آیا تا به حال به این فکر کرده اید که "من می خواهم خودم را از بقیه جهان جدا کنم"؟ آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا خود را منزوی می کنید یا می خواهید خود را از دیگران جدا کنید؟ آیا به این دلیل است که احساسات شما بیش از حد طاقت فرسا است که نمی توانید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید یا به این دلیل که سلامت روانی شما به شما می گوید؟
مردم در سراسر جهان اقدامات ایمنی بی سابقه ای را در طول همه گیری COVID-19 انجام داده اند. فاصله گذاری فیزیکی برای کاهش سرعت شیوع بیماری های عفونی بسیار مهم است، اما کارشناسان پیشنهاد می کنند که تنهایی هزینه سلامتی خود را دارد و انزوای اجتماعی می تواند بر سلامت روان تاثیر بگذارد. در این مقاله در مورد انزوا گزینی و احساس انزوا صحبت شده است.
انزوا گزینی چیست
انزوا گزینی تجربه جدا شدن از دیگران است. ممکن است ناشی از جدایی فیزیکی از دیگران باشد، مانند زمانی که یک فرد در یک منطقه دور افتاده زندگی می کند. انزوا همچنین می تواند ناشی از حذف عاطفی از یک جامعه باشد. (جدایی می تواند واقعی یا درک شده باشد.) یک فرد منزوی ممکن است احساس تنهایی یا اعتماد به نفس پایینی داشته باشد. با گذشت زمان، فرد ممکن است دچار اضطراب اجتماعی، افسردگی یا سایر نگرانی های مربوط به سلامت روان شود. درمانگر مناسب می تواند به افراد در ایجاد مهارت های اجتماعی و ارتباط با دیگران کمک کند. درمان همچنین می تواند به افراد کمک کند تا از اثرات انزوا بهبود یابند.
انزوا طلبی زمانی است که تصمیم می گیرید از موقعیت های اجتماعی دور شوید و ترجیح می دهید با خودتان بمانید و از اطرافیان خود دوری کنید. این رفتار ضد اجتماعی می تواند به این معنی باشد که شما فاقد روابط سالم و حمایت اجتماعی قوی هستید.
همچنین می تواند به این معنی باشد که شما عزت نفس پایینی دارید و به خودتان اعتماد ندارید. انتخاب تنها ماندن و ترجیح دادن صرف وقت با خود اشتباه نیست. طبیعی است که بخواهید خود را منزوی کنید، اما زمانی که این احساس انزوا و انزواگزینی شروع به آسیب رساندن به سایر جنبه های زندگی شما می کند، می تواند مشکل ساز باشد و می تواند نشانه های زمینه ای سلامت روانی ضعیف را باشد.
علت انزوا گزینی چیست
دلایل مختلفی می تواند برای احساس انزوا مطرح باشد که برخی با مشکلات سلامت روان از جمله افسردگی مرتبط است. در اینجا برخی از رایج ترین علت های انزوا گزینی مطرح شده است.
افسردگی
یکی از دلایل اصلی منزوی شدن شما می تواند افسردگی یا سلامت روانی ضعیف باشد. سلامت روانی ضعیف می تواند به معنای عدم تعادل هورمونی در مغز باشد که می تواند شما را دچار احساس افسردگی، درماندگی، تنهایی و بی انگیزگی کند. برخی از افراد برای مراقبت بهتر از سلامت روانی خود را منزوی می کنند.
سلامت روانی ضعیف می تواند انجام وظایف اساسی را برای فرد سخت تر کند، حتی لبخند زدن چه برسد به این که مکالمه داشته باشد و این می تواند یکی از دلایلی باشد که افراد خود را منزوی می کنند. افسردگی می تواند از نظر عاطفی، ذهنی و جسمی تخلیه کننده باشد، بنابراین برای مقابله با چنین عوارض سنگین، احساس انزوا ترجیح داده می شود. در حالی که راه حل مناسبی نیست، بسیاری از مردم این کار را انجام می دهند.
اختلالات اضطرابی
یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی که می تواند علت انزوا گزینی شما باشد، اختلال اضطراب اجتماعی است. این اختلال اضطرابی باعث می شود شما ترس شدیدی از موقعیت های اجتماعی داشته باشید و می تواند به روش های مختلف ظاهر شود. اگر اضطراب اجتماعی شما غالب باشد، می تواند آسیب قابل توجهی به سایر جنبه های زندگی شما وارد کند.
اضطراب اجتماعی می تواند ملاقات با مردم، شرکت در تعاملات اجتماعی، رفتن به خرید مواد غذایی، بیرون غذا خوردن و حتی رانندگی را برای شما سخت تر کند. همچنین می تواند باعث شود شما احساس آسیب پذیری کنید، بنابراین برای اجتناب از این احساس، افراد برای جلوگیری از بروز هر یک از علائم، خود را منزوی می کنند. آن ها دوست دارند خود را حفظ کنند تا از قضاوت دیگران جلوگیری کنند.
روابط نامناسب
دلیل دیگری که شما خود را منزوی می کنید، روابط نامناسب شماست. اگر یکی از اعضای خانواده، همسر، شریک یا دوست نامناسب در نزدیکی شما وجود دارد، ترجیح می دهید خود را منزوی کنید تا با آن ها تعامل کنید. یک فرد سمی بسیار مهم است و سعی می کند احساس بدی نسبت به خود در شما ایجاد کند که می تواند شما را از او دور کند و در نهایت منجر به انزواگزینی شود. در حالی که روابط مهم هستند، توجه به این نکته نیز مهم است که هیچکس حق بدرفتاری یا بی احترامی به شما را ندارد. حتی اگر منزوی کردن خود گزینه خوبی باشد.
غم یا سوگواری
زمانی که در سوگ از دست دادن یکی از عزیزانتان سوگواری می کنید، جداسازی خود از دیگران می تواند گزینه خوبی برای کنار آمدن با احساسات آشفته تان باشد. از دست دادن یکی از عزیزان چه شریک زندگی از طریق جدایی، طلاق، مرگ یا از دست دادن یک حیوان خانگی می تواند سخت باشد. این می تواند باعث شود احساس پوچی و گم شدن کنید، و هر از چند گاهی احساس خستگی کنید. در حالی که جداسازی خود از دیگران برای مقابله با اندوه می تواند انتخاب خوبی به نظر برسد، اینطور نیست. هر کس روش متفاوتی برای پردازش غم و اندوه دارد، اما باید مطمئن شوید که در عملکرد شما اختلال ایجاد نمی کند.
حرکت به یک مکان جدید
هنگامی که یک تغییر عمده در سبک زندگی اتفاق می افتد، مانند نقل مکان به یک مکان جدید می تواند احساساتی را ایجاد کند که باعث دلتنگی شود و شما را وادار کند که خود را از دیگران جدا کنید. جابجایی از یک مکان به مکان دیگر آسان نیست. حرکت می تواند به معنای شروع از صفر باشد و برای جلوگیری از این امر، بسیاری از افراد تصمیم می گیرند خود را منزوی کنند. با این حال، احساس انزوای خود ساخته فقط می تواند اضطراب شما را افزایش دهد و باعث شود حتی از احساسات خود مطمئن نباشید.
راه های از بین بردن انزوا گزینی
هر کسی می تواند تنهایی و انزواگزینی را تجربه کند. با این حال روشی که شما احساس انزوا را تجربه می کنید می تواند با دیگران متفاوت باشد. اما زندگی نباید این گونه باشد. اگر احساس انزوا می کنید، کار هایی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید.
شبکه اجتماعی خود را گسترش دهید.
چه به تازگی نقل مکان کرده باشید یا به سادگی احساس کمبود حمایت اجتماعی کنید، ایجاد ارتباطات جدید ممکن است به شما کمک کند بر احساس انزوا غلبه کنید. در این جا چند راه برای یافتن دوستان و آشنایان جدید آورده شده است.
-
به گروه هایی بپیوندید که با علایق شما مطابقت دارند. اگر عاشق فضای باز هستید، به دنبال گروه های پیاده گردی یا محلی باشید. ترجیح می دهید داخل خانه باشید؟ به دنبال کلوپ های کتاب، گروه های بازی های ویدیویی یا انجمن های صنایع دستی باشید. به احتمال زیاد با افرادی آشنا خواهید شد که در علایق شما شریک هستند.
-
یک دوره در یک گروه اجتماعی بگذرانید. کلاس ها به شما امکان می دهد مهارت های جدیدی را یاد بگیرید و در عین حال دوستان جدیدی پیدا کنید. کلاس هایی را در نظر بگیرید که تعامل اجتماعی را تشویق می کنند، مانند آموزش زبان خارجی، بازیگری یا رقص.
-
به رویداد های محلی بروید ممکن است در کنسرت ها، نمایشگاه های هنری یا رویدادهای ورزشی دوستان همفکری پیدا کنید. اگر نمی توانید به کلاس های برنامه ریزی شده یا جلسات گروهی متعهد شوید، این گزینه خوبی است.
-
یک دعوت نامه را ترتیب دهید. یک پیاده روی در پارک یا یک ناهار سریع با یک همکار را پیشنهاد دهید. یک گردش کم فشار به شما این فرصت را می دهد که یکدیگر را بهتر بشناسید.
-
روی علایق مشترک تمرکز کنید. اگر سرگرمی ها یا علایق مشابهی دارید، ممکن است زمان آسان تری برای برقراری ارتباط با آشنایان داشته باشید. حتی می توانید آنها را تشویق کنید که به گروه های محلی بپیوندند یا با شما در رویداد ها شرکت کنند.
بر ناامنی ها و ترس های اجتماعی خود غلبه کنید.
احساس شما نسبت به خودتان می تواند تفاوت زیادی در نحوه ارتباط شما با دیگران ایجاد کند. اگر فکر می کنید کسل کننده یا عجیب و غریب هستید، ممکن است کمتر تمایل داشته باشید که با دیگران بگردید. کمرویی و اضطراب اجتماعی می تواند منجر به احساس انزوا شود که فقط ناامنی شما را تقویت می کند. در اینجا چند نکته را باید در نظر داشت:
-
افراد دیگری هم هستند که در موقعیت های اجتماعی احساس عصبی و ناخوشایندی می کنند. حتی اگر فردی با اعتماد به نفس و برون گرا به نظر برسند، احتمال زیادی وجود دارد که به خود شک داشته باشند. به یاد داشته باشید که برخی افراد به سادگی می توانند ناامنی های خود را پنهان کنند.
-
شما نیازی به کامل بودن ندارید. هر کسی خصلت هایی دارد. ممکن است برخی افراد شما را دوست داشتنی بدانند. همچنین توجه داشته باشید که مردم اغلب بسیار بیشتر از آنچه فکر می کنید تحمل می کنند. ممکن است زمان زیادی را صرف فکر کردن به اشتباهات خود کنید، اما احتمالا دیگران شما را قضاوت نمی کنند.
-
مونولوگ درونی شما همیشه منعکس کننده واقعیت نیست. شاید به خودتان برچسب «بی ارزش» یا «احمق» بزنید. شاید فکر می کنید که مردم به دلیل افسردگی، ADHD یا شرایط دیگر نمی خواهند با شما معاشرت کنند. برای به چالش کشیدن این فرضیات وقت بگذارید و با خودگویی مثبت با آنها مقابله کنید.
مدیریت اضطراب اجتماعی
وقتی صحبت از اضطراب اجتماعی می شود، ممکن است احساس کنید که وحشت شما به سادگی غیرقابل کنترل است. به نظر می رسد موقعیت های اجتماعی با هم رقابت می کنند، زیرا احساس می کنید از ترس فلج شده اید و نمی توانید در گفتگو شرکت کنید. این مراحل را امتحان کنید:
-
با تنفس خود شروع کنید. یک دم آهسته و سپس بازدم طولانی تر انجام دهید. این نوع تمرین تنفسی می تواند سیستم عصبی شما را آرام کند. باید توجه داشته باشید که سایر علائم اضطراب مانند ضربان قلب تند نیز فروکش می کند. همچنین می توانید سرعت صحبت کردن خود را کاهش دهید. برای جمع آوری افکار خود از مکث استفاده کنید.
-
تمرکز خود را به افراد دیگر معطوف کنید. زمانی که بیش از حد بر عملکرد خود متمرکز هستید، شرکت در گفتگو سخت است. تصور کنید که در حال تمرکز بر طرف مقابل هستید. در مورد آنچه می گویند و چگونه آن را می گویند کنجکاو باشید. این می تواند به کاهش خودآگاهی شما کمک کند.
سوالات متداول
1- انزوا گزینی چیست؟
انزوا گزینی تجربه جدا شدن از دیگران است و ممکن است ناشی از جدایی فیزیکی از دیگران باشد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- علت انزوا گزینی چیست؟
دلایل مختلفی می تواند برای احساس انزوا مطرح باشد که برخی با مشکلات سلامت روان مرتبط هستند و در متن مقاله توضیح داده شده اند.
3- راه های از بین بردن انزوا گزینی چیست؟
هر کسی می تواند تنهایی و انزواگزینی را تجربه کند اما تجربه زیادی آن مضر است و باید آن را از بین برد که در متن مقاله توضیح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله ولی میتونه مقطعی باشه
پاسخ مشاور: بله چون از محیط اجتماعی دور بودن اما باید با مشاور صحبت کنه تا بیشتر از این انزوا گزین نباشه
پاسخ مشاور: در صورت زیاد بودن بله آسیب زاس