نیاز جنسی یکی از اساسی ترین نیاز های انسان بوده و مانند هر نیاز دیگری در نهاد بشر قرار گرفته است و آدمی همواره به دنبال ارضای نیاز هایش است. ارضای نیاز ها به روش صحیح می تواند هر فردی را به تعالی و رشد برساند، اما نحوه رفع نیاز ها در افراد متفاوت بوده و افراد مانند هم نیستند.
یکی از این روش ها و تمایلات برای رفع نیاز، نیاز به همجنس برای برقراری سکس و ارضای میل جنسی است که به آن همجنسگرایی یا همجنسبازی گفته می شود و در گذشته جزو انحرافات جنسی در dsm بود. در این مقاله همجنس خواهی را به طور کامل توضیح داده و انواع و علت و پیامد های آن را بیان کرده ایم.
همجنس گرایی چیست
گرایشات جنسی در میان افراد مختلف روی یک پیوستار از همجنسگرایی محض تا دگر جنس خواهی محض می تواند متغیر باشد. افرادی که جذب جنس مخالف خود می شوند و فقط تمایل به برقراری رابطه با جنس مخالف دارند، دگر جنس خواه محض هستند. اما همجنس گرایی یا به عبارتی همجنسبازی نوعی گرایش جنسی است که با تمایلات روانی، عاطفی و به خصوص جنسی نسبت به همجنس نشان داده می شود.
انواع این گونه تمایلات جنسی به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
۱همجنسگرایی مردانه یا گی (Gay) : رابطه احساسی، عاطفی و جنسی میان دو مرد که در اصطلاح و در دین اسلام به آن لواط نیز می گویند.
۲همجنس گرایی زنانه یا لز (Les): رابطه احساسی، عاطفی و جنسی میان دو زن
۳دو جنس گرایی (Bisexual): گرایش به هر دو جنس به طور مساوی و یا با نسبت های متفاوت
به طور کلی در سنین 3 تا 5 سالگی گرایشات جنسی فرد برای اولین بار پدیدار می شود. اگرچه در این سنین تمایلات جنسی بروز نمی کنند اما شکل گیری هویت جنسی اتفاق می افتد. پس از آن در سنین 15 تا 19 سالگی گرایشات فرد بیشتر خود را نشان می دهند.
در این سنین به لحاظ علمی تمایل بیشتری به همجنس وجود دارد و به عبارتی برای اولین بار جرقه های همجنس خواهی زده می شود. به عنوان مثال رفاقت پسران در این سنین مثال زدنی است و یا دختران دوستان خود را بسیار صمیمی و نزدیک به خود نگه می دارند. این گونه تمایلات در این سنین طبیعی قلمداد می شوند اما گاهی به سنین بالاتر کشیده شده و افراد هویت خود را تحت فرد همجنخواه (لزبین و گی) بیان می کنند.
علت همجنس گرایی چیست
تا به اکنون دلیل مشخص و صد در صدی برای همجنس خواهی یا همجنس گرایی پیدا نشده و دلایل مختلف در ترکیب با هم موجب این تمایلات می شوند. تحقیقات نشان میدهند که عواملی مانند ژنتیک، اثرات زیستی، محیطی، عاطفی و خاطرات کودکی افراد بر شکل گیری گرایش جنسی آنان بسیار تاثیر گذار است. در این بخش از مقاله این دلایل را به طور کامل بررسی می کنیم.
عوامل زیست شناسی همجنسگرایی
از جمله مهم ترین عوامل زیست شناسی میتوان به عوامل ژنتیکی و هورمونی اشاره کرد. بنابر تحقیقات و اطلاعات به دست آمده، ژنتیک می تواند یک عامل تعیین کننده در گرایش جنسی افراد باشد، اگرچه تا کنون هیچ گونه ژن جداگانه ای به عنوان علت اصلی هم جنس گرایی یافت نشده است. علاوه بر این هورمونهای دوره جنینی نیز به عنوان یک عامل موثر دیگر در نظر گرفته شده است.
یادگیری عاملی بر همجنس گرایی
یادگیری عنصری است که می تواند یک علت اصلی بروز همجنس گرایی باشد. از آنجایی که برخی متخصصان، همجنس گرایی را در برخی افراد بی شباهت به اعتیاد نمی دانند، معتقدند که فرد پس از تجربه رابطه جنسی با همجنس خود نوعی وابستگی روانی و جسمانی به او پیدا می کند. برای مطالعه چرایی اعتیاد به رابطه جنسی می توانید کلیک کنید.
عوامل محیطی تاثیر گذار بر همجنسگرایی
تا چندی پیش علت گرایش مرد به مرد یا زن به همجنس خود را عوامل محیطی مانند محیط خانوادگی متشنج و نا آرام، تربیت نادرست، تجربیات و خاطرات ناگوار کودکی، استرس ها و ضربه های روحی و همچنین سوءاستفاده جنسی در کودکی می دانستند.
علاوه بر این غالبا والدین بسیاری از افراد همجنسگرا خشن و تنبیه گر و بی محبت بوده اند. اگرچه امروزه صحت این اطلاعات کمی مورد تردید قرار گرفته و پایه های علمی محکمی برای آن ها ارائه نشده است اما همچنان می توان با اطمینان گفت که عوامل محیطی در کنار عوامل دیگر می تواند زمینه ساز بروز این مشکل باشند.
عوارض همجنس گرایی
همجنس گرایی و همجنس بازی برای برخی عوارض و پیامد هایی داشته که در این قسمت از مقاله به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
ایجاد بیماری های جسمی و جنسی
عدم تمایل به ازدواج و تشکیل خانواده
افسردگی به دلیل انزوای اجتماعی
ایجاد مشکلات و اختلالات شخصیتی به دلیل تردید خانوادگی و اجتماعی
درمان همجنس گرایی
برخی افراد به دنبال راه های درمان همجنسگرایی یا همجنس خواهی خود بوده و یا تحت اجبار والدین و اجتماع به این فکر می افتند. همجنس بازی در گذشته نیز همانند دیگر انحرافات جنسی مانند حیوان خواهی، سادیسم و مازوخیسم جنسی، فوت فتیش بوده، اما در سال های اخیر از لیست راهنمای تشخیصی اختلالات روانی dsm خارج شده است.
روش های درمانی که می توانند برای همجنس گرایی مفید باشند شامل روش های درمانی روانپزشکی، رفتار درمانی و شناخت درمانی هستند. اما در حال حاضر موثر ترین درمان برای این مشکل که در خط اول درمان قرار گرفته است، هیپنوتیزم درمانی یا هیپنوتراپی است.
از طریق هیپنوتیزم کردن افراد می توان به ناهشیار آن ها دسترسی پیدا کرد و تمایلات همجنس خواهانه را از آن خارج کرد و تمایل به جنس مخالف را جایگزین آن کرد. البته این درمان در شرایطی پاسخگو است که علت همجنس بازی فرد اختلالات هورمونی و مشکلات فیزیولوژیک نباشد.
نظر ادیان در مورد همجنس گرایی
ادیان و فرقه های مختلف در رابطه با موضوع همجنس گرایی دیدگاه های متفاوتی دارند. به عنوان مثال هر سه دین ابراهیمی یعنی مسحیت، یهود و اسلام این عمل را گناه می دانند در حالیکه برخی فرقه های دیگر مانند بودائیسم برای اولین بار این عمل را یک رفتار خالی از گناه در نظر گرفت و رهبر بوداییان رویکرد حمایتی از همجنس گرایان را در پیش گرفت. شیطان پرستان نیز هر نوع رابطه جنسی بین دو فرد بالغ را قابل قبول می دانند و همجنس گرایی را نهی نمی کنند.
در اسلام نزدیک ترین کلمه به همجنس گرایی، کلمه لواط است که از نام قوم لوط گرفته شده است. بر اساس داستانی که در قران درباره قوم لوط مطرح شده، مردان این طایفه با یکدیگر ارتباط جنسی برقرار می کرده اند. به طور کلی لواط و هر نوع اعمال جنسی میان همجنسان در دین اسلام گناه و ممنوع بوده و مجازات سنگینی در پی خواهد داشت.
کلام آخر
همجنسبازی یک انحراف جنسی محسوب می شود که دلیل آن به صورت قطعی مشخص نشده است و می تواند پیامدها و عوارض نامطلوبی برای فرد و جامعه داشته باشد. در صورتی که فرد همجنس گرا، گرایش جنسی خود را سلیقه نپندارد و برای درمان آن اقدام کند می تواند با انواع روش های درمانی و به خصوص هیپنوتراپی این مشکل خود را برطرف نماید.
سوالات متداول
1- ✔️ انحرافات مربوط به همجنس گرایی به چند دسته تقسیم می شود؟
✔️ سه دسته انحرافات مربوط به همجنس گرایی داریم که شامل گی، لزبین و دو جنس گرا می شود و توضیحات آن ها در مقاله عنوان شده است.
2- ✔️ پیامد های همجنس گرایی چیست؟
✔️ افسردگی، عدم تمایل به تشکیل خانواده و دیگر مواردی که در مقاله عنوان شده اند همگی از عوارض همجنس گرایی می باشند.
3- ✔️ درمان همجنس گرایی چیست؟
✔️ برای درمان همجنس گرایی از روش های شناختی و رفتاری استفاده می کنند و اصلی ترین روش درمان هیپنوتراپی است که در مقاله توضیحات تکمیلی در این خصوص مطرح شده است.