واژه های «درونگرا» و «برونگرا» اغلب در توصیف افراد زیاد استفاده می شوند و اغلب به اشتباه به این معنی است که فردی خجالتی یا برونگرا است. ماهیت واقعی پشت کودکان درون گرا در مقابل برون گرا به ترجیح شخصیتی آنها اشاره دارد و به طور خاص، روشی که کودک انرژی خود را صرف کرده و یا خود را شارژ می کند.
به خاطر داشته باشید که کودکان دائما در حال یادگیری درک خود و جایگاه خود در جهان هستند. اگرچه ممکن است به نظر برسد که کودک تمایلات درونگرایی یا برونگرایی دارد، اما مهم است که به کودکان برچسب نزنید. همانطور که آنها رشد می کنند، ترجیحات آنها ممکن است تغییر کند. در این مقاله در مورد کودک درونگرا و برونگرا و ویژگی های آن ها صحبت شده است.
ویژگی های کودکان درونگرا
افرادی که خود را برونگرا می دانند، با بودن در کنار افراد دیگر، انرژی می گیرند. از سوی دیگر، درونگرا ها از تنها بودن انرژی می گیرند و می توانند از در کنار دیگران بودن احساس خستگی کنند. درک ترجیحات کودک و حساس بودن به نیازهای آنها به ما کمک می کند تا مراقبان بهتری باشیم. در اینجا برخی ویژگی های کودکان درونگرا مطرح شده است.
آنها دنیای درونی روشنی دارند.
کودکان درونگرا به جای اینکه دائما برای حمایت و راهنمایی به افراد دیگر مراجعه کنند، به منابع درونی خود متکی هستند. در دنیای خصوصی خود به دور از دنیای مادی، آنها افکار و احساسات پیچیده را پرورش داده و تبدیل به معما می کنند. کودکان درونگرا بازی های تخیلی را دوست دارند و ترجیح می دهند به تنهایی یا تنها با یک یا دو کودک دیگر بازی کنند. آنها اغلب وقت خود را در اتاق خود با در بسته می گذرانند، به انجام کارهای انفرادی مانند خواندن، نقاشی، یا بازی های رایانه ای می پردازند.
متاسفانه داشتن دنیای درونی غنی می تواند شمشیر دولبه باشد، زیرا می تواند آنها را به احساس انزوا و بیگانگی از دیگران سوق دهد. برای والدین کودکان درونگرا مهم است که به آنها کمک کنند تا ببینند خلق و خوی آنها چگونه می تواند منبع قدرت باشد.
آنها با جنبه های عمیق تر زندگی درگیر می شوند.
کودکان درونگرا از سوالات بزرگ نمی ترسند. آنها می خواهند بدانند چرا چیزی به این شکل است یا در سطح عمیق تر به چه معناست. به طرز شگفت انگیزی، حتی در سنین پایین، بسیاری از آنها می توانند از دید خود خارج شوند و در مورد رفتار خود تامل کنند. اغلب، کودکان درونگرا می خواهند خود و همه و همه چیز اطرافشان را درک کنند.
اول مشاهده می کنند، بعد عمل می کنند.
معمولا ترجیح می دهند بازی ها یا فعالیت ها را قبل از پیوستن تماشا کنند. گاهی اوقات با تردید و محتاط ظاهر می شوند، از عمل عقب می مانند و به آرامی وارد موقعیت های جدید می شوند. آنها ممکن است در خانه پرانرژی و پرحرف تر باشند، جایی که احساس راحتی بیشتری می کنند.
آنها بر اساس ارزش های خود تصمیم می گیرند.
افکار و احساساتشان آنها را در درون لنگر می اندازد، بنابراین آنها به جای پیروی از جمعیت، بر اساس معیارهای خود تصمیم می گیرند. این می تواند یک جنبه بسیار مثبت از طبیعت آنها باشد، زیرا به این معنی است که آنها کمتر در برابر فشار همسالان آسیب پذیر هستند. آنها کارها را صرفا برای جا افتادن در جمعی انجام نمی دهند.
ممکن است طول بکشد تا شخصیت واقعی آنها آشکار شود.
درست مانند بزرگسالان درونگرا، کودکان درونگرا نیز به آرامی با افراد جدید آشنا می شوند. ممکن است در اولین ملاقات شما ساکت و محتاط باشند، اما وقتی با شما راحت تر می شوند، زنده می شوند. اغلب هدف آنها در گفتگو درک بهتر دنیای درونی خود یا دیگران است. آنها برای ارتباط و آشنایی واقعی با کسی در سطح عمیق تری ارزش قائل هستند.
مانند بزرگسالان درونگرا، کودکان درونگرا نیز عموما شنوندگان خوبی هستند و به حرف های طرف مقابل توجه می کنند و به خاطر می آورند. آنها ممکن است به آرامی صحبت کنند، گهگاه برای جستجوی کلمات مکث کنند، و در صورت قطع شدن، صحبت را متوقف کنند. آنها ممکن است هنگام صحبت کردن برای جمع آوری افکار خود نگاهشان را برگردانند، اما هنگام گوش دادن تماس چشمی برقرار می کنند.
ویژگی های کودکان برونگرا
به گفته والدین، کودک برونگرا کسی است که از تعامل با دیگران و دنیای اطرافش انرژی می گیرد. اما این ویژگی ها را می توان به عنوان یک کودک «طوفانی» که نمی تواند آرام بگیرد، به اشتباه تعبیر کرد. در اینجا ویزگی های کودکان برونگرا مطرح شده است.
به ترک خانه علاقه دارند.
کودکان خارج از کنترل اغلب مطالبه گر بوده و اصرار دارند که راه خود را طی کنند. در حالی که این ممکن است برای یک کودک برونگرا نیز صادق باشد، کودکان برون گرا به سادگی از تعامل با دیگران انرژی می گیرند. بنابراین اگر آنها به همان اندازه که از رفتن به خواربار فروشی هیجان زده هستند، برای یک قرار بازی در زمین بازی نیز هیجان زده هستند.
آنها از چرت زدن خودداری می کنند.
همه نوزادان صرف نظر از نوع شخصیت به خواب نیاز دارند. اما قرار دادن نوزادان برونگرا برای چرت زدن ممکن است دشوارتر باشد، زیرا آنها نمی خواهند تعامل با شما را از دست بدهند. اگر کوچولوی شما هر روز بعدازظهر سر خوابش دعوا می کند، می تواند نشانه برونگرایی کودک باشد.
به تعامل با دیگران علاقه دارند.
اگر فرزندتان تعامل با سایر کودکان را سرگرم کننده بداند، چه در مدرسه، چه در یک تیم ورزشی و یا صرفا در بیرون از خانه، ممکن است یک کودک برون گرا داشته باشید. آنها نه در مقابل افرادی که می شناسند خجالتی هستند و نه در کنار غریبه ها خجالتی هستند.
شادتر از بچه های دیگر هستند.
یکی از نشانه های رایج کودکان برونگرا این است که اطرافیان فرزندتان می توانند بگویند که در مجموع فرد شادی هستند و نیازی نیست دائما از او بپرسند که خوب هستند یا خیر. برونگرا بودن و حتی رفتار کردن مثل آن، حتی اگر اینطور نباشید، تاثیرات مثبتی بر خلق و خوی دارد و افراد اطرافتان را شادتر می کند.
تیم ها و فعالیت ها را به عهده می گیرند.
بچه های برون گرا بازیکنان تیمی هستند و تمایل دارند از پیوستن به فعالیت های مختلف در تیم ها لذت ببرند. یک برون گرا احتمالا بیشتر به بازی های تیمی کشیده می شود تا ورزش های انفرادی.
مرکز توجه هستند.
کودک برونگرای شما معمولا در رویدادهای اجتماعی، مجالس و مهمانی ها مرکز توجه است.
دردسر بیشتر به همراه دارند.
آنها در کلاس بیشتر کودک پرحرف هستند. این کودکان معمولا با صحبت کردن و بلند فکر کردن بهتر یاد می گیرند و پردازش می کنند، بنابراین تعجب نکنید اگر کودک برونگرای شما برای زمزمه کردن یا صحبت کردن در کلاس عذرش خواسته شود.
به راحتی خسته می شود.
از آنجایی که کودکان برونگرا با فعالیت، انرژی و توجه رشد می کنند، زمانی که سرعت کارها کند می شود، خسته می شوند. یکی از راه های کمک به رفع این مشکل این است که فرزندتان را تشویق کنید تا فعالیت هایی را دنبال کند که به آنها علاقه دارد، با دوستان خود بازی کند یا به سادگی درباره روز خود صحبت کند.
نحوه فرزندپروری کودکان برونگرا و درونگرا
آنچه والدین نیاز دارند، درک عمیق تر از معنای درونگرا و برونگرا بودن است. یک پرتره کامل از یک کودک درونگرا یا برونگرا می تواند بسیار مفید باشد. وقتی جزئیات رفتار اجتماعی و تعامل، احساسات و بیان کلامی آنها را می خوانید، درک بسیار بهتری از معنای آن خواهید داشت. در اینجا نحوه فرزندپروری کودکان درونگرا و برونگرا مطرح شده است.
فرزندپروری کودک درونگرا
زمانی که معنای درونگرا بودن را بهتر درک کنید، بهتر می توانید ترجیحات فرزندتان را تشخیص دهید و هنگامی که ترجیحات فرزندتان را تشخیص دادید، باید به آن ترجیحات احترام بگذارید. برای مثال، افراد درونگرا تمایل دارند دوستان کمی داشته باشند (و به آنها نیاز دارند). اگر می بینید که فرزندتان فقط یک یا دو دوست دارد در حالی که بچه های دیگر را با پنج دوست یا بیشتر می بینید، ممکن است نگران باشید که فرزندتان در معاشرت با مشکل مواجه است. اینکه فرزندتان را مجبور کنید بیشتر از آنچه که می خواهد با بچه های دیگر وقت بگذراند و سعی کنید او را به روابط بیشتر سوق دهید، او را صمیمی تر نمی کند.
پذیرفتن فرزندتان همانطور که هست نشان می دهد که شما او را دوست دارید. به این فکر کنید که فرزندتان با پاسخ های شما به رفتار او چه احساسی ممکن است داشته باشد. شما بهترین چیز را برای فرزندتان می خواهید، بنابراین اگر می بینید که فرزندتان بیشتر از آنچه فکر می کنید باید خودش را حفظ کند، طبیعی است که احساس کنید باید او را تشویق کنید تا دوستان بیشتری پیدا کند و زمان بیشتری را با دوستان بگذراند.
با این حال اگر با او کاری کنید که احساس کند رفتارش به نوعی عادی نیست و آن را یک مشکل می دانید، به روشی برای او ترجمه می شود که شما واقعا قصد ندارید. او می تواند شروع به باور کند که مشکلی در او وجود دارد و می تواند احساس کند که شما او را به خاطر آن نقص دوست ندارید.
وقتی ماهیت درونگرای فرزندتان را درک کنید، ممکن است متوجه شوید که دیگران ممکن است بهترین کار را برای کودک شما انجام ندهند. برای مثال معلمی ممکن است به شما بگوید که فرزندتان در معاشرت با مشکل مواجه است، زیرا از کار کردن با دانش آموزان دیگر در فعالیت های گروهی لذت نمی برد. او ممکن است فرزند شما را برای مشارکت بیشتر تشویق کند. شما واقعً میخواهید از فرزندتان حمایت کنید، اما نمی خواهید معلم را متقاعد کنید که فرزندتان را از کار گروهی معاف کند. کاری که باید انجام دهید این است که به معلم کمک کنید تا بفهمد که چرا فرزندتان از فعالیت های گروهی لذت نمی برد.
فرزندپروری کودک برونگرا
یک کودک برونگرا به معاشرت زیاد نیاز دارد، بنابراین فرصت های زیادی را برای کودک خود ایجاد کنید تا در کنار بچه های دیگر باشد. ترکیبی سالم از فعالیت های ساختاریافته و بدون ساختار را به آنها ارائه دهید. مثلا در یک فعالیت بدون ساختار، فرزند شما رهبر طبیعی خواهد بود و دستور کار بازی را برای گروه تعیین می کند.
در یک فعالیت ساختاریافته، فرزند شما ممکن است دچار مشکل شود که این رهبری را به مربی یا معلمی که سعی در رهبری فعالیت دارد واگذار کند. کودک شما ممکن است کسی باشد که برای ساکت ماندن و پیروی از همه دستورالعمل ها مشکل دارد. اما این مهم است که آنها متوجه شوند که فعالیت ساختاریافته نیز بخشی از زندگی است.
بهترین کاری که می توانید برای یک کودک برونگرا انجام دهید این است که طبیعت با اعتماد به نفس کودکان را در آغوش بگیرید. فرصت هایی برای آنها ایجاد کنید تا با دیگران تعامل داشته باشند و از نقاط قوت فرزند برونگرا خود تعریف کنند. در ضمن به عنوان والدین یک کودک برونگرا، باید آماده باشید که در هر زمانی با آنها درگیر بحث یا طوفان فکری باشید.
در حالی که کودکان برونگرا می توانند بسیار دوستانه باشند، احتمالا فرزند شما اولین کسی است که خود را به افراد جدید معرفی می کند یا از دانش آموز جدید در کلاس استقبال می کند، آنها می توانند مهارت های یادگیری اجتماعی نداشته باشند. آن ها می توانند بسیار پرحرف باشند یا فکر کنند که یک فعالیت گروهی به آنها مربوط می شود. زمانی که کودک دیگری واقعا به استراحت و کمی فضا نیاز دارد، ممکن است خیلی پرخاشگر باشند. این بدان معناست که یکی از نقش های والدین یک کودک برونگرا کمک به آن ها در یادگیری مهارت های اجتماعی در مورد اشتراک گذاری و چگونگی تاثیر رفتارهایشان بر دیگران است.
سوالات متداول
1- ویژگی های کودکان درونگرا چیست؟
درونگرا ها از تنها بودن انرژی می گیرند و می توانند از در کنار دیگران بودن احساس خستگی کنند که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ویژگی های کودکان برونگرا چیست؟
کودک برونگرا کسی است که از تعامل با دیگران و دنیای اطرافش انرژی می گیرد که در متن مقاله توضیح آن کامل ارائه شده است.
3- نحوه فرزندپروری کودکان برونگرا و درونگرا چیست؟
والدین نیاز دارند، درک عمیق تر از معنای درونگرا و برونگرا بودن کودکان خود را درک کنند و فرزندپروری خود را متناسب با آن هماهنگ کنند که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: بیش فعال تمرکز نداشته و نمی تواند یکجا ساکن بشیند و یا علائمی که نرمال نیست را نشان می دهد، به روانشناس مراجعه کنید
پاسخ مشاور: درونگرایی مشکل نیست
پاسخ مشاور: نه لزوما ، درونگرایی مشکل نیست ولی خجالتی بودن از عدم اعتماد به نفس میاد