نادرترین تیپ شخصیتی در تیپ های مایرز بریگز و تست mbti، شخصیت infj است. افرادی مثل هیتلر و آل پاچینو دارای این تیپ شخصیتی بوده و ویژگی اصلی آن ها حامی بودن و حمایتگری است و گاهی هم به عنوان ایده آل گرایان شناخته می شوند. افراد با این تیپ شخصیتی اغلب احساس می کنند که دچار سوءتفاهم شده و احتمالا به دلیل نادر بودن این تیپ، این مسئله رخ می دهد.
این تیپ شخصیتی مانند سایر شخصیت ها در تست mbti در برخی کار ها عملکرد بهتری داشته و در رابطه های مختلف به نوع خاصی رفتار می کنند که در این مقاله به طور کامل شخصیت infj ، ویژگی های آن ها و کار های مناسب و نحوه برخورد در روابط توضیح داده شده است.
تیپ شخصیت INFJ چیست
شخصیت infj درونگرا، شهودی، احساسی و قضاوتی است، آنها کمالگرا های ساده لوح هستند. هم منطقی و هم احساسی، هم خلاقانه و هم تحلیلی. در واقع آن ها علاقه به تمرکز در دورن خود داشته و تمایل زیادی به بینش درونی خود دارند.
INFJ ها از احساسات دیگران بسیار آگاه باشند، اما به این معنی است که آنها گاهی اوقات کمتر از احساسات خود آگاه هستند. INFJ ها گاهی اوقات به همین دلیل برای نه گفتن به درخواست های دیگران تلاش می کنند. آنها آنقدر با احساسات دیگران هماهنگ هستند که از ایجاد نا امیدی یا جریحه دار کردن احساسات می ترسند.
INFJ ها بر اساس ایده ها و نظریه هایی که بر اساس بینش خود شکل می دهند، تصمیم می گیرند. INFJ ها در هنگام تصمیم گیری، به ویژه هنگامی که در اطراف افراد دیگر هستند، در درجه اول به شهود درونگرا و احساس برون گرا خود متکی هستند. اما وقتی تنها هستند، افراد با این تیپ شخصیتی ممکن است بیشتر به تفکر درونگرای خود تکیه کنند.
نقاط قوت شخصیت INFJ
افراد با تیپ شخصیتی infj خصوصیات مختلفی داشته که بر مثبت و برخی منفی هستند، در این جا نقاط قوت این افراد ذکر شده است.
خلاق
شخصیت های حامی از یافتن راه حل مناسب برای افرادی که به آن ها اهمیت می دهند لذت می برند. برای انجام این کار، آن ها از خلاقیت زنده و حس قوی شفقت خود استفاده می کنند. این می تواند آنها را به مشاوران عالی تبدیل کند.
دارای بصیرت
افراد با تیپ infj، ترجیح داده که به قلب و اصل هر چیزی دست یابند، این می تواند به آنها توانایی تقریباً عجیبی برای درک انگیزه ها، احساسات و نیازهای واقعی افراد بدهد.
افراد اصولی
افراد با این تیپ، معمولا باور های محکم داشته و اعتقاد آن ها معمولا در صحبت ها، نوشته ها و کارهایشان مشخص است. این افراد می توانند بسیار قانع کننده و آرمان گرا باشند که سخت ترین افراد را نیز نرم می کنند.
پرشور
افراد با تیپ شخصیتی infj می توانند آرمان های خود را با یک ذهنیتی دنبال کنند که ممکن است دیگران را ناخوشایند کرده و این افراد به ندرت به خوب بودن ساده رضایت می دهند و تمایلشان برای بر هم زدن وضعیت موجود است. با این اوصاف، اشتیاق حمایتگران برای هدف انتخابی خود، جنبه کلیدی شخصیت آن ها است.
نوع دوست
هدف افراد با تایپ infj عموماً این است که از نقاط قوت خود برای منافع خود و دیگران بیشتر استفاده کنند، آن ها تمایل دارند به این فکر کنند که چگونه اعمالشان بر دیگران تأثیر می گذارد و هدف آنها این است که به گونه ای رفتار کنند که به اطرافیانشان کمک کند و دنیا را به مکانی بهتر تبدیل کند.
نقاط ضعف شخصیت infj
هر تیپ شخصیتی در تست mbti علاوه بر نقاط قوت، نقاط ضعفی نیز دارد که آگاهی از آن ها لازم است، در این جا نقاط ضعف تایپ infj به طور کامل شرح داده شده است.
حساس نسبت به انتقاد
زمانی که فردی اصول و ارزش های افراد با شخصیت infj را زیر سوال برده و یا از آن انتقاد کند، به شدت واکنش نشان می دهند. افراد با این تیپ شخصیتی می توانند در مواجهه با انتقاد و درگیری حالت تدافعی به خود بگیرند، به خصوص در مورد مسائلی که احساس زیادی نسبت به آن ها دارند.
عدم بروز افکار و احساسات
این افراد برای صداقت ارزش زیادی قائل بوده اما در عین حال حریم شخصی برایشان بسیار مهم است، آن ها درونگرا بوده و به سختی مشکلات خود را می دهند و در مورد آن ها بسیار حساس و آسیب پذیر هستند. هنگامی که این افراد درخواست کمک نمی کنند، ممکن است ناخواسته خود را عقب نگه دارند یا در روابط خود فاصله ایجاد کنند.
کمالگرا
تیپ شخصیتی infj با ایده آلیسم و کمالگرایی شناخته می شوند، این ویژگی در بسیاری مواقع بسیار کارساز است اما به فرد آسیب وارد کرده زیرا همیشه به وجود آوردن یک موقعیت ایده آل ممکن نیست. اگر مدام بر روی عیوب تمرکز می کنند و به این فکر می کنند که آیا باید به دنبال چیز بهتری باشند یا خیر، ممکن است قدردانی از شغل، موقعیت های زندگی یا روابط خود سخت شود.
فرسودگی شغلی
محتاط بودن و کمالگرایی تیپ شخصیتی infj انتخاب های آن ها را محدود می کند، آن ها در صورتی که راهی برای ارضای انگیزه های خود و کمک به دیگران پیدا نکنند، خسته می شوند. بنابراین در بسیاری مواقع در مشاغل خود راضی نبوده و دچار فرسودگی شغلی می شوند.
اجتناب از برنامه ریزی
شخصیتهای حامی معمولاً با افکار داشتن هدف بزرگتر در زندگی برانگیخته میشوند. آنها ممکن است کوچک کردن هدف های بزرگ خود را به مراحل کوچک و قابل کنترل خسته کننده یا غیر ضروری بدانند. اما اگر رویاهای خود را به کارهای روزمره و فهرست کارهای روزمره تبدیل نکنند، ممکن است نا امید شده و به آن ها دست نیابند.
شخصیت infj در محیط کار
حمایتگران یا INFJ تمایل دارند به دنبال شغلی باشند که با ارزش های آنها همسو است تا مسیری که موقعیت و سود مادی در بر دارد. خوشبختانه، افراد با این تیپ شخصیتی تقریباً در هر زمینه ای می توانند کاری پیدا کنند که مناسب آنها باشد. در اصل برای این افراد انتخاب شغل سخت است زیرا آن ها گزینه های زیادی را مد نظر دارند.
تایپ infj می خواهند در کار خود معنا پیدا کنند و بدانند که به مردم کمک کرده و با آنها ارتباط برقرار می کنند، این تمایل به کمک و ارتباط میتواند مشاغلی مثل مشاور، روانشناس، معلم، مددکار اجتماعی، مربی یوگا و رهبران معنوی را برای تیپ infj بسیار ارزشمند کند. بسیاری از افراد با شخصیت infj ارتباطات قوی دارند و این توضیح می دهد که چرا آنها اغلب به سمت حرفه های نویسندگی، تألیف بسیاری از کتاب ها، وبلاگ ها، داستان ها و فیلمنامه های محبوب کشیده می شوند.
افراد با شخصیت infj گاهی با عاملین اقتدار دچار مشکل شده و مشاغلی که نیاز به رعایت مقررات زیاد دارد، مناسب آن ها نیست. در حالی که آن ها دوست دارند تا با حساسیت دیگران را رهبری کرده و به زیر دستان کمک کنند. بهترین مشاغل برای آن ها شامل موارد زیر است.
هنرمند
بازیگر
موسس شرکت
کارمند در حوزه مذهب
موسیقیدان
کتابدار
مشاور
روانشناس
نویسنده
معلم
عکاس
شخصیت infj در رابطه
افراد با شخصیت infj خوش صحبت بوده و معمولا در صورتی که علاقه به بروز خود داشته باشند، در این امر خوب هستند. آن ها در درون خود اسرار بسیار داشته و زندگی درونی روشنی دارند اما اغلب به جز با چند نفر معدود علاقه ای به مطرح کردن و اشتراک گذاشتن این مسائل ندارند. در حالی که آن ها بسیار آرام و حساس بوده، رهبران خوبی نیز هستند.
این افراد حتی زمانی که رهبر اصلی نباشند، به عنوان تاثیرگذارترین فرد رفتار می کنند. INFJها توسط ارزش های قوی خود هدایت می شوند و در همه زمینه های زندگی از جمله روابط و کار به دنبال معنا هستند. افراد با این نوع شخصیت اغلب عمیق و پیچیده توصیف می شوند. آن ها شاید دوستان زیاد نداشته باشند اما روابطشان عمیق و پایدار است.
شخصیت infj پیدا کردن یک شریک عاطفی را جدی می گیرند، آن ها به دنبال عمق و معنا در روابط خود بوده و به رابطه ای با عشق کمتر بسنده نمی کنند. معمولا پیدا کردن شریک عاطفی برای این افراد زمان برده زیرا آن ها به دنبال یک رابطه کامل هستند. اما زمانی که وارد رابطه می شوند، تمام و کمال خود را گذشه و منجر به ایجاد یک عمق و صمیمیت بین خود و شریک زندگی می شوند.
سوالات متداول
1- تیپ شخصیت INFJ چیست؟
تیپ شخصیتی infj در تست mbti درونگرا، شهودی، احساسی و قضاوتی است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
2- نقاط قوت شخصیت INFJ چیست؟
افراد با تیپ شخصیتی infj خصوصیات مختلفی داشته که بر مثبت هستند و نقطه قوت محسوب می شوند که در متن مقاله مطرح شده است.
3- نقاط ضعف شخصیت infj چیست؟
تیپ شخصیت infj نقاط ضعفی از جمله کمالگرایی و حساسیت نسبت به انتقاد دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: به دلیل درونگرایی آن ها است.