کودکان معمولا در طول رشد خود با چالش هایی مواجه می شوند. این چالش ها از مشکلات یادگیری گرفته که در نمرات پایین یا نا امیدی از یک موضوع خاص ظاهر می شود تا اختلالات روانی، جسمی و اجتماعی پیچیده تر را شامل می شود. مشکلات یادگیری، عملکرد ضعیف در مدرسه، کمبود توجه، مشکلات اجتماعی شدن و استرس در کودکان، حتی اگر خفیف باشد، می تواند باعث اضطراب والدین شود.
خوشبختانه یادگیری موسیقی در کودک می تواند راهی برای مقابله با این مشکلات باشد و مزایای فوق العاده ای برای کودکان به ارمغان می آورد. موسیقی چیزی است که افراد در هر سنی می توانند از آن لذت ببرند. حتی کودکان کوچک موسیقی را دوست دارند حتی اگر هنوز مطمئن نباشند که موسیقی چیست. در این مقاله در مورد آموزش موسیقی به کودکان شرح داده شده است.
آموزش موسیقی به کودکان در سنین مختلف
مطالعات گذشته نشان دادهاند که قرار گرفتن زود هنگام در فضای موسیقی به کودکان کمک می کند تا علاقه و مهارت های خود را با بزرگ تر شدن پرورش دهند که اغلب می تواند به برخی از مزایای بلند مدت یادگیری موسیقی منجر شود. بیایید نگاهی بیندازیم که از چه سنی می توانید علاقه فرزندتان به موسیقی را تشویق کنید و چه سنی برای شروع آموزش موسیقی به کودکان ایده آل است.
6 ماه تا 3 سال
حتما دلیلی دارد که نوزادان با لالایی به خواب می روند. هنگامی که کودک در حدود 6 ماهگی با موسیقی آشنا می شود، ممکن است شروع به درگیر شدن با آن کند، حرکت یا رقصیدن. همانطور که کودک شما رشد می کند، می تواند خود را با موسیقی بیشتر آشنا کند. هنگامی که آنها در حدود 2 سالگی هستند، شروع به تشخیص آهنگ ها و سازها می کنند.
4 تا 7 سال
سنین 4 تا 7 سالگی معمولا ایده آل ترین سن برای شروع یادگیری ساز در آموزش موسیقی به کودکان است. نه تنها دست ها و ذهن بچه ها برای نواختن به اندازه کافی کاربردی است، بلکه می توانند در واقع شروع به درک اصول اولیه موسیقی کنند. می توانید آن ها را در کلاس های موسیقی جمعی متناسب با سنشان بگذارید. اگر فرزندتان به این نتیجه رسید که موسیقی چیزی است که می خواهد به عنوان یک سرگرمی از آن استفاده کند، می توانید او را در کلاس های خصوصی برای یادگیری انواع ساز ها ثبت نام کنید.
10 سال به بالا
اگر کودک شما از سنین پایین شروع به یادگیری یک ساز کرده است، در سن 10 سالگی، بچه ها می توانند مجموعه ای از مهارت های متوسط تا پیشرفته داشته باشند که می توانند بیشتر در جهت رشد آن ها تلاش کنند.

چرا آموزش موسیقی برای تحول کودکان مهم است
از فواید بسیاری که موسیقی در آموزش دوران کودکی دارد، مهمترینش تاثیر مستقیم آن بر رشد مغز است. در سال 2016، دانشمندان موسسه مغز و خلاقیت دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ارتباط بین موسیقی در اوایل کودکی و رشد سریع مغز را کشف کردند. محققان دریافتند کودکانی که در اوایل زندگی در معرض موسیقی قرار می گیرند، احتمالا مهارت های خواندن، ارتباط و یادگیری زبان بهتری دارند.
علاوه بر این، بنیاد NAMM (بنیاد انجمن ملی بازرگانان موسیقی) دریافته است که کودکانی که ساز می نوازند به احتمال زیاد در ریاضیات بهتر هستند. آنها تمایل دارند در کلاس های ریاضی خود و در آزمون های استاندارد نمرات بالاتری کسب کنند. به طور کلی تاثیر موسیقی بر مغز بسیار مثبت بوده و در تحقیقات مختلف ثابت شده است.
فواید یادگیری موسیقی در کودکان
گوش دادن به موسیقی مزایای آشکاری دارد. با این حال نیاز به مشارکت فعال و یادگیری نواختن یک ساز نیز هست. تنها از طریق ایجاد و دستکاری فعال صدا است که موسیقی می تواند مغز را دوباره سیم کشی کند. یک «اثر موتزارت» نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی هوش را بهبود می بخشد. با این حال این تغییرات بیولوژیکی در کسانی که به سادگی به موسیقی گوش می دهند و ساز نمی نوازند ظاهر نمی شود. در اینجا برخی فواید یادگیری موسیقی در کودکان ذکر شده است.
موسیقی هوش کودکان را تقویت می کند.
طبق گفته های یونیسف، آموزش موسیقی به کودک این امکان را می دهد که بسیاری از عملکرد های فکری مانند مشاهده، کاوش، گوش دادن، تولید، مقایسه و فرضیه سازی را تقویت کنند. به عبارت دیگر ساخت مترقی و معنادار اندیشه و انواع مختلف دانش آن را ممکن می سازد.
موسیقی از ارزش تکوینی استثنایی به ویژه در سال های اول زندگی برخوردار است. نواختن یک آلت موسیقی به آن ها این امکان را می دهد تا از هوش خود در موقعیت های روزمره استفاده کنند. این مزیت به آنها در زندگی تحصیلی و در آینده کاری کمک خواهد کرد.
توانایی اجتماعی شدن آن ها را بهبود می بخشد.
توانایی اجتماعی شدن از طریق فعالیت هایی مانند نواختن یک آهنگ همراه با ساز های دیگر بهبود می یابد، زیرا کودک این تجربه را با سایر همسالان به اشتراک می گذارد. علاوه بر این، یادگیری یک ساز شامل فعالیت های زیادی است که تعامل اجتماعی را تشویق می کند و تسهیل می کند. رفتن به کلاس موسیقی، تمرین روی ساز و صرفا صحبت کردن در مورد آن فعالیت با کودکان دیگر در اجتماعی شدن اثر گذار است. بنابراین این فعالیت ها به کودکان اجازه می دهد تا با دوستانی که دارای علایق متقابل هستند، معاشرت کنند و روابط خود را ایجاد کنند. بنابراین دوستیابی کودکان از فواید آموزش موسیقی به کودکان است.
توانایی یادگیری آنها را بهبود می بخشد.
یکی از بارزترین فواید موسیقی برای کودکان، تقویت فرایند یادگیری است. در واقع نواختن ساز باعث سازماندهی بیشتر فرد می شود. نواختن ساز همچنین به کودکان اجازه می دهد تا وظایف خود را برنامه ریزی کنند و دامنه توجه آنها را بهبود می بخشد. مطالعات این ادعا ها را تایید می کند: طبق گفته یک سازمان غیرانتفاعی که آموزش موسیقی را به جوانان در مناطق فقیرنشین و آشفته لس آنجلس ارائه می دهد، از سال 1998، 93 درصد از دانش آموزانی که در این پروژه شرکت کردند به کالج رفتند، علی رغم نرخ ترک تحصیل در محله هایشان که 50 درصد یا بیشتر است.
مهارت های زبانی را توسعه می دهد.
اشعار آهنگ ریشه در زبان دارند و اغلب زبان زیبا و جالبی است. ریتم ها و ملودی ها به بچه ها کمک می کنند تا عبارات را حفظ کنند، الگو های قافیه را درک کنند و زمینه موسیقی را درک کنند. موسیقی به کودکان درباره گیاهان، حیوانات، وقایع و حتی افراد و روابط می آموزد.
شعر های مخصوص کودکان که نشان داده شده است مهارت های داستان گویی را بهبود می بخشد، همچنین بخش مهمی از آموزش دوران کودکی است. والدین با آموزش نحوه مشارکت در شعرهای کودکی می توانند خطوط ارتباطی جدیدی را باز کرده و خلاقیت کودکان را ارتقا دهند.
موسیقی عملکرد مطالعه کودکان را تقویت می کند.
پیشرفت در توانایی یادگیری در زمینه هایی مانند حافظه بلند مدت، هماهنگی حرکات انگشت با چشم ها و عملکرد کلی تحصیلی منعکس می شود. علاوه بر این، موسیقی برای بهبود مهارت های خواندن، افزایش دایره لغات و تسهیل یادگیری زبان ثابت شده است. کودکانی که یک ابزار موسیقی را یاد می گیرند، ریاضیات را بهتر درک می کنند زیرا نواحی مرتبط مغز آن ها تحریک می شود. بنابراین، نوازندگان جوان توانایی خود را در برخورد با اعداد، عملیات، توابع جبری و حتی هندسه بهبود می بخشند. این به معنای نمرات بهتر و عملکرد بیشتر در مطالعه است.
باعث افزایش عزت نفس آن ها می شود.
مزایای فکری و اجتماعی قابل توجه است، اما مزایای روانی نیز قابل توجه است. با کمال تعجب، موسیقی می تواند به افزایش عزت نفس کودکان و ارتقای خود مختاری کمک کند. در واقع کودکانی که عزت نفس پایینی دارند اغلب بیش از حد به دیگران وابسته هستند. فعالیت های بداهه نویسی موسیقی باعث تحریک استقلال در کودکان می شود. آموزش موسیقی همچنین می تواند به ارتقای خودمختاری کمک کند.
کودکانی که هر نوع کودک آزاری را تجربه کرده اند به کمک زیادی در این زمینه نیاز دارند. یک محیط موسیقایی با ساختاری خاص که کودک نتواند شکست بخورد به طور خودکار به بالا بردن عزت نفس این فرد کمک می کند. در نهایت، پخش آهنگ مورد علاقه آنها می تواند به آنها کمک کند ترس ها و ناامیدی های خود و همچنین لحظات شاد خود را بیان کنند.
موسیقی مهارتی است که آن ها در کل زندگی از آن لذت خواهند برد.
یادگیری یک ساز در کودکان قطعا به طور مستقیم بر عملکرد مدرسه، درک کردن، اجتماعی شدن، عزت نفس و حتی هوش آن ها تأثیر می گذارد. با این حال یادگیری یک ساز مهارتی است که مادام العمر دوام می آورد و دنیایی از امکانات را برای آن ها باز می کند. آن ها را وادار می کند به دنبال چیزهایی بروند که آنها را خوشحال می کند و کودکان را در تلاش دائمی برای بهبود خود سوق می دهد.
کنترل هیجانات را یاد می دهد.
همه ما می دانیم که موسیقی چگونه می تواند بر احساسات تاثیر بگذارد. آهنگ های غمگینی که ما را به گریه می اندازند، آهنگ های شادی آور که به ما روحیه می بخشد. بسیاری از والدین برای آرام کردن نوزادان و کودکان نوپا قبل از خواب موسیقی می گذارند، اما موسیقی می تواند به عنوان تقویت کننده خلق و خو باشد.
آموزش استفاده از موسیقی برای مدیریت احساسات به کودکان، بخش مهمی از رشد دوران کودکی است. نه تنها بچه ها بیان و ابراز کردن خود را یاد می گیرند، بلکه یاد می گیرند که در زمان های سخت تر به موسیقی دست یابند و در آن آرامش را پیدا کنند. حتی برخی از آهنگ ها برای بیان عواطف و ابراز کردن احساسات هستند.
مهارت های حرکتی ظریف و بزرگ را بهبود می بخشد.
آموزش موسیقی به کودکان در هر سنی کمک می کند تا مهارت های حرکتی ظریف و درشت خود را بهبود بخشند. وقتی بچه ها موسیقی می شنوند، نمی توانند از رقصیدن و آواز خواندن خودداری کنند. این فعالیت های به ظاهر ساده، پیش ساختار مهارت های حرکتی مانند خم شدن و پریدن هستند. رقصیدن با ریتم همچنین به رشد عضلات کودکان کمک می کند. به طور خلاصه موسیقی می تواند تاثیر ماندگاری بر تحرک و قدرت کودکان داشته باشد.

سوالات متداول
1- آموزش موسیقی به کودکان در سنین مختلف چگونه است؟
مطالعات گذشته نشان دادهاند که قرار گرفتن زود هنگام در فضای موسیقی به کودکان در سنین مختلف کمک می کند که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- چرا آموزش موسیقی برای تحول کودکان مهم است؟
از فواید بسیاری که موسیقی در آموزش دوران کودکی دارد، مهمترینش تاثیر مستقیم آن بر رشد مغز است که در متن مقاله مطرح شده است.
3- فواید یادگیری موسیقی در کودکان چیست؟
گوش دادن به موسیقی و یادگیری موسیقی در کودکان مزایای آشکار بسیاری دارد که تا بزرگسالی باقی می ماند و در متن مقاله توضیح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله صد در صد
پاسخ مشاور: واجب نه ولی فواید زیادی داره