آموزش آنلاین (online Education) شیوه ای جدید از آموزش مجازی که از طریق ابزارهای ارتباطی چون ایمیل، وبلاگ و وبسایت و نرم افزارها، در بستر اینترنت محتوای آموزشی را در اختیار کودکان قرار می دهد. از طریق آموزش آنلاین مربی و کودکان از طریق اینترنت با همدیگر ارتباط برقرار کرده و آموزش و یادگیری صورت می پذیرد.
این روش آموزش در صورت داشتن اینترنت و دسترسی به یک رایانه یا موبایل در هر زمان و مکانی می تواند انجام شود. یک قدم بزرگ والدین، آموزش در خانه است، والدین دیگر این کار را به تنهایی انجام نمی دهند و با برنامه های ساختار یافته ای که مهدکودک های آنلاین ترتیب داده اند، می توانند شرایطی را برای رشد، شکوفایی و یادگیری فرزند خود فراهم نمایند. در این مقاله مهد کودک آنلاین چیست، مزایا و معایب مهدکودک آنلاین و نحوه شرکت و استفاده از مهدکودک مجازی ارائه شده است.
مهدکودک آنلاین چیست
بهتر است کودکان از سه سالگی به بعد وارد مهدکودک شوند، اما ممکن است بنا به دلایلی امکان شرکت در مهدکودک به صورت حضوری برای کودک وجود نداشته باشد. شیوع بیماری واگیرداری چون کرونا یا آلودگی هوا، نداشتن فضای کافی در مهدکودک ها موجب شده تا مهدکودک های مجازی و یا آنلاین رونق بگیرد. مهدکودک آنلاین باید بتواند نیازهای کودکان در هر رده سنی را برطرف کند.
آموزش کودکان باید همراه با سرگرمی و مفرح باشد تا کودکان علاقه بیشتری از خود جهت شرکت در این کلاس ها نشان دهند و دچار دلزدگی نشوند. در مدت زمان حضور کودک در منزل به جای آنکه با بازی های کودکانه و نرم افزارهای گوناگون و مختلف خود را سرگرم کند، آموزش نیز همراه کودک خواهد بود. هيچ وسيله ای به تنهایی خوب یا بد نيست و مهدکودک آنلاین یا مجازی مي تواند در صورت استفاده صحيح، نتایج مفیدی را به همراه داشته باشد.
مزایا و معایب مهد کودک آنلاین
معمولا والدین وقت بسیار زیادی را برای پیدا کردن یک مهدکودک مناسب و محیطی سالم و با امنیت بالا برای فرزندشان صرف می کنند. زیرا آن ها معتقدند مهد کودک نقش بسیار مهمی در تربیت فرزندشان ایفا می کند. زمانی که پاندمی ویروس کرونا همه گیر شد، و دستور تعطیلی مهدکودک های سراسر کشور صادر شد، مهد کودک های آنلاین ایجاد شد و با استقبال خانواده ها دوره های بعدی برگزار و سطح کیفیت کلاس های مجازی مهدکودک بالاتر رفت. از جمله مزایای مهد کودک های آنلاین به شرح زیر می باشد:
مزایای مهدکودک آنلاین
از تمام نقاط ایران در این کلاس ها می توانند شرکت کنند، کسانی که در شهرها و مناطق دورافتاده هستند می توانند از امکانات و محتوای آموزشی این مهدکودک ها استفاده کنند، حتی افرادی که در خارج از ایران هستند و دوست دارند فرزندشان تحت آموزش های فرهنگی و تربیتی ایران قرار بگیرد می توانند از آموزش های آنلاین مهدکودک ها بهره ببرند.
خانواده ها با ثبت نام کودک خود در مهدکودک آنلاین، نیاز به بیرون بردن کودک خود ندارند و این یعنی در هزینه های رفت و آمد صرفه جویی می شود.
کودک در کنار والدین بازی می کند و یاد می گیرد و والدین ناظر بر مطالب و نحوه برگزاری کلاس می توانند باشند.
در مهد آنلاین والدین کمتر از بابت کودک دچار نگرانی می شوند چرا که مانند مهد حقیقی یا حضوری نگران خطرات بیرون از خانه کودک خود نیستند.
اگر مسافرت های ضروری و تفریحی پیش بیاید، کودک می تواند در هر مکان و زمانی از آموزش های آنلاین مهد کودک استفاده کند.
در این مهدهای آنلاین آموزش ها به صورت بازی و سرگرمی، برنامه و موسیقی به کودکان ارائه می شود، همینطور نظم و انضباط را یاد می دهند، و تایم خوابیدن و بیدار شدن و همچنین برنامه غذایی کودک نظم خاصی به خود می گیرد.
معایب مهدکودک آنلاین
مدیر موسسه ملی بهداشت روان و علوم اعصاب (نیمانز) گزارشی ارائه کرده بود، و در آن به وضوح گفته شده است که کلاسهای آنلاین برای کودکان تا سن ۶ سالگی نباید انجام شود. از جمله معایب حضور کودکان در مهدکودک های آنلاین به شرح زیر است:
حضور کودکان در کلاس مجازی با تماشای تلوزیون یا بازی با موبایل تفاوتی ندارد.
بچهها از طریق فعالیت کردن، بازی و تعامل با همسالان و مربیان را یاد می گیرند، که در آموزش مجازی این خلاء وجود دارد.
تعامل با همسالان و دوست یابی در کودکان، برای رشد خصوصا رشد روانی عاطفی و اجتماعی کودک بسیار مهم است، چون با مشاهده سایر کودکان و تقلید از آن ها، مشاهدات خود را برای رفتار مناسب به کار می گیرند.
شرکت مجازی و آنلاین در مهد کودک آنلاین، موجب می شود، مادر جهت رسیدگی به برنامه های درسی کودک نتواند به سر کار برود، ترجیح می دهد از مهدهای حضوری استفاده کند.
نحوه شرکت و استفاده از مهدکودک آنلاین
مهد کودک های آنلاین معمولا از یک وب سایت یا اپلیکیشن برای ارائه خدمات آموزشی خود استفاده می کنند. خدماتی که در این محیط ها رائه می شود، باید جذاب باشد تا بتواند کودکان را ترغیب به یادگیری کند. والدین پس از ثبت نام در مهدکودک با مراجعه به صفحه رسمی مهدکودک یا اپلیکیشن به صورت آنلاین محتوای آموزشی متناسب با سن کودک خود را مشاهده می کنند.
اگر کودکتان به هر دلیلی امکان حضور در مهدهای کودک را به صورت حضوری ندارند، با بهره گیری از مهدکودک آنلاین امکان یادگیری و آموزش را برای کودکان خود فراهم کنید تا بتوانند رشد کودکان از نظر روانی، اجتماعی و شناختی خوبی را از این طریق داشته باشند. در این اپلیکیشن یا سایت ها مهدکودک انگلیسی زبان نیز برگزار می شود، والدین می توانند در روزهای نخست در کنار کودک باشند سپس به تدریج شرایطی فراهم کنند تا خود کودک به تنهایی بتواند در کلاس ها شرکت کند و حس مسئولیت پذیری و استقلال در او شکل بگیرد.
مربیان نیز از طریق بازی و ایجاد سرگرمی ریاضی، نقاشی های کودکانه، علوم مختلف، مهارت زندگی برای کودکان را به صورت مقدماتی به کودکان آموزش می دهند. کلاس های ورزش کودکان و یوگا برای جلوگیری از اضافه وزن کودکان در برنامه کلاسی کودکان گنجانده می شود و جهت طراحی این سایت ها و مهد های آنلاین، طراحان باید از فضای رنگارنگ و شخصیت های کارتونی مورد علاقه کودکان استفاده کنند، تا کودکان را به شرکت در کلاس های آنلاین جذب کنند.
سوالات متداول
1- ✔️ مهدکودک آنلاین چیست؟
✔️ ممکن است بنا به دلایلی امکان شرکت در مهدکودک به صورت حضوری برای کودک وجود نداشته باشد، از مهدکودک های آنلاین می توان استفاده کرد، جهت کسب اطلاع بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.
2- ✔️ مزایا و معایب مهدکودک های آنلاین یا مجازی چیست؟
✔️ هيچ وسيله ای به تنهایی خوب یا بد نيست و مهدکودک آنلاین مي تواند در صورت استفاده صحيح، نتایج مفیدی را به همراه داشته باشد، در متن مقاله مزایا و معایب مهدکودک آنلاین ارائه شده است.
3- ✔️ نحوه شرکت و استفاده از مهدکودک آنلاین به چه صورت است؟
✔️ مهد کودک های آنلاین معمولا از یک وب سایت یا اپلیکیشن توسط بسترهای شبکه ای چون اینترنت برای ارائه خدمات آموزشی خود استفاده می کنند، برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به متن مقاله مراجعه نمایید.