به عنوان یک کودک، توسعه مهارت های اجتماعی بخش اصلی آموزش ما بود. ما یاد گرفتیم که چگونه اسباب بازی ها را به اشتراک بگذاریم، در هنگام پیشنهاد میان وعده بگوییم «بله، لطفا» و با دیگران خوب بازی کنیم. ما هنوز در بزرگسالی این مهارت ها را به کار می بریم اما به روش های مختلف. وقتی در موقعیت های اجتماعی هستیم، باید بدانیم که چگونه با دیگران کنار بیاییم و احترام بگذاریم.
هیچ کس نمی خواهد کسی باشد که بدون هیچ گونه مهارت اجتماعی وارد اجتماع می شود. ما ذاتا درک می کنیم که تسلط بر این مهارت های اجتماعی کلید ایجاد روابط شخصی و حرفه ای است. اما گفتن این کار آسان تر از انجام آن است. در این مقاله در مورد مهارت های اجتماعی و تقویت آن ها توضیح داده شده است.
مهارت اجتماعی چیست
مهارت های اجتماعی ما نحوه برخورد و برقراری ارتباط در تعاملات اجتماعی است. همچنین به عنوان مهارت های بین فردی شناخته می شود، افراد از بسیاری از مهارت های اجتماعی مختلف برای برقراری ارتباط استفاده می کنند. این ها شامل مهارت های ارتباطی غیرکلامی (مانند حالات چهره یا زبان بدن) و مکالمه گفتاری است. ما از مهارت های اجتماعی خود استفاده می کنیم تا در استخدام مدیران تاثیر خوبی بگذاریم، دوستان جدید پیدا کنیم و با مردم با احترام تعامل کنیم.
مهارت های اجتماعی برای توسعه روابط شخصی و حرفه ای ما مهم هستند و این مهارت ها حیاتی هستند. ما بر مهارت های اجتماعی خود تکیه می کنیم تا خود و دیگران احساس راحتی بیشتری کنند. نحوه ارتباط ما با دیگران همیشه اهمیت دارد. هر چه بیشتر بتوانیم آنچه را که می خواهیم بگوییم به طور موثر بیان کنیم، دیگران بهتر ما را درک خواهند کرد. آن ها در مورد احساس ما گیج نخواهند شد و رفاه ما افزایش پیدا خواهد کرد.
مهارت های اجتماعی خوب همچنین به حل مسئله، حل تعارض و هوش هیجانی کمک می کند. اگر یکی از دوستان یا اعضای خانواده ناراحت است، مهارت های اجتماعی ما به ما کمک می کند تا مشاوره یا پشتیبانی ارائه دهیم. به طور مشابه در روابط عاشقانه، این مهارت ها به ما امکان می دهد اعتماد و پیوند عاطفی را با شرکای خود ایجاد کنیم.
مهم نیست در چه صنعتی کار می کنید، زیرا مهارت های اجتماعی به همه ما کمک می کند تا شبکه های خود را رشد دهیم. وقتی می دانید چگونه با دیگران تعامل داشته باشید، ملاقات با افراد جدید یا عضو خوب تیم بودن آنقدر ها چالش برانگیز نیست و همیشه مهم است. در نهایت، مهارت های اجتماعی قوی برای دوستی ها، روابط عاشقانه و روابط در محل کار ما مفید است و حتی تعاملات روزمره را دلپذیرتر می کند.
مثلا مهارت همدلی به ما این امکان را می دهد که احساسات، افکار و عقاید دیگران را به طور واقعی درک کنیم. وقتی دیدگاه همکاران را بهتر درک کنید، به ایده های آن ها احترام بگذارید و احساس راحتی کنید که بینش خود را ارائه دهید، احتمال این که بتوانید به طور موثر همکاری کنید و راه حل های موفق در محل کار پیدا کنید، بسیار بیشتر است.
مهارت های بین فردی به شما کمک می کند تا به طور موثر با دیگران تعامل داشته باشید، می تواند به شما کمک کند در بحث های محل کار شرکت کنید، نشانه های اجتماعی را شناسایی و تفسیر کنید مانند خواندن حال و هوای فعلی همکارتان و راه هایی برای درک شخصیت دیگران برای کمک به توسعه روابط کاری خود بیابید. روابط کاری بهتر به نوبه خود فرصت های بیشتری برای رشد شغلی ارائه می دهد.
انواع مهارت های اجتماعی چیست
مهارت های اجتماعی به اندازه توانایی معرفی خود یا این که چقدر خوب می توانید به یک سوال پاسخ دهید ساده نیست. جدای از مهارت های کلامی، مولفه های بسیار دیگری نیز در برقراری ارتباط موفق دخیل هستند. به گفته برخی روانپزشکان پنج نوع مهارت های اجتماعی وجود دارد که باید از آنها آگاه بود و در اینجا شرح داده شده است.
1آگاهی اجتماعی: چگونه از نشانه های اجتماعی استفاده می کنیم، مانند زمانی که نوبت صحبت کردن ماست یا زمانی که شخصی می خواهد جایی را ترک کند.
2شناخت اجتماعی: چگونه سیگنال های اجتماعی را که با آن مواجه می شویم پردازش می کنیم و بر اساس آن پاسخ می دهیم.
3انگیزه اجتماعی: چیزهایی که ما را وادار به واکنش دادن می کنند، مانند ابراز همدلی یا اضطراب اجتماعی.
4ارتباطات اجتماعی: وقتی کسی نشانه های نامشخص را بیان می کند یا به صورت کلامی ارتباط برقرار می کند چگونه واکنش متقابل و پاسخ می دهیم.
5رفتارهای اوتیسم: رفتارهایی که افراد مبتلا به اوتیسم انجام می دهند، مانند رفتارهای تکراری یا تیک.
فواید مهارت های اجتماعی چیست
مردم ذاتا اجتماعی هستند و می خواهند به شیوه های معناداری با دیگران تعامل داشته باشند و ارتباط برقرار کنند. وقتی بتوانیم با دیگران به وضوح ارتباط برقرار کنیم، مزایای زیادی را خواهیم برد. در اینجا برخی فواید مهارت های اجتماعی شرح داده شده است.
به ما کمک می کند تا روابط قوی با دوستان، خانواده و همکاران ایجاد کنیم. در واقع با بهبود مهارت های اجتماعی خود، کاریزماتیک تر می شوید، که یک ویژگی مطلوب است.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.
با تنهایی و انزوای اجتماعی مبارزه می کند. اگر در یک موقعیت اجتماعی هستید و نمی خواهید زمانی را آن جا بگذرانید مجموعه ای از مهارت های اجتماعی به شما این امکان را می دهد تا مودبانه نیاز های خود را بیان کنید.
عزت نفس شما را بالا می برد و اعتماد به نفستان را نیز تقویت می کند.
بهره وری و عملکرد شغلی ما را افزایش می دهد. چون به ندرت پیش می آید که فردی بتواند در دفتر خود منزوی بماند و همچنان در شغل خود برتر باشد.
سلامت روانی قوی تر و شادی کلی ایجاد می کند.
راه های تقویت مهارت های اجتماعی
بهبود مهارت های اجتماعی می تواند برای شما در هر زمینه ای از زندگی مفید باشد. مهارت های اجتماعی مهم هستند زیرا می توانند به شما کمک کنند تا ارتباط موثر تر و کارآمد تری داشته باشید. در نتیجه، می توانید روابط معنادار تری با همکاران، مشتریان و مخاطبین جدید ایجاد کنید، حفظ کنید و رشد دهید. در اینجا راه های تقویت مهارت های اجتماعی شرح داده شده است.
با دیگران درگیر شوید.
راه هایی برای گفتگو های بیشتر با دوستان، خانواده و همکاران نزدیک پیدا کنید یا با پرسیدن سوالات باز، مهارت های مکالمه ای خود را تمرین کنید. به طور مشابه، یک هدف کوچک برای خود تعیین کنید تا حداقل یک پروژه یا استراتژی تجاری را در جلسه بعدی هیئت مدیره خود ارائه دهید.
از راه های کوچک شروع کنید.
با درگیر شدن با افرادی که به صورت روزانه با آن ها در ارتباط هستید، مهارت های اجتماعی خود را به روش های کوچک توسعه دهید. به عنوان مثال اگر خارج از خانه برای خرید هستید، وقتی یک کارمند صندوق از شما می پرسد روز شما چگونه می گذرد، ممکن است به جای پاسخ تک کلمه ای، با یک سوال پاسخ دهید. به طور مشابه می توانید راه هایی برای طولانی تر کردن مکالمه با آشنایان یا تمرین مهارت های مکالمه خود با اقوام دوردستی که کمتر با آنها صحبت می کنید، بیابید.
سوالات باز بپرسید.
پرسیدن سوالات باز می تواند راهی موثر برای صحبت با دیگران باشد. این می تواند با ایجاد بینش و درک دوستان، خانواده، همکاران و حتی مافوق شما کمک کند. هنگامی که با یک سوال باز با آن ها درگیر می شوید، می تواند به آن ها کمک کند تا افکار و احساساتشان را بسنجند و این می تواند تأثیر مثبتی بر نحوه ایجاد روابط شما ایجاد کند. اغلب اوقات، همکاران ممکن است از پرسیدن سوالات باز قدردانی کنند، زیرا نشان می دهد که شما به ایده های آنها علاقه مند هستید.
مهارت های اجتماعی همکاران خود را مشاهده کنید.
گام دیگر در جهت تقویت مهارت های اجتماعی، مشاهده همکارانتان است. به ارتباطات غیرکلامی، زبان بدن (مانند لبخند زدن و تکان دادن سر) و واژگانی که برای شروع مکالمه استفاده می کنند توجه کنید. در نظر بگیرید که چه چیزی باعث می شود مهارت های اجتماعی همکارانتان موثر و جذاب باشد. می توانید به این مشاهدات مراجعه کنید و آن ها را در مهارت های ارتباطی خود بگنجانید.
حفظ تماس چشمی را تمرین کنید.
حفظ تماس چشمی در طول مکالمه را تمرین کنید. هدفی را در نظر بگیرید که هر بار که با کسی ارتباط برقرار می کنید، حداقل سه تا پنج ثانیه تماس چشمی برقرار کنید و آن را حفظ کنید. ممکن است با یک همکار نزدیک که با او احساس راحتی می کنید تمرین کنید. به آن ها بگویید که در تلاش برای بهبود توانایی خود در حفظ تماس چشمی هستید. در ابتدای مکالمه، زمانی که به صحبت های همکارتان گوش می دهید و در حین تشکر از او و بستن مکالمه، برقراری ارتباط چشمی را تمرین کنید.
مهارت های شنیداری خود را توسعه دهید.
به همان اندازه که بتوانید افکار خود را به اشتراک بگذارید، شنونده فعال بودن نیز مهم است. با انجام این کار، به دیگران اجازه می دهید تا در به اشتراک گذاشتن ایده ها و نظرات خود احساس راحتی کنند. مهارت های گوش دادن خود را با حفظ تماس چشمی، استفاده از ارتباطات غیرکلامی مانند تکان دادن سر در هنگام موافقت و پرسیدن سوالات روشنگر هنگام شنیدن چیزی که اشتباه متوجه شده اید، تمرین کنید.
آزادانه تعاریف واقعی ارائه دهید.
تعریف و تمجید از دیگران برای انجام یک کار خوب، راه بسیار خوبی برای نشان دادن دوستی و قدردانی از دیگران است. آن ها می توانند به عنوان دریچه ای برای یک مکالمه بزرگ تر یا گفتگوی مداوم عمل کنند. صمیمانه رفتار کنید، یک تعریف غیر صادقانه می تواند علیه شما کارساز باشد.
منابع مهارت های اجتماعی را بیابید.
کلاس ها، کتاب ها، پادکست ها و ابزارهای زیادی هم به صورت آفلاین و هم به صورت حضوری برای کمک به تقویت مهارت های اجتماعی تان وجود دارد. سعی کنید منابع را بر اساس یک موضوع خاص مانند زبان بدن یا گوش دادن فعال جستجو کنید. از آن جا، آموخته های خود را عملی کنید.
با رویدادهای جاری همراه باشید.
به روز ماندن در مورد روند ها، رویداد ها و اخبار جدید می تواند موضوعاتی را در اختیار شما قرار دهد تا با دیگران درباره آن صحبت کنید. به عنوان بهترین روش، از موضوعات بحث برانگیز مانند سیاست یا مذهب اجتناب کنید تا مکالمات حرفه ای و دوستانه باشد.
سوالات متداول
1- مهارت اجتماعی چیست؟
مهارت های اجتماعی ما نحوه برخورد و برقراری ارتباط در تعاملات اجتماعی است که در متن مقاله توضیح داده شده است.
2- انواع مهارت های اجتماعی چیست؟
دای از مهارت های کلامی، مولفه های بسیار دیگری نیز در برقراری ارتباط موفق و مهارت اجتماعی دخیل هستند که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- راه های تقویت مهارت های اجتماعی چیست؟
بهبود مهارت های اجتماعی می تواند برای شما در هر زمینه ای از زندگی مفید باشد که در متن مقاله به طور کامل مطرح شده است.
پاسخ مشاور: نه لزوما افراد درون گرا هم مهارت اجتماعی خوب می توانند داشته باشن
پاسخ مشاور: بله متناسب با سنشون