خودآگاهی و خودشناسی بخش مهمی از یک رابطه سالم است. اگر از نقاط قوت و کاستی های خود آگاه نباشید، به سختی می توانید این قسمت های خود را با شخص دیگری به اشتراک بگذارید. خودآگاهی می تواند برای سلامت روان و رفاه کلی ما بسیار مفید باشد، اما برای ایجاد عادت به تفکر و ارزیابی مداوم نیاز به تمرین دارد.
خودشناسی و مسئولیت پذیری می تواند به ما در دستیابی به روابط سالم تر کمک کند. می تواند دری را برای ایجاد صمیمیت قوی در یک ازدواج باز کند. هر چه بیشتر با خود واقعی خود آشنا باشیم، هر چه بتوانیم درونمان را عمیق تر بشناسیم، بهتر می شویم. در این مقاله در مورد موضوع تاثیر خودشناسی در ازدواج صحبت شده است.
خودشناسی چیست
افراد دارای خودآگاهی و خودشناسی در ازدواج و سایر حوزه ها عمدتا قادرند خود را به وضوح و عینی ببینند. آنها می توانند نقاط قوت، عیوب و ویژگی های شخصیتی خود را از طریق فرآیندی به نام درون نگری یا نگاه کردن به خود تشخیص دهند. هیچ کس از خود، آگاهی کامل ندارد. ما همیشه در مورد خودمان نقاط کور خواهیم داشت، اما داشتن سطح بالای خودآگاهی می تواند برای سلامت روان و روابط شما مفید باشد.
حوزه ای از روانشناسی که خودشناسی را مورد توجه قرار می دهد، نظریه خودآگاهی نامیده می شود. بر اساس این ایده، شما افکارتان نیستید. بلکه شما یک موجود جداگانه هستید که افکار خود را مشاهده می کنید. این نظریه به خوبی با روان درمانی گشتالت مطابقت دارد، زیرا روان درمانی گشتالت سوالات کنجکاوی را تشویق می کند و این به شما کمک می کند تا از نحوه معنا بخشیدن به چیزها و نحوه مشاهده خود در جهان و روابط خود آگاه شوید.
خودشناسی به معنای در نظر گرفتن افکار، احساسات و اعمال خود بر خلاف ارزش های فراگیر یا معیاری از رفتار است که فکر می کنیم خوب است. ما از این استانداردها برای قضاوت در مورد درستی رفتار خود و تمرین کنترل خود استفاده می کنیم.
علاوه بر تاثیر خودآگاهی بر ازدواج، این امر می تواند بسیار سودمند باشد و نه تنها به روابط بین فردی قوی تر، بلکه به رابطه بهتر با خودتان نیز منجر شود. تمرین خودآگاهی ما را تشویق می کند تا در تبدیل شدن به بهترین نسخه از خود، فعال تر باشیم. مهارت های تصمیم گیری، مهارت های ارتباطی و اعتماد به نفس ما را افزایش می دهد. خودآگاهی همچنین شفقت را بهبود می بخشد و به ما امکان می دهد تا چیز ها را از دیدگاه دیگران با وضوح بیشتری ببینیم.
چرا خودشناسی برخی افراد در ازدواج کم است
یکی از شایع ترین دلایلی که افراد ممکن است خودآگاهی در ازدواج نداشته باشند، قرار گرفتن در معرض یک تجربه آسیب زا است. تروما به مردم می آموزد که بدن آنها، خود آنها، مکان امنی برای بودن نیست. بنابراین پس از ضربه، افراد اغلب سعی می کنند از خود فاصله بگیرند. نگاه بیش از حد نزدیک به این معنی است که باید با برخی از حقایق دردناک و دشوار روبرو شوید، بنابراین در عوض آنها رویگردانند. یک درمانگر آگاه می تواند در اینجا برای کمک به اتحاد مجدد فرد با خودش بسیار ارزشمند باشد.
به دیگران ممکن است هرگز دستورالعملی برای توسعه زبانی برای توصیف عملکرد درونی ذهنشان ارائه نشده باشد و زبان قدرتمند است. بدون کلمات برای توصیف آنچه احساس می کنید، ظرفیت محدودی برای کشف کامل آن وجود دارد و ممکن است بسیار کمتر آن را برای دیگران بیان کنید. خبر خوب این است که این زبان بدون توجه به سن شما قابل دستیابی است.
برخی از اختلالات شخصیت نیز بر توانایی توسعه خودآگاهی تاثیر می گذارد. خودشیفته کلاسیک را در نظر بگیرید که نفس بیرونی متورمش سپری برای یک درونی زخمی و ظریف است. آنها به ندرت به دنبال کمک درمانی می روند زیرا نمی توانند آسیب شناسی زمینه ای را ببینند یا بپذیرند. بنابراین این افراد در ازدواج و روابط مختلف خود دچار مشکل می شوند.
اهمیت تاثیر خودشناسی در ازدواج
آیا می دانید دیگران چگونه شما را درک یا تجربه می کنند؟ آیا از جو عاطفی که مردم با شما تجربه میکنند، آگاه هستید؟ آیا می دانید چرا شما و همسرتان اختلافات زناشویی و درگیری های مشابهی دارید که هر از گاهی پیش می آید، اما هرگز به طور کامل حل نمی شود؟ همسرتان شما را در صبح چگونه تجربه می کند؟ در طول روز؟ در بعد از ظهر؟ وقتی گرسنه یا خسته یا در استرس هستید؟ آیا گوشه گیر یا عصبانی یا بداخلاق می شوید؟ آیا می دانید که در حال تخلیه یا انرژی دادن به اطراف هستید؟
توسعه خودآگاهی گام مهمی در ایجاد روابط سالم تر است. افراد با خودشناسی قوی در ازدواج شاد تر بوده و ارتباط طولانی تری نسبت به دیگران تجربه خواهند کرد. اول و مهمتر از همه، خودآگاهی شادی شما را در درون خود بهبود می بخشد، که کلید یک مشارکت قوی است. تمرکز بر افکار و رفتار خود، به جای افکار همسرتان، رشد شخصی بیشتری ایجاد می کند و به شما این امکان را می دهد که در قبال رفاه خود احساس مسئولیت کنید.
ثانیا خودشناسی به شما امکان می دهد الگوها و چرخه ها را تشخیص دهید. بسیاری از افراد به طور مداوم در روابط خود اشتباهات مشابهی را مرتکب می شوند و هرگز نمی دانند که این رفتار منفی باعث ایجاد مشکلات می شود. خودآگاهی به شما این امکان را می دهد که در مورد اعمال خود فکر کنید و تصمیم بگیرید که چگونه به یک موقعیت متفاوت برخورد کنید تا به نتیجه بهتری برسید.
در نهایت، وقتی بیشتر از خودتان آگاه هستید، از افکار و احساسات دیگران نیز آگاهی بیشتری خواهید داشت، و اینکه چگونه اعمال شما ممکن است بر آنها تاثیر بگذارد. این سطح بالاتر از شفقت به شما این امکان را می دهد که واضح تر با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید، مرزهای واضح تری ایجاد کنید و بازتر و دوست داشتنی تر باشید. بنابراین افزایش خود شناسی نه تنها به نفع خودمان است، بلکه برای بهبود ازدواج نیز مفید است.
راه های افزایش خودشناسی در ازدواج
اکنون که از اهمیت خودشناسی در ازدواج آگاه هستید، می توانید در ادامه مطلب زیر را بخوانید تا دریابید که چگونه باید آن را توسعه دهید.
رفتار خود را ارزیابی کنید.
ما می توانیم دیگران را به دلیل عدم آگاهی از خود مورد انتقاد قرار دهیم و این را در خودمان تشخیص ندهیم. با انعکاس احساسات و پاسخ های خود در موقعیت های مختلف، می توانید از نحوه مشارکت خود در رویداد یا مسئله آگاه تر شوید. تلاش آگاهانه ای برای ارزیابی سطوح خودشناسی خود انجام دهید، ممکن است از آن چه که فکر می کنید کمتر باشد.
مدیتیشن کنید.
مدیتیشن به شما این امکان را می دهد که بر روی خودآگاهی تمرکز کنید زیرا ذهن شما را آرام نگه می دارد و شما را به حالت روانی دلپذیری می رساند. بنابراین این خودآگاهی بر ازدواج نیز موثر خواهد بود. می توانید در هر جایی حضور داشته باشید و نفس های آرام و عمیق بکشید. هنگامی که شروع به مدیتیشن می کنید، می توانید از هر احساس و فکری که می توانید داشته باشید آگاه شوید.
همچنین می توانید به چیزهایی فکر کنید که در گذشته بر رفتار یا احساسات شما تاثیر گذاشته است. از طریق مدیتیشن، می توانید احساسات خود را به وضوح درک کنید و این به شما امکان می دهد به خودشناسی در ازدواج برسید. همسر خود را نیز تشویق به انجام این کار کرده و اصول مدیتیشن را حتما رعایت کنید.
ارتباط را تشویق کنید.
یکی از راه های افزایش خودشناسی در ازدولج این است که هیچ کس دوست ندارد که شریک زندگی خود نسبت به آنها بدبین باشد و مهم است که نسبت به مطرح کردن تاثیر رفتارتان بر خودش راحت باشد. بنابراین ارتباط باز و صادقانه را تشویق کنید که محترمانه و دلسوزانه نیز باشد.
از خودتان سوال بپرسید.
پرسیدن سوال از خود نیز گام خوبی برای تسلط بهتر بر خود و اعمالتان است. وقتی سوال می پرسید، به تصویر بزرگتر نگاه می کنید و می فهمید که چرا به روش خاصی به آن واکنش نشان داده اید.
به روانشناس مراجعه کنید.
برای بسیاری از مردم، روند جستجوی درمان چه زوج درمانی باشد چه فردی یک راه برای خودشناسی است. حتی اگر فقط برای اضطراب یا استرس به دنبال کمک باشید، بخش بزرگی از روند درمان شامل بررسی تجربیات گذشته ما و دیدن اینکه چگونه آنها به ما شکل داده اند و چگونه با افکار و احساسات ما تلاقی می کنند است. اگر می خواهید درباره انگیزه ها و رفتار خود بیشتر بدانید، این می تواند یک فرآیند بسیار مفید باشد.
به عنوان مثال، در صحبت در مورد انتخاب های قبلی خود از شرکا، ممکن است تمایل به انتخاب شرکای عاطفی غیرقابل دسترس یا کسانی که بعید است به شما صدمه بزنند را کشف کنید که منجر به آگاهی جدیدی از انگیزه های درونی شما و فرصتی برای انجام کارها به روش بعدی می شود. بنابراین یکی از راه های تاثیر خودشناسی بر ازدواج این است که پیش فرد متخصص بروید.
درباره خودآگاهی بحث کنید.
صحبت در مورد آنچه که می خواهید بهبود دهید می تواند به واقعیت تبدیل شود. این را با شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید و به او بگویید که می خواهید سعی کنید خودآگاه تر شوید و از او حمایت و بازخورد بگیرید.
شروع به نوشتن کنید.
اگر یک دفتر خاطرات یا دفتر یادداشت داشته باشید، می توانید اعمال و احساسات خود را خیلی بهتر درک کنید. راه های بی شماری برای نگه داشتن خاطرات و اتفاقات وجود دارد. می توانید شروع به یادداشت افکار و احساسات خود کنید و شروع به درک بهتر اعمال خود کنید.
سپس می توانید یک سفر به مسیر حافظه داشته باشید و بر روی روزها تمرکز کنید و بفهمید که چرا اینطور عمل کردید. این بهترین راه برای توسعه خودشناسی در ازدواج و تامل در موقعیت های خاص است. نوشتن راهی رایگان و آرامش بخش برای بیرون آوردن برخی از این افکار بر روی کاغذ بوده و تامل کردن در مورد آنچه در حال وقوع هم در داخل و هم در خارج از ذهن ما است. درست همانطور که وقتی به ما فضایی داده می شود تا در مورد مسائل صحبت کنیم و خودشناسی ما را افزایش می دهد، نوشتن نیز فضای مشابهی را فراهم می کند و از همه بهتر می توانید مطالبی را که نوشته اید دوباره بخوانید.
سوالات متداول
1- چرا خودشناسی برخی افراد در ازدواج کم است؟
برای برخی ممکن است هرگز دستور العملی برای توصیف عملکرد درونی ذهنشان ارائه نشده باشد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- اهمیت تاثیر خودشناسی در ازدواج چیست؟
خودشناسی تاثیرات زیادی بر روابط بین زوجین داشته و اختلافات و مشکلات را کمتر می کند که در متن مقاله توضیح داده شده است.
3- راه های افزایش خودشناسی در ازدواج چیست؟
راه های زیادی برای افزایش خودشناسی پس از ازدواج و یا حتی قبل آن وجود دارد که افراد را به خودآگاه بودن می رساند، در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: داخل متن راه های خودآگاهی در ازدواج شرح داده شده است