آیا تا به حال شنیده بودید که غذا خوردن اختلال داشته باشد ؟ از اختلالات تغذیه چه می دانید ؟ آیا می دانید چه افرادی به اختلالات تغذیه مبتلا هستند ؟ از ویژگی های افرادی که به اختلال تغذیه دچار هستند اطلاعی دارید یا خیر ؟
همانطور که از اسم این اختلال پیداست ، اختلال در تغذیه با مشکلات خوردن همراه می باشد . برخی از این افراد که به اختلال خوردن دچار هستند ممکن است مشکلاتی از قبیل کم خوردن ، زیاد خوردن ، عدم کنترل خود در غذا خوردن و غیره داشته باشند .
اختلالات تغذیه باعث ایجاد مشکل در فرد شده و زندگی او را مختل می کند و حتی در موارد شدیدتر نیز سبب مرگ او خواهد شد . لازم به ذکر است بدانید که از ویژگی های این افراد می توان به روزه داری ، کاهش خوردن ، پرخوری ، خوردن همراه با استفراغ ، مصرف داروهای ضد یبوست و ادرار آور اشاره کرد .
اختلالات تغذیه حتی می تواند سبب پوسیدگی استخوان ، سوء تغذیه ، افسردگی ، بیماری های قلبی و عروقی و یا حتی آمنوره شود . آیا می دانید آمنوره چیست ؟ به قطع قاعدگی بیش از 3 ماه آمنوره گفته می شود .
اختلالات تغذیه و خوردن به چند دسته تقسیم می شوند
همانطور که گفتیم ممکن است برخی از افراد به اختلالات تغذیه دچار شوند و به دلیل عدم آشنایی با این اختلالات از عوارض آن اطلاعی نداشته باشند . از جمله اختلالات تغذیه می توان به موارد زیر اشاره کرد که در ادامه مقاله قصد داریم در مورد این اختلالات توضیح دهیم .
- کسانی که به اختلال نشخوار کردن دچار هستند
- برخی از افراد که به اختلال هرزه خواری گرفتار هستند
- کسانی که از غذا خوردن اجتناب کرده و دچار اختلال مصرف غذای دوری جو یا محدود کننده هستند
- افرادی که دچار اختلال پرخوری عصبی هستند
- کسانی که به اختلال پرخوری مبتلا هستند
- افرادی که دچار اختلال بی اشتهایی عصبی می شوند
کسانی که به اختلال نشخوار کردن دچار هستند
آیا تا به حال نام این اختلال را شنیده باشید ؟ می دانید که اختلال نشخوار چگونه است ؟ اختلال نشخوار کردن محدودیت سنی ندارد و ممکن است در کودکی ، نوجوانی و یا حتی بزرگسالی رخ دهد .
از جمله علائم اختلال نشخوار می توان به نشخوار مکرر غذا پس از تغذیه ، نشخوار بدون تهوع و نفرت غذایی که قبلا جویده شده است و غذایی که جویده شود و پس از دوباره خورده شود اشاره کرد .
برخی از افراد که به اختلال هرزه خواری گرفتار هستند
همانطور که از اسم این اختلال مشخص است ، اختلال هرزه خواری به خوردن مواد غذایی بیهوده و بی ارزش گفته می شود . خوردن موادی فاقد ارزش غذایی مانند صابون ، مو ، نخ ، پشم ، خاک ، گچ ، رنگ ، یخ ، آدامس ، گل و یا غیره اختلال هرزه خواری نامیده می شود .
سن شیوع این اختلال نامشخص است و همچنین در مردان و یا زنان مممکن است در کودکی ، نوجوانی یا حتی بزرگسالی نیز رخ دهد .
کسانی که از غذا خوردن اجتناب کرده و دچار اختلال مصرف غذای دوری جو یا محدود کننده هستند
اختلال مصرف غذای دوری جو و یا محدود کننده ممکن است در کودکی ، نوجوانی و یا حتی بزرگسالی پیش بیاید به همین دلیل سن شیوع این اختلال نامشخص می باشد . از جمله ویژگی های اختلال محدود کننده می توان به اجتناب از مصرف غذایی یا کم کردن بیش از اندازه غذا اشاره کرد .
افرادی که به این اختلال دچار هستند کاهش وزن قابل ملاحظه ای و کمبود غذایی بسیار زیاد و همچنین نیازمند مکمل های غذایی خوراکی و تغذیه روده ای می باشند .
افرادی که دچار اختلال پرخوری عصبی هستند
از جمله علائم اختلال پرخوری عصبی می توان به زیاد غذا خوردن های پی در پی مثلا هر دو ساعت یکبار ، انجام رفتارهای نا مناسب برای جبران پیشگیری از اضافه وزن مانند روزه گرفتن بی دلیل ، ورزش افراطی و استفراغ عمدی اشاره کرد . می توان گفت شیوع این اختلال 1 تا 1.5 درصد می باشد که اغلب در نوجوانی یا بزرگسالی رخ خواهد داد .
کسانی که به اختلال پرخوری مبتلا هستند
آیا تفاوتی بین اختلال پرخوری و پرخوری عصبی وجود دارد ؟ آیا می دانید این دو اختلال چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟ در اختلال پرخوری رفتارهای نامناسب جبرانی مانند تهوع ، ورزش سخت و غیره وجود ندارد .
از جمله علائم اختلال پرخوری می توان به خوردن بسیار سریع غذا ، خوردن غذا به نحوی که فرد به سیری افراطی برسد ، عدم توانایی کنترل خود در خوردن ، غذا خوردن های بسیار در تنهایی و غیره اشاره کرد .
شیوع اختلال پرخوری در مردان 1.6 درصد و در زنان 0.8 درصد می باشد که هنوز در مورد سن شیوع این اختلال اطلاعاتی در دسترس نمی باشد .
افرادی که دچار اختلال بی اشتهایی عصبی می شوند
تا کنون اطلاعات دقیقی در مورد شیوع این اختلال در مردان بدست نیامده است اما این اختلال در زنان به 4 درصد رسیده است که البته می توان گفت اختلال بی اشتهایی عصبی ممکن است در نوجوانی و یا بزرگسالی اتفاق بیفتد .
از جمله علائم این اختلال می توان به در مصرف غذا خود را محدود می کنند ، ترس شدید از اضافه وزن دارند با وجود اینکه اضافه وزن نداشته و لاغر هستند اشاره کرد .
آیا از وجود این اختلالات آگاه بودید ؟ در هنگام خواندن این مقاله مواردی را حس کرده اید که با ویژگی های شما سازگار باشد ؟ آیا می دانید راه حلی برای درمان اختلالات تغذیه ای وجود دارد یا خیر ؟ می دانید که چرا این اختلالات تغذیه به سراغ فرد می آید ؟ تا به حال فکرکرده اید که دلایل و عوامل اختلالات تغذیه چه می باشد ؟ آیا اختلالات تغذیه در سنی معین به سراغ فرد می آید ؟ آیا ابتلا به اختلالات تغذیه به جنسیت فرد بستگی دارد یا خیر ؟
با شیوع ویروس کرونا و شرایط قرنطینه پرخوری، کم تحرکی و کاهش فعالیت بدنی افراد بیشتر شده و این پرخوری و افزایش وزن همراه با آن به دلیل التهاب بدن منجر به ایجاد افسردگی می شود. بنابراین افراد باید برای جلوگیری از این مسئله از پرخوری پرهیز کرده و به ورزش در خانه بپردازند تا نشاط و شادی افزایش یافته و اضافه وزن به وجود نیاید.
سوالات متداول
1- ✔️ از اختلالات تغذیه ای چه می دانید ؟
✔️ در واقع اختلالات تغذیه همان مشکلات فرد برای غذا خوردن می باشد که ممکن است برخی از افراد به آن دچار شوند که در متن مقاله به آن اشاره شده است .
2- ✔️ از انواع اختلالات تغذیه ای چه می دانید ؟
✔️ اختلالات تغذیه به دسته های مختلفی همچون پرخوری ، کم خوری و غیره تقسیم خواهد شد که در متن مقاله بیشتر به آن اشاره شده است .
3- ✔️ از اختلال هرزه خواری چه می دانید ؟
✔️ یعنی افراد برخی از مواد غذایی که فاقد ارزش غذایی بوده مصرف کنند به طور مثال صابون ، آدامس ، یخ و غیره .
» باید ها و نباید ها در کنترل ترس کودکان
» مشکلات خود را به شکلات تبدیل کنید