امروزه یکی از نگرانی های والدین تماشای رابطه جنسی شان توسط کودک است. زمانی که زوجین دارای فرزند شده و عضو جدید را به خانواده خود اضافه می کنند، برخی شرایط از جمله نوع برقراری رابطه جنسی باید تغییر کند.
وجود کودک در سکس والدین محدودیت ایجاد کرده و تبدیل به یکی از نگرانی های عمده آنان می گردد. معمولا برای پدر و مادر ها سوال پیش می آید که چه کنیم که فرزندمان متوجه رابطه جنسی ما نشود؟ اگر کودکمان رابطه جنسی ما را ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد و چگونه باید با او برخورد کنیم؟
در این مقاله به این سوالات پاسخ می دهیم و به شما می گوییم که چگونه از این اتفاق پیشگیری کنید و در صورتی که با آن مواجه شدید چه عکس العملی بهترین گزینه خواهد بود.
اثرات منفی دیدن رابطه جنسی والدین بر کودک
یکی از باور های بسیار غلط و اشتباه برخی از والدین این بوده که تصور می کنند، چون فرزند آن ها اطلاعاتی در مورد سکس ندارد، بنابراین برقراری رابطه جنسی جلو فرزند موردی نداشته و به آن می پردازند.
اما امروزه مشخص شده که حتی کودکان دو ساله نیز همه تصاویر و صدا ها را در حافظه شان ضبط می کنند. دیدن رابطه جنسی والدین و ضبط شدن آن در حافظه کودکان می تواند آسیب های بسیار عمیقی بر جای بگذارد.
ترس، اضطراب و تخیلات جنسی از اولین آسیب های دیدن رابطه جنسی والدین توسط کودکان است. کودکان تخیلات قوی و ذهن خلاقی دارند، آن ها برای هر چیزی که مشاهده می کنند، دلیلی خلق می کنند. به عنوان مثال ممکن است علت غروب خورشید را خوابیدن آن در بدانند، یا باران را گریه ابر های ناراحت تصور کنند. بنابراین ممکن است صداهای داخل اتاق خواب پدر و مادر را به معنی آزار رساندن پدر به مادر تعبیر کرده و دچار ترس و اضطراب شدیدی شود.
موارد ذکر شده پیامد های اولیه مشاهده رابطه جنسی والدین است اما تاثیرات منفی تر و عمیق تر زمانی ایجاد می شود که والدین با برخورد نادرست خود کودک را هر چه بیشتر در ابهام فرو می برند. واکنش اشتباه والدین در چنین شرایطی کودک را مستعد مشکلاتی می کند که در این جا ذکر شده است.
-
مشکل در ایجاد رابطه عاطفی در آینده
-
اختلالات جنسی مانند سادیسم و مازوخیسم
-
بلوغ زودرس در نوجوانی
-
ترس از تنهایی
-
تنفر از رابطه جنسی در بزرگسالی
-
تمایل به آزار دیگران
-
شهوانی شدن
نحوه برخورد با کودکی که سکس والدین را دیده است
همانطور که ذکر شد مشاهده رابطه جنسی والدین توسط کودک از اتفاقات ناگواری است که در بسیاری خانواده ها رخ می دهد. تماشای این گونه صحنه ها می تواند سلامت روان کودک را به خطر بیندازد و برای آن ها ایجاد اضطراب و ترس کند. اما اگر چنین اتفاقی افتاد تصور نکنید که آینده فرزندتان تباه شده و کاری از دستتان بر نمی آید.
برخورد والدین در چنین شرایطی بسیار اهمیت دارد، به طوری که آنها می توانند با واکنش صحیح خود اثرات منفی را بکاهند یا با برخورد اشتباهشان تاثیرات عمیق تر و مخرب تری بر کودک بگذارند. در این ادامه بهترین عکس العمل والدین نسبت به این موضوع ذکر شده است.
خونسردی تان را حفظ کنید:
اگرچه شوک بزرگی خواهد بود که فرزندتان شاهد رابطه جنسی تان باشد اما سعی کنید دستپاچه نشوید و خونسرد رفتار کنید.
کودکتان را سرزنش نکنید:
هرگز کودکتان را به خاطر این که به اتاقتان آمده، سرزنش نکنید زیرا این کار استرس او را افزایش داده و به او احساس گناه می دهد.
لباس هایتان را بپوشید:
بلافاصله بعد از این اتفاق بدن خود را با لباس و یا ملحفه بپوشانید.
به کودکتان روی خوش نشان دهید:
فرزند خود را در آغوش بگیرید، با او صحبت کنید و از او بپرسید که آیا به چیزی نیاز داشته است که نیمه شب به سراغتان آمده؟
به سوالات کودک پاسخ دهید:
در صورتی که صحنه ای که دیده است برایش ایجاد سوال کرده، برایش توضیح دهید که چیزی که شاهدش بوده دعوا و کتک کاری والدینش نبوده است. به او بگویید کهوالدینی که به یکدیگر علاقه زیادی دارند، از این طریق به یکدیگر ابراز علاقه می کنند، یکدیگر را می بوسند و در آغوش می گیرند.
موضوع را پیگیری کنید:
در صورتی که فرزندتان چیزی نپرسید، می توانید او را با محبت به اتاق خوابش راهنمایی کنید، اما این به معنی به خیر گذشتن همه چیز نیست. در اولین فرصت مثلا فردا صبح حتما با او صحبت کنید و از او بپرسید که دقیقا چه چیزی دیده و چه احساسی کرده است؟ این پرسش ها به شما کمک می کنند که مطابق با مشاهدات کودکتان به او توضیح دهید.
نکاتی درباره نحوه برخورد والدین با کودکی که شاهد سکس آنها بوده
با مواردی که پیشتر ذکر کردیم می توان اثرات منفی مشاهده سکس والدین توسط کودک را کاهش داد، در ادامه نکات مهم دیگر درباره این موضوع مطرح شده است.
سوالات کودکتان درباره مسائل جنسی را گناه به حساب نیاورید و از پاسخ دادن به آن ها احساس شرمساری نکنید. در غیر این صورت آن ها از شما فاصله می گیرند و دیگر سوالاتشان را از شما نمی پرسند.
از دروغ گویی پرهیز کنید، اما هرگز وارد جزییات نشوید و درباره اصل رابطه جنسی و فرایند آن به کودکتان توضیح ندهید.
اگر کودکتان سوال غیر منتظره ای مطرح کرد، پاسخ فوری ندهید، ادامه صحبت را به جلسه بعد موکول کنید و برای خودتان زمان بخرید. در این فاصله می توانید با یک متخصص مشورت کنید و پاسخ سوال را به بهترین شکل ممکن بدهید.
به کودکتان با لحنی مهربان توضیح دهید که راجع به مسئله ای که مشاهده کرده با کسی جز خودتان صحبت نکند.
اگر فرزندتان به بلوغ رسیده و درباره مسائل جنسی مطلع است، لازم نیست که به او توضیحی دهید. اما اگر این موضوع تکرار شود لازم است که به او درباره حریم خصوصی والدین و رعایت برخی ملاحظات مانند در زدن قبل از ورود به اتاق توضیحاتی دهید.
کلام آخر
قطعا یکی از بدترین وقایعی که می تواند برای هر پدر و مادری اتفاق بیفتد این است که کودکشان شاهد سکس و رابطه خصوصی آن ها باشد. بهتر است تا حد امکان از وقوع این اتفاق پیشگیری کرد اما در صورتی که والدین با چنین مشکلی مواجه شوند، با برخورد صیحی و واکنش به موقع می توانند اثرات منفی دیدن چنین صحنه هایی را در کودک خود به حداقل برسانند.
سوالات متداول
1- ✔️ اثرات منفی تماشای رابطه جنسی والدین بر روی کودک چیست؟
✔️ ترس، اضطراب، تخیلات جنسی و دیگر مواردی که در متن مقاله عنوان شده اند از اثرات منفی تماشای رابطه جنسی والدین توسط کودک می باشد.
2- ✔️ نحوه برخورد والدین با کودکی که رابطه جنسی شان را دیده است باید چگونه باشد؟
✔️ نحوه برخورد صیحیح والدین در چنین شرایطی باید با خونسردی و به دور از دستپاچگی و سرزنش کودک باشد. توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله بیان شده است.
3- ✔️ اگر فرزندی که رابطه جنسی والدین را دیده است نوجوان باشد، باید با او چگونه رفتار کرد؟
✔️ در صورتی که فرزندی که شاهد رابطه جنسی والدینش بوده، نوجوان باشد و درباره مسائل جنسی اطلاعاتی داشته باشد، لازم نیست که با او صحبتی شود. ولی در صورتی که این موضوع تکرار شد باید اقداماتی صورت بگیرد که در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز اگر مطمئن نیستید که چیزی را دیده یا نه با کودک به زبان خود او صحبت کنید
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز بستگی به سن کودک داشته و می توانید از یک رواندرمانگر کمک بگیرید.
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز حتما به یم رواندرمانگر متخصص برای حل این مشکل مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: با سلام می توان به صورت کلی و در حد فهم کودک به او توضیح داد اما نباید وارد جزئیات شد. به عبارتی شما می توانید همه حقیقت را نگویید اما نباید واقعیت را تحریف کرده و دروغ بگویید.
پاسخ مشاور: می توانید با ادبیات و مفاهیم مناسب سن او برخی موارد را برای او توضیح دهید.