آیا اطلاعی از منظم بودن پریود خود دارید؟ از راه های جلو انداختن پریود چه اطلاعاتی دارید؟ آیا می دانید چرا اغلب سیکل قاعدگی شما نامنظم می شود؟ علل دیر پریود شدن ماهانه شما از چیست؟
پریود یا عادت ماهانه در دختران و زنان یک چرخه بوده که از سن بلوغ تا یائسگی ادامه داشته و نقش مهمی در تولید مثل و سلامت زنان دارد. قاعدگی نشان دهنده سلامت زنانگی و توانایی باردار شدن است، ممکن است گاهی این چرخه دچار اختلال شود و نظم سیکل قاعدگی بهم بریزد و یا دچار تاخیر شود . گاهی اختلالات در این چرخه منجر به مختل شدن عملکرد فرد نیز می شود.
لازم به ذکر است بدانید که هر زنی باید در مورد نشانه ها و علائم اختلالات قاعدگی که نیاز به مراقبت پزشکی دارند ، اطلاعات کافی را داشته باشند . اگر اختلالات چرخه قاعدگی شدید شود حتی ممکن است باعث نازایی نیز شود پس نیاز به توجه بیشتری دارد.
سیکل قاعدگی از اولین روز پریود دختران تا اولین روز پریود بعدی شان است که متوسط دوره قاعدگی حدود 28 روز می باشد. اما بدانید که اگر این سیکل قاعدگی تبدیل به 21 روز شود یا تا 35 روز طول بکشد ! جای نگرانی نیست و طبیعی می باشد . زمان قاعدگی اغلب افراد 5 روز می باشد اما گاهی نیز ممکن است به 3 تا 7 روز نیز تبدیل شود .
جای نگرانی نیست اگر هر ماه قاعدگی در یک روز خاص اتفاق نیفتد زیرا گاهی ممکن است نظم سیکل قاعدگی بهم بریزد . بی نظمی در چرخه قاعدگی تا 7 روز طبیعی است اما از 7 روز بیشتر نشانه عقب افتادگی پریود شما است .
علل مختلف دیر پریود شدن ماهانه
اغلب زنان گاهی به این دلیل که زمان پریود آن ها عقب می افتد ، بسیار ناراحت می شوند اما جای نگرانی نیست . زیرا دلایل مختلفی برای دیر پریود شدن آن ها وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد .
زنانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان هستند
تخمدان های پلی کیستیک یکی از دلایل عقب افتادن پریود هستند، که به آن تنبلی تخمدان نیز می گویند. به این دلیل که کیست های موجود در تخمدان باعث مشکل در تخمک گذاری شده و در نتیجه گاهی سبب دیر پریود شدن نیز می شود . حتی ممکن است چند ماه متوالی به طور مثال نزدیک به 3 ماه پریودی را عقب بیاندازد.
زنانی که صاحب فرزند شده اند
در بارداری به دلیل ترشح برخی از هورمون ها ، پریودی متوقف می شود . پیش از آنکه پریودی در بارداری قطع شود ، ابتدا خانم ها دچار کم شدن خونریزی یا تاخیر در زمان پریودی می شوند و پس از آن قاعدگی آن ها متوقف می شود .
مصرف برخی از داروها باعث توقف قاعدگی می شود
مصرف برخی از داروها بر روی هورمون های مهم در قاعدگی یعنی هورمون پروژسترون یا استروژن تاثیر می گذارند. پس می توان گفت پیش از مصرف هر دارویی در مورد عوارض آن از پزشک خود سوال کنید . از جمله داروهایی که باعث تاخیر پریود می شوند می توان به دارو های شیمی درمانی و دارو های ضد افسردگی اشاره کرد .
زنانی که در میانسالی دچار یائسگی می شوند
در سنین 47 تا 55 سالگی اغلب زنان یائسه می شوند اما حدود 2 تا 8 سال پیش از آن نیز ، دوران پیش از یائسگی را تجربه می کنند . در زمان پیش از یائسگی به این دلیل که هورمون استروژن کم می شود ، تغییراتی در سیکل عادت ماهانه به وجود می آید .
گاه ممکن است چرخه قاعدگی او کوتاه تر یا طولانی تر شود یا خونریزی او کم و زیاد شود ، به طور کلی سیکل قاعدگی او نامنظم شده و یا دیر پریود می شود .
قرص هایی که برای جلوگیری از بارداری استفاده می شوند
برخی خانم ها به دلیل استفاده از قرص های ضد بارداری در زمان پریود خود دچار خونریزی کم و یا زیاد می شوند. برخی از این قرص ها به دلیل تاثیراتی که در بدن فرد می گذارد ، منجر به تاخیر در پریود می شود.
بدن زنان با شروع مصرف قرص های ضد بارداری چند ماه نیاز داشته تا به آن ها عادت کند. به همین دلیل در عادت ماهیانه آن ها نیز اختلال ایجاد شده و گاهی دیر پریود می شوند.
زنانی که مبتلا به تیروئید هستند
یکی دیگر از نشانه های تاخیر در قاعدگی و بهم خوردن نظم آن ، غده تیروئید در زنان است . بنابراین خانم ها باید حتما آزمایش دهند تا مشخص شود که تیروئید دارند یا نه ؟ در هر صورت بالا یا پایین سطح هورمون تیروئید در خون ، باعث اختلال در قاعدگی و دیر پریود شدن می شود .
فعالیت های ورزشی باعث بهم خوردن قاعدگی می شود
گاهی زنان با ورزش کردن بخشی از این چربی را از دست می دهند و همین امر منجر به تاخیر در پریود آن ها می شود. گاهی نیز رژیم های لاغری نیز باعث از بین رفتن چربی ها می شود که به آن اختلال بی اشتهایی عصبی گفته می شود که ممکن است باعث جلو افتادن یا عقب افتادگی قاعدگی شود .
افرادی که استرس زیادی را تحمل می کنند
یکی از مهم ترین علت های دیر پریود شدن استرس است، هورمون استرس که به آن کورتیوزل می گویند هنگام استرس زیاد شده و بر هورمون های استروژن و پروژسترون که در قاعدگی نقش دارند تاثیر بسیار زیادی می گذارد.
خانم هایی که الکل مصرف می کنند
همانطور که می دانید الکل تاثیر مستقیم در کبد فرد می گذارد و کبد هم در تنظیم هورمون های قاعدگی نقش دارد . بنابراین اگر کبد فرد آسیب ببیند در نتیجه پریودی او نیز نامنظم می شود و فرد دچار بی نظمی در عادت ماهیانه و یا دیر پریود شدن می شود .
زمانی که برنامه زندگی فرد عوض شود
گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلفی برنامه زندگی فرد عوض شود ، به طور مثال زمانی که فرد مسافرت می رود یا اگر مکان زندگی او تغییر کند و یا اگر زمان کار کردن آن در طول شب و روز عوض شود ، نظم بدن او نیز بهم می خورد و موجب بهم خوردن سیکل قاعدگی می شود .
سن افراد نیز می تواند در قاعدگی آن ها اختلال ایجاد کند
دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیده اند و پریود می شوند ، قاعدگی نامنظی دارند . اغلب دختران پس از 1 تا 1.5 سال پریودی آن ها منظم می شود و حتی ممکن است تا چند سال دیگر نیز این قاعده منظم نشود . در این زمان به علت پریود نامنظم دختران توانایی باردار شدن ندارند تا زمانی که سیکل قاعدگی آن ها منظم شود .
دیر پریود شدن نشانه چیست
با وجه به مطالب ذکر شده، می توان نتیجه گرفت که دیر پریود شدن نشانه خوبی نبوده و در صورتی که شما دچار این موقعیت شدید باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و علت آن را بیابید و برای حل آن اقدام کنید. زیرا دیر پریود شدن به این نشانه است که مصرف الکل، استرس زیاد، افزایش یا کاهش وزن، تیروئید، مصرف دارو و باقی موارد تاثیر منفی بر بدن شما گذاشته و نیاز به مراقبت از این حوزه می باشد.
البته لزوما هر بار دیر شدن پریود نشانه نزدیک شدن یائسگی، بارداری، داشتن تیروئید سندروم پلی کیستیک و موارد دیگر نبوده و گاهی فرد فقط یک بار در چند ماه این موضوع را تجربه می کند. اما برای اطمینان بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد.
دیر شدن عادت ماهانه تا چند روز طبیعی است
برای برخی زنان سوال شده که دیر شدن عادت پریود تا چند روز طبیعی است؟ در جواب این سوال باید گفت زمانی که از پریود و چرخه قاعدگی قبلی شما بیش از یک ماه گذشته یا بیش از 6 هفته بدون خونریزی این موضوع جای نگرانی داشته و نیاز به بررسی و مراقبت دارد. از راه های دیگر تشخیص دیر شدن پریود این بوده که قاعدگی وی بیشتر از 7 روز از روزی که باید شروع می شده، شروع شود. اما در صورتی که پریود شما در حد 3 یا 4 روز عقب افتاده معمولا مشکل خاصی وجود ندارد و برای بسیاری پیش می آید.
سوالات متداول
1- ✔️ چرا برخی از بانوان دیر پریود می شوند ؟
✔️ دیر پریود شدن می تواند نشانه های مختلفی داشته باشد که از جمله آن ها بارداری و یا بهم خوردن چرخه قاعدگی می باشد که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
2- ✔️ از علل دیر پریود شدن بانوان چه می دانید ؟
✔️ برخی به دلیل تنبلی تخمدان ، بارداری ، مصرف دارو و غیره ممکن است هر ماه دیر پریود شوند ، البته در متن مقاله عوامل دیگر بیان شده و بیشتر توضیح داده شده است .
3- ✔️ آیا سن افراد نیز می تواند در قاعدگی آن ها تاثیرگذار باشد ؟
✔️ شاید برخی به اشتباه فکر کنند سن در قاعدگی تاثیر ندارد ؛ اما اینطور نیست ، سن می توان در زمان قاعدگی نیز تاثیر گذار باشد که در متن مقاله بیشتر توضیح داده شده است .
پاسخ مشاور: ممکن است دچار عفونت شده باشید حتما یه ازمایش بدید
پاسخ مشاور: سلام به پزشک زنان برای بررسی علت پریود نشدنتان مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: سلام حتما باید به دکتر زنان برای بررسی علت به تاخیر افتادن پریود خود مراجعه کنید یا با ما در تماس باشید تا راهنمایی اتون کنیم.
پاسخ مشاور: سلام ممنون، ابتدا باید مطمئن شوید که در صورت داشتن رابطه جنسی باردار نیستید، بهتر است به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و آزمایش های هورمونی و سونوگرافی رحم و تخمدان را انجام دهید و بر اساس آن تصمیم گیری و درمان بشید.
پاسخ مشاور: سلام معمولا علت قاعدگی نامنظم در سنین نوجوانی در اغلب موارد بخشی از تغییرات بدنتان است که در این دوران امری طبیعیه و با افزایش سن هم برطرف می شه. ولی بهتره به پزشک زنان مراجعه کنید تا یکسری ازمایشات هورمونی که مربوط به بررسی وضعیت بلوغ، بررسی عملکرد دستگاه تناسلی و عادت ماهیانه می شه، در شما انجام بشه و بعد با توجه به نتایج آزمایشات، براساس آن تصمیم گیری و درمان بشید.
پاسخ مشاور: سلام دلایل زیادی باعث پریودی نامنظم در خانم ها میشه از جمله کیست تخمدان برای بررسی علتی که در شما باعث بهم خوردن سیکل قاعدگی تان شده حتما به دکتر زنان مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: سلام خیر تا 16سالگی پریودی ممکنه براتون اتفاق بیفته، در غیر این صورت باید علت پریود نشدنتان توسط یک متخصص بررسی و بعد مداخلات درمانی لازم برای پریود شدنتان انجام بشه.
پاسخ مشاور: سلام علت قاعدگی نامنظم در شما به عنوان یک نوجوان که جدیدا پریود شدن را تجربه می کنید امری طبیعی بوده و با افزایش سن برطرف می شود. اما بهتر است جهت بررسی های بیشتر به پزشک زنان مراجعه نمایید تا برای شناسایی علل نامنظم بودن قاعدگی آزمایش های لازم از شما صورت پذیرد.
پاسخ مشاور: حتما به پزشک مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز در صورت عدم بارداری امکان عفونت و یا مشکلات دیگری وجود داشته که حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: سلام دست عزیز در صورت وجود مشکل هر چه زودتر اقدام کنید بهتره زیرا در بسیاری مواقع این مسئله قابل حل می باشد.