چرا برخی از نوجوانان از خانه فرار می کنند ، این فکر از کجا به ذهن آن ها می رسد ، آیا از عواقب فرار از خانه اطلاعی ندارند ، آیا از خانواده خود خسته می شوند ، این افراد پس از ترک خانه به کجا می روند ، پس از فرار از خانه به سر این نوجوانان چه پیش می آید ؟
همانطور که می دانید در جامعه امروزی مشکل فرار از خانه بسیار باب شده است ، به این دلیل که نوجوانان نسبت به مشکلات فردی ، خانواده و اجتماع بسیار کم طاقت شده اند و توانایی تحمل مشکل را ندارند و اغلب تنها راه چاره را فرار از خانه می دانند .
در جامعه امروزی نظارت والدین بر روی فرزندان خود کاهش پیدا کرده است ، به این دلیل که اغلب والدین وقت کافی برای رسیدگی به تربیت فرزند خود ندارند ، شاغل هستند و یا گاهی مشکلات اقتصادی و اجتماعی از لحاظ روحی آن ها را دچار مشکل کرده است که حتی توانایی توجه به فرزندان خود را نیز ندارند به همین دلیل نوجوانان امروزی آسیب پذیر تر هستند نسبت به گذشته .
برخی دیگر از خانواده ها با اینکه زمان کافی برای رسیدگی به تربیت فرزند خود دارند اما نمی توانند نظارت کنند . در جوامع امروزی که سر و کار اغلب بچه ها با فضای مجازی و اینترنت هست ، نظارت خانواده ها بر فرزندان سخت شده است .
طبق گزارشات اعلام شده دلایل اغلب فرار ها ، شرایط خانوادگی نوجوانان است که در سن دوازده تا بیست سالگی بیشتر دیده می شود . اما این سوال پیش می آید که آیا نوجوانان از خانواده خود خسته می شوند و فرار می کنند یا برای مشکلات موجود در خانه فرار می کنند یا خانواده آن ها را فراری می دهند ؟
گاهی نوجوانان به این دلیل که از سمت خانواده طرد شده اند ، خانواده بیش از اندازه تحقیرشان می کنند ، به نوجوانان توجه نمی کنند ، شخصیتشان را زیر پا می گذارند ، تنبیهشان می کنند ، از لحاظ عاطفی ارضا نمی شوند یا اینکه خانواده آن ها را از لحاظ اقتصادی تامین نمی کنند ؛ تصمیم به فرار می گیرند .
بررسی جنبه های مختلف فرار از خانه
همانطور که گفتیم اغلب نوجوانان به دلیل شرایط نامساعد خانواده تصمیم به فرار می گیرند ، در ادامه مقاله مسئله فرار را بیشتر بررسی خواهیم کرد . از جنبه های مختلف فرار می توان به فرار باخبر یا بی خبر ، فرار دختر یا پسر ، مجرد یا متاهل ، زمان و موقعیت فرار ، فرار تنها یا گروهی ، مبدا و مقصد فرار و تعداد دفعات فرار از خانه اشاره کرد که در ادامه توضیح خواهیم داد .
- فرار باخبر یا بی خبر
گاهی نوجوانان به دلایل مشکلاتی که با خانواده خود دارند آن ها را تهدید به فرار می کنند و اغلب این کار را هم انجام می دهند و بدون اطلاع خانواده می روند که در بین پسران شایع تر است . اما برخی دیگر نیز بدون اطلاع دادن به خانواده و کاملا بی خبر خانه را ترک می کنند .
- فرار دختر یا پسر ، مجرد یا متاهل
دخترها به دلایلی همچون اختلالات شخصیتی و رفتاری مانند پریشانی ، سخت گیری های والیدن و محدود کردن های بسیار آن ها ، اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکی یا بد سرپرستی ؛ فرار می کنند . پسران مجرد زمانی که از لحاظ عاطفی ارضا نشوند ، ارتباط خوبی با والدینشان نداشته باشند یا گاهی نیز به دلیل تشویق دوستان و هم سالان خود تصمیم به فرار می گیرند .
لازم به ذکر است بدانید فرار فقط مختص به دختر و پسر جوان نیست ، گاهی زن و مرد متاهل نیز تصمیم به فرار می گیرند و به دلیل مشکلاتی که دارند خانه را ترک می کنند و همچنین باید گفت که دلایل فرار هر کدام از این افراد نیز با هم تفاوت دارد .
زنان متاهل اغلب به این دلیل که همسرشان به آن ها خیانت می کند ، خشونت های همسر و یا اینکه خودشان به دنبال تن فروشی می روند ؛ تصمیم به فرار می گیرند . مردان متاهل که نمی توانند مشکلات زندگی را حل کنند و شانه خالی می کنند یا به دنبال هوس رانی هستند ، خانه و والدین خود را ترک می کنند
- زمان و موقعیت فرار
در برخی شرایط که افراد مشکلات و عواقب فرار از خانه را در نظر نمی گیرند و خانه را ترک می کنند با مشکلاتی مانند عدم امنیت ، سختی شرایط زندگی و شرایط اقتصادی مواجه شده و اکثرا پشیمان می شوند که چرا خانه را ترک کرده اند ؟
اما با وجود پشیمانی اغلب آن ها تمایلی به برگشت به خانه نیز ندارند و از برای خود نام دیگری انتخاب می کنند و اظهار به بی خانواده بودن می کنند . اما برخی دیگر شرایط فرار از خانه را از پیش تعیین کرده اند و به همین دلیل کمتر دچار مشکلات روانی و روحی می شوند ، به این دلیل که با آن ها برخود مناسب تری صورت می گیرد .
- فرار تنها یا گروهی
گاهی ممکن است فرد ، تنها فرار کند یا با یک همراه جنس مخالف گاهی نیز پیش می آید که با هم سالان خود و به صورت گروهی فرار کنند . در سال های گذشته موارد بسیاری از فرار های گروهی بین دختران بوده است اما اغلب دختر ها تنها خانه را ترک می کنند .
اما نوجوانانی که تازه به سن بلوغ رسیده اند و از لحاظ عاطفی به رشد کامل نرسیده اند ، در خانه تمایل به انزوا و گوشه گیری دارند ، آن ها دوست دارند زمان بیشتری را با دوستان خود بگذرانند ، نیاز به جلب توجه از طرف دیگران دارند یا بسیار زود رنج هستند به همین دلیل با هم سالان خود تصمیم به فرار می گیرند .
- مبدا و مقصد فرار
افرادی که ساکن شهر های کوچک یا شهرستان ها هستند ، برای فرار شهر های بزرگ تری را انتخاب می کنند و به آن جا می روند اما آن هایی که ساکن شهر های بزرگ هستند اغلب به خارج از کشور می روند و تعداد کمی از آن ها به شهرستان های کوچک می روند .
- تعداد دفعات فرار
برخی از افراد پس از اولین فرار به کمک مددکاران به خانه برمی گیرند ، اما اغلب دخترها پس از اولین بازگشت به خانه ، باز هم تصمیم به فرار می گیرند که اکثر آن ها به دلیل مشکلاتی همچون اختلالات شخصیت ، مشکلات خانوادگی ، شرایط اقتصادی و غیره نمی توانند خانه را تحمل کنند و دوباره خانه را ترک می کنند .
سوالات متداول
1- ✔️ چرا برخی از نوجوانان از خانه فرار می کنند ؟
✔️ برخی از افراد به دلیل مشکلات زندگی و یا عدم سازگاری با والدین خود دیگر تحمل خانه را نداشته و تصمیم به فرار می گیرند که ذر متن مقاله بیشتر به جزئیات پرداخته شده است .
2- ✔️ چند نمونه فرار وجود دارد ؟
✔️ زمانی که فرد تصمیم به فرار می گیرد ممکن است جنبه های مختلف فرار مانند فرار فردی ، گروهی و غیره را انتخاب کنند که در متن مقاله بیشتر توضیح داده شده است .
3- ✔️ آیا ممکن است فرار فرد موفقیت آمیز نباشد ؟
✔️ بله ممکن است فرد تصمیم به فرار بگیرد ، یا پشیمان شود و یا به دلایل مختلفی شکست بخورد که در متن مقاله بیشتر به جزئیات آن پرداخته شده است .