برخی افراد در فصل پاییز احساس ناراحتی و افسردگی بیشتری را تجربه می کنند و خلق پایین تری دارند. برخی در این فصل احساس خستگی، غم، گرسنگی و تنهایی بیشتری داشته و در فصل های دیگر این حالات را ندارند. به این حالت افسردگی پاییزی یا افسردگی فصلی می گویند زیرا در فصل های دیگر وجود ندارد و فقط در پاییز و زمستان رخ می دهد.
غم و اندوه پاییزی (یا زمستانی) اختلال عاطفی فصلی (SAD) نامیده می شود. این نوعی افسردگی است که در اواخر پاییز یا زمستان شروع می شود و در بهار از بین می رود. این می تواند به اشکال مختلف باشد، از افسردگی خفیف پاییزی گرفته تا یک وضعیت ناتوان کننده. در این مقاله در مورد افسردگی پاییزی و علت آن صحبت شده است.
افسردگی پاییز چیست
افسردگی پاییزی نوعی اختلال افسردگی فصلی (SAD) است که با تغییر فصل، معمولا زمانی که پاییز شروع می شود، ایجاد می شود. این افسردگی فصلی در اواخر پاییز یا اوایل زمستان قبل از پایان در روزهای آفتابی بهار بدتر می شود. شما همچنین می توانید یک نسخه ملایم از افسردگی فصلی به نام "بلوز زمستانی" دریافت کنید. طبیعی است که در ماه های سردتر کمی احساس ضعف کنید، هوا زود تاریک شود و احساس غم و ناراحتی به سراغ افراد می آید.
اما افسردگی پاییزی کامل فراتر از این است. این نوعی افسردگی است که بر زندگی روزمره شما، از جمله احساس و تفکرتان تاثیر می گذارد. خوشبختانه، درمان می تواند به شما کمک کند تا از این دوران چالش برانگیز عبور کنید. درمانگر شما ممکن است به اختلال عاطفی پاییزی به عنوان افسردگی فصلی اشاره کند.
علائم افسردگی پاییزی
افسردگی پاییزی نوعی افسردگی است. انجمن روانپزشکی آمریکا رسما آن را به عنوان اختلال افسردگی اساسی با الگوهای فصلی طبقه بندی می کند. بنابراین اگر این اختلال را دارید، ممکن است تغییرات خلقی و علائم افسردگی را تجربه کنید. در اینجا علائم افسردگی پاییزی را می بینید.
-
غم و اندوه، احساس افسردگی بیشتر روز، تقریبا هر روز
-
اضطراب
-
هوس کربوهیدرات و افزایش وزن
-
خستگی مفرط و کمبود انرژی
-
احساس ناامیدی یا بی ارزشی
-
مشکل در تمرکز
-
احساس تحریک یا آشفتگی
-
اندام (بازوها و پاها) که احساس سنگینی می کنند.
-
از دست دادن علاقه به فعالیت های معمولاً لذت بخش، از جمله کناره گیری از فعالیت های اجتماعی
-
مشکلات خواب (معمولا پرخوابی)
-
افکار مرگ یا خودکشی
علت افسردگی پاییزی
محققان دقیقا نمی دانند چه چیزی باعث افسردگی پاییزی می شود. اگر مستعد ابتلا به آن هستید، کمبود نور خورشید ممکن است باعث این بیماری شود. در اینجا برخی علت افسردگی پاییزی مطرح شده است.
تغییر ساعت بیولوژیکی
وقتی نور خورشید کمتر باشد، ساعت بیولوژیکی شما تغییر می کند. این ساعت داخلی خلق و خو، خواب و هورمون های شما را تنظیم می کند. وقتی تغییر میکند، با برنامه روزانه ای که به آن عادت کرده اید هماهنگ نیستید و نمی توانید خود را با تغییرات طول روز تنظیم کنید.
عدم تعادل شیمیایی مغز
مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی، ارتباطات بین اعصاب را ارسال می کنند. این مواد شیمیایی شامل سروتونین است که به احساس شادی کمک می کند. اگر در معرض خطر افسردگی پاییزی هستید، ممکن است فعالیت سروتونین کمتری داشته باشید. از آنجایی که نور خورشید به تنظیم سروتونین کمک می کند، کمبود نور خورشید در زمستان می تواند وضعیت را بدتر کند. سطح سروتونین می تواند بیشتر کاهش یابد و منجر به افسردگی شود.
کمبود ویتامین D
سطح سروتونین شما نیز از ویتامین D افزایش می یابد. از آنجایی که نور خورشید به تولید ویتامین دی کمک می کند، آفتاب کمتر در زمستان می تواند منجر به کمبود این ویتامین شود. این تغییر می تواند بر سطح سروتونین و خلق و خوی شما تاثیر بگذارد.
افزایش ملاتونین
ملاتونین یک ماده شیمیایی است که بر الگوی خواب و خلق و خوی شما تاثیر می گذارد. کمبود نور خورشید ممکن است باعث تولید بیش از حد ملاتونین در برخی افراد شود. ممکن است در طول زمستان احساس تنبلی و خواب آلودگی داشته باشید.
افکار منفی
افراد مبتلا به افسردگی پاییزی اغلب استرس، اضطراب و افکار منفی در مورد پاییز دارند. محققان مطمئن نیستند که آیا این افکار منفی علت یا اثر افسردگی فصلی است یا خیر.
تشخیص افسردگی پاییزی
اگر علائم اختلال افسردگی پاییزی را دارید، سعی نکنید خودتان تشخیص بگذارید. برای ارزیابی کامل پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است دلیل دیگری برای افسردگی خود داشته باشید. اغلب اوقات، اختلال عاطفی فصلی بخشی از یک وضعیت سلامت روان پیچیده تر است.
پزشک شما ممکن است شما را به یک روانپزشک یا روانشناس ارجاع دهد. این متخصصان سلامت روان از شما در مورد علائم شما می پرسند. آنها الگوی علائم شما را در نظر گرفته و تصمیم می گیرند که آیا افسردگی پاییزی داشته و یا اختلال خلقی دیگری دارید. ممکن است لازم باشد پرسشنامه ای را پر کنید تا مشخص شود آیا دچار افسردگی هستید خیر. برای تشخیص این اختلال به چه آزمایشاتی نیاز دارم؟
هیچ آزمایش خون یا اسکن برای تشخیص افسردگی پاییزی وجود ندارد. با این حال درمانگر شما ممکن است آزمایش را برای رد سایر شرایطی که باعث علائم مشابه می شوند، توصیه کند، از جمله آزمایش تیروئید برای اطمینان از عملکرد صحیح آن. درمانگر شما ممکن است شما را مبتلا به افسردگی پاییزی یا فصلی تشخیص دهد اگر شما موارد زیر را داشته باشید:
-
علائم افسردگی شدید.
-
اپیزودهای افسردگی که در طول فصل های خاص برای حداقل دو سال متوالی رخ می دهد.
-
اپیزودهای افسردگی در طول یک فصل خاص مثل پاییز بیشتر از بقیه سال اتفاق می افتد.
درمان افسردگی پاییزی
آیا در ماه های پاییز تحت تاثیر غم و اندوه هستید؟ در اینجا راه های اثبات شده برای کمک به شما برای غلبه بر افسردگی پاییزی و لذت بردن کامل از پاییز و زمستان به اشتراک گذاشته شده است.
با درمانگر صحبت کنید.
از آنجایی که افسردگی پاییزی، نوعی افسردگی است، باید توسط یک متخصص سلامت روان تشخیص داده شود. تعدادی سوال غربالگری وجود دارد که می تواند به تشخیص اینکه آیا فردی افسرده است یا خیر کمک کند. دکتر شما می تواند تشخیص دهد که آیا شما این اختلال را دارید یا خیر. اگر مبتلا به آن هستید، مراجعه به یک متخصص می تواند به شما در شناسایی این بیماری و رفع آن کمک کند.
از نور مصنوعی استفاده کنید.
بر اساس بررسی های زیاد، درمان با نور روشن، یعنی قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی برای کمک به حفظ ریتم شبانه روزی فرد - به طور گسترده ای یک گزینه درمانی خط اول برای درمان افسردگی در پاییز در نظر گرفته می شود. یک سری دستگاه برای اینکار وجود دارد که این دستگاه ها که به عنوان جعبه های فتوتراپی نیز شناخته می شوند، نوری را منتشر می کنند که شبیه نور خورشید است و می تواند به مدیریت علائم کمک کند. نور جعبه های درمانی به طور قابل توجهی روشن تر از لامپ های معمولی است و در طول موج های مختلف ارائه می شود.
با تجویز پزشک دارو مصرف کنید.
کالج سلطنتی روانپزشکان گزارش می دهد که اگر نور درمانی یا روان درمانی به طور کامل علائم شما را تسکین ندهد، داروهای ضد افسردگی تجویزی ممکن است به شما در غلبه بر افسردگی پاییزی کمک کنند، به شرطی که از داروهای افسردگی که ممکن است شما را خواب آلود کنند اجتناب کنید. به گفته این سازمان، هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی، معمولا باید از پاییز تا بهار از این دارو استفاده کنید. تشخیص زمان شروع علائم افسردگی پاییز و مراجعه به پزشک برای تجویز قبل از تشدید آنها بسیار مهم است.
فعالیت های اجتماعی را اولویت بندی کنید.
اگر شما افسردگی پاییزی دارید، فعالیت های اجتماعی می تواند بسیار مهم باشد. مطالعات رابطه علی بین انزوای اجتماعی و افسردگی پیدا کرده اند، از جمله بررسی سال 2020 که به تاثیر قرنطینه در طول همه گیری بر سلامت روان می پردازد. محققان گزارش کردند که چنین دوره هایی از انزوا می تواند تاثیر روانی طولانی مدتی بر افراد داشته باشد، از جمله علائم افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD).
یافتن راه های خلاقانه برای حفظ ارتباط با دیگران مهم است. اگر تاریکی زمستانی یا آب و هوا باعث می شود بیش از حد مطلوب در خانه بمانید، راه هایی غیر از تعاملات حضوری برای معاشرت وجود دارد. وقتی هوای زمستان باعث می شود بیرون بودن یا رانندگی ناامن باشد، یا بسیار سرد است، می توانید تماس تصویری را با دوستان و اعضای خانواده بزرگتر امتحان کنید.
آروماتراپی را به برنامه درمانی خود اضافه کنید.
رایحه درمانی استفاده از روغن های ضروری برای اهداف درمانی ممکن است به افراد مبتلا به اختلال افسردگی پاییزی نیز کمک کند. یک بررسی منتشر شده در سال 2020 نشان داد که روغن های ضروری می توانند به طور بالقوه به کاهش علائم افسردگی و سایر مسائل روانی مانند اضطراب و مشکلات خواب کمک کنند. با اینحال شواهد مربوط به فواید سلامت روان روغن های ضروری محدود است، بنابراین برای نتیجه گیری درباره مفید بودن آن ها خیلی زود است.
وقتی صحبت از افسردگی پاییزی به میان می آید، روغن های ضروری می توانند به طور بالقوه بر ناحیه ای از مغز که مسئول کنترل خاق و خو هستند و ساعت داخلی بدن که بر خواب و اشتها تاثیر می گذارد، تاثیر بگذارند و اگرچه شواهد مربوط به رایحه درمانی ممکن است محدود باشد، استفاده از روغن های ضروری می تواند راهی ساده و ایمن برای بهبود سلامت روان باشد. به ویژه زمانی که با فعالیت آرامش بخش دیگری مانند حمام کردن یا لذت بردن از نور شمع همراه باشد.
به یک برنامه زمانبندی پایبند باشید.
افرادی که با افسردگی پاییزی زندگی می کنند اغلب در خواب شبانه و بیدار شدن در صبح مشکل دارند. حفظ یک برنامه منظم اغلب خواب را بهبود می بخشد، که می تواند به کاهش علائم افسردگی فصلی کمک کند. داشتن یک برنامه منظم همچنین شما را در زمان های ثابت و قابل پیش بینی در معرض نور قرار می دهد که برای ریتم شبانه روزی شما مفید است و غذا خوردن در فواصل منظم می تواند به شما در جلوگیری از پرخوری کمک کند. بسیاری از افرادی که با افسردگی فصلی زندگی می کنند متوجه می شوند که در زمستان وزن اضافه می کنند.
تحرک داشته باشید.
مانند سایر اشکال افسردگی، ورزش می تواند به کاهش افسردگی پاییزی نیز کمک کند. ورزش همچنین میتواند به جبران افزایش وزن که رایج است کمک کند. ورزش در فضای باز به دلیل قرار گرفتن در معرض نور روز برای تسکین علائم افسردگی بسیار مفید است. اما اگر نمی توانید بیرون ورزش کنید زیرا هوا سرد یا برف است، سعی کنید از تردمیل، دوچرخه ثابت یا دستگاه های هوازی نزدیک به پنجره در خانه یا باشگاه استفاده کنید. همچنین می توانید با دنبال کردن ویدی های تمرینی آموزشی رایگان به صورت آنلاین ورزش کنید.
سوالات متداول
1- افسردگی پاییز چیست؟
افسردگی پاییزی نوعی اختلال افسردگی فصلی است که با تغییر فصل، معمولا زمانی که پاییز شروع می شود، رخ می دهد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- علائم افسردگی پاییزی چیست؟
اگر اختلال فصلی را دارید، ممکن است تغییرات خلقی و علائم افسردگی را تجربه کنید که در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
3- علت افسردگی پاییزی چیست؟
محققان دقیقا نمی دانند چه چیزی باعث افسردگی پاییزی می شود اما در متن مقاله در مورد برخی علت های رایج صحبت شده است.
پاسخ مشاور: بله