اعتیاد ، این بلای خانمان سوز که بسیاری از افراد به دلایل مختلف گرفتار آن می شوند تا کجا ادامه خواهد داشت ؟ اعتیاد نه تنها خود فرد را از بین می برد بلکه تاثیر اعتیاد بسیار ناگوار است و بر خانواده و فرزندان او نیز اثر داشته و آن ها را نیز به نوعی نابود خواهد کرد .
شاید تا به حال این جمله معروف را شنیده باشید که اعتیاد یک بیماری است ، اما چرا این بیماران تلاشی برای بهبود خود نمی کنند ؟ آیا این بیماران از اعتیاد خسته نشده اند ؟ اعتیاد به مواد مخدر از زمان های قبل در تمامی قشرها وجود داشته است .
این بلای خانمان سوز زن ، مرد ، پولدار ، بی پول ، جوان ، پیر نمی شناسد ، شاید فکر کنید که تنها قشر ضعیف جامعه سراغ مواد مخدر می روند . اینطور نیست ، اعتیاد ممکن است برای تمام افراد و تمام قشر های جامعه اتفاق افتاده و دامن گیر آن ها شود .
براساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور از سال 1388 تا سال 1390 مرگ در اثر اعتیاد به مواد مخدر پس از تصادفات و رانندگی ، دومین عامل مرگ های غیر طبیعی افراد است . یعنی می توان گفت به طور متوسط روزانه ده نفر بر اثر اعتیاد به مواد مخدر جان خود را از دست می دهند .
همانطور که گفتیم فرد معتاد تنها به خود صدمه نمی زند ، این افراد به دلیل اینکه نیروی جسمی و عقلی خود را بر اثر مواد مخدر از دست می دهند ، حتی می توانند تبعات و زیان های اجتماعی و اقتصادی زیادی را نیز داشته باشند . افراد معتاد نسبت به پستی ، بلندی و همینطور گرفتاری های زندگی عکس العملی از خود نشان نمی دهند .
افراد معتاد در حالت خنثی به سر برده و نه تنها به حل مشکلات موجود در خانواده کمک نمی کنند بلکه خودشان نیز مشکلی به دیگر مشکلات اضافه کرده که خود از آن مطلع نیستند یا اگر مطلع باشند راهی برای فرار از این گرفتاری پیدا نخواهند کرد .
از راهکارهای ترک اعتیاد اطلاعی دارید ؟
همانطور که گفتیم اعتیاد یک بیماری است و تاثیر اعتیاد بسیار زیاد است ، اغلب بیماری ها نیز قابل درمان بوده و اعتیاد یکی از انواع آن می باشد . درمان و ترک اعتیاد تنها به زبان ساده می باشد و برای افرادی که به این بیماری دچار هستند ، ترک آن به راحتی نیست .
در اول راه دوری از مواد مخدر ، فرد خسته خواهد شد و خودش تصمیم به ترک می گیرد . ترک این بیماری با اجبار خانواده ، آشنایان و دوستان امکان پذیر نخواهد بود و تنها خود فرد در این مسیر اهمیت دارد . در ادامه قصد داریم برخی از راهکارهای ترک اعتیاد را بیان کنیم ، ممکن است بسیاری از افراد با این روش ها آشنا نباشند ، همراه ما باشید .
- در زمان بستری شدن در بیمارستان ، داروی ترک اعتیاد استفاده کنید
شیوه ترک اعتیاد با بستری شدن در بیمارستان مانند روش ترک اعتیاد سرپایی می باشد با این تفاوت که فرد معتاد در بیمارستان بوده و کلیه فرایند درمان او زیر نظر پزشک معالج خواهد بود . از مزایای ترک اعتیاد در بیمارستان اطلاعی دارید ؟
از مزایای این روش می توان به مراقبت لحظه ای پزشک و پرستاران در بیمارستان ، عدم دسترسی او به مواد مخدر اشاره کرد . همچنین می توان گفت به محض بروز علائم و نشانه های روانی و جسمی در فرد به او دارو تزریق خواهد شد و فرد کمتر دچار درد می شود .
- آهسته آهسته از مواد مخدر دور شوید
اولین روش ترک اعتیاد ، ترک تدریجی مواد مخدر می باشد ، فردی که تصمیم به ترک بگیرد ، در اول راه باید کم کم و برنامه ریزی شده مواد مصرفی خود را هفتگی یا ماهانه کنار بگذارد تا سر سال آن را به صفر رسانده و به طور کل اعتیادش را ترک کند .
البته در زمان ترک تدریجی نیز فرد باید تحت نظر روانشناس ، پزشک و روانپزشک باشد و همچنین باید به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده و در صورت لزوم از راهنمایی های دیگران نیز استفاده کند . در این روش فرد می تواند به فعالیت های روزمره خود نیز مانند گذشته عمل کند .
- از داروهای ترک اعتیاد سرپایی استفاده کنید
آیا می دانید اعتیاد نه تنها بر جسم فرد بلکه بر روح و روان او نیز تاثیر می گذارد ؟ آیا می دانید علائم ترک اعتیاد بیشتر روانی هستند تا جسمی ؟ در روش ترک اعتیاد توسط داروهای سرپایی ، فرد توسط پزشک ترک ماده مخدر را شروع خواهد کرد و از داروهای اعصاب استفاده می کند .
چرا از داروهای اعصاب ؟ همانطور که گفتیم علائم ترک اعتیاد بیشتر روانی هستند ، در نتیجه داروهای ترک اعتیاد نیز قرص های اعصاب و روان خواهند بود . نکته مهم در این روش ، عدم استفاده همزمان داروی ترک اعتیاد و مواد مخدر می باشد .
نوع داروهای تجویز شده توسط پزشک و اینکه به چه میزان باید مصرف شود ، به نوع ماده مخدر فرد و مقدار مصرف او بستگی داشته و برای هر شخص متفاوت خواهد بود . در این روش ترک فرد معتاد باید یک هفته در منزل بماند و پس از آن می تواند به کارهای روزمره خود رسیدگی کند .
- به روش سم زدایی ترک کنید
روش سم زدایی یک روش جدید ترک اعتیاد می باشد که فرد به طور سریع و پیشرفته می تواند مواد مخدر را کنار گذاشته و همچنین تا حدودی علائم ترک را نیز کاهش خواهد داد . این روش به نوع ماده مخدر مصرفی فرد ، میزان مصرف او و نحوه مصرف مواد مخدر بستگی دارد .
در روش سم زدایی فرد توسط پزشک به مدت 4 تا 6 ساعت بیهوش خواهد بود تا در زمان بیهوشی داروهایی به بیمار تزریق شود که او پس از آنکه به هوش آید ، بسیاری از نشانه های جسمی ترک ماده مخدر را نخواهد داشت .
در این روش تنها ترک از لحاظ جسمانی نیست بلکه پس از به هوش آمدن فرد ، او باید زیر نظر روانپزشک بوده تا وضعیت روانی و رفتاری او نیز کنترل شود . در واقع این روش باید در بیمارستان انجام شود و فرد بنا به نیاز و وضعیت او چند روزی تحت نظر پزشک معالج خود باشد .
سوالات متداول
1- ✔️ آیا همه افراد معتاد ترک خواهند کرد ؟
✔️ برخی از افراد معتاد ممکن است پس از مدتی خسته شده و دیگر ترک کنند که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
2- ✔️ از راهکارهای ترک اعتیاد چه می دانید ؟
✔️ بستری شدن در بیمارستان ، ترک تدریجی و غیره که در متن مقاله بیشتر توضیح داده شده است .
3- ✔️ از روش سم زدایی برای ترک اعتیاد چه می دانید ؟
✔️ روش سم زدایی نوعی از روش های ترک بوده که فرد توسط پزشک برای مدتی بیهوش بوده که ادامه آن در متن مقاله توضیح داده شده است .