دو علامت اصلی افسردگی عبارتند از خلق و خوی ضعیف و از دست دادن علاقه به فعالیت، علاوه بر این موارد افراد ممکن است تغییراتی در اشتها، مشکلات خواب، خستگی، احساس گناه، مشکل در تمرکز یا افکار مرگ تجربه کنند. علائم افسردگی ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. بنابراین در حالی که ممکن است یک نفر برای بلند شدن از رختخواب تلاش کند، شخص دیگری ممکن است بتواند هر روز سر کار برود بدون اینکه همکاران متوجه چیز غیرعادی شوند.
اثرات و عوارض افسردگی ممکن است فراتر از احساسات و سلامت روان فرد باشد. افسردگی همچنین می تواند بر سلامت جسمانی فرد تاثیر بگذارد. بنابراین باید علائم خود را جدی بگیرید و قبل از آسیب دیدن افسردگی خود را درمان کنید. در این مقاله در مورد عوارض مختلف افسردگی صحبت شده است.
عوارض افسردگی شامل چه مورادی است
افسردگی بالینی درمان نشده یک مشکل جدی است. افسردگی درمان نشده احتمال رفتارهای پرخطر مانند اعتیاد به مواد مخدر یا الکل را افزایش می دهد. همچنین می تواند روابط را خراب کند، مشکلاتی را در محل کار ایجاد کند و غلبه بر بیماری های جدی را دشوار کند.
افسردگی بالینی که به عنوان افسردگی اساسی نیز شناخته می شود، یک بیماری است که بدن، خلق و خو و افکار را درگیر می کند. افسردگی بالینی بر نحوه غذا خوردن و خواب شما تاثیر می گذارد. این بر احساس شما نسبت به خود و اطرافیانتان نیز اثر گذاشته و حتی افکار شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
افرادی که افسرده هستند نمی توانند به سادگی «خود را جمع کنند» و درمان شوند. بدون درمان مناسب، از جمله داروهای ضد افسردگی و یا روان درمانی، افسردگی بالینی درمان نشده می تواند هفته ها، ماه ها یا سال ها ادامه داشته باشد. با این حال، درمان مناسب می تواند به اکثر افراد مبتلا به افسردگی کمک کند.
عوارض افسردگی بر سلامت جسمی
علیرغم اینکه افسردگی یک بیماری روانی است، هنوز هم می تواند بقیه بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. اثرات فیزیکی افسردگی معمولا به تدریج و گاهی بدون دلیل واضح ظاهر می شود. در ابتدا حتی ممکن است علائم فیزیکی خود را با احساس خود مرتبط نکنید. وقتی افسردگی دارید، ممکن است حتی پس از یک خواب خوب شبانه نیز احساس خستگی زیادی کنید. شما همچنین می توانید بدون هیچ دلیل آشکاری درد را تجربه کنید.
برای مثال، ممکن است احساس کنید که در حال ابتلا به آنفولانزا هستید، اما هرگز علائم آنفولانزا فراتر از خستگی و بدن درد را دریافت نمی کنید. افسردگی همچنین ممکن است بر زندگی جنسی شما تاثیر بگذارد، میل جنسی یا عملکرد جنسی شما را کاهش دهد. گاهی اوقات اصلا احساس علاقه نخواهید کرد. در مواقع دیگر، خیلی خسته تر از آن هستید که درگیر شوید.
شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد افسردگی بالینی آسیب بسیار جدی هم به سلامت جسمی وارد می کند. جدیدترین مطالعات در مورد سلامت و افسردگی شدید بیماران مبتلا به سکته مغزی یا بیماری عروق کرونر را مورد بررسی قرار داده است. نتایج نشان داده است که افراد مبتلا به افسردگی شدید که در حال بهبودی پس از سکته مغزی یا حملات قلبی هستند، در انتخاب مراقبت های بهداشتی مشکل دارند.
آنها همچنین پیروی از دستورالعمل های پزشک و مقابله با چالش هایی که بیماری شان ایجاد می کند را دشوارتر می یابند. مطالعه دیگری نشان داد که بیماران مبتلا به افسردگی شدید در چند ماه اول پس از حمله قلبی در معرض خطر بیشتری برای مرگ هستند.
عوارض افسردگی بر سلامت روان
عوارض افسردگی بر مغز می تواند به نوبه خود بر سلامت عاطفی شما تاثیر بگذارد. این نه تنها شامل فعالیت های مورد علاقه و شغل شما می شود، بلکه روابط یا فعالیت های شخصی و حرفه ای شما را نیز شامل می شود. هنگامی که با افسردگی درمان نشده زندگی می کنید، ممکن است متوجه کاهش بهره وری خود شوید. این می تواند شما را در محل کار یا مدرسه تحت تاثیر قرار دهد، حتی اگر افسردگی با عملکرد خوبی دارید.
شما همچنین می توانید اثرات افسردگی را بر توجه و عملکرد حافظه تجربه کنید. به عنوان مثال ممکن است یادآوری اطلاعات تازه آموخته شده برای شما دشوار باشد. افسردگی درمان نشده نیز ممکن است شما را به انزوا بکشاند. ممکن است احساس تنهایی کنید یا دوست داشته باشید بیشتر در خانه بمانید و شروع به کنار گذاشتن جلسات با دوستان نزدیک یا خانواده کنید. همگام بودن با ارتباطات اجتماعی خود می تواند باعث شود شما احساس خستگی و فرسودگی کنید. سایر عوارض روانی اجتماعی افسردگی عبارتند از:
-
از دست دادن علاقه به فعالیت ها یا سرگرمی های قبلی لذت بخش
-
زمان سخت تر برای تمرکز بر روی وظایف خود
-
احساس ناامیدی، بی قراری یا تحریک پذیری بدون هیچ دلیل آشکاری
-
اضطراب یا غم مداوم که لزوما به یک رویداد خاص مرتبط نیست
-
احساس درماندگی، آسیب پذیری، گناه یا بی ارزشی
-
داشتن یک دیدگاه بدبینانه یا ناامید کننده به زندگی
-
مشکل در تصمیم گیری
به دلیل احساس شدید نفرت از خود، افراد افسرده می توانند فعالیت هایی را انجام دهند که به خود آسیب می رساند مانند چنگ زدن یا سیلی زدن به خود، ایجاد بریدگی های متعدد بر روی بدن و غیره.
عوارض افسردگی بر مغز
افسردگی فراتر از احساسی که به شما می دهد، ممکن است مغز شما را نیز از نظر فیزیکی تغییر دهد. این می تواند بر نحوه تفکر، احساس و عمل شما تاثیر بگذارد. کارشناسان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث این تغییرات می شود. آنها فکر می کنند ژنتیک، استرس و التهاب ممکن است در این امر نقش داشته باشند.
دریافت کمک برای درمان افسردگی بسیار مهم است. به این دلیل که به نظر می رسد تکرار قسمت ها به مرور زمان بیشتر و بیشتر به مغز شما آسیب می زند. درمان زودهنگام ممکن است به شما کمک کند تا برخی از تغییرات زیر را کاهش دهید.
اندازه مغز
بحث هایی در مورد اینکه کدام مناطق تحت تاثیر قرار می گیرند و چقدر وجود دارد. شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد چندین قسمت از مغز در افراد مبتلا به افسردگی کوچک می شود. به طور خاص، این مناطق حجم ماده خاکستری (GMV) را از دست می دهند که بافتی با تعداد زیادی سلول مغزی است. به نظر می رسد از دست دادن آن در افرادی که افسردگی منظم یا مداوم با علائم جدی دارند بیشتر باشد. مطالعات نشان می دهد که افسردگی می تواند GMV را در این زمینه ها کاهش دهد:
-
هیپوکامپ: آن قسمت از مغز شما برای یادگیری و حافظه مهم است. به سایر بخش های مغز شما که احساسات را کنترل می کند و به هورمون های استرس پاسخ می دهد متصل می شود که آن را در برابر افسردگی آسیب پذیر می کند.
-
قشر جلوی مغز: این ناحیه در تفکر و برنامه ریزی سطح بالاتر شما نقش دارد.
همچنین شواهدی وجود دارد که این بخش های مغز شما کوچک تر میشوند:
-
تالاموس
-
هسته دمی
-
اینسولا
التهاب مغز
متخصصان مطمئن نیستند که افسردگی اول رخ می دهد یا التهاب مغز. اما افرادی که یک دوره افسردگی اساسی دارند، سطوح بالاتری از پروتئین های انتقال دهنده دارند. این ها مواد شیمیایی مرتبط با التهاب مغز هستند. مطالعات نشان می دهد که این پروتئین ها در افرادی که به مدت 10 سال یا بیشتر به اختلال افسردگی اساسی درمان نشده مبتلا بوده اند، حتی بالاتر است. التهاب مغز کنترل نشده می تواند، عوارض افسردگی زیر را به همراه داشته باشد.
-
آسیب رساندن یا کشتن سلول های مغز
-
از رشد سلول های جدید مغز جلوگیری کردن
-
مشکلات فکری ایجاد کردن
-
تسریع پیری مغز
عوارض افسردگی بر خواب
یکی از بارزترین علائم افسردگی بالینی تغییر در الگو های خواب است. اگرچه شایع ترین مشکل بی خوابی (مشکل در داشتن خواب کافی) است، اما گاهی اوقات افراد احساس نیاز به خواب می کنند و از دست دادن بیش از حد انرژی را تجربه می کنند. کمبود خواب می تواند برخی از علائم مشابه افسردگی را ایجاد کند، خستگی مفرط، از دست دادن انرژی و مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری.
علاوه بر این، افسردگی درمان نشده ممکن است منجر به افزایش یا کاهش وزن، احساس ناامیدی و درماندگی و تحریک پذیری شود. درمان افسردگی به فرد کمک می کند تا تمام این علائم افسردگی را کنترل کند. علائم رایج بی خوابی که از عوارض افسردگی است در اینجا نام برده شده است.
-
خستگی در طول روز
-
تحریک پذیری و مشکل در تمرکز
-
خوابی که هرگز احساس کافی بودن نمی دهد
-
مشکل در به خواب رفتن
-
مشکل برگشتن به خواب بعد از بیدار شدن در طول شب
-
بیدار شدن در تمام ساعات شب
-
بیدار شدن قبل از زنگ ساعت
عوارض افسردگی بر مصرف مواد
مصرف الکل و مواد مخدر در میان افراد مبتلا به افسردگی بالینی رایج است. آنها به ویژه در میان نوجوانان و در میان مردان جوان و میانسال رایج هستند. تشویق این افراد برای دریافت کمک بسیار مهم است، زیرا احتمال اقدام به خودکشی در آنها بیشتر است. علائم سوء مصرف مواد مخدر و الکل ناشی از اثرات افسردگی عبارتند از:
-
ناتوانی در حفظ روابط شخصی
-
مصرف مخفیانه الکل
-
خودخوری
-
لرزش
-
از دست دادن حافظه غیر قابل توضیح
-
عدم تمایل به صحبت در مورد مواد مخدر یا الکل
کسانی که از افسردگی رنج می برند و از مواد مخدر یا الکل سوء استفاده می کنند ممکن است به درمان بسیار تخصصی نیاز داشته باشند.
عوارض خودکشی افسردگی
مخرب ترین عارضه افسردگی خودکشی است. بیش از 2/3 از خودکشی ها در نتیجه افسردگی رخ می دهد. همچنین مردان افسرده بیشتر از زنان افسرده دست به خودکشی می زنند. عوامل مرتبط با خطر خودکشی ناشی از افسردگی درمان نشده عبارتند از:
سابقه خانوادگی اختلال روانی یا سوء مصرف مواد
سابقه خانوادگی آزار جسمی یا جنسی
قبلا اقدام به خودکشی کرده باشد
داشتن اعضای خانواده یا دوستانی که اقدام به خودکشی کرده اند
داشتن اختلالات روانی و سوء مصرف مواد
نگهداری اسلحه در خانه
اگر شما یا شخصی که می شناسید دارای عوامل خطر برای خودکشی است و همچنین علائم هشدار دهنده را نشان داده است، فورا از یک متخصص مراقبت های بهداشت روان کمک بگیرید. همچنین فرد را تنها نگذارید. مردم اغلب قبل از اقدام به خودکشی در مورد خودکشی صحبت می کنند، بنابراین به صحبت های آن شخص دقت کنید. علائم هشدار دهنده خودکشی عبارتند از:
-
صحبت کردن، نوشتن، یا فکر کردن در مورد کشتن یا صدمه زدن به خود یا تهدید به انجام این کار
-
افسردگی (غم و اندوه عمیق، از دست دادن علاقه، مشکل در خواب و خوردن) که مدام بدتر می شود.
-
داشتن آرزوی مرگ، انجام یا قبول خطراتی که می تواند منجر به مرگ شود، برای مثال رانندگی پر سرعت و رد شدن از چراغ قرمز
-
از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلا به آنها اهمیت می داد
-
اظهار نظر در مورد ناامیدی، درماندگی یا بی ارزش بودن
-
سامان دادن به امور یا تغییر وصیت نامه
-
گفتن جملاتی مانند "اگر اینجا نبودم بهتر بود" یا "می خواهم بروم"
-
تغییر ناگهانی از حالت بسیار غمگین به بسیار آرام یا خوشحال
-
ملاقات ناگهانی یا تماس با افرادی که برایشان مهم است
-
صحبت از خودکشی
-
افزایش مصرف الکل یا مصرف مواد
-
نوشتن یادداشت خودکشی
-
تماشای گزارش های قتل و یا خودکشی که به خوبی در رسانه ها منتشر شده است
-
انجام جستجوهای آنلاین در مورد راه های خودکشی
-
جستجوی روش هایی برای خودکشی، مانند گرفتن اسلحه یا قرص
سوالات متداول
1- عوارض افسردگی بر سلامت جسمی چیست؟
علیرغم اینکه افسردگی یک بیماری روانی است، هنوز هم می تواند بقیه بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- عوارض افسردگی بر سلامت روان چیست؟
عوارض افسردگی بر مغز می تواند به نوبه خود بر سلامت عاطفی شما تاثیر بگذارد که در متن مقاله توضیح داده شده است.
3- عوارض افسردگی بر مغز چیست؟
افسردگی فراتر از احساسی که به شما می دهد، ممکن است مغز شما را نیز از نظر فیزیکی تغییر دهد که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله