با نامزدی، زوج ها تمایل خود را به ازدواج با فرد مقابل نشان می دهند. دوران نامزدی، زمانی است که هر دو نفر با همدیگر آشنا می شوند و قصد دارند بقیه عمر خود را با هم بگذرانند. طی مراسم خواستگاری سنت دیرینه ای که از چند صد سال پیش رواج داشته است، در صورت توافق هر دو خانواده و زوج ها نامزدی رسمی صورت می گیرد.
موضوع ازدواج با سرنوشت انسان در ارتباط است، و این امر اهمیت انتخاب را صد چندان می کند چرا که پیامدهای آن بر شما و بر کیفیت زندگی و آینده تان تاثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت. پس در انتخاب همسر باید دقت لازم را به خرج داد، در این مرحله از زندگی اگر براساس اجبار والدین یا تصمیم احساسی انتخاب همسر داشته باشید، مشکلات جبران ناپذیری در زندگی مشترک بعد از ازدواج ایجاد می شود.
دوران نامزدی و عقد می تواند با تمام خاطرات تلخ و شیرین خود به دورانی پر از خاطرات خوب تبدیل شود، به شرطی که زوجین به سلایق و احساسات همدیگر بها بدهند و عشق و احترام خود را نثار هم کنند و از این دوران برای شناخت یکدیگر بیشترین بهره را ببرند. در این مقاله در مورد اینکه دوران نامزدی چیست، رفتار مناسب دوران نامزدی چیست، رابطه جنسی در دوران نامزدی و فواید دوران نامزدی چیست مطالبی ارائه شده است.
دوران نامزدی چیست
به قول متقابل دو نفر برای ازدواج، و زمان ما بین دوره آشنایی تا زمان عقد رسمی و تشکیل خانواده را دوره نامزدی می گویند. نامزدی اعلام رسمی قصد ازدواج است، و کیفیت ارتباط زوجین در این دوره می تواند پیش بینی کننده کیفیت ارتباط آن ها در آینده و دوره بعدی زندگی زناشویی باشد. همان طور که برای تعمیر و یا ارتقاء یک ماشین باید آگاهی کافی در مورد اجزاء، محدودیت ها، امکانات و غیره را داشته باشیم، برای بهبودی سبک زندگی و سلامت جسم و روان و انتخاب همسر خود باید از مهارت خودشناسی وسیعی برخوردار باشیم.
دوران نامزدی، دوران هیجان انگیز زندگی یک زوج است و مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج به خود شما بستگی دارد، اما بسیاری از زوج ها، جهت بررسی های لازم در خصوص فرد مقابل، فراهم کردن مقدمات زندگی مشترک و همین طور کسب مهارت های قبل از ازدواج حداقل یک سال را به خود زمان می دهند. فرصت هایی که در آن دختر و پسر با هم قرار است آشنا شوند، لحظاتی خوشایند و در عین حال دارای شرایط و مسائل خاصی نیز هست، از جمله آن ها می توان به استرس و فشار ناشی از ازدواج، روابط بین زوجین، تعارض و اختلاف با خانواده همسر، بهتر جلوه دادن خود، استقلال و ایجاد مرز بین خانواده همسر، یکی شدن با همسر، کنترل و ایجاد تغییر در همسر است.
رفتار مناسب در دوران نامزدی
ازدواج را نباید یک امر سطحی دانست و داشتن میل جنسی و یا نیاز به همسر، فزونی احساسات، رویاها و تصورات غیر واقعی از ازدواج پیچیدگی این انتخاب را سخت تر می کند. اگر هوشیار نباشیم، یک اشتباه به راحتی می تواند همه چیز را نابود کند و مسیر زندگی دختر و پسر را تغییر بدهد. و نا آگاهی در حوزه ارتباطی ممکن است منجر به جدایی شود از این رو زوجین در دوران نامزدی باید رفتار مناسبی در پیش بگیرند تا پایه های زندگی مشترکشان از استحکام خوبی در آینده برخوردار شود.
برای پیشگیری از ایجاد مشکل در حوزه ارتباطی، زمان و مکان مشخصی را برای گفت و گو در نظر بگیرید.
در ارتباط با خانواده همسر بدگویی نکنید.
مسائل کهنه و قدیمی زندگی فرد را شخم نزنید.
در هنگام مشاجره و یا اختلاف مشکلات را بین خودتان حل کرده و به خانواده این دلخوری ها را انتقال ندهید، و در صورت نیاز از متخصص روانشناسی کمک بگیرید.
اختلاف باور، اختلاف سلایق را بین خود بپذیرید و در عین صمیمیت به فردیت هم نیز احترام بگذارید.
برخی از زوجین قبل از ازدواج و در دوران نامزدی به همدیگر تعارف می کنند و درب ماشین را برای هم باز می کنند و با دقت به حرف های همدیگر گوش می دهند، بعد از ازدواج نیز این رفتارها را ادامه دهند و مهارت های گوش دادن فعال و سایر مهارت های زوجینی را یاد بگیرند.
همدیگر را در الویت قرار بدهید، و رفتار احترام آمیزی را با هم از همان ابتدای ارتباط ایجاد کنید.
برای همدیگر وقت بگذارید و اهمیت بدهید.
رابطه جنسی در دوران نامزدی
لذت بخش ترین رابطه جنسی را در یک رابطه مشروع، قانونی، پایدار همراه با دلبستگی عاطفی با یک جنس مخالف می توان دریافت کرد. امروزه هنوز هم بسیاری از خانواده ها و روان شناسان در خصوص روابط زناشویی معتقدند، در دوران نامزدی دختر و پسر به هیچ عنوان رابطه جنسی با نامزد خود برقرار نکنند، چرا که این دوران بهترین زمان برای شناختن خلق و خو و شخصیت طرف مقابل می باشد و نباید درگیر مسائل عاطفی و جنسی شوند تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند. از جمله دلایلی که رابطه جنسی قبل از ازدواج را منع می کند عبارتند از:
دختر و پسر در دوران نامزدی طوفانی از احساسات و هیجانات را نسبت به طرف مقابل دارند و ناخودآگاه دوست دارند که علاوه بر نزدیکی عاطفی نزدیکی جسمی و جنسی را هم با شریک زندگی خود تجربه کنند. حد و مرز رابطه جنسی در دوران نامزدی را سبک زندگی، شخصیت و فرهنگ دو نفر و خانوادههای آنها تعیین می کنند و از هر فردی به فرد دیگر این حد و مرزها متفاوت است، اما وقتی دو نفر پا را فراتر از حد می گذارند و وارد رابطه جنسی می شوند، در اغلب اوقات پشیمانی های زیادی برای طرفین به بار می آورد. عمده ترین دلایل مخالفت در برقراری رابطه جنسی در دوران نامزدی به شرح زیر است:
دختر و پسر جهت آشنایی بیشتر مدتی را با هم نامزد می شوند، اگر به هر دلیلی بعد از نامزدی به این نتیجه برسند که به درد هم نمی خورند، عوارض روحی و روانی جدا شدن زمانی که رابطه جنسی در ارتباط زوج وجود داشته، اصلا قابل قیاس با زمانی که صرفا یک رابطه عاطفی بین دختر و پسر بوده و رابطه جنسی وجود نداشته نیست.
اگر دو نفر به این نتیجه برسند که به درد هم نمی خورند، مرد دچار احساس گناه و عذاب وجدان و دختر اندوه از دست رفتن پرده بکارت می شود، انجام این رابطه باعث می شود حتی اگر پسر و بیشتر دختر در دوران نامزدی به نتیجه برسند که ازدواجشون اشتباهه به خاطر موضوع بکارت به اشتباهشون ادامه میدن و کار را خرابتر می کنند.
دلزدگی و دلسردی، اندکی بعد از رابطه جنسی ممکن است بوجود بیاید. این دلزدگی به نسبت زمانی که زوج ها ازدواج کردن و در مرحله آشنایی و نامزدی قرار دارند خیلی بیشتر است، چون زوجی که به مرحله ازدواج رسیده اند شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کرده اند و هم تصمیم گیری شان عقلانی تر و متعدانه تر است.
حتی اگر مطمئن باشیم که نامزدی به ازدواج ختم می شود و انجام رابطه جنسی در دوران نامزدی به هر دو نفر احساس خوبی می دهد ممکن است مرد از اینکه به راحتی توانسته رابطه جنسی با نامزدش برقرار کند احساس تردید در انتخابش پیدا کند و یا اینکه یک زن وقتی بدون دریافت توجه و احساسات عاطفی وارد رابطه جنسی بشود تا همیشه به همسرش به عنوان کسی که در مقابل زن ها ضعیف است نگاه می کند، و نگران می شود و شک و تردید در دلش راه پیدا می کند.
حتی اگر شکی نداشته باشیم که حتما ازدواج صورت خواهد گرفت هم چون با اضطراب هایی مانند بارداری و اطلاع پیدا کردن دیگران از رابطه همراه است، باعث می شود دو نفر و خصوصا خانم به اون درجه از ارگاسم و ارضا شدنی که در رابطه جنسی مدنظر هست، نرسند و همین امر منجر به انزجار رابطه جنسی در بین آنها می شود و خوب در طول زندگی باعث بوجود آمدن کدورت های فراوان بین زوجین می شود.
فواید دوران نامزدی
دوران نامزدی شیرین ترین و بهترین، در عین حال مهم ترین تصمیم در ایام زندگی فرد است، از این رو فلسفه دوره نامزدی این است که فرصتی فراهم شود تا افراد قبل از اینکه نسبت خویشاوندی، تعهد اخلاقی، قانونی و حقوقی نسبت به همدیگر پیدا کنند، در این باره بررسی های لازم را انجام دهند. برخی از روانشناسان وجود دوران نامزدی را با توجه به مزیت ها و فواید زیاد آن لازم و ضروری می دانند، از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
دختر و پسر ابتدا باید شناخت کافی نسبت به هم پیدا کنند و با روحیات، اخلاق و دیدگاه های هم بیشتر آشنا شوند. زوج ها فرصت بیشتری برای دیدار و ملاقات با یکدیگر دارند و در طی این ملاقات ها آن ها می توانند به نقاط قوت و ضعف یکدیگر پی ببرند. این آشنایی نزدیک و کامل، زوج ها را برای سازگاری و تفاهم در زندگی مشترک در زندگی مشترک آماده می کنند.
دختر و پسری که تاکنون در کنار خانواده بودند، بایستی به تدریج برای پذیرش مسئولیت زندگی مشترک آماده شوند.
دختر و پسری که تا چندی پیش، با یکدیگر غریبه بوده اند، برایشان سخت است که به یک باره در کنار هم قرار گیرند، زندگی مستقلی را آغاز کنند و به انجام همه مسئولیت های زناشویی بپردازند. دوران نامزدی می تواند این فرصت را برای آن ها فراهم سازد که به مرور زمان و با آرامش بیشتری مسئولیت های خود را بشناسند و آشیانه مشترک خود را بر پا کنند.
به دلیل داشتن عفت دختران و همین طور استرس اولین نزدیکی و شب زفاف نیاز به زمان دارند که نامزدی این امکان را فراهم می کند تا دختر آمادگی روحی و روانی جهت برقراری رابطه جنسی با همسر خود را پیدا کند.
سوالات متداول
1- ✔️ دوران نامزدی چیست؟
✔️ نامزدی اعلام رسمی قصد ازدواج است، زمانی است که هر دو نفر با همدیگر آشنا می شوند و قصد دارند بقیه عمر خود را با هم بگذرانند، جهت کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.
2- ✔️ رفتار مناسب در دوران نامزدی چیست؟
✔️ نا آگاهی در حوزه ارتباطی ممکن است منجر به جدایی شود، از این رو زوجین در دوران نامزدی باید رفتار مناسبی در پیش بگیرند تا پایه های زندگی مشترکشان از استحکام خوبی در آینده برخوردار شود. از جمله رفتارهای مناسب در دوران نامزدی در متن مقاله ارائه شده است.
3- ✔️ رابطه جنسی در دوران نامزدی چگونه باید باشد؟
✔️ امروزه هنوز هم بسیاری از خانواده ها و روان شناسان در خصوص روابط زناشویی معتقدند، در دوران نامزدی به هیچ عنوان دختر و پسر، رابطه جنسی با نامزد خود برقرار نکنند، دلایل منع روابط جنسی در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.
» راه های شناخت زنان قبل از ازدواج
» راه های شناخت مردان قبل از ازدواج
پاسخ مشاور: سلام بهترین زمان برای شناختن خلق و خو و شخصیت طرف مقابل همین دوران نامزدیه و نباید درگیر مسائل عاطفی و جنسی بشید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
پاسخ مشاور: آگاهی کامل از خصوصیات اخلاقی و رفتاری طرف مقابل از طریق زیر نظر گرفتن ساده ترین رفتارهای او است، حتما به روانشناس جهت بررسی های بیشترو آموزش به زوجین نیز جزو الزامات شناخت همسر است. اگر نامزدتان همچنان در مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج مقاومت می کند شما باید در ازدواج با ایشان تجدید نظر کنید.
پاسخ مشاور: سلام زمان دقیق و مشخصی برای مدت زمان لازم نامزدی نمی توان گفت و بسته به شرایط هر فرد می تواند متفاوت باشد، اما نکته مهم این است که حتما مشاوره پیش از ازدواج داشته باشید.