حتماً برای شما هم پیش آمده که با فردی ارتباط بگیرید و بعد با خود بگویید عجب آدم مغروری! حال موضوع این است که اصلاً انسان مغرور کیست؟ آیا داشتن غرور واقعاً اینقدرها که ما فکر می کنیم بد است؟ ویژگی های آدم مغرور چیست بر چه اساسی به یک شخص مغرور گفته می شود؟
در این مقاله دو اصل مهم را در مورد افراد مغرور بررسی می کنیم، اصل اول اینکه یاد بگیریم اصلاً غرور به چه ویژگی هایی گفته می شود و مورد بعد اینکه غرور چقدر خوب است و چقدر بد؟ چرا برخی افراد مغرور اما موفق هستند؟ غرور باید درست به کار گرفته شود که البته تعریف از درست خود طوماری است بی پایان!
غرور چیست و آیا داشتن غرور خوب است
اگر بخواهیم غرور را از نظر لغوی معنی کنیم، یعنی خود بالابینی! که البته همیشه مورد نکوهش قرار می گیرد و شعر جالب" من از روییدن خار بر سر دیوار دانستم که ناکس کس نمیگردد به این بالانشینی ها" مصداق این مورد است.
اما روانشناسی حرف دیگری برای غرور و آدم مغرور دارد و از نظر روانشناسی، غرور همیشه معنای منفی نذاشته و به معنی مثبت نیز وجود دارد. غرور در دو معنای سالم و ناسالم وجود دارد، بخش سالم آن به معنی داشتن عزت نفس بوده و بخش ناسالم آن به معنای تکبر است.
حال یعنی چه! در واقع بالا بردن اعتماد به نفس یکی از مواد ضروری است که باعث می شود شخص از نظر عاطفی و روحی احساس خوشبختی داشته باشد. اما اینکه می گویند فلانی اعتماد به "سقف" است با عزت نفس فرق دارد و مرز افراد مغرور سالم و ناسالم دقیقاً همینجا مشخص می شود.
غرور سالم زمانی است که فرد نسبت به خود و موفقیت هایش احساس خوبی دارد، اما به بقیه فخر نمی فروشد، خود را در انجام کاری مفید تلقی می کند و این حس کارآمدی باعث می شود بهتر کار کند و تلاش خوبی داشته باشد و از او به عنوان یک شخصیت با عزت نفس بالا یاد می شود. غرور سالم یعنی فرد برای کارهای اشتباه سرش را بالا می گیرد و نه می گوید! بنابراین غرور سالم داشتن خوب است.
ویژگی های آدم مغرور چیست
آدم مغرور یک سری زبان بدن و ویژگی های ظاهری و باطنی مشخص دارد که در لیست زیر ارائه شده است.
ویژگی های ظاهری آدم مغرور
-
آدم مغرور از نوع ناسالم معمولا نسبت به انتقادات و پیشنهاد سازنده افراد گارد داشته و آن ها را تحت هیچ عنوانی نمی پذیرد!
-
او نمی تواند قبول کند که فردی از او بهتر است در واقع از نظر او بهتری وجود ندارد.
-
به زبانی ساده اگر بخواهیم بگوییم، فرد مغرور مرغش یک پا دارد. یعنی تحت هیچ عنوان افراد قانعی نیستند و بحث کردن با آن ها بیهوده است.
-
از حالت چهره و زبان بدن او می توان فهمید که فکر می کند علامه دهر است و هر چه می گوید و می پوشد و می خورد بهترین است.
-
او افراد را حتی برای دوستی نیز قبول نداشته و ارتباط کمی با آدم ها برقرار می کند.
-
ایرادگیری بسیار زیاد و افراطی بخشی از ویژگی های ظاهری فرد مغرور است.
-
او فکر می کند همه افراد دور و بر او سطح بسیار پایین تری دارند.
-
فرد مغرور نسبت به هر چیزی اظهار نظر می کند و این کار سبب می شود که درگیری های لفظی با او بیشتر شود.
-
انسان مغرور به خودش حق می دهد که برای بسیاری از مسائل نا مرتبط با وی تصمیم بگیرد.
-
آدم مغرور خود را رهبر هر کاری می داند.
ویژگی های باطنی آدم مغرور
-
آدم مغرور از درون احساس حقارت و تنهایی دارد و از این بابت رنج می برد، اما از نظر ظاهری این مسئله را پنهان می کند و ماسک افراد بی نیاز را می زند.
-
فرد مغرور عزت نفس پایینی دارد.
-
فکر می کند همه افراد از او بدشان می آید.
-
در ارتباط گیری عمیق با افراد دچار مشکل است زیرا افراد را پایین تر از خود دیده و حس بدی به بقیه منتقل می کند.
-
به ظاهر حالت دفاعی دارد اما داخلی خود را پوچ تلقی می کند.
-
غرور ناسالم در نهایت برای فرد افسردگی به همراه دارد و او خودش را دوست نخواهد داشت.
با آدم مغرور چگونه رفتار کنیم
معمولاً خصوصیت افراد مغرور برای بسیاری از افراد غیر قابل تحمل است و سوال اینجاست که نحوه رفتار با آدم مغرور چگونه است؟
1 گام اول: در ارتباط با آدم مغرور رفتار همراه با خشم نداشته باشید! زیرا افرادی مغرور تحریک پذیری زیادی داشته و سریع عصبانی می شوند اول باید شخصیت آن ها را بشناسید و به نوعی قلق آنها را به دست بگیرید.
2 گام دوم: اگر قرار است فقط یک روز شخص مغرور را تحمل کنید، خودتان را درگیر او نکنید. سعی کنید صحبت را به سمتی ببرید تا از او پذیرایی کنید و حرف های خنده دار بزنید، صحبت در مورد کار و جامعه و سیاست با آدم مغرور سرتان را درد می آورد.
3 گام سوم: نسبت به حرف های آزار دهنده و بالا به پایین فرد مغرور توجه زیادی نداشته و جدی نگیرید، بی توجهی به رفتارهای افراطی یک شخص مغرور، خود نوعی رفتار زیرکانه است. بهتر است سعی کنید از حرفهای او ناراحت نشوید.
4 گام چهارم: خلاصه یک رفتار مشترک بین شما وجود دارد، به تقویت همان بپردازید. مثلاً اگر هر دوی شما علاقه به قهوه دارید، قهوه درست کنید از فواید قهوه صحبت کنید.
5 گام پنجم: خودتان خود مقصر هستید! اینکه سعی می کنید لج آدم مغرور را در آورید یعنی خودتان هم در این مشاجره نقش دارید پس باید بدانید که طاقت شما چقدر است و چطور می تواند اثرگذار باشد به هر صورت لج بین آدمها دوری ایجاد می کند.
6 گام ششم: با آدم مغرور وارد رابطه احساسی نشوید! این توصیه را جدی بگیرید، شخص مغرور فقط نگاه احساسی خود را قبول دارد و اصلاً قرار نیست او را تغییر دهد. بهتر است واضح صحبت کنید اما ثابت کنید که اصلاً قرار نیست قضاوت کنید و این بخش را جدی بگیرید. شما خوب باشید و درگیر احساس منفی نشوید.
کلام آخر
تحمل افراد مغرور بسیار سخت بوده اما در مواقع بسیاری این افراد از رفتار خود آگاهی کامل نداشته و صرفا این موضوع را یاد گرفته اند، بنابراین با صحبت و درک شرایط آن ها اختلافات و مشکلات بین فردی را حل کرده و برای رابطه بهتر تلاش کنید.
آخرین اخبار مرتبط با نشانه های آدم مغرور
معمولاً غرور نتیجه ترس از خالی بودن و ضعیف بودن افراد می باشد و این ضعف است که باعث می شود تا افراد احساس غرور و خودپسندی برای مخفی نگه داشتن این ضعف را داشته باشند. بنابراین این گونه افراد بیشتر خود را از جمع دور می سازند.
سوالات متداول
1- ✔️ غرور چیست و آیا داشتن غرور خوب است؟
✔️ از نظر روانشناسی غرور شامل دو معنی و دیدگاه مختلف است، یکی منفی و دیگری مثبت که در متن مقاله توضیحات آن ارائه شده است.
2- ✔️ ویژگی های آدم مغرور چیست؟
✔️ آدم مغرور یک سری ویژگی های ظاهری و مشخص دارد و یک سری ویژگی های باطنی دارد که در متن مقاله به طور کامل شرح داده شده است.
3- ✔️ با آدم مغرور چگونه رفتار کنیم؟
✔️ معمولاً خصوصیت افراد مغرور برای بسیاری از افراد غیر قابل تحمل است و نیاز به رعایت برخی نکات داشته که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله مغرور بودن همیشه منفی نیست ولی اگر تبدیل به تکبر بشه مشکل سازه
پاسخ مشاور: بله درسته
پاسخ مشاور: خیر لجبازی کردن با وی اشتباه است.
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز با حفظ آرامش و به طور منطقی دلیل خود را توضیح دهید