عروسی شما یکی از بهترین روزهای زندگیتان خواهد بود، اما برنامه ریزی رویداد اصلی لزوما آسان نیست. به هر حال دلیلی وجود دارد که چرا هیچ کس در هنگام رویاپردازی درباره روز بزرگ خود در مورد نحوه چیدمان صندلی یا نوشتن کارت های تشکر خیال پردازی نمی کند. اگرچه شناخت واقعیت های برنامه ریزی مهم است، اما توجه به این نکته نیز ضروری است که محصول نهایی همیشه ارزش تمام تلاش و استرس را دارد.
بعلاوه شما در این فرآیند تنها نیستید، صرف نظر از سبک رویداد یا زوج، همه از همان منابعی که بعضا اجتناب ناپذیر هستند، استرس عروسی را احساس می کنند. بنابراین طبیعی است که نزدیک عروسی احساسات ناخوشایند را تجربه کنید، اما راه هایی برای کسب آرامش وجود دارد. در این مقاله در مورد استرس عروسی و نحوه کاهش آن صحبت شده است.
علت استرس عروسی
ازدواج هیجان انگیز است، اما همچنین می تواند فوق العاده استرس زا باشد. برنامه ریزی عروسی مستلزم صرف زمان، انرژی و هزینه زیادی است. علاوه بر این، تعداد زیادی از تصمیماتی که باید بگیرید می تواند بسیار زیاد باشد. فشار این که بخواهی همه چیز عالی باشد کمکی نمی کند. نظرات و انتظارات همه را به این ترکیب اضافه کنید و می تواند شبیه یک تمرین اعصاب خردکن باشد. در اینجا برخی علت های استرس روز عروسی مطرح شده است.
ایجاد لیست مهمان
تصمیم گیری برای دعوت از چه کسی و مهمتر از آن، اینکه چه کسی را دعوت نکنید، می تواند دشوار باشد. بسته به بودجه و محل برگزاری، ممکن است نتوانید هرکسی را که دوست دارید در مراسم عروسی خود داشته باشید یا جای دهید، که می تواند دردناک باشد.
پیدا کردن محل برگزاری
پیدا کردن مکان مناسبی که بتواند تمام نیازهای شما را برآورده کند و در تاریخ انتخابی شما در دسترس باشد، می تواند مشکل باشد.
ارسال دعوت نامه عروسی
هنگامی که در مورد دعوت کنندگان خود تصمیم گرفتید، باید دعوت نامه عروسی را به موقع برای آنها ارسال کنید، که می تواند منجر به استرس ازدواج شود.
هماهنگی با فروشندگان
از کیک و گل گرفته تا برنامه ریزان و عکاسان، برنامه ریزی عروسی شامل کار با چندین فرد مختلف است. برای شروع، باید مواردی را پیدا کنید که می خواهید با آنها کار کنید و در حد بودجه شما هستند. سپس، برقراری ارتباط با آنچه میخواهید، هماهنگی با تمام شرکت های مختلف و اعتماد به آنها برای اجرای چشم انداز شما می تواند استرسزا باشد.
مدیریت بودجه
عروسی ها امور گران قیمتی هستند و ممکن است متوجه شوید که برخی از چیزهایی که دلتان به آن علاقه داشت فراتر از بودجه شما است، که می تواند ناامید کننده باشد.
ایجاد ظاهر مورد علاقه
بخشی از فرآیند برنامه ریزی عروسی شامل ایجاد ظاهر شما نیز می شود که می تواند هم سرگرم کننده و هم استرس زا باشد. فکر مرکز توجه بودن و فشار برای بی نقص به نظر رسیدن می تواند طاقت فرسا باشد. از لباس ها و کفش هایتان گرفته تا اکسسوری ها و مدل های مو، تصمیم های زیادی باید گرفته شود.
تناسب اندام
دانستن اینکه همه نگاه ها به شما معطوف می شود می تواند باعث شود احساس خودآگاهی داشته باشید و بخواهید در روز عروسی خود در بهترین حالت خود باشید. با این حال دنبال کردن رژیم های غذایی ناسالم و سایر روندهای ویروسی مراقبت از پوست و مراقبت از مو می تواند خطرناک باشد. رژیم غذایی غیر اصولی بی خطر نیست و می تواند منجر به اثرات طولانی مدت سلامتی شود.
برنامه ریزی برای ماه عسل
علاوه بر برنامه ریزی برای عروسی، ممکن است همزمان ماه عسل خود را نیز برنامه ریزی کنید که مجموعه ای کامل از وظایف است و منجر به استرس عروسی می شود.
خانواده
یکی از اصلی ترین استرس های زوجین پس از نامزدی، جلب رضایت خانواده آنهاست. هر دو طرف، سبک ها، بودجه ها، فهرست مهمان ها، سلیقه ها و بسیاری نظرات متضاد دیگر در مورد اینکه روز بزرگ شما چگونه باید برگزار شود، دارند. در حالی که نمی توانید دیگران را کنترل کنید، می توانید نحوه واکنش خود را به آنها کنترل کنید. یک متخصص توضیح داد: من زوج ها را تشویق می کنم تا بهترین تلاش خود را برای درک اولویت های هر خانواده انجام دهند و در عین حال اولویت های خود را نیز مشخص کنند، زیرا عروسی آنهاست. او زوج ها را تشویق می کند که از همان ابتدا در مورد انتظارات خود با دادن پارامترهایی برای هر خانواده و سپس برداشتن آن از همان ابتدا در مورد انتظارات خود صحبت کنند.
علائم استرس عروسی چیست
استرس می تواند بر سیستم شما تاثیر بگذارد و علائم جسمی و روحی را ایجاد کند. اینها برخی از علائم استرس عروسی هستند که ممکن است تجربه کنید.
علائم عاطفی
این ها برخی از علائم عاطفی و شناختی استرس عروسی هستند:
-
ناتوانی در تمرکز
-
مشکل در تصمیم گیری
-
احساس غرق شدن و ناتوانی در مقابله
-
فراموشی مکرر
-
نگرانی دائمی
-
تحریک پذیری
-
افسردگی
-
موارد وحشت زدگی
علائم فیزیکی
اینها برخی از علائم فیزیکی استرس عروسی هستند:
-
فرسودگی
-
مشکل در خوابیدن
-
تغییر در اشتها
-
فشار خون بالا
-
ضربان قلب تند
-
ایمنی پایین
-
تنش عضلانی
-
سردرد و سایر دردها
-
سرگیجه
-
سبکی سر
-
دل درد
-
مشکلات گوارشی
راه های کاهش استرس عروسی
قبل از اینکه از دره استرس پایین بروید، راه های آسانی برای آرام کردن اعصاب و لذت بردن از این تجربه با نامزدتان وجود دارد که مهمترین روز زندگیتان با احساس بد رقم نخورد. در اینجا برخی راه های مدیریت و کاهش استرس روز عروسی مطرح شده است.
یک تمرین روزانه ذهن آگاهی داشته باشید.
مدیتیشن فواید بی شماری دارد، از جمله کاهش استرس، کاهش اضطراب و تنش و موارد دیگر. تمرین روزانه ذهن آگاهی فواید سلامت روانی و جسمی از جمله کاهش علائم اضطراب و افسردگی، کاهش افکار وسواسی و چرخه افکار منفی و افزایش عاطفه مثبت را به اثبات رسانده است. در حالی که مراقبه های هدایت شده 30 دقیقه ای یا تمرین های تنفسی 15 دقیقه ای مطمئنا مفید هستند، صرف 5 تا 10 دقیقه در روز برای یادداشت روزانه، نوشتن لیست های سپاسگزاری، یا خواندن جملات تاکیدی می تواند بسیاری از مزایای مشابه را داشته باشد. فقط سعی کنید به خودتان فضایی بدون قضاوت شخصی بدهید.
روی رها کردن ایده های کمال گرایانه کار کنید.
اگر روز عروسی تان چیزی است که بخش بهتری از زندگی خود را در مورد آن سپری کرده اید، تنها نیستید. بسیاری از ما دقیقا می دانیم که در روز خاص خود چه می خواهیم و سال ها و حتی دهه ها همه آن را در ذهن داشته ایم. با این حال، کمال گرایی می تواند ما را در معرض ناامیدی و احساسات منفی بسیاری قرار دهد. در عوض، توصیه می شود که بر لذت بردن از این فرآیند و ایجاد یک محیط برنامه ریزی تمرکز کنید که شما را خسته نکند و به هیچ وجه منجر به ناراحتی نشود. اگر مردم از آن روز لذت ببرند، روز عروسی شما را بیشتر به یاد خواهند آورد.
از قبل برنامه ریزی کنید.
با شروع فرآیند برنامه ریزی عروسی، شروع به انجام تحقیقات می تواند مفید باشد. می توانید به صورت آنلاین بیابید یا از دوستان و اعضای خانواده توصیه بگیرید. به این ترتیب، ایده ای از آنچه می خواهید، خواهید داشت و کاملا تحت تاثیر همه انتخاب های پیش روی خود قرار نخواهید گرفت. این می تواند به تصمیم گیری سریع تر و آسان تر کمک کند.
منظم بمانید.
از آنجایی که برنامه ریزی عروسی شامل چندین کار مختلف می شود، ابزارهایی مانند فهرست کارها، صفحات گسترده و تابلوهای خلق و خوی می توانند به شما کمک کنند تا سازماندهی کنید. هنگامی که احساس می کنید داخل همه کارهایی که باید انجام دهید غرق شده اید، داشتن یک لیست گام به گام کارها می تواند مفید باشد. می توانید یادآوری هایی را برای کارهایی که باید در تاریخ های خاصی انجام دهید، تنظیم کنید.
با کسی که در برنامه ریزی عروسی دخالتی ندارد صحبت کنید.
چه یک دوست یا یک درمانگر، متخصصین توصیه می کنند که یک خروجی خارج از برنامه ریزی عروسی پیدا کنید تا بتوانید برخی از هیجانات، نگرانی ها، اضطراب ها و امیدهای خود را در یک فضای بی طرفانه رها کنید. هر چیزی که در هر لحظه احساس می کنید معتبر است و باید به شما اجازه داده شود که آن را با کسی که به روز عروسی خود وابسته نیست به اشتراک بگذارید. اگر در حال مبارزه هستید، یک درمانگر بیابید که می تواند به شما کمک کند تا برنامه ریزی را با ارزش های خود کشف کرده و دوباره تنظیم کنید تا بتوانید تصمیماتی بگیرید که منعکس کننده واقعی شما باشد.
به غیر از برنامه ریزی عروسی، فعالیت هایی را با شریک خود انجام دهید.
با توجه به کارهای زیادی که باید قبل از روز عروسی انجام دهید، تعجبی ندارد که فکر کنید برنامه ریزی تنها کاری است که شما و همسرتان انجام می دهید و درباره آن صحبت می کنید. اما اینگونه نباید باشد. هسته اصلی هیجان برنامه ریزی عروسی، ارتباط شما با کسی است که می خواهید با او زندگی بسازید. توصیه می شود زمانی را برای تقویت روابط عاشقانه و ارتباطی که در ازدواج آینده شما ضروری است اختصاص دهید. اگر در این فرآیند با احساس انزوا یا تنهایی یا استرس عروسی دست و پنجه نرم می کنید، آنها را با شریک زندگی خود در میان بگذارید. به آنها اجازه دهید وارد شوند و به آنها اجازه دهید از سلامت عاطفی شما حمایت کنند.
اجازه ندهید مراقبت از خود در طول فرآیند برنامه ریزی عروسی پشت گوش قرار گیرد. چه زمانی برای مدیتیشن، گرفتن حمام آرامش بخش، گذراندن وقت با دوستان و خانواده تان، قرار گذاشتن در شب با نامزدتان یا ماساژ در آبگرم، انجام کارهایی که به شما احساس آرامش و شادی می دهد بسیار مهم است.
از مقایسه بپرهیزید.
چه عروسی دوست یا یکی از اعضای خانواده باشد، چه عروسی که در رسانه های اجتماعی دیده اید، مقایسه می تواند تمرین بی ثمر و علت استرس روز عروسی باشد. از مقایسه عروسی خود با دیگران بپرهیزید و بر آنچه عروسی شما را خاص و منحصر به فرد می کند تمرکز کنید.
یک روال سالم را حفظ کنید.
در طول فرآیند برنامه ریزی عروسی، خواب کافی، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و پرهیز از کافئین زیاد را هدف قرار دهید. این موارد از راه های کاهش استرس عروسی و هرگونه تنش ناشی از آن است. صرف نظر از اینکه ورزش بخشی از برنامه منظم شما باشد یا نه، برنامه ریزی عروسی می تواند آنقدر همه جانبه به نظر برسد که زمان کمی برای هر چیز دیگری داشته باشید. با این حال فعالیت ورزشی برای سلامت روان ضروری است و به اندازه دارو های ضد افسردگی در کمک به شرایط سلامت روانی مانند افسردگی موثر است. تنها چیزی که نیاز دارید اضافه کردن 20 دقیقه تمرینات هوازی به تعداد روزهای هفته است و خواهید دید که کنار آمدن با فرآیند برنامه ریزی و زندگی روزمره بسیار آسانتر می شود.
سوالات متداول
1- علت استرس عروسی چیست؟
ازدواج هیجان انگیز است، اما همچنین می تواند فوق العاده استرس زا باشد که در متن مقاله علت آن توضیح داده شده است.
2- علائم استرس عروسی چیست؟
استرس می تواند بر سیستم شما تاثیر بگذارد و علائم جسمی و روحی را ایجاد کند که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
3- راه های کاهش استرس عروسی چیست؟
راه های آسانی برای آرام کردن اعصاب و لذت بردن از این تجربه با نامزدتان وجود دارد که در متن مقاله کاهش استرس عروسی شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله حتما
پاسخ مشاور: راه هایی زیادی برای غلبه بهش هست که باعث میشه شب عروسی با استرس کمتری پیش بره