گاهی زوجین به دلیل نگرانی ها و دغدغه هایی که دارند و یا بخاطر مراقبت از روابطشان دست به چک کردن موبایل همسر می زنند، و این برخورد کاملا ناسالم است و رابطه زوجین را دچار مشکل می کند. زوج های سالم به همدیگر اعتماد می کنند و اگر مسئله ای آن ها را نگران و یا آزرده خاطر کند، به جای چک کردن موبایل همسرشان درباره آن ها با هم صحبت کرده و حل مسئله می نمایند.
با شناسایی دلایلی که باعث چک کردن گوشی موبایل همسر می شود و جایگزین کردن راهکارهای مناسب در روابط زوجینی کمک های کارآمدتر و بهتری می توان به زندگی مشترک کرد. در این مقاله درمورد چک کردن گوشی همسر رفتاری درست یا اشتباه، دلایل چک کردن گوشی همسر و راهکارهای جایگزین بجای چک کردن گوشی همسر ارائه شده است.
چک کردن گوشی همسر رفتاری درست یا اشتباه
تحقیقات زیادی نشان داده اند که داشتن عادت غیر قابل کنترل برای بررسی پیام های خصوصی شریک زندگیتان از جمله سایت ها، شبکه های مجازی مانند تلگرام و یا اینستاگرام و بررسی پیام های متنی و صوتی و تماس های روی تلفن همسر، تنها به دلیل کنجکاوی نیست. این عادت در واقع نشانه ای از وجود مشکلاتی در رابطه یا زندگی خصوصی زوجین است.
چک کردن گوشی همسر بخاطر شک به خیانت مجازی و حقیقی، اولین کاری است که فردی که اعتمادش به طرف مقابل خدشه دار شده و حفظ وفاداری را از جانب همسر خود ندیده است، انجام می دهد. زوجین در چنین شرایطی فکر می کنند، اگر گوشی موبایل همسر را در فضای مجازی چک کنند بهتر می توانند از روابط فرا زناشویی و خیانت همسر آگاه شده و از این مسئله در زندگیشان جلوگیری نمایند.
بسیاری از روانشناسان و قانون گذاران کشورهای مختلف چک کردن گوشی همسر را امری نادرست تلقی می کنند. زمانی که افراد دست به این کار می زنند، در واقع مهم ترین اصل زندگی زناشویی خود یعنی اعتماد را از دست می دهند و یک جریان مخربی را در زندگی مشترک خود به راه می اندازند.
دلایل چک کردن گوشی همسر
اینکه با چک کردن گوشی همسر از خیانت او در فضای مجازی می توان جلوگیری کرد، از جمله باورهای غلط زوجین است و آثار مخربی را بر روابط آن ها بر جای می گذارد، به جای این رفتارها بهتر است، دلایل چک کردن گوشی همسر و خلاهای موجود در رابطه را شناسایی و پر کنند. از جمله عوامل مهمی که باعث چک کردن گوشی همسر و کنجکاوی هایی غیر عادی می شود عبارتند از:
عدم اعتماد و از بین رفتن حس وفاداری
مهم ترین علت چک کردن گوشی همسر از بین رفتن حس اعتماد و وفاداری است که به او داشتیم. گاهی تجربه ناخوشایند خیانت یا حتی نداشتن صداقت در زندگی زناشویی و پنهان کاری یکی از زوجین باعث می شود، فرد دست به چک کردن گوشی تلفن همسر بزند.
کم شدن ارتباط صمیمی با همسر
زوجین باید تکنیک هایی را در جهت افزایش مهارت های ارتباطی مانند گفت و گو را به شکل سازنده آموزش ببینند. از کنار هم بودن لذت ببرند و جهت حفظ رابطه و جلوگیری از فرسایش آن تلاش کنند.
عدم بلوغ روانی و شخصیتی یکی از زوجین
بلوغ شامل بلوغ عاطفی، اجتماعی و ذهنی است. فردی که به بلوغ عاطفی رسیده باشد، می تواند احساسات و عواطف خود را به خوبی کنترل می کند و نگاه روشنفکرانه ای دارد. افرادی که به بلوغ فکری رسیده اند، برنامه ریزی و علاقه به کار گروهی و روحیه همکاری دارند، از تجربیات زندگی خود درس گرفته و با دیگران نیز همدلی بیشتری دارند.
اطمینان جویی با استفاده از چک کردن گوشی همسر
یکی دیگر از دلایلی که همسران تلفن همراه یکدیگر را چک می کنند، این است که خیال خود را آسوده کنند و از بابت وفاداری شریک زندگی خود اطمینان پیدا کنند، در حالی که همین چک کردن ها موجب القای حس عدم اطمینان در فرد شده و ناخواسته حس بی اعتمادی را در فرد شکل می دهد.
اختلالات روانی
وجود اختلالات روانشناختی نیز باعث چک کردن گوشی همراه همسر می شود، از جمله این اختلالات روانی به اختلال شخصیت پارانوئید، اضطراب، اختلال شخصیت وسواسی - جبری و سایر اختلالات می توان اشاره کرد که بدبینی را در فرد ایجاد می کند و باعث می شود دچار نشخوار فکری گردد و در این شرایط فرد برای کاهش پریشانی دست به چک کردن گوشی همسر می زند.
اعتماد به نفس پایین
فردی که همیشه نگران است همسرش او را ترک کند، این باور غلط را دارد که فردی بهتر از او برای همسرش وجود دارد و همین امر منجر به چک کردن گوشی موبایل همسر و به سرد شدن روابط زناشویی می انجامد.
راهکارهای جایگزین بجای چک کردن گوشی همسر
زوجین باید بدانند اگر همسرشان قصد داشته باشد که رابطه ای خارج از عرف داشته باشد با چک کردن گوشی نمی توان جلوی او را گرفت. پس قبل از هر چیز پس از شناسایی دلایل چک کردن گوشی همسر و فهم ریشه ای مشکل از خودتان بپرسید آیا به همسر خود اعتماد ندارید؟ یا می ترسید زندگی تان را از دست بدهید؟ یا تنها این چک کردن تلفن همسر، رفتار عادتی است که از شما سر می زند.
در هر صورت زمانی که مشخص می کنید مشکل اصلی کجاست می توانید با حفظ حریم خصوصی همسر، راهکار مناسب و اصولی تری همچون محبت کردن، احترام گذاشتن، اعتماد به نفس داشتن و حفظ آرامش برای حل مسائل خود پیدا کنید، سایر راهکارهای جایگزین بجای چک کردن گوشی همسر عبارتند از:
بجای وارسی گوشی موبایل همسر با او صحبت کنید و به او بگویید کدام یک از رفتارهای او شک را در شما بر می انگیزد.
روی بهبود ارتباط خود کار کنید و نیازهای خود را با همسرتان در میان گذاشته و رابطه خوب می تواند اعتماد از دست رفته را برگرداند.
مشکلات خود را با دیگران در میان نگذارید، مادر خود یا همسرتان، خواهر، دوست و همسایه بازگو کردن مشکلات به هر یک از این افراد مشکلات را تشدید می کند.
از یک روانشناس با تجربه کمک بگیرید تا بررسی های لازم صورت پذیرد، شکاک بودن رابطه زناشویی مناسب را به ویرانی سوق می دهد.
سوالات متداول
1- ✔️ چک کردن گوشی همسر رفتاری درست است یا اشتباه؟
✔️ چک کردن گوشی همسر امری نادرست است که مهم ترین اصل زندگی زناشویی یعنی اعتماد بین زوجین را از بین می برد، جهت کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.
2- ✔️ دلایل چک کردن گوشی همسر چیست؟
✔️ چک کردن گوشی همسر تنها به دلیل کنجکاوی نیست، و نشانه ای از وجود مشکلاتی در رابطه یا زندگی خصوصی زوجین است، از جمله عوامل مهمی که باعث چک کردن گوشی همسر می شود در متن مقاله ارائه شده است.
3- ✔️ راهکارهای جایگزین بجای چک کردن گوشی همسر چیست؟
✔️ راهکارهای مناسب و اصولی تری بجای چک کردن گوشی همسر وجود دارد، همچون محبت کردن، احترام گذاشتن و اعتماد به نفس داشتن سایر راهکارها در متن مقاله ارائه شده است.