معیار های مختلفی برای سنجش و پیدا کردن صفات شخصیتی در انسان ها وجود دارد، یکی از این معیار های پر طرفدار استفاده از تست شخصیتی مایرز بریگز یا همان mbti است. این تست شامل 16 تیپ شخصیتی بوده که افراد در 4 حوزه بررسی می شوند. یکی از این تیپ ها، شخصیت infp است.
تیپ شخصیتی infp که به آن ها میانجی، واسطه یا آرمانگرا نیز می گویند، افرادی درونگرا، شهودی، احساسی و ادراکی هستند. infp ها خلاق، ایده آل گرا و با ارزش های بالا هستند. مانند تمام تیپ های شخصیتی این افراد نیز نقاط قوت و ضعف داشته که در این مقاله به بررسی کامل آن ها و سایر اطلاعات مرتبط با شخصیت infp می پردازیم.
تیپ شخصیت infp چیست
همانطور که ذکر شد، تیپ شخصیت infp یکی از انواع شخصیت نظریه مایرز بریگز است که با تست mbti مشخص می شود، این افراد درونگرا بوده و معمولا در خلوت خود انرژی کسب می کنند، شهودی بودن آن ها به معنی اعتماد به مطالب و اطلاعات شهودی و انتزاعی است. آن ها همچنین معمولا احساسی تصمیم گرفته و انعطاف پذیر تر هستند.
تیپ شخصیتی infp اغلب به عنوان شخصیت ایده آلیست یا واسطه توصیف می شود. افراد با این نوع شخصیت معمولا درونگرا، ایده آل گرا، خلاق و با ارزش های بالا هستند. آن ها علاقه زیادی برای تبدیل جهان به مکانی بهتر داشته و علاوه بر اینکه می خواهند درک بیشتری از خود و نحوه تناسبشان با جهان به دست آورند، به این موضوع نیز علاقه دارند که چگونه میتوانند به بهترین شکل به دیگران کمک کنند.
افراد با این تیپ شخصیتی infp زمان زیادی را صرف کشف هدف خود در زندگی می کنند و به این فکر کرده که چگونه می توانند از مهارت ها و استعدادهای خود برای بهترین خدمت به بشریت استفاده کنند. این تیپ شخصیتی نقطه مقابل شخصیت ESTJ است و با تیپ های شخصیت INTP و ENFJ هماهنگی و همپوشانی دارد.
اگرچه میانجی ها یا همان شخصیت INFP ممکن است ساکت یا بی ادعا به نظر برسند، اما زندگی درونی پر جنب و جوش و پرشوری دارند. آن ها با خوشحالی خود را در رویاهای خویش غرق کرده و انواع داستان و گفتگو را در ذهن خود خلق می کنند. این شخصیت با حساس بودن خود شناخته می شود، همچنین واسطه ها می توانند واکنش های عاطفی عمیقی به موسیقی، هنر، طبیعت و افراد اطراف خود داشته باشند.
نقاط قوت شخصیت infp
همانطور که مطرح شد شخصیت INFP مانند سایر شخصیت ها نقاط قوت و ضعف دارد، که دانستن و شناخت آن ها در زمینه های مختلف کارساز است. در این جا نقاط قوت شخصیت infp را مشاهده می کنید.
همدل
افراد با این نوع شخصیت همدلی زیادی داشته و میتوانند احساسات شخص دیگری را از شادی گرفته تا اندوه و پشیمانی درک کنند. به دلیل این حساسیت، میانجی ها متفکر و مهربان هستند و از این ایده که به کسی صدمه بزنند، حتی به صورت ناخواسته، متنفرند.
روشن فکر
افراد با شخصیت INFP با مدارا و پذیرفتن سعی کرده تا عقاید، سبک زندگی یا تصمیم های دیگران را قضاوت نکنند. بسیاری از آن ها با افرادی که اشتباه و خطا می کنند نیز همدلی کرده و از آنجایی که این تیپ شخصیتی بسیار پذیراست، اغلب برای دوستان و عزیزان خود و گاهی اوقات برای افراد غریبه حریم امن بوده و راز نگهدار آن ها است.
خلاق
افراد با شخصیت INFP دوست دارند مسائل و جهان را با نگاه غیر متعارف ببینند و معمولا کار های کمتری پیدا می شود که آن ها بیشتر از خیال پردازی و ایده گرایی دوست داشته باشند. بنابراین جای تعجب نیست که بیشتر آن ها به سمت کار هایی رفته که خلاقیت زیادی را می طلبد. بسیاری از هنرمندان و نویسندگان در این تیپ شخصیتی قرار می گیرند.
سخاوتمند
افراد با این نوع شخصیت کمتر با موفقیت خود به بهای شکست خوردن بقیه خوشحال می شوند، بلکه معمولا علاقه داشته تا اتفاقات و چیز های خوب زندگی خود را با دیگران به اشتراک گذارند. این شخصیت ها می خواهند به جهانی کمک کنند که در آن صدا های زیادی شنیده نشده و نیاز های افراد بر آورده نمی شود.
زمانی که یک ایده و فکر خلاق و جالب به ذهن افراد با تیپ شخصیتی INFP می رسد، آن ها همه تلاش خود را کرده و تمام قلب خود را برای انجام دادن آن می گذارند.
نقاط ضعف شخصیت infp
همه افراد با هر نوع شخصیت نقاط ضعفی دارند که آگاهی از آن ها کمک کرده تا در جهت رفع و یا بهبود آن حرکت کنند. در این جا نقاط ضعف افراد با تیپ INFP مطرح شده است.
بدون تمرکز
ماهیت تخیلی و درون گرا بودن شخصیت infp همیشه به بهره وری آن ها کمک نمی کند، بسیاری از آن ها از اینکه چقدر سختی می بینند تا کاری را انجام دهند، ناامید می شوند. مشکل این نیست که آنها ناتوان باشند، بلکه مشکل این است که وقتی آنقدر درگیر ایده های مختلف میشوند، برای عمل کمکاری کرده و با مشکل رو به رو می شوند.
انزوا و گوشه گیری
این افراد علاقه به برقراری ارتباط با افراد را دارند اما گاهی روش آن را نمی دانند، به ویژه در محیط های جدید، ممکن است از راه های ممکن برای برقراری ارتباط استفاده نکنند. بنابراین گوشه گیر و تنها می شوند.
غیر واقعی
هیچ چیز در دنیا کامل و بهترین نیست! پذیرش این جمله برای افراد با تیپ شخصیتی INFP دشوار است، آن ها گاهی آن قدر غرق در خیال پردازی و ایده آل گرایی شده که در بسیاری مواقع به دلیل عدم هماهنگی واقعیت با افکار آن ها دچار سرخوردگی و نا امیدی می شوند.
آسیب پذیر در حوزه عاطفی
هماهنگی عاطفی این شخصیت ها یکی از بزرگترین نقاط قوت آنهاست. اما اگر آن ها حریم و مرز هایی را مشخص نکنند، می توانند در خطر آسیب های عاطفی از سوی دیگران قرار بگیرند.
انتقاد از خود
افراد واسطه یا INFP به پتانسیل منحصر به فرد خود اعتقاد داشته و به شدت می خواهند به آن عمل کنند. اما این می تواند باعث شود که آنها انتظارات غیر واقعی از خود داشته و وقتی نتوانند به این انتظارات عمل کنند، ممکن است خود را بیفایده یا خودخواه یا نالایق توصیف کنند.
شخصیت infp در محیط کار
افراد با شخصیت INFP در محیط کار علاقه به کمک دیگران داشته تا آن ها پیشرفت کنند و بیشتر یاد بگیرند، اما رهبر و مسئول بودن را کمتر دوست دارند. آن ها معمولا در دسته نویسندگان و هنرمندان هستند. حتی اگر به طور خاص در زمینه هنر به دنبال شغلی نباشند، اغلب راه هایی برای گنجاندن این مهارت ها در کار روزانه خود پیدا می کنند.
مهمتر از آن، معمولا INFP ها می خواهند با گروهی از افراد همفکر که هدف نهایی یکسانی دارند، کاری انجام داده که معنادار باشد. بسیار مسئولیت پذیر بوده و آن ها اغلب ارزش های اصلی خود را به تیم یادآوری می کنند و به یافتن بسیاری از رویکرد ها و راه های جدید برای انجام کارها نیز کمک می کنند. در این جا لیستی از کار های مناسب افراد با شخصیت INFP ارائه شده است.
نویسنده
هنرمند تجسمی
روانشناسی
مشاور
کارکن موزه
گرافیست
عکاس
منابع انسانی
بازاریابی
شخصیت infp در رابطه
افراد با شخصیت INFP بسیار ایده آل گرا و رویا پرداز هستند، به ویژه زمانی که صحبت از عشق در میان باشد. افراد با این تیپ شخصیتی به قدرت و زیبایی عشق واقعی اعتقاد دارند و عمیقا امیدوارند که هرگز به چیزی کمتر از آن رضایت ندهند. این افراد سال ها در مورد رابطه عاشقانه و رویایی خود خیال پردازی کرده و دچار کمالگرایی در این حوزه می شوند.
گاهی این افراد به دلیل عدم هماهنگی تصوراتشان با واقعیت در حوزه رابطه عاطفی دچار سرخوردگی و نا امیدی می شوند، این شخصیت های متفکر و روشنفکر، عموماً مایلند با انواع افراد بیرون بروند و این باور را دارند که دو نفر میتوانند در یک رابطه با هم باشند و یکدیگر را بهتر و شادتر از قبل کنند.
بنابراین در یک رابطه، infp ها فداکار و وفادار هستند. ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا آنها به یک شریک بالقوه اجازه ورود بدهند، زیرا آنها در مورد اینکه احساسات خود را با چه کسی به اشتراک بگدارند، بسیار انتخابی عمل می کنند. infp ها بر اساس اعتماد متقابل و ارزش های مشترک، یک شریک را انتخاب می کنند.
هنگامی که یک رابطه برقرار می شود، INFP ها همدل بوده و با احساسات شریک خود بسیار هماهنگ هستند و اغلب برای کمک به شریک خود در رسیدن به اهدافش، فکر و تلاش زیادی می کنند. آنها همیشه به آینده می نگرند و اغلب وقتی در یک رابطه هستند، پتانسیل برقراری رابطه طولانی مدت را دارند.
سوالات متداول
1- تیپ شخصیت infp چیست؟
تیپ شخصیت infp یا واسطه و ایده آل گرا یکی از انواع شخصیت نظریه مایرز بریگز است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- نقاط قوت شخصیت infp چیست؟
شخصیت INFP مانند سایر شخصیت ها نقاط قوت و ضعف دارد و از نقاط قوت آن همدلی است که در متن مقاله مطرح شده است.
3- نقاط ضعف شخصیت infp چیست؟
هر نوع شخصیت از جمله infp ها نقاط ضعفی دارند که آگاهی از آن ها کمک کرده تا در جهت رفع آن حرکت کنند، در متن مقاله برخی از آن ها مطرح شده است.