گاهی اوقات مشکلاتی در زندگی زناشویی ما ایجاد می شود که ما نمی توانیم به سادگی از پس آن برآییم زیرا همدیگر را دوست داریم. گاهی اوقات ما به یک دست یاری نیاز داریم. مشاوره زوجین می تواند به شما و همسرتان مکانی امن برای حل اختلافات خود با شخص ثالث بدهد. اما گاهی یکی از همسران راضی به مراجعه برای درمان نمی شود. آن وقت چه کار باید کرد؟
متقاعد کردن همسرتان برای دیدن یک مشاور با شما می تواند یک میدان مین باشد. اگر مراقب نباشید، صحبت درمانی می تواند بحث بزرگ دیگری ایجاد کند. اما با همراهی و درک متقابل و بسیاری تکنیک های دیگر ارتباطی می توان همسر را راضی کرد. در این مقاله در مورد راضی کردن همسر برای مراجعه به درمانگر صحبت شده است.
علت راضی نشدن همسر برای درمان
دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است کسی مایل به مراجعه به مشاوره نباشد. برای اینکه یک شریک حامی باشید، اولین قدم شما باید همیشه گوش دادن به نگرانی های آنها باشد. سپس، می توانید سعی کنید برخی از نگرانی های آنها را برطرف کنید. در اینجا دلایل راضی نشدن همسر برای مراجعه به درمانگر ارائه شده است.
گران بودن درمان
این یک نگرانی بسیار رایج است، درمان ارزان نیست، حتی اگر بیمه داشته باشید. اگر یکی از چیزهایی که در رابطه تان درباره آن بحث می کنید پول است، خرج کردن پول برای رفع مشکل ممکن است آخرین کاری باشد که هر یک از شما واقعا می خواهید انجام دهید.
تحقیقات بارها و بارها نشان داده است که زوج های خانواده های کم درآمد در معرض افزایش خطر مشکلات روابط هستند. اگر هزینه برای شما مانعی است، چند چیز وجود دارد که می توانید به آنها توجه کنید. به دنبال شخصی با نرخ جلسات کمتر باشید. هزینه همه درمانگران یکسان نیست. نرخ آنها اغلب به تحصیلات، تجربه و مکانی که در آن قرار دارند بستگی دارد. گاهی اوقات جلسات درمانی آنلاین هزینه کمتری دارند. همچنین ممکن است بخواهید به جای آن یک کارگاه آموزشی و گروه درمانی در نظر بگیرید، آنها اغلب ارزان تر از درمان طولانی مدت هستند.
شریک زندگی شما درمان را به عنوان یک تنبیه می بیند.
وقتی که یکی از طرفین دیگری را تهدید می کند، قطعا نفر مقابل تمایلی به زوج درمانی ندارد. درمان هرگز نباید چیزی باشد که شریک زندگی خود را با آن تهدید کنید یا او را مجبور کنید که به آن برود. این یک راه مطمئن برای تبدیل شدن به چیزی است که شریک زندگی شما از آن رنجیده است و بی فایده خواهد بود.
اگر احساس می کنند که درمان یک تنبیه است، سعی کنید دلیلی را که می خواهید به مشاوره بروید، دوباره مشخص کنید. گاهی اوقات فقط صادق بودن در مورد اینکه چرا می خواهید مراجعه کنید، می تواند به آنها کمک کند تا بفهمند چرا این برای شما مهم است و هدف واقعی شما چیست و راضی کردن همسر برای درمان راحت تر می شود.
آنها نمی خواهند مشکلات خود را به یک غریبه بگویند.
بسیاری از مردم ایده به اشتراک گذاشتن مشکلات و چالش های موجود در روابط را دوست نداشته و به نظرشان باید خصوصی نگه داشته شوند و ممکن است شرم زیادی در آنجا وجود داشته باشد. اگر شریک زندگی شما چنین احساسی دارد، سعی کنید دلسوز باشید. منطقی است که آنها نگران ورود به یک فضای ناآشنا با یک غریبه برای رویارویی با مسائل دشواری باشند که مستلزم ریسک های عاطفی بزرگ است. بیشتر مردم از انجام این کار می ترسند. این طبیعی است که بخواهیم با کسی احساس ارتباط داشته باشیم، و زوج درمانی به شما کمک می کند این کار را با شریک زندگی خود انجام دهید.
نگران است که درمانگر طرف یکی را بگیرد.
این شاید یکی از رایج ترین دلایلی باشد که باعث می شود یکی از طرفین نسبت به ایده رفتن به درمان بی میل یا حتی خصمانه باشد. این ترس کاملا قابل درک است، با توجه به اینکه احتمالا در این رابطه سرزنش هایی به گردن یکدیگر وجود داشته است. وقتی یک درمانگر زوجی را به عنوان مراجع قبول می کند، این زوج است که درمانگر در قبال آنها مسئول است، نه یک شریک. این واقعا بر عهده درمانگر است که نسبت به مسائل جانبداری حساس باشد، به عبارت دیگر، یک درمانگر خوب دیدگاه های هر دو طرف را بررسی می کند و اعتبار می دهد تا هر یک احساس کنند شنیده شده و درک شده اند.

راضی کردن همسر برای مراجعه به زوج درمانی
اگر همسرتان به مشاوره ازدواج مراجعه نمی کند، کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید. چه آنها را در مورد نکات مثبت مشاوره متقاعد کنید و چه گزینه دیگری پیدا کنید. همانطور که شما شروع به تجربه عوامل استرس زا در رابطه خود می کنید، می تواند تاثیرات منفی داشته باشد و به فروپاشی کمک کند. این عوامل استرس زا ممکن است شامل مسائل مالی در ازدواج، کار، فرزندان، خیانت و سایر تغییرات زندگی باشد. اگر این اتفاق بیفتد، مشاوره زوجین می تواند یک گزینه مفید باشد، اما ممکن است شریک زندگی شما همراهی نکند.
شریک زندگی شما ممکن است از رفتن به مشاوره زوج ها امتناع کند زیرا فکر می کند شما می توانید بدون کمک حرفه ای از پس مشکلات برآیید یا ممکن است در گذشته تجربه بدی از مشاوره داشته و معتقد باشند که می تواند رابطه را خراب کند. در موارد دیگر، شریک زندگی شما ممکن است نخواهد تصدیق کند که چیزی باید تغییر کند. در اینجا برخی راه های راضی کردن همسر برای مراجعه به زوج درمانی ارائه شده است.
در مورد مشکلات خود صادق باشید.
ارتباط باز و صادقانه بخش مهمی از هر ازدواج سالم است. اما انتخاب مشکلات شما نیز همینطور است. گاهی اوقات، ما سعی می کنیم خودمان را متقاعد کنیم که برخی چیزها مسئله بزرگی نیستند. ما نمی خواهیم دعوا راه بیندازیم یا غیرمنطقی به نظر برسیم، بنابراین اجازه می دهیم از یاد برود. اما گاهی اوقات، آن چیزها تمایل به ایجاد موانع بزرگ در ارتباطات دارند. ماه ها می گذرد بدون اینکه به آن ها بگوییم چه مشکلی دارد، زیرا احساس می کنیم که خیلی قدیمی شده است.
ما نگران این هستیم که اگر درمان را پیشنهاد کنیم، همسرمان احساس کند که دیگر از او راضی نیستیم. با این حال، اغلب اوقات، همسر شما می داند که ازدواج شما ایده آل نیست. صادق بودن در مورد مشکلات خود می تواند به باز کردن دری برای بهبود کمک کند.
یکدیگر را سرزنش نکنید.
به قول معروف برای تانگو دو نفر لازم است. در اکثر ازدواج های سخت، هیچ طرف بی گناهی وجود ندارد. هیچ کس کامل نیست و در بیشتر موارد، اگر ازدواج شما در لبه پرتگاه است، هر دوی شما در این وضعیت سهیم بوده اید. با انگشت اشاره و سرزنش وارد بحث درمانی نشوید. به همسرتان بگویید که برایتان مهم نیست تقصیر کیست. شما فقط می خواهید بهتر شوید. به احتمال زیاد، آنها می خواهند به ازدواج شما نیز کمک کنند و دور نگه داشتن سرزنش آنها را از حالت دفاعی باز می دارد اینگونه راضی کردن همسر برای مراجعه به مشاوره زوجی راحت تر است.
بگذارید بدانند که دوستشان دارید.
وقتی به همسرتان می گویید که می خواهید برای زوج درمانی بروید، ممکن است فکر کنند به این دلیل است که شما دیگر او را دوست ندارید. بسیاری از زوج ها تنها زمانی مشاوره ازدواج را امتحان می کنند که یکی از آنها خواهان طلاق باشد. احساسات خود را با همسرتان در میان گذارید. به آنها بگویید که می خواهید به یک مشاور مراجعه کنید زیرا آنها را دوست دارید، نه به این دلیل که دوست ندارید.
برچسب اجتماعی را پشت سر بگذارید.
با وجود تمام مزایایی که دارد، "مشاوره" هنوز برای بسیاری از مردم یک کلمه شرم آور است. برخی از مردم فکر می کنند که اگر به یک مشاور مراجعه کنند، به این معنی است که مشکلی در آنها وجود دارد. به همین ترتیب، اگر به یک مشاور ازدواج نیاز داشته باشند، مشکلی در ازدواج آنها وجود دارد. اما یک مشاور ازدواج می تواند یک اقدام پیشگیرانه نیز باشد. آنها می توانند به شما کمک کنند تا ابزارهایی را برای ارائه حمایت عاطفی از همسرتان ارائه دهند تا بتوانید بعدا از مشکلات بزرگتر و اختلافات زناشویی جلوگیری کنید. به همسرتان از زوج های قوی که ممکن است بشناسید به مشاوره ازدواج مراجعه کنند بگویید. به آنها کمک کنید ببینند که این فقط برای ازدواج های شکسته نیست. با این روش به راضی کردن همسر برای درمان اقدام کنید.
وقتی حالت دفاع می گیرند، حالت دفاع نگیرید.
وقتی به همسرتان مشاوره می دهید، ممکن است حالت تدافعی پیدا کند. این طبیعی است. آنها ممکن است احساس کنند که شما سعی می کنید آنها را به خاطر نداشتن یک ازدواج خوب سرزنش کنید. آنها ممکن است تجربیاتی از ازدواج های ناموفقی که در اطراف خود دیده اند را به شما منتقل کنند. وقتی می خواهید از خود در برابر اتهامات آنها دفاع کنید، این کار را نکنید. بازگرداندن حالت تدافعی به آنها می تواند مشکلات ارتباطی را تشدید کند و درگیری را به طور غیر ضروری زیادتر کند. آرام بمانید و از داغ شدن همه چیز جلوگیری کنید.
در مورد انگیزه های خود شفاف باشید.
برخی افراد احساس می کنند تنها راهی که می توانند همسرشان را به مشاوره ببرند فریب دادن آنهاست. آنها ممکن است بگویند که قصد دارند با دوستان خود ملاقات کنند، فقط برای کمین کردن آنها در دفتر مشاور. هر چقدر از همه چیز ناامید شدید، این کار را نکنید. اگر مسائل مربوط به اعتماد اساسی در رابطه وجود داشته باشد، آن را بدتر می کند.
اهداف واضح تعیین کنید.
یکی از بزرگ ترین دلایلی که افراد درمان را ترک می کنند این است که احساس نمی کنند درمان کار مفیدی انجام می دهد. شما هنوز در مورد همان مسائل می جنگید، چه فایده ای دارد؟ چرا این همه پول را هدر می دهیم؟ پیشرفت خطی نیست. به خصوص زمانی که با درمان سروکار دارید. مشاوره ازدواج راه حلی برای رفع فوری مشکلات ازدواج شما نیست. این راهی است برای به دست آوردن ابزارهایی که برای کار با هم از طریق درگیری ها نیاز دارید.
اما دانستن این موضوع همیشه به ما کمک نمی کند تا مشاوره را مفید بپنداریم. اهدافی را که از مشاوره می خواهید با همسرتان مشخص کنید. در مورد برخی از معیارهایی تصمیم بگیرید که می توانید به آنها اشاره کنید تا ثابت کنید که اوضاع بهتر می شود. ممکن است روزهای بدون دعوا، مدت زمان دعوا، تناوب صمیمیت فیزیکی یا هر معیار دیگری که انتخاب می کنید باشد. اما مهم است که این اهداف را با همسرتان تعیین کنید.

سوالات متداول
1- علت راضی نشدن همسر برای درمان چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است کسی مایل به مراجعه به مشاوره نباشد که در متن مقاله برخی از آن ها شرح داده شده است.
2- نحوه راضی کردن همسر برای مراجعه به زوج درمانی چگونه است؟
اگر همسرتان به مشاوره ازدواج مراجعه نمی کند، کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید و در متن مقاله مطرح شده است.
3- چگونه نگرانی همسر در مورد مشاوره را برطرف کنیم؟
یکی از رایج ترین دلایلی که باعث می شود یکی از طرفین نسبت به ایده رفتن به درمان بی میل باشد نگرانی در مورد طرف گرفتن مشاور است که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: خودتون فعلا تکی به درمانگر مراجعه کنید و از راه هایی که گفته شده برای راضی کردن همسر استفاده کنین
پاسخ مشاور: اگر هر کدوم گارد خودتونو بیارین پایین قطعا نتایج بهتری میگیرین