اعتماد سنگ بنای همه روابطی است که ما در آن سهمی داریم، چه با کسی قرار ملاقات داشته باشید و چه با او ازدواج کرده باشید. ما در هر قدم کوچکی اعتماد نشان می دهیم، اعتماد معمولا مانند پلی که هر روز روی آن رفت و آمد می کنیم، به خوبی ساخته شده است و نیاز به مراقبت دارد. فقدان اعتماد در یک رابطه می تواند چشم انداز شادی مداوم را که یک زوج با یکدیگر دارند، از بین ببرد.
هیچ چیز برای امنیت و خوشبختی ما در زندگی مهم تر از اعتماد نیست. روابط بدون اعتماد، روابطی هستند که احتمال شکست آنها بیشتر است. گاهی برخی زوجین دچار بی اعتمادی به همسر شده و دلیل آن را می دانند و یا حتی نمی دانند، اما برای همه این موارد راه حلی وجود دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.
علت بی اعتمادی به همسر
همانطور که در رابطه خود با کسی نزدیک تر می شوید، اعتماد به شما کمک می کند تا یک پایه قوی با هم بسازید. هنگامی که شما یا شریک زندگی تان مشکلی در اعتماد به طرف مقابل دارید، می تواند شما را از پتانسیل کامل خود به عنوان یک زوج باز دارد. در حالی که هر زوج متفاوت است، چند دلیل رایج وجود دارد که چرا شما بی اعتمادی به همسر را تجربه می کنید. در ادامه چند مورد از این علت ها مطرح شده است.
آسیب و تروما های دوران کودکی
احساس ناامنی یا ناراحتی در کودکی و تروما های آن دوران بر نحوه نگاه شما به اعتماد تاثیر می گذارد. شما یاد می گیرید که چگونه با دیگران بر اساس نحوه تربیت خود رفتار کنید. هنگامی که شخصی که شما را بزرگ کرده است، برای شما این اعتماد را فراهم نمی کند یا به شما کمک نمی کند تا در زندگی حرکت کنید، ممکن است برای شما مشکل باشد که در روابط صمیمانه با افراد دیگر باز شوید یا به آنها اعتماد کنید زیرا مراقبت مناسب به شما نشان داده نشده است.
دلبستگی مضطرب
افراد دارای سبک دلبستگی مضطرب در تکیه کردن به عزیزانشان مشکل دارند. اگر اضطراب دلبستگی دارید، دیدی منفی نسبت به خود دارید اما دیگران را با دیدی مثبت می بینید. ممکن است نگران باشید که نمی توانید به افراد دیگر تکیه کنید زیرا می ترسید طرد شوید. همچنین ممکن است نشانه های شریک زندگی تان را تهدید آمیز یا فاجعه آمیز، در زمانی که مبهم هستند، برداشت کنید که این خود علت بی اعتماد بودن به همسر می شود.
ترس از دست دادن کنترل
اگر به طور معمول خودتان از خود مراقبت کنید، ممکن است کنار گذاشتن کنترل زندگی سخت باشد. وقتی عادت دارید همه چیز را به تنهایی انجام دهید، تبدیل شدن به یک رابطه متعادل می تواند چالشی باشد. اگر نمی خواهید کنترل را کنار بگذارید، به شریکتان اعتماد نخواهید کرد که کارهایی را برای شما انجام دهد. همچنین ممکن است منجر به مشکلاتی شود که در آن شریک زندگی شما با توجه به اینکه سعی می کنید بیشتر آنها را کنترل کنید، مقاومت بیشتری نشان دهد.
ترس از آسیب پذیری
ممکن است از حرف زدن و طرد شدن بترسید. اگر کمی مردد هستید درباره خودتان صحبت کنید یا درباره احساساتتان صحبت کنید، ممکن است از آسیب پذیر بودن بترسید. همچنین می تواند نشانه ای باشد که دوست ندارید ریسک کنید یا کاری را انجام دهید که فکر می کنید خطرناک است. این دلیلی بر بی اعتمادی همسر به شما می شود.
طرد اجتماعی
ممکن است احساس خیانت داشته باشید زیرا دیگران شما را از خود دور می کنند. اگر در رابطه یا دوستی قبلی به شما خیانت شده یا طرد شده اید، باعث می شود از ایجاد اعتماد در آینده ترس داشته باشید. ممکن است سعی کنید از خود در برابر افرادی که شما را از زندگی خود بیرون می کنند محافظت کنید یا تمام اعتماد خود را به شریک زندگی خود معطوف کنید. اگر با درگیری شدید مواجه شوید، به خصوص اگر رابطه نزدیکی داشته باشید، معمولا مشکلات اعتماد به همسر شدید تری خواهید داشت.
آیا با بی اعتمادی به همسر ازدواج ادامه می یابد
فرض کنید قرار است ازدواج ادامه پیدا کند و پیشرفت کند، هیچ زمینه ای برای عدم اعتماد در یک رابطه وجود ندارد. اعتماد و روابط باید دست به دست هم بدهند، زیرا وقتی هیچ اعتمادی در رابطه وجود ندارد، معمولا همه چیز دردناک می شود. مشکلات اعتماد زمانی وجود دارد که فرد نتواند به افراد اطراف خود اعتماد کند. پرسش و تردید در نیات و اعمال دیگران، حتی زمانی که دلیل موجهی برای این بی اعتمادی وجود نداشته باشد.
وقتی در یک رابطه بی اعتمادی به شریک عاطفی وجود دارد، هر دو طرف باید دوباره اعتماد را ایجاد کنند. برقراری ارتباط صادقانه کلید بهبود وضعیت است. عذرخواهی و قول ها باید با نهایت صمیمیت انجام شود وگرنه احتمالا دوباره مسائل مربوط به اعتماد پیش خواهد آمد. هر یک از شرکای یک ازدواج می دانند که چقدر در ازدواج خود سرمایه گذاری کرده اند.
اگر هر دو طرف می خواهند این اعتماد را بازسازی کنند، باید هر کاری که لازم است انجام دهند (زوج درمانی، مشاوره ازدواج و غیره، مکان های خوبی برای شروع برای بسیاری از زوج ها هستند) تا به جلو حرکت کنند و اعتماد شکسته را ترمیم کنند وگرنه هر رابطه ای بدون اعتماد از بین می رود.
به ناچار، برخی از افراد نمی توانند اعتمادی را که زمانی در ازدواج خود داشتند، بازسازی کنند. اگرچه ممکن است این پایان کتاب داستانی نباشد که هر دو طرف ممکن است در روز عروسی خود تصور کرده باشند، اما مسائل مربوط به اعتماد باعث ایجاد یک ازدواج شاد و رضایت بخش طولانی مدت نمی شود. گاهی اوقات برای رفاه روانی هر دو طرف بهتر است به ازدواج خود پایان دهند، به زندگی خود ادامه دهند و امیدوار باشند که آینده روشن تر است.
وقتی اعتماد در یک رابطه از بین برود، احساس رها شدن، عصبانیت، پشیمانی و اندوه همه ممکن است ایجاد شود. فقدان اعتماد در یک رابطه می تواند ما را تا حد زیادی تکان دهد. با این حال، اگر رابطه شخصی سطحی یا نه چندان عمیق باشد، اکثر مردم با هم حرکت می کنند.
حتی قبل از اینکه متوجه کمبود اعتماد در یک رابطه شوید، با شک و تردید شروع می کنید. این شک می تواند به آرامی به سوء ظن و به دنبال آن اضطراب و ترس تبدیل شود. اگر زودتر دلایل عدم اعتماد به همسر را در رابطه خود پیدا کنید، کمک خواهد کرد. در غیر این صورت، با رفتار دفاعی از خود محافظت می کنید. طبیعی است این می تواند منجر به کناره گیری از شریک زندگی شما یا واکنش بیش از حد نسبت به آنها شود.
وقتی بی اعتمادی و ترس به وجود می آید، نمی توان به روشنی درباره دلایل عدم اعتماد در رابطه خود فکر کرد. همانطور که عصب شناسان می دانند، زمانی که سیستم ترس یا جنگ یا گریز شما فعال شود، مغز شما خاموش می شود. در آن مرحله، شما از نظر بیولوژیکی نمی توانید تصمیمات منطقی بگیرید.
راه حل بی اعتمادی به همسر چیست
در حالی که می تواند یک تعهد عاطفی چالش برانگیز باشد، می توان با اعتماد بر مشکلات و اختلافات زناشویی غلبه کرد. در اینجا چند استراتژی اعتمادسازی برای غلبه بر بی اعتمادی به همسر وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.
به آرامی اعتماد ایجاد کنید.
این مهم است که به اندازه کافی به افراد اعتماد کنید تا به آنها اجازه ورود به زندگی خود را بدهید و در برخی موارد، آنها را به خاطر اشتباهاتشان ببخشید. وقت گذاشتن با آن گاهی اوقات می تواند کمک کننده باشد. اگر متوجه شدید که سعی می کنید خیلی سریع (و شاید خیلی شدید) اعتماد کنید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که عقب نشینی کنید و دوباره به آن سطح اعتماد برسید.
در مورد مسائل اعتماد خود صحبت کنید.
در حالی که نیازی به ارائه تمام جزئیات در مورد آنچه در گذشته برای شما رخ داده نیست، صحبت در مورد اینکه چرا با اعتماد مشکل دارید می تواند به دیگران کمک کند شما را بهتر درک کنند. با برقراری ارتباط با شریک زندگی خود، آنها می توانند از نحوه تفسیر اعمال خود آگاه تر شوند.
بین اعتماد و کنترل تمایز قائل شوید.
افرادی که مشکلات اعتماد دارند اغلب احساس نیاز به کنترل گوشی همسر یا زندگی آن ها دارند. این گاهی اوقات می تواند به صورت رفتار بی اعتمادی ظاهر شود. اگر کنترل کامل بر هر موقعیتی نداشته باشید، ممکن است احساس کنید به شما خیانت شده یا از شما سوء استفاده می شود. با این حال، این تنها در دراز مدت به روابط شما آسیب می زند. یادگیری میزان کنترلی که باید در یک موقعیت خاص داشته باشید، کلید رفع بی اعتمادی به همسر است.
اعتماد را در اولویت قرار دهید.
اعتماد به دیگران ممکن است دشوار باشد، اما اعتماد سازی بخش مهمی از هر رابطه ای است، چه عاشقانه و چه غیر عاشقانه. اعتماد را در اولویت زندگی خود قرار دهید، حتی اگر انجام آن چالش برانگیز باشد.
قابل اعتماد باشید.
اگر سعی می کنید با شخص دیگری اعتماد ایجاد کنید، ابتدا باید بخواهید که اعتماد ایجاد کنید. این به این معنی است که در مورد احساسات، نظرات، افکار و محدودیت های خود باز باشید. همچنین به معنای درک زمانی است که شخص این اعتماد را می شکند زیرا همه اشتباه می کنند. یادگیری چگونگی ایجاد تعادل بین این دو ایده به ایجاد روابط بین فردی سالم که مبتنی بر اعتماد است کمک می کند.
درمان را در نظر بگیرید.
درمان همچنین می تواند برای غلبه بر مشکلات اعتماد مفید باشد. اتحاد درمانی که با درمانگر خود تشکیل می دهید می تواند ابزار قدرتمندی برای یادگیری نحوه اعتماد به افراد دیگر باشد. با کار با یک متخصص سلامت روان باتجربه، می توانید در مورد اینکه چرا با اعتماد مبارزه می کنید بیشتر بدانید و مهارت های مقابله ای جدیدی را بیاموزید که به شما کمک می کند تا اعتماد را در روابط خود بازسازی کنید.
یاد بگیرید که به خودتان اعتماد کنید.
یکی از بهترین راه ها برای بهبود بی اعتماد بودن به همسر، اعتماد به خود است. این بدان معنا نیست که هرگز نباید خود یا انتخاب های خود را زیر سوال ببرید. این فقط به این معنی است که شما باید خودآگاهی قوی تری ایجاد کنید که می تواند به هدایت قضاوت ها و تعاملات شما با دیگران کمک کند. تمرین تمرکز حواس یکی از راهبرد هایی است که می تواند مفید باشد. هنگامی که از ذهن آگاهی استفاده می کنید، می توانید بدون نگرانی در مورد گذشته و آینده، از احساس خود در لحظه حال بیشتر آگاه شوید.
سوالات متداول
1- علت بی اعتمادی به همسر چیست؟
احساس ناامنی یا ناراحتی در کودکی و تروما های آن دوران از علت های بی اعتمادی به همسر است که باقی موارد آن در متن مقاله شرح داده شده است.
2- آیا با بی اعتمادی به همسر ازدواج ادامه می یابد؟
وقتی در یک رابطه بی اعتمادی به شریک عاطفی وجود دارد، هر دو طرف باید دوباره اعتماد را ایجاد کنند که در متن مقاله توضیح داده شده است.
3- راه حل بی اعتمادی به همسر چیست؟
می توان با ایجاد اعتماد بر مشکلات و اختلافات زناشویی غلبه کرد که در متن مقاله راه حل های بی اعتمادی به همسر مطرح شده است.