درمان روان پویشی ممکن است به افراد کمک کند تا کیفیت زندگی خود را با کمک به درک بهتری از نحوه تفکر و احساس خود بهبود بخشند. این ممکن است به آنها کمک کند تا مهارت هایی را که برای رسیدگی به مشکلاتشان نیاز دارند، بیاموزند و توسعه دهند.
هنگامی که بیشتر مردم به درمان فکر می کنند، افکار و تصاویری که به ذهن خطور می کند، تمایل به درمان روان پویشی دارند. این به این دلیل است که درمان روان پویشی بر اساس کار زیگموند فروید است که بسیاری از مردم او را به عنوان "پدر روانکاوی" می شناسند. اگرچه انجمن روان شناسی آمریکا پنج دسته کلی از درمان را شناسایی می کند، بیشتر انواع آن ریشه هایی دارند که در کار پیشگامانه فروید قابل ردیابی است. در این مقاله در مورد رواندرمانی پویشی صحبت شده است.
روان درمانی پویشی چیست
درمان روان پویشی یک درمان گفتاری است. این بدان معناست که بر اساس این مفهوم است که صحبت کردن در مورد مشکلات می تواند به افراد کمک کند تا مهارت های مورد نیاز برای رسیدگی به آنها را بیاموزند و توسعه دهند. این رویکردی است که جنبه های چند وجهی زندگی یک فرد را در بر می گیرد. تلاش می کند تا به مردم کمک کند تا انگیزه های ناشناخته یا ناخودآگاه پشت احساسات و رفتارهای دشوار را درک کنند.
داشتن این بینش می تواند منجر به تسکین علائم شود، به افراد کمک کند احساس بهتری داشته باشند و به آنها اجازه انتخاب بهتری بدهد. روان درمانی مبتنی بر اصول کلیدی زیر است:
-
انگیزه های ناخودآگاه، مانند فشار اجتماعی، زیست شناسی و بیولوژی می توانند بر رفتار تاثیر بگذارند.
-
تجربه شخصیت را شکل می دهد که در عوض می تواند بر واکنش فرد به آن تجربه تاثیر بگذارد.
-
تجربیات گذشته بر زمان حال تاثیر می گذارد.
-
توسعه بینش و درک عاطفی می تواند به افراد با مسائل روانی کمک کند.
-
گسترش دامنه انتخاب ها و بهبود روابط شخصی می تواند به افراد کمک کند تا مشکلات خود را برطرف کنند.
-
رهایی از گذشته هایشان می تواند به مردم کمک کند در آینده بهتر زندگی کنند.
انتقال و انتقال متقابل نیز مهم هستند. با این رویکرد، درمانجو احساسات خود را نسبت به شخصی در زندگی شخصی، به درمانگر منتقل می کند و درمانگر این احساسات را به سمت مراجع هدایت می کند. این می تواند بدون آگاهی مراجع انجام شود و بسیاری از درمانگران رویکردهای متفاوتی به این مفهوم دارند.
در درمان روان پویشی، ارتباط بین درمانگر و مراجع بسیار مهم است. این ظرفی را فراهم می کند که در آن افراد می توانند بینش خود، گذشته و احساسات خود را به دست آورند. آنها می توانند درک بهتری از نحوه نگرش خود به جهان و روش هایی که همه این عوامل بر تجربیات آنها تأثیر می گذارد، ایجاد کنند.
با کمک یک درمانگر، افرادی که تحت درمان روان پویشی قرار می گیرند، برای درک احساسات، باورها و تجربیات دوران کودکی خود تلاش می کنند. هدف این است که به مردم کمک کنیم الگوهای خودشکوفایی را بشناسند، راه های جدیدی برای حضور در دنیا کشف کنند و به مردم کمک کنیم تا احساس بهتری داشته باشند. رویکرد روان پویشی در درمان می تواند با افراد، زوج ها، خانواده ها و در موقعیت های گروه درمانی کار کند.
از آنجا که تمرکز آن بر روابط و درک افکار و احساسات است که ممکن است افراد از رویارویی با آنها اجتناب کرده باشند، روان درمانی روان پویشی می تواند زمان بر باشد. درمان روان پویشی کوتاه مدت معمولا برای 25 تا 30 جلسه در یک دوره 6 تا 8 ماهه طول می کشد، در حالی که درمان روان پویشی طولانی مدت، ممکن است بیش از یک سال یا بیش از 50 جلسه طول بکشد.
تاثیرات درمان روانپویشی چیست
اندازه گیری تاثیر درمان برای مسائل روانی می تواند پیچیده باشد. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که درمان روان پویشی برای شرایط زیر کار می کند:
افسردگی: مطالعات نشان می دهد که می تواند به افراد کمک کند تا به الگو های زندگی تکرار شونده ای که در افسردگی آنها نقش دارد، رسیدگی کنند.
اضطراب اجتماعی، فوبیای اجتماعی و اختلال هراس: مطالعات نتایج امیدوارکننده ای پیدا کرده اند و افراد را بهبود می بخشند.
بی اشتهایی عصبی: شواهد قوی حاکی از آن است که باعث بهبودی از بی اشتهایی عصبی می شود.
درد: داده ها حاکی از آن است که درد مزمن و شکمی بدون دلیل به این درمان پاسخ می دهد.
اختلال شخصیت مرزی: مطالعات نشان داده اند که درمان ساختاریافته، یکپارچه و تحت نظارت موثر است.
مسائل روانی در کودکان و نوجوانان: محققان دریافته اند که درمان روان پویشی به طور کلی در کاهش علائم مسائل آسیب شناختی روانی در کودکان 6 تا 18 ساله موثر است.
کارشناسان گزارش می دهند که درمان روان پویشی می تواند با کمک به افراد، زندگی آنها را در مسائل زیر بهبود بخشد:
-
درک خود را برای شکستن چرخه های خودشکستگی تقویت کنند.
-
مسائل را با اجتناب حل کنید.
-
درک خود را از پویایی روابط بهبود بخشند.
یکی از جالب ترین مزایای درمان روان پویشی، طبق مطالعات متعدد، این است که بهبودی ادامه می یابد. این بدان معناست که افرادی که تحت این نوع درمان قرار می گیرند، ماه ها و حتی سال ها پس از تکمیل آن، بهبودی خود را ثابت نگه می دارند. ارزیابی اثربخشی درمان روان پویشی چالش هایی را به همراه دارد، اما تحقیقات نشان می دهد که می تواند در درمان انواع مشکلات روانی مفید باشد.
یکی از دلایلی که ممکن است ارزیابی اثربخشی کامل درمان روان پویشی دشوار باشد این است که اندازه گیری بسیاری از تغییراتی که ایجاد می کند می تواند دشوار باشد. محقق جاناتان شیدلر در یک بیانیه مطبوعاتی توسط انجمن روانشناسی آمریکا (APA) خاطرنشان کرد: در حالی که اندازه گیری تغییرات در علائم حاد خاص نسبتا آسان است، اندازه گیری تغییرات شخصیتی اساسی بسیار دشوارتر است. علیرغم این دشواری، تحقیقات از اثربخشی و استفاده از درمان روان پویشی برای درمان انواع شرایط حمایت می کند. مطالعه دیگری نشان داد که روان درمانی پویشی می تواند حداقل به اندازه درمان شناختی-رفتاری (CBT) موثر باشد.
یک بررسی در سال 2017 که در مجله آمریکایی روانپزشکی منتشر شد به این نتیجه رسید که رواندرمانی پویشی به اندازه سایر درمان های شناخته شده موثر است. با این حال نویسندگان این مطالعه پیشنهاد کردند که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه چه کسی از این نوع درمان بیشتر سود می برد، مورد نیاز است.
ویژگی های رواندرمانی پویشی
مردم گاهی به گونه ای رفتار می کنند که نمی فهمند. روان درمانی به افراد کمک می کند تا منابع احساسات و افکار خود را از طریق موارد زیر دریابند.
شناسایی الگوها
روان درمانی به افراد کمک می کند تا الگوهای رفتار و روابط را تشخیص دهند. مردم اغلب بدون آگاهی از این تمایلات، روش های مشخصی برای پاسخ به مشکلات ایجاد می کنند. با این حال، یادگیری تشخیص آنها می تواند به افراد کمک کند تا رویکردهای جدیدی برای مقابله با مشکلات پیدا کنند.
درک احساسات
درمان روان پویشی برای کشف و درک احساسات مفید است. این بینش جدید به افراد کمک می کند تا الگوهایی را که به اختلال در عملکرد کمک کرده اند، بشناسند و سپس برای تغییر تلاش کنند.
بهبود روابط
روابط با دیگران محور اصلی روان درمانی پویشی است. در کار با یک درمانگر، افراد می توانند پاسخ آنها را به دیگران درک کنند.
خود رابطه درمانی می تواند به عنوان راهی برای بررسی روابط از طریق فرآیندی به نام انتقال عمل کند. این به افراد کمک می کند تا پاسخ های معمول خود را به دیگران کشف کنند و راه هایی برای بهبود روابط خود بیابند.
محدودیت های رواندرمانی پویشی
اگرچه درمان روان پویشی می تواند شکل موثری از درمان برای بسیاری از شرایط سلامت روان باشد، محققان پشت یک گزارش دریافتند که ممکن است برای شرایط زیر کمتر موثر باشد:
-
اختلال وسواس فکری عملی
-
اعتیاد به مواد مخدر
-
روان پریشی
درمان روان پویایی هنوز هم می تواند در برخی موارد برای PTSD موثر باشد، اگرچه شواهد قوی برای این موضوع وجود ندارد. بنابراین، محققان خواستار شواهد سیستماتیک تر در مورد این درمان ها هستند. آنها همچنین این واقعیت را برجسته می کنند که اثربخشی درمان پویشی می تواند تا حد زیادی به خود روانپزشک بستگی داشته باشد. به طور کلی، واضح است که مطالعات بیشتری در مورد اشکال مختلف روان درمانی ضروری است. این به تعیین اینکه کدام نوع ممکن است برای کدام افراد و کدام شرایط روانپزشکی مناسب باشد کمک می کند.
فواید رواندرمانی پویشی
هدف درمان روان پویشی عموما ارائه درک عملی از خود به مراجع است که ممکن است علائم را تسکین دهد و این درک حتی پس از پایان درمان نیز افزایش می یابد. در زیر فهرستی از فوایدی است که درمان روان پویشی می تواند ارائه دهد:
-
توانایی تشخیص علائم قبل از اینکه از کنترل خارج شوند
-
اعتماد به نفس
-
خودآگاهی
-
مهارت های مقابله ای
-
شناخت عمیق تر از خود
-
پذیرش و پذیرفته شدن
-
تسکین طولانی مدت و موثر
یک متاآنالیز نشان داد که روان درمانی پویشی کوتاه مدت، پیشرفتی جدید تر از درمان روان پویشی سنتی، ممکن است به عنوان یک مداخله کوتاه برای بسیاری از شرایط سلامت روان، از جمله افسردگی، اختلال دوقطبی و اضطراب مفید باشد. رویکرد های روان درمانی روان پویشی کوتاه مدت ممکن است به میزان قابل توجهی مدت زمانی را که فرد برای دیدن مزایای آن نیاز دارد کاهش دهد.
فواید درمان روان پویشی به طور کلی ریشه در این درک دارد که شناخت رفتارها به همان شکلی که هستند می تواند به مراجع کمک کند تا مکانیسم های مقابله ای سالم بسازد. روان درمانی پویشی ممکن است پاسخ دهد که چرا ما کاری را انجام می دهیم و رویدادهای گذشته و ساختارهای ناخودآگاه را به رفتار ها و الگو های رفتاری کنونی گره می زنیم. هنگامی که پاسخی برای چرایی وجود دارد، اغلب ساده تر می شود که رفتار را به همان شکلی که هست مطرح کرد. فواید درمان روان پویشی معمولا طولانی مدت است زیرا پاسخی برای رفتار و مهارت های مقابله ای برای کاهش علائم وجود دارد.
سوالات متداول
1- روان درمانی پویشی چیست؟
بر اساس این مفهوم است که صحبت کردن در مورد مشکلات می تواند به افراد کمک کند تا مهارت های مورد نیاز برای رسیدگی به آنها را بیاموزند که در متن مقاله کامل شرح داده شده است.
2- تاثیرات درمان روانپویشی چیست؟
اندازه گیری تاثیر درمان برای مسائل روانی می تواند پیچیده باشد اما این نوع درمان تاثیرات زیادی داشته که در متن مقاله توضیح داده شده است.
3- ویژگی های رواندرمانی پویشی چیست؟
روان درمانی به افراد کمک می کند تا منابع احساسات و افکار خود را از طریق مواردی دریابند که در متن مقاله کامل مطرح شده است.