نوزادان توانایی سخن گفتن و بیان نیازهای خود را نداشته و به همین دلیل گریه می کنند ، زبان بیان نیاز ها و خواسته های نوزادان گریه کردن است . گریه نوزادان معانی مختلفی دارد که در ابتدا والدین متوجه آن نمی شوند اما به مرور زمان می فهمند که علت گریه فرزندشان چیست .
والدینی که به تازگی صاحب فرزند شده اند با رفتارهای نوزادشان آشنا نیستند و گاهی فکر می کنند که نوزاد بیش از اندازه گریه می کند یا گریه های غیرطبیعی دارد . مادر و پدرها باید بدانند حتی اگر گریه نوزادشان بی دلیل نیز باشد باید به آن توجه کنند و به رفع آن بپردازند .
متاسفانه برخی از والدین فکر می کنند که اگر به گریه نوزادشان توجه نکنند ، گریه او قطع خواهد شد ، اما اینطور نیست . در زمان نوزادی والدین تنها کسانی هستند که باید به گریه نوزاد خود پاسخ داده و به رفع نیازهای آن ها کمک کنند .
چرا نوزادان گریه می کنند
همانطور که گفتیم تنها راه بیان خواسته نوزاد ، گریه کردن است . نوزادان از سلاح گریه برای بیان نیازشان به خواب ، غذا ، آرامش و غیره استفاده می کنند . شدت گریه تمامی نوزادان یکسان نبوده و از ناله کردن تا گریه های عادی متفاوت است .
اغلب نوزادان معمولا به دلایل جسمی که در ادامه خواهیم گفت ؛ گریه می کنند .
-
هنگامی که نوزاد نیاز به غذا داشته باشد از طریق گریه به مادر خود می فهماند که گرسنه است .
-
اگر پوشک نوزادان کثیف باشد ، آن ها احساس سوزش کرده و گریه می کنند .
-
هر نوزادی که احساس درد کند یا از مواردی همچون مارک لباس ، جنس لباس و نوع لباس ناراضی باشند نیز شروع به گریه کردن می کنند .
-
نوزادان حتی به دمای محیط واکنش نشان داده و نارضایتی خود به سرما و گرما را از طریق گریه کردن نشان می دهند .
-
اگر یکباره و به طور ناگهانی در کنار گوش نوزادان ، صدا ایجاد شود آن ها گریه می کنند .
-
زمانی که بی خوابی نوزاد زیاد باشد و نیاز به استراحت داشته باشد با گریه به مادر خود نشان می دهد که به استراحت و آرامش نیاز دارد .
-
اگر نوزادی به کولیک و مشکلات معده دچار شود با شدت بسیار زیاد و غیرطبیعی گریه خواهد کرد . آیا مادران می دانند کولیک نوزاد چیست ؟ دردهای شکمی که اغلب در سه تا شش ماهگی خود را نشان می دهند ، کولیک نام دارند .
-
زمانی که نوزادان شروع به دندان درآوردن می کنند بی قرار تر شده و گریه های غیرطبیعی دارند .
نوزاد بی قرار خود را آرام کنید
همانطور که گفتیم گریه یک واکنش طبیعی نوزاد بوده که نوزادان برای بیان نیاز ها ، خواسته و همچنین بیان درد های خود گریه می کنند . مادرانی که تازه صاحب فرزند شده اند در ابتدا نمی توانند علت گریه فرزندان خود را تشخیص دهند و به مرور زمان تجربه پیدا می کنند .
-
نوزاد خود را قنداق کنید
قنداق کردن نوزاد نه تنها او را آرام نگه می دارد بلکه حرکات او را محدود می کنند و به همین نوزاد بی قرار شما آرام تر خواهد شد .
-
در نوزاد حرکات موزون و آرام ایجاد کنید
به طور مثال می توانید نوزاد را برای رانندگی به بیرون ببرید ، به همراه کالسکه او را بچرخانید یا در گهواره او را تکان دهید . حرکات موزون نه تنها سبب آرام شدن او می شود بلکه باعث می شود نوزاد به خواب رود .
-
صداهای آرام و یا موزون برای او دربیاورید
البته لازم به ذکر است بدانید که اغلب نوزادان با صداهای آرام بهتر از صداهای موزون آرامش پیدا مب کنند ، به طور مثال صداهای آرام مانند تیک تاک ساعت یا آهنگ های آرامش بخش برای او بگذارید .
-
بچه را در آغوش گرفته و راه ببرید
زمانی که بچه را در آغوش گرفتید سر او را روی شانه خود قرار داده و او را راه ببرید ، این کار باعث تماس جسمی و حرکت شده و از جمله روش های مرسوم آرام کردن نوزادان بی قرار است .
- پستانک در دهان او بگذارید
اغلب بچه ها با پستانک هایی که با آب قند شیرین شده باشد را بیشتر دوست دارند ، در نتیجه مکیدن به آن ها کمک می کند تا آرامش بیشتری به دست بیاورند .
- در رژیم غذایی مادر دقت کنید
این نکته مهم را فراموش نکنید که اگر شیر مادر توسط مارچوبه ، قهوه ، سیر ، پیاز ، نوشابه های گازدار ، چای ، کلم و غیره طعم دار شده باشد ، نوزاد احساس ناراحتی خواهد کرد .
- نوزاد را ماساژ دهید
فرزند خود را با حرکاتی مانند نوازش کردن پشت ، دست یا پاهای او آرام کنید .
- موارد بالا را ترکیب کنید
اگر با استفاده هر کدام از این موارد فرزند شما آرام نشد باید برخی از این موارد را ترکیب کرده و انجام دهید تا ببینید نوزاد آرام می شود یا خیر
از تولد تا شش ماهگی گریه نوزاد چگونه است
میزان و شدت گریه در نوزادان متفاوت است ، گریه با توجه به سن و نیازهای مختلف نوزادان تغییر می کند . نوزادان عادی از بدو تولد شروع به گریه کرده و این میزان گریه در شش هفتگی به اوج خود خواهد رسید و البته از ماه پنجم به بعد کمتر خواهد شد .
اغلب نوزادان به گونه ای که گفته شد گریه می کنند اما لازم است بدانید که این میزان گریه نه تنها به سن و نیازهای نوزاد مرتبط است بلکه فرهنگ نیز در میزان گریه بی تاثیر نیست . در 6 هفتگی نوزادان 4 تا 6 ساعت در روز گریه کرده و این میزان بعدظهر و اوایل شب بیشتر خواهد شد .
در نهایت
همانطور که می دانید گریه در نوزادان امری طبیعی بوده و زیاد نگران آن نباشید . شما به عنوان یک مادر تنها باید قدرت تشخیص بالا پیدا کرده تا بتوانید علت گریه نوزاد خود را تشخیص دهید . روش های گفته شده برای کنترل گریه نوزادان در اکثر جوامع استفاده شده و تاثیر مثبت دارد .
سوالات متداول
1- ✔️ از روش های متوقف کردن نوزاد چه می دانید ؟
✔️ گریه نوزاد دلایل مختلفی داشته که می توان اگر دلیل آن را فهمید متوقف کرد که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
2- ✔️ از دلایل گریه کردن نوزادان چه می دانید ؟
✔️ هنگام گرسنگی ، هنگام کثیف بودن پوشک و غیره که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
3- ✔️ چطور می توان نوزاد بیقرار را آرام کرد ؟
✔️ قنداق کردن نوزاد ، در آغوش گرفتن و راه بردن و غیره که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
» خانه در نقاشی کودک چه مفهومی دارد
» آنچه باید از اختلال خواندن کودکان بدانید