آیا از زندگی کردن با فرد سیگاری نفرت دارید و مایل نیستید با فردی که سیگار می کشد ازدواج کنید؟ اما چه نشانه هایی برای شناختن فرد سیگاری قبل از ازدواج وجود دارد و شاید خواستگاری دارید که از همه لحاظ مورد تاییدتان است ولی از تاثیر ازدواج با فرد سیگاری بر زندگی مشترکتان نگران هستید؟ نامزد و همسرتان را دوست دارید مورد حمایت خود قرار دهید تا سیگار را ترک کند؟
سیگار کشیدن یک عادت رفتاری بد است که از کنترل فرد خارج شده و در طول روز چند بار تکرار می شود که می تواند به معنای این باشد که فرد سیگاری در کنترل هیجانات خود ناتوان است و این امر می تواند در ابعاد مختلف زندگی مشترکتان در آینده تاثیر گذار باشد، ولی گرفتن تصمیم در مورد ازدواج با فرد سیگاری تنها به عهده شماست، در این مقاله در مورد نحوه تشخیص سیگار کشیدن قبل از ازدواج، مشکلات ازدواج با فرد سیگاری، و راه های ترک همسر سیگاری پرداخته شده است.
نحوه تشخیص سیگار کشیدن قبل از ازدواج
اینکه بتوانید تصمیم درستی برای انتخاب همسر مناسب بگیرید، برای رسیدن به زندگی زناشویی سعادتمند مهم است، و امروز ازدواج مانند هندوانه سر بسته نیست و جوانان قبل از ازدواج به شناخت نسبی از هم دیگر دست می یابند و گاهی برخی از افراد برای انتخاب همسر وسواس زیادی به خرج می دهند. یکی از مواردی که در بین مردم حائز اهمیت است، این است که خواستگار یا نامزدشان استعمال مواد مخدر و مواد دخانی نداشته باشد. از جمله نشانه هایی که به شناخت فرد سیگاری قبل از ازدواج کمک می کند، عبارتند از:
رعایت فاصله با دیگران
بیرون رفتن بی دلیل
استفاده از عطر یا ادامس هنگام بیرون رفتن و آمدن
لرزش دست
بوی نامطبوع دهان
زردی دندان ها
چروک شدن بیش از حد پوست
مشکلات ازدواج با فرد سیگاری
سیگار کشیدن هم برای فرد سیگاری و هم برای اطرافیان او بسیار ضرر دارد و آسیب های زیادی همچون تحت تاثیر قرار دادن سیستم تنفسی، سیستم قلبی عروقی، دستگاه گوارش، پوست، مو، ناخن را به همراه دارد و هم چنین باعث کاهش قدرت جنسی و ناباروری و ابتلا به انواع سرطان ها در فرد می شود. بنابراین لازم است قبل از ازدواج نسبت به سیگاری بودن خواستگار یا نامزد خود مطلع شوید و در این مورد که می توانید با این مسائل و مشکلاتی که سیگار به وجود می آورد کنار بیایید یا نه تصمیم گیری کنید.
اگر بوی سیگار که به روی تن یا دهان همسرتان است، شما را اذیت می کند این موضوع باعث می شود تا تماس فیزیکی خوبی نتوانید با او برقرار کنید، برای مثال دوست ندارید او را ببوسید و نوازش کنید و این موضوع صمیمیت بین شما را کم می کند و ممکن است حتی رابطه زناشویی شما را نیز دچار مشکل کند. بوی دود و سیگار که در خانه و بر روی لباس هایش می نشیند، ممکن است شما را عصبانی کند، همین طور در زمان بارداری اگر همسرتان رعایت نکند و در خانه سیگار بکشد، ممکن است جنین دچار اختلالات رشدی و تکاملی شود.
برخی افراد فکر می کنند طرف مقابل را بعد از ازدواج می توانند تغییر دهند و یا می توانند او را مجبور به ترک سیگار کنند، اما واقعیت این است که ترک سیگار بسیار سخت است و لازم است که فرد انگیزه درونی برای ترک کردن داشته باشد، و اگر خودش تصمیم به ترک نداشته باشد و برای ترک سیگار تلاش نکند از شما کاری ساخته نیست، و اگر نمی توانید با سیگاری بودن خواستگارتان کنار بیایید، بهتر است تجدید نظر کنید و امید به تغییر دادن او بعد از ازدواج نداشته باشید.
راهکارهای ترک همسر سیگاری
وابستگی به سیگار زمانی ایجاد می شود که بدن به حضور نیکوتین در بدن نیاز پیدا می کند و فرد نمی تواند مصرف سیگار را قطع کند، چون این ماده تاثیرات خوشایند و موقتی را در مغز فرد ایجاد کرده است، به همین خاطر برای اینکه این تجربه خوب دوباره تکرار شود، مجدد به سراغ کشیدن سیگار دیگر می رود. خواستگاری که برایتان آمده تمام ویژگی هایی که مدنظرتان بوده را داره و شخص مناسبی است، ولی سیگار می کشد و این شما را در مورد جواب بله دادن مردد کرده؟ بهتر است ابتدا بررسی کنید که خواستگارتان آیا گاهی سیگار می کشد یا در روز چند بار می کشد؟
پس از کسب اطلاعات، اگر سیگار کشیدن طرف مقابلتان زیاد نیست و شما هم با این مسئله مشکلی ندارید، می توانید قبول کنید، اما اگر سیگار کشیدنش بسیار زیاد و برای شما آزار دهنده است و ضررهای سیگار متوجه شما هم هست، این فرد نمی تواند برایتان شخص سالم و مناسبی باشد. به هر حال این یک تصمیم گیری شخصی است، ببینید که چه مقدار سیگار کشیدن او شما را آزار می دهد و بعد جواب قطعی تان را اعلام کنید. از جمله راهکارهایی جهت کمک به همسر یا نامزدتان برای ترک سیگار وجود دارد که عبارتند از:
حالت تدافعی و انتقادی نداشته باشید، یعنی با لحن تند و خشن از او انتقاد نکنید، چون در این صورت عصبانی می شود و با شما همکاری نمی کند.
از سرزنش و تحقیر کردن بپرهیزید، به جای آن از مشکلات و مضرات سیگار کشیدن اطلاعاتی را با او در میان بگذارید و در این باره با او گفتگو کنید.
جایگزین های خوراکی دیگری پیدا کنید، برای انکه فرد سیگاری بتواند عادت های رفتاری ناسالم خود را کنار بگذارد نیاز است، جایگزین های خوراکی دیگری که سالم تر است را پیدا کنید.
باید صبور باشید، ترک هر عادت رفتاری سخت است و نیازمند زمان است، هنگامی که فرد تصمیم به ترک می گیرد علائمی همچون بدن درد، عصبانیت، اضطراب، از دست دادن تمرکز، تحریک پذیری، کاهش ضربان قلب، بی قراری، بی خوابی، افزایش وزن و افزایش اشتها از خود نشان می دهد بنابراین در این مرحله صبور بودن شما بسیار مهم است.
فعالیت هایی را با هم انجام دهید، کارهایی مثل فیلم تماشا کردن، بازی کردن، قدم زدن، ورزش کردن، مدیتیشن، باغبانی، نوشیدن دمنوش های سالم و گیاهی، خوردن میوه ها یا سبزیجات سخت مثل هویج و خیارو... تا در این صورت حواسش را پرت کنید تا بتواند علائم و سختی های بعد از ترک کردن را کاهش دهد.
به او پاداش دهید، زمانی که تصمیم به ترک کردن گرفت شما به او از طرق های مختلفی همچون پیش قدم شدن در رابطه جنسی به او لذت فوق العاده ای بدهید یا غذای مورد علاقه او را بپزید، پیام عاشقانه به او بدهید و بگویید که به او بابت اینکه تلاش خود را می کند افتخار می کنید، برایش هدیه بخرید و... تا انگیزه او برای ترک سیگار بیشتر شود.
عوامل محرک را با هم فکری هم شناسایی کنید، برای مثال هنگام رانندگی در ماشین، بعد از غذا، هنگام وقت گذرانی با دوستان و... بنابراین برای غلبه بر اعتیاد به سیگار و ترک آن برای مقابله با این عوامل محرک برنامه ریزی داشته باشید.
از روانشناس یا مشاور کمک بگیرید، بهتر است ضمن استفاده از راهکارهای ارائه شده فوق، از مشاور نیز کمک بگیرید شرایط سخت ترک کردن سیگار نامزد یا همسرتان هموار شود.
سوالات متداول
1- ✔️ نشانه های شناخت فرد سیگاری قبل از ازدواج چیست؟
✔️ نشانه هایی جهت شناخت فرد سیگاری قبل از ازدواج وجود دارد، مانند استفاده از عطر یا ادامس هنگام بیرون رفتن و آمدن سایر نشانه ها در متن مقاله ارائه شده است؟
2- ✔️ مشکلات ازدواج با فرد سیگاری چیست؟
✔️ سیگار کشیدن برای فرد سیگاری و هم برای اطرافیان او بسیار ضرر دارد و آسیب های زیادی را به همراه دارد، جهت کسب اطلاعات از مشکلات ازدواج با فرد سیگاری به متن مقاله مراجعه نمایید.
3- ✔️ راهکارهای ترک همسر سیگاری چیست؟
✔️ راهکارهایی برای کمک به همسر یا نامزدتان برای ترک سیگار مانند از سرزنش و تحقیر کردن بپرهیزید، سایر راهکارها در متن مقاله ارائه شده است.
» ازدواج با دختر یا پسری که پدر و مادرش فوت شده
» ازدواج با فرد پرخاشگر
پاسخ مشاور: سلام مصرف سیگار احتمال گرایش افراد به سمت مواد مخدر را بالا می برد، اما به این معنا نیست که اگر کسی سیگار می کشد در آینده حتما معتاد می شود.
پاسخ مشاور: سلام هرگز نباید به امید تغییر فرد بعد از ازدواج وارد زندگی مشترک بشید، اگر موافق سیگار کشیدن همسرتان نیستید، لازم است قبل از ازدواج به صراحت در مورد آن حرف بزنید. اگر فرد مقابل قبل از ازدواج مایل به ترک نیست احتمال اینکه بعد از ازدواج اقدامی در جهت ترک سیگار انجام بده خیلی کم است.
پاسخ مشاور: سلام ممکنه فرد سیگاری به مواد مخدر دیگه ای هم اعتیاد داشته باشه و یا نه فقط سیگار مصرف کنه بهتره قبل از ازدواج بررسی های لازم را انجام بدید.
پاسخ مشاور: سلام گرفتن این تصمیم تنها به عهده شماست و عاقلانه ترین کار این است که تمام جوانب را بسنجید و از مشاوره ازدواج در این زمینه کمک بگیرید.