با مشکل مواجه شوید.
کمر درد
یکی دیگر از عوارض رابطه جنسی زیاد، کمر درد است. کمر درد در حین رابطه جنسی امری متداول است به خصوص زمانی که به طور ناگهانی فشار زیادی به کمر خود وارد می کنید. اما اگر این فشار را با انجام رابطه جنسی بیش از حد، چند برابر کنید می تواند باعث کمر درد مزمن شود.
از دست دادن علاقه به رابطه جنسی
اگر سکس بیش از حد با شریک جنسی خود برقرار کنید این احتمال وجود دارد که در حین سکس به طور ناگهانی علاقه خود را از دست بدهید. زیرا بدن به دلیل فعالیت جنسی زیاد خسته شده و نیاز به استراحت دارد.
اعتیاد به رابطه جنسی
اعتیاد به رابطه جنسی یکی دیگر از معایب رابطه جنسی زیاد است. فردی که اعتیاد جنسی پیدا کرده است می تواند به رابطه خود با شریک زندگیش آسیب برساند. زیرا به شکلی غیر طبیعی و غیر قابل کنترل تمایل به برقراری رابطه جنسی دارد حتی زمانی که شریک جنسیش تمایلی به انجام سکس نداشته باشد.
خطر ابتلا به عفونت ادراری در زنان
زنانی که از لحاظ جنسی فعال هستند در مقایسه با زنانی که کمتر رابطه جنسی برقرار می کنند؛ به احتمال بیشتری به عفونت های ادراری مبتلا می شوند. رابطه جنسی مکرر و زیاد، باکتری ها را به دستگاه ادراری زن منتقل کرده و عفونت ادراری ایجاد می کند.
کلام آخر
رابطه جنسی مناسب می تواند به دوام رابطه زناشویی زوجین کمک کرده و فواید بسیاری برایشان به همراه داشته باشد. اما این نکته که تعداد دفعات رابطه جنسی مناسب به چه میزانی باید باشد امری است که تحت تاثیر سن زوجین، بیماری ها، هورمون ها، عقاید و نگرش های جنسی آن ها قرار می گیرد.
بنابراین به یاد داشته باشید که تعداد رابطه جنسی به میزان کیفیت سکس اهمیت ندارد. سعی کنید که حتی اگر تعداد دفعات رابطه جنسی تان کم تر از حد معمول است کیفیت آن را تا جایی که می توانید افزایش دهید.
سوالات متداول
1- ✔️ تعداد دفعات مناسب برای رابطه جنسی باید چقدر باشد؟
✔️ تعداد دفعات رابطه جنسی میان زوجین به مسائل زیادی بستگی دارد مانند سن، بیماری های زوجین، عقاید جنسی و غیره که در مقاله به طور کامل بیان شده اند.
2- ✔️ علت کم بودن رابطه جنسی میان زن و شوهر ها چیست؟
✔️ از جمله دلایل کم شدن رابطه جنسی میان زوجین می توان به حضور فرزندان، کمبود وقت، اختلال نعوظ و دیگر مواردی اشاره کرد که در مقاله به طور مفصل به آن ها پرداخته شده است.
3- ✔️ معایب سکس زیاد شامل چه مواردی می شود؟
✔️ فرش سوختگی، عفونت ادراری، بی میلی جنسی و غیره از عوارض و معایب سکس بیش از حد هستند که در مقاله توضیح داده شده اند.