بیش تر افراد فکر می کنند که اگر کودکشان دیرآموز باشد او بی کفایت است و یا فرزندشان به اندازه کافی برای یادگیری تلاش نمی کند. قبول کردن این موضوع برای والدین کار دشواری می باشد. شما به عنوان والدین بهتر است که ابتدا علت دیر آموزی کودکان را متوجه شوید و سپس با نحوه برخورد با کودکان دیر آموز آشنا شوید.
بسیاری از والدین امروزی اگر فرزندشان در یادگیری کند باشد نگران می شوند. برای شروع، والدین و معلمان باید از اظهار نظر های منفی مانند برچسب زدن به کودک به عنوان خنگ، بازنده یا هر گونه القاب پوچ و بیهوده خودداری کنند. در این مقاله در مورد کودکان دیر آموز، علت و راه حل آن اطلاعات کاملی ارائه شده است.
کودک دیر آموز کیست
کودکان دیر آموز کودکانی هستند که نشانه های رشد و یادگیری را نسبت به هم سن و سالان خود دیر تر و با سرعت کم تری فرا می گیرند. معمولا کودکان دیر آموز به اشتباه درک می شوند و والدین کودکان دیر آموز تصور می کنند که فرزندانشان در یادگیری شکست می خورند و یا آن ها گنگ می باشند که این تصور غلط می باشد.
حقیقت این است که کودکان با یکدیگر متفاوت می باشند و هر کودک سرعت یادگیری و رشد خاص و متفاوت خود را دارد. به طور مثال برخی کودکان به طور طبیعی سرعت یادگیری بیش تری نسبت به دیگر کودکان دارند. اگر کودک شما مهارت های فکری و رشد آهسته تری نسبت به سایر کودکان هم سن خود داشته باشد کودک شما در دسته کودکان دیر آموز قرار می گیرد. کودکان دیر آموز همان مراحل رشدی را نسبت به دیگر کودکان می گذراند اما با سرعت کم تر همچنین کودکان دیر آموز معمولا دارای هوش کم تر از حد متوسط می باشند.
ویژگی های کودکان دیر آموز
حال که با دیر آموز بودن کودک آشنا شده اید زمان آشنایی با ویژگی این فرزندان رسیده است. ویژگی های معمول یک کودک دیر آموز به شرح زیر می باشد:
رشدی
از ویژگی های کودک مبتلا به اختلالات یادگیری رشدی می توان به حافظه ضعیف و تاخیر در الگوهای رشد گفتار و زبان اشاره کرد. این بدان معناست که شروع صحبت کردن کودک شما بیشتر از دیگران طول می کشد یا ممکن است برای یادگیری بیشتر مفاهیم به درس های طولانی تر و تکراری تری نیاز داشته باشد.
اجتماعی
کودکی که دارای ناتوانی های یادگیری اجتماعی است معمولاً بیشتر با کودکان کوچکتر خود ارتباط برقرار می کند و از تعامل با همسالان خود اجتناب می کند. چنین کودکانی همچنین مستعد رفتارهایی هستند که با کودکان کوچکتر از سن آنها مرتبط است. این کودکان اغلب به دلیل ناتوانی در برقراری ارتباط با همسالان خود به عنوان درونگرا برچسب زده می شوند که باعث می شود ساکت تر یا محتاط تر شوند. رفتار اجتماعی ناپخته، حس قضاوت ضعیف، بودن با خود و ناتوانی در بیان نیز مشاهده می شود.
شخصی
به نظر می رسد کودکان دیر آموز کنترل کمتری بر احساسات خود دارند. آنها تمایل دارند به سرعت عصبانی شوند، سریعتر از بسیاری دیگر ناامید میشوند، احساساتی مانند اضطراب را برای مسائل به ظاهر جزئی ابراز میکنند یا به دلیل شکست ها دچار افسردگی کودکان میشوند. این کودکان به احتمال زیاد مشکلات قابل توجهی در عزت نفس، اعتماد به نفس دارند و مستعد اعمال پرخاشگرانه یا بی ثباتی عاطفی هستند.
آموزشی
کودکان دیر آموز برای پردازش اطلاعات زمان زیادی صرف میکنند و گاهی اوقات مفاهیم را تنها زمانی درک میکنند که به مفاهیم قدیمی مرتبط باشند. آنها مهارت و تمرکز را در برخی موضوعات یا وظایف نشان می دهند، اما ممکن است برای یادگیری و تمرین مهارت های جدید نیاز به تمرین بیشتری داشته باشند.
مسائل شنوایی
شناسایی صداها برای کودکان دیرآموز دشوار است و بنابراین، هنگام پرسیدن سؤال، پاسخ های نامربوط ارائه میشود. نوشتن از روی دیکته برای آنها دشوار است و ارائه بصری مطالب را به ارائه شفاهی ترجیح می دهند. یعنی گاهی این فرزندان دچار کم شنوایی کودکان هستند.
مشکلات بصری- حرکتی
کودکان دیر آموز با مشکلات دیداری-حرکتی، یادگیری شفاهی را بر یادگیری بصری ترجیح میدهند. آنها تشخیص تمایز بین اشیاء با اندازه ها، رنگ ها و شکل های مختلف را دشوار می دانند. آنها نمی توانند اشیاء مشابه را درک کنند و در به خاطر آوردن آنها مشکل دارند. آنها اغلب دستخط ضعیفی دارند و دوست دارند به جای یادگیری کامل، بخشی از یادگیری را انجام دهند. کودکان دیر آموز ممکن است از مشکلات جسمی مختلف شکایت کنند و ممکن است حرکات بدنی ناخوشایند داشته باشند.
مشکلات زبانی
فرزندان دیر آموز بیان کلامی دشوار یا اختلال خواندن دارند و نمی توانند به راحتی کلام خود را بیان کنند. آنها نمی توانند به طور کامل به ما بفهمانند که چه چیزی را می خواهند به ما بگویند. همچنین، خواندن چیزی در سکوت برای آنها آسانتر از خواندن با صدای بلند است.
علت دیرآموزی کودکان چیست
بیشتر والدین ممکن است تعجب کنند که چرا برخی از کودکان دیرآموز هستند. حقیقت این است که هیچ پاسخ روشنی وجود ندارد. با این حال، دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد که چرا کودک شما در درک موضوعاتی که دیگران به راحتی آن ها را انتخاب می کنند دشوار است. چند دلیل زمینه ای وجود دارد که می تواند دلایل اصلی باشد، اما این دلایل ممکن است مختص کودک شما نباشد. در این جا علت دیر آموز بودن کودکان شرح داده شده است.
تروما
کودک شما ممکن است در گذشته آسیبی را پشت سر گذاشته باشد که باعث تاخیر در رشد او شده است. در حال حاضر به طور گسترده پذیرفته شده است که تروما از هر ماهیتی چه جسمی، روانی یا عاطفی می تواند تأثیر یکسانی بر کودکان داشته باشد.
زایمان زودرس
یکی از دلایل مشکلات یادگیری کودکان دیر آموز، زایمان زودرس است. این همچنین می تواند دلیل کند شدن رشد مغز کودک شما نیز باشد.
پزشکی
یکی دیگر از دلایل رایج ناتوانی یادگیری کودکان دیر آموز میتواند پزشکی باشد بیماری های مغز یا سیستم عصبی میتوانند باعث ایجاد مشکلاتی برای کودکان در رسیدن به نقاط عطف یادگیری شوند. اینها اغلب قابل درمان هستند، اما زمانی که قابل درمان نباشند نیز قابل کنترل هستند.
نوازش کردن
شایع ترین دلیل تاخیر در یادگیری کودکان دیر آموز نازپروردگی بیش از حد والدین است. گاهی اوقات، فرآیند یادگیری مستلزم اقدام و شکست است. بسیاری از کودکانی که نازپرورده هستند، مشخص است که مشکلات برای آنها حل شده است، به همین دلیل است که هرگز یاد نمی گیرند و سازگار نمی شوند.
نحوه برخورد و آموزش کودک دیر آموز
راه های زیادی برای کمک به کودکان دیر آموز وجود دارد. در اینجا چند روش وجود دارد اگر با کودکان دیر آموز سر و کار دارید، نکات زیر می تواند برای شما مفید باشد:
ستایش
انگیزه یکی از ضروری ترین نیازهای کودکانی است که دیرآموز هستند. برای کمک به ادامه یادگیری و ایجاد انگیزه در آنها، مهم است که وقتی یک مفهوم یا تکنیک را به درستی دریافت کردند، آنها را تحسین کنید. حتی کوچکترین پیروزی را باید تصدیق و تحسین کرد.
پاداش
مانند هر کودک دیگری، کودکی که آهسته یاد میگیرد، انگیزه میگیرد تا در این دوره باقی بماند و اگر در پایان آن پاداشی وجود داشته باشد، تا حد امکان یاد بگیرد. سعی کنید برای نقاط عطف پاداش تعیین کنید تا کودکتان را با انگیزه نگه دارید و به او کمک کنید روی کار در حال انجام تمرکز کند.
اهداف کوچکتر
هنگام کار با کودکان دیر آموز ، مهم است که اهداف کوچکی را تعیین کنید که قابل دستیابی و در دسترس باشند. به عنوان یک والدین، این وظیفه شماست که بفهمید چه چیزی برای فرزندتان قابل دستیابی است.
شکست بد نیست
مطمئن شوید که این تصور را در ذهن کودک دیر آموز خود تقویت کرده اید که شکست چیز بدی نیست. با معلمان و سایر مراقبان و همچنین با خودتان واقع بین باشید که فرزند شما بیشتر از سایر کودکان شکست می خورد. وقتی این کار را کرد، او را سرزنش نکنید. در عوض، او را تشویق کنید تا دوباره تلاش کند. وگرنه طرحواره شکست را در او پر رنگ می کنید.
صبور بودن
کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه نکنید. این فقط انگیزه شما و فرزندتان را کم می کند. هنگام کار با او صبور باشید و مطمئن باشید که او به نقاط عطف خود خواهد رسید، حتی اگر سرعت آن بسیار کندتر باشد. مطمئن شوید که صبر خود را از دست ندهید و بر سر او فریاد نزنید، زیرا این کار فقط باعث بی انگیزگی او می شود.
سوالات متداول
1- کودک دیر آموز کیست؟
کودکان دیر آموز کودکانی هستند که نشانه های رشد و یادگیری را نسبت به هم سن های خود دیر فرا میگیرند که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- علت دیرآموزی کودکان چیست؟
دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد که چرا کودک دیر آموز شما در درک موضوعاتی که دیگران به راحتی آن ها را انتخاب می کنند دشوار است که در متن مقاله مطرح شده است.
3- نحوه برخورد با کودک دیر آموز چیست؟
راه های زیادی برای آموزش و کمک به کودکان دیر آموز وجود دارد که در متن مقاله به طور کامل نحوه برخورد با این کودکان توضیح داده شده است.
پاسخ مشاور: سلام متخصصان معتقدند کودکان دیر آموز مانند دیگر همسالان به مدارس عادی فرستاده شوند و برای آموزش ویژه از کلاس ها و معلمان مخصوص برای این کودکان استفاده شود.
پاسخ مشاور: سلام دیر آموزی بیماری نیست و این کودکان با ارائه تمرینات و آموزشهای خاص می توانند عملکردی نزدیک و حتی مانند دیگر همسالان داشته باشند. این تمرین ها باعث فعال شدن بخش های مختلف مغز می شوند، پس حتما لازم است از این آموزش ها جهت بهبود وضعیت درسی این کودکان استفاده شود.