هر فردی نسبت به زندگی مشترک انتظارات و باورهایی دارد که برخی از این باورها درست و برخی غلط هستند، باورهای غلط نه تنها اثر مخربی در رابطه دارند، چه بسا می توانند به طلاق و جدایی نیز منجر شوند. ریشه این باورها در خانواده اصلی، جامعه یا رسانه ها است که باعث چالش های منفی در مناسبات زوجین می شود.
برای اینکه به پایداری ازدواج خود کمک کنید، باید قدم هایی در جهت اصلاح این ها باورها بردارید و از تاثیر منفی آن ها بر رابطه و رفتارهایتان، بکاهید. در این مقاله به تعریف باورهای غلط زوجین، برخی از باورهای غیر منطقی و نادرست قبل از ازدواج و نحوه اصلاح باورهای غلط زوجین پرداخته شده است.
باورهای غلط زوجین چیست
شاید برایتان پیش آمده باشد که هنگامی که با همسرتان تنها می شوید، در دام مشاجراتی قرار می گیرید که بارها و بارها تکرار شده است، و بگو مگوهای بی پایانی ممکن است بر سر کار منزل، رابطه عاطفی تان، تربیت فرزند، مسائل جنسی، یا چگونه گذراندن تعطیلات داشته باشید. یکی از دلایلی که ازدواج را آسیب پذیر می کند، وجود باورهای غلط بسیاری در مورد ازدواج است.
این باورهای غیر منطقی و نادرست خیلی خطرناک هستند و نه تنها مخرب هستند، بلکه بالقوه توانایی از بین بردن رابطه را نیز دارند، چون باعث می شوند، زوج ها مسیر اشتباهی را انتخاب کنند و یا از روش های حل تعارضات ناسالمی استفاده کنند که امیدی به بهبود رابطه آن ها وجود نداشته باشد. در آموزش پیش از ازدواج به این باورهای نادرست زوجین پرداخته می شود و با اصلاح و تعدیل در آن ها به کاهش طلاق و هزینه های ناشی از آن کمک می شود.
برخی از باورهای غلط رایج قبل از ازدواج
بنا به توضیحات گفته شده متوجه شدیم که باورهای غلطی وجود دارد که باعث می شود، افراد به اشتباه وارد زندگی های نادرستی شوند و یا اگر وارد زندگی مشترک شده اند با اختلافات و نارضایتی هایی روبرو شوند، برخی از رایج ترین باورهای غلط در مورد ازدواج عبارتند از:
اگر ما یکدیگر را دوست داریم، باید همیشه خوشحال باشیم. و همسرم باید مرا خوشحال کند.
ما باید همیشه بدون توجه به تاثیری که بر همسرمان می گذاریم، کاملا با هم صادق باشیم و ناگفته ای بین ما باقی نماند.
ما باید بخواهیم که همیشه و همه جا با هم باشیم و این با هم بودنمان از ملاک های ازدواج موفق است.
ما برای حمایت از یکدیگر، بر سر هر موضوعی، باید با هم توافق داشته باشیم.
اگر مشکلی به وجود آید، باید مقصر را شناسایی کنیم.
ما می دانیم که همسرمان چه فکری می کند و چه چیزی را دوست دارد، بنابراین نیازی به صحبت کردن نیست.
رابطه های خوب، خود به خود اتفاق می افتند و برای ایجاد چنین رابطه هایی، به تلاش و گفتگو، نیازی نیست.
ما اگر یکدیگر را داشته باشیم، نیازی به خانواده و دوستان نداریم.
بعد از ازدواج ویژگی های غلط همسر را می توان تغییر داد.
عشق برای داشتن یک زندگی مشترک کافی است و اگر در یک زندگی مشترک عشق وجود داشته باشد همه چیز درست می شود.
زوجی که خوشبخت هستند هیچ اختلاف نظری با همدیگر ندارند.
ازدواج باعث می شود تا محدود شویم و دیگر نتوانیم با دوستان خود رفت و آمد داشته باشیم و علایق فردی خود را دنبال کنیم.
زوج ها همیشه رابطه جنسی رضایت بخش تری دارند.
ما باید بهترین دوست یکدیگر باشیم.
یک رابطه و یک ازدواج سالم نیاز به مواظبت دائمی ندارد.
بچه دار شدن زندگی ما را بهتر می کند، و مشکلاتمان حل می شود.
برای اینکه زندگی و رابطه خوبی داشته باشیم، اخلاق بد همسرم باید تغییر کند.
از علائم عشق واقعی این است که همسرم بتواند احساسات من را حدس بزند. عاشقان حقیقی ناخودآگاه از احساسات و افکار یکدیگر باخبرند.
ازدواج ناموفق و تو خالی و پوچ بهتر از طلاق است. با چادر سفید بیا و با کفن برو.
تا آخر عمر باید مانند روز اول عاشق هم باشیم.
روابط زوج هایی که خوشبخت هستند هیچوقت دستخوش تغییر نمی شود.
همسرمان باید بدون نقص و کامل باشد.
اصلاح باورهای غلط زوجین
باورهای نادرست در مورد ازدواج تحت تاثیر عواملی همچون تربیت و سبک های فرزندپروری، محیط، وراثت، فرهنگ، دوستان و آشنایان و رسانه ها و شبکه های اجتماعی شکل می گیرد. این انتظارات و باورهای غیر منطقی و نادرست باعث افسردگی، علائم اضطراب و ناامیدی و در نتیجه کاهش کیفیت و رضایت از زندگی مشترک می شود.
بهترین کار این است که ابتدا زوجین باورها و انتظارات غلط خود را شناسایی و در این باره با همسر خود به گفت و گو بپردازند. ببینید کدام یک از باورها و انتظارات همسرتان غیر واقع بینانه و غلط است از همسرتان نیز بخواهید باورهای غلط شما را شناسایی کند، اگر هم مجرد هستید این کار را با فردی که می خواهید با او ازدواج کنید، انجام دهید، حتی به صورت انفرادی نیز می توانید این تکلیف را انجام دهید و خودتان این باورها و ریشه های شکل گیری این باورهای غلط را پیدا کنید.
فهرستی تهیه کنید و باورهای نادرست خود را از باوری که کمترین اهمیت را دارد به باوری که بیشترین اهمیت را برایتان دارد، الویت بندی کنید. ابتدا اولین مورد را که کمترین اهمیت و الویت را برای شما دارد، انتخاب کرده و در جهت اصلاح و تغییر آن بر آیید، تا بهتر و کم زحمت تر بتوانید آن باور غلط را حذف و یا تعدیل کنید، سپس تاثیر هر یک از باورها را در زندگیتان بررسی و سپس به ترتیب آن ها را الویت بندی کنید.
رضایت زناشویی چند بعد دارد و به عوامل زیادی بستگی دارد اما قابل دست یابی است و به زمان و یادگیری مهارت های زندگی زناشویی و عاطفی نیاز دارد. جهت اصلاح روابط بین فردی و زوجی تان از یک متخصص روانشناسی جهت رفع این مسائل و تغییر و تعدیل باورهای نادرست کمک بگیرید.
سوالات متداول
1- ✔️ باورهای غلط زوجین چیست؟
✔️ یکی از دلایلی که ازدواج را آسیب پذیر می کند، وجود باورهای غلط بسیاری در مورد ازدواج است، جهت کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.
2- ✔️برخی از باورهای غلط رایج قبل از ازدواج چیست؟
✔️ از جمله رایج ترین باورهای غلط در مورد ازدواج این است که همسرم باید مرا همیشه خوشحال کند، جهت کسب اطلاعات بیشتر از سایر این باورهای غلط در زوجین به متن مقاله مراجعه نمایید.
3- ✔️اصلاح باورهای غلط زوجین چگونه است؟
✔️بهترین کار این است که ابتدا زوجین باورها و انتظارات غلط خود را شناسایی و در این باره با همسر خود به گفت و گو بپردازند، سایر روش های اصلاح باورهای غلط در روابط زوجین در متن مقاله ارائه شده است.
پاسخ مشاور: سلام بله از جمله باورهای غلط اینه که برای حل مشکلات بچه دار بشید در حالی که بچه دار شدن به دلیل مسائل مالی و یا مسئولیتی که بچه دار شدن دارد، همین طور تربیت کودک و یا دیگر مسائلی که مربوط به کودکه می تواند مشکلات بین زوجین را تشدید کنه.