تجربه بارداری برای هر زن و شوهری متفاوت است، به دنیا آمدن یک فرزند علاوه بر شادی و هیجان استرس روانی نیز به همراه دارد. گاهی پس از متوجه شدن خبر بارداری و گذر زمان زوجین اختلافات بیشتری پیدا می کنند که منجر به دعوا در بارداری می شود. در حالی که دعوا در زوج ها رایج است، باید بدانید که اختلاف نظر و بحث زیاد می تواند برای کودک شما مضر باشد.
دلایل دعوا در بارداری در زوجین متفاوت است و گاهی ادامه دار شده و حتی منجر به جدایی می شود. زن و مرد باید بدانند که دعوا در این زمان عوارض جسمی و روانی برای مادر و فرزند داشته و باید تا حد امکان از آن پرهیز کنند و یا به یک مشاور مراجعه کنند. در این مقاله در مورد دعوا در دوران بارداری و عوارض دعوا با زن باردار اطلاعاتی کامل ارائه شده است.
دلایل دعوا در بارداری
شما باردار هستید و ناگهان با همسرتان بر سر نام نوزاد، پول و حتی جنسیت کودک دعوا می کنید. مطمئنا بارداری موقت است، اما نحوه برخورد با اختلافات در حال حاضر می تواند تاثیر زیادی بر آینده رابطه شما داشته باشد. بنابراین ابتدا باید علت آن را کشف کرد. در این جا دلایل رایج دعوا کردن در بارداری مطرح شده است.
نام نوزاد
شاید شما بخواهید نام کودک را چیزی کاملا منحصر به فرد بگذارید اما همسرتان اسم دیگری را بخواهد. یا حتی سخت تر از این، شما همیشه آرزو داشته اید که پسر آینده تان به نام پدربزرگتان نام گذاری شود، اما این نام همسر شما را به یاد قلدر دوران راهنمایی اش می اندازد. بنابراین نام گذاری کودک کار بزرگی است و می تواند بحث داغی باشد.
خودخواهی
هنگامی که باردار هستید، همه چیز حول جنین می چرخد، و البته این مسئله درست است. با این حال، بسیاری از شوهران ممکن است احساس کنند که همسرانشان وسواس گرفته اند، و نمی توانند در مورد چیز دیگری صحبت کنند، این مسئله گاهی منجر به دعوا در بارداری می شود. از سوی دیگر، شوهر ممکن است گرفتار کار شود و اتفاقات مهمی مانند قرار ملاقات با پزشک را از دست بدهد و باعث عصبانیت زن باردار شود.
مطمئن شوید که با همسرتان در مورد آنچه از او می خواهید و نیاز دارید، چه در دوران بارداری و چه بعد از آن، صحبت کنید. شریک زندگی شما هرگز نمی تواند حدس بزند که چه چیزی نیاز دارید، بنابراین باید بتوانید آن را درخواست کنید.
مسائل مالی
مسائل مالی دلیل بزرگی برای دعوا در دوران بارداری است. مطمئنا هیچ یک از شما تصور روشنی از میزان افزایش هزینه های خود پس از تولد نوزاد ندارید و این ممکن است باعث اختلاف نظر زیادی در مورد هزینه و پس انداز شود.
رابطه جنسی در بارداری
بسیاری از مردان، زنان را در این دوران از نظر بدنی جذاب تر می بینند و خواهان برقراری سکس در دوران بارداری هستند، اما زنان به دلایل مختلف از جمله ترس از آسیب به جنین، علاقه به خواب، خستگی و یا جذاب ندانستن خود از سکس پرهیز می کنند که گاهی به دعوا در بارداری منجر می شود.
دعوا بر سر خانواده و اطرافیان
شاید شما تصور کنید که همه مسائل مربوط به خانواده همسر را تحت کنترل گرفته اید، اما با خبر بارداری اوضاع کمی عوض می شود. گاهی خانواده همسر در مورد بدن شما نظر داده، در مورد اسم دخالت می کنند و یا در مورد نحوه بزرگ کردن فرزند با شما صحیت می کنند. همه این مسائل منجر به دعوا و اختلافات در دوران بارداری می شود.
تاثیر هورمون ها
از همه این مسائل بگذریم نباید تاثیر هورمون های دوران بارداری را نادیده گرفت. در دوران بارداری گاهی تغییرات هورمونی منجر به بروز رفتار هایی می شوند که شما خودتان تاحالا آن را ندیده بودید. شاید همسرتان چیزی بگوید که شما همیشه عادی نسبت به آن برخورد می کردید، اما اکنون شما را عصبانی می کند، یا شاید چیزی که فکر می کند یک شوخی است، شما را آزار دهد و باعث گریه تان شود.
خیانت در بارداری
متاسفانه گاهی در دوران بارداری به دلیل فشار روانی و استرس زیاد، مسائل و مشکلاتی که پیش تر مطرح شد و یا هر دلیل دیگری خیانت مرد در بارداری و یا حتی خیانت زن رخ می دهد. گاهی زن یا مرد متوجه این رابطه شده و دعوا در بارداری رخ می دهد. گاهی این دعوا منجر به طلاق زوجین نیز می شود.
عوارض دعوا در بارداری بر جنین
تصور اینکه دعوا با همسرتان در دوران بارداری چه تاثیری بر سلامت کودک می گذارد، آزار دهنده است. دعوا باعث اضطراب و افسردگی حین بارداری می شود و این می تواند به کودک شما آسیب برساند. اگر در دوران بارداری خشونت برای یک زن اتفاق بیفتد، این هورمون های استرس از طریق جفت به جنین در حال رشد می روند. بنابراین مشاجره در دوران بارداری بر جنین تأثیر می گذارد و از مغز گرفته تا سیستم ایمنی تحت این تاثیر قرار می گیرند. برخی از اثرات را در این جا مشاهده می کنید.
رشد محدود مغز
فریاد زدن را به حداقل برسانید زیرا خشم از رشد مغز کودک شما جلوگیری می کند. این نه تنها بر ضریب هوشی کودک تأثیر می گذارد، بلکه بر توانایی او برای مدیریت احساسات در مراحل بعدی زندگی نیز اثر گذار است. نوزادانی که در دوران بارداری در معرض سطوح بالایی از استرس هستند، مستعد اضطراب هستند و آمیگدال بزرگ تری دارند، آمیگدال بخشی از مغز است که مسئول تنظیم پاسخ به محرک های ترسناک است.
بدشکلی فیزیکی
یک مشاجره فیزیکی می تواند به کودک شما آسیب برساند. این دعوا گاهی منجر به بالاترین خطر مرده به دنیا آمدن جنین می شود. سوء استفاده فیزیکی در دوران بارداری می تواند باعث وزن کم هنگام تولد، صدمات جسمی و خونریزی یا نوزاد نارس شود.
خطر برای سیستم ایمنی بدن
افزایش استرس، در حین یا بعد از دعوا در بارداری، همچنین می تواند سیستم ایمنی کودک را سرکوب کند و منجر به بیماری و مشکلات سلامتی در آینده وی شود.
اختلال در رشد فیزیولوژیکی و بیولوژیکی
خشم و دعوا در زمان بارداری، ضربان قلب، فشار خون و همچنین آدرنالین و اپی نفرین را افزایش می دهد و به افزایش تنش و انقباض عروق خونی کمک می کند. این مسئله منجر به کاهش اکسیژن رسانی به رحم می شود و جریان خون جنین را به خطر می اندازد. همچنین می تواند باعث زخم، آسم، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، سردرد، اختلالات پوستی و مشکلات گوارشی شود.
اعتیاد یا زیاده روی
ارتباط مستقیمی بین خشم کنترل نشده و جنایت، آزار عاطفی و فیزیکی و سایر رفتار های خشونت آمیز با دعوا در دوران بارداری وجود دارد. در آینده، این افراد تمایل دارند عادت هایی مانند سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل و پرخوری را انجام دهند که برای سلامتی آنها خطرناک است. در ضمن خشونت در دوران بارداری همچنین می تواند باعث سقط جنین و احتمال بیشتر مرگ نوزاد شود.
عوارض اختلاف در بارداری برای مادر
همانطور که ذکر شد، با پیش رفتن بارداری، زن ممکن است تغییرات عاطفی و خلق و خوی قابل توجهی را تجربه کند که می تواند منجر به مشاجره با همسر شود. این تغییرات به دلیل تغییر سریع سطح هورمون های استروژن و پروژسترون است. فریاد زدن، بحث و دعوا می تواند برای مادر خصمانه باشد. استرس بارداری ممکن است منجر به گرفتگی عضلات، سردرد، حالت تهوع و حتی آپنه خواب شود.
گاهی به دلیل دعوای زیاد در دوران بارداری زایمان زودرس رخ می دهد. مشاجره در دوران بارداری، در سه ماهه اول، می تواند منجر به افسردگی و تحریک پذیری زن شود. بنابراین، اجتناب از دعوا با همسرتان بهترین راه حل برای بارداری آرام است. مادرانی که از قبل اختلالات خلقی مثل افسردگی را تجربه می کنند، بیشتر مستعد این خطرات و دعوا در دوران بارداری هستند. بنابراین حتما باید تحت نظر متخصص و رواندرمانگر قرار بگیرند.
راه های جلوگیری از دعوا در بارداری
یک شراکت خوب در دوران بارداری بسیار چالش برانگیز است. علاوه بر تغییرات هورمونی، کمبود خواب و انرژی و تغییر شکل بدن مادر، تغییر زیادی در زندگی زوجین ایجاد می شود. این تغییرات حتی بر روابط مستحکم نیز تأثیر می گذارد و مشاجرات در بارداری می توانند بیش از حد معمول ظاهر شوند. در اینجا چند نکته برای جلوگیری از اختلاف زناشویی در دوران بارداری مطرح شده است.
بیشتر از یکدیگر تعریف کنید.
شوهر می تواند با گفتن اینکه چقدر خوب بارداری را مدیریت می کند، از همسر باردارش تعریف کند یا از او برای مراقبت از کودک در حال رشد تشکر کند. از طرف دیگر، زن می تواند از شوهرش به خاطر حمایت از او تعریف کند. این منجر به دعوا های کمتری می شود.
درک بیشتری داشته باشید.
درک بهتر با شریک زندگی تان به جلوگیری از مشاجره در بارداری کمک می کند. در انجام کارهای معمولی در خانه به یکدیگر کمک کنید تا هر دو زمان بیشتری برای استراحت و تجدید قوا داشته باشید.
در مورد برنامه های آینده و نگرانی ها صحبت کنید.
در دوران بارداری، چیزهای ناشناخته زیادی وجود دارد که منجر به اضطراب هر دو می شود. زن ممکن است نگران بارداری، زایمان و پدر و مادر شدن باشد. در حالی که ممکن است شوهر در مورد مسائل مالی، مسئولیت ها و غیره نگران باشد. بحث در مورد برنامه ریزی بارداری پیوند شما را تقویت می کند.
با هم کلاس بروید.
چند کار سرگرم کننده اضافی را با هم انجام دهید که باعث می شود احساس بهتری داشته باشید. شرکت در کلاس های مخصوص بارداری به شما این شانس را می دهد که با افراد دیگری که در موقعیت شما شریک هستند ملاقات کنید. ورزش شما را هم از نظر جسمی آماده و هم از نظر ذهنی آرام نگه می دارد.
به طور کلی در دوران بارداری و همیشه اول از همه به دنبال شباهت های خود باشید، نه تفاوت های خود. اگرچه هر دوی شما از پدر و مادر شدن هیجان زده هستید، اما هر دوی شما نیز نگران هستید. شما احتمالا نگرانی های مشابه زیادی دارید، به عنوان مثال در مورد پول، چگونگی تغییر هویت شما پس از تبدیل شدن به پدر و مادر، یا تأثیری که یک نوزاد جدید بر دیگر فرزندان شما می گذارد. در پایان روز، هر دوی شما فقط بهترین چیز را برای خانواده خود می خواهید، پس به دنبال راه حل باشید.
سوالات متداول
1- دلایل دعوا در بارداری چیست؟
دلایل مختلفی برای دعوا در بارداری وجود دارد که بسیاری از آن ها ناشی از فشار و استرس تغییرات است که در متن مقاله توضیح داده شده است.
2- عوارض دعوا در بارداری برای جنین چیست؟
دعوا در دوران بارداری بر جنین تأثیر می گذارد و از مغز گرفته تا سیستم ایمنی تحت این تاثیر قرار می گیرند که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
3- عوارض اختلاف در بارداری برای مادر چیست؟
دعوا و استرس در بارداری ممکن است منجر به گرفتگی عضلات، سردرد و مشکلات رایج دیگری شود که در متن مقاله به طور کامل شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: سلام برای این موضوع بحث و دعوا نکنید تا به شما و جنین آسیبی نرسد. شما می تونید این موضوع را با شیوه حل مساله برطرف کنید، به همسرتان بگید من ناراحت هستم از اینکه برای رفتن پیش دکتر همراهی ام نمی کنی، چون از قبل زمانش رو باهات هماهنگ کرده بودم. ازت می خوام دفعه بعدی که قراره برم دکتر، همراهم باشی، این بار رو با مادرم/دوستم/خواهرم میرم.
پاسخ مشاور: سلام ممنون، بله یکی از عوامل بد رفتاری و پریشانی های روانی دوران بارداری ممکن است به علت عدم برقراری رابطه جنسی رخ دهد. اگر به دلیل مشکل پزشکی مانعی ندارید با رعایت نکات ساده و انتخاب پوزیشن های مناسب دوران بارداری می توانید به راحتی رابطه جنسی داشته باشید. درمورد بی حوصلگی از یک متخصص روانشناسی کمک بگیرید.
پاسخ مشاور: سلام شاید مشغله فکری داره یا از مسئولیت های پدر شدن ترسیده و برای اکثر زوجین فشار و استرس تغییرات ایجاد شده در زندگیشون باعث ناراحتی و دعوا میشه حتما از راهکارهای ارائه شده در متن مقاله استفاده کنید.