در نظریه پنج عاملی شخصیت، برونگرایی یکی از عوامل و ابعاد اصلی شخصیت به حساب آمده که با ویژگی های جامعه پذیری، پر حرفی، ابراز وجود و تحریک پذیری شناخته می شود. در نقطه مقابل آن درونگرایی بوده که این افراد تنهایی خود را معمولا ترجیح می دهند.
برون گرایی و درونگرایی صرف معمولا وجود نداشته و این شاخص روی طیفی قرار می گیرد که افراد روی آن قرار دارند. یعنی بسیاری افراد هستند که در مرز بین برونگرایی و درونگرایی قرار دارند. در این مقاله به بررسی بعد برونگرایی شخصیت پرداخته شده است.
برونگرایی چیست
در سال 1960 کارل یونگ برای اولین بار در مورد درونگرایی و برونگرایی به عنوان بخشی از شخصیت صحبت کرد. وی این طبقه بندی را بر اساس نوعی که افراد از جهان خود انرژی می گیرند تشکیل داد. برونگرایان را افرادی دانست که با جمعیت و اجتماع و حرف زدن با دیگران انرژی گرفته و درونگرایان به تنهایی برای جمع آوری انرژی نیاز دارند.
اما همانطور که ذکر شد افراد بر روی طیفی قرار داشته که یک سر آن برون گرایی و سر دیگر آن درونگرایی است. پس از یونگ محققان زیادی روی این ویژگی تحقیق کرده و به اطلاعات بسیار جامعی دست یافتند و در حال حاضر برونگرایی یک بعد اصلی از ابعاد شخصیت به حساب می آید.
ویژگی های شخصیتی افراد برونگرا
افراد برونگرا ویژگی هایی داشته که با شناخت این ویژگی ها می توان آن ها را تشخیص داد، البته تست های بسیاری مثل تست شخصیتی نئو (neo) یا mbtiبرای تشخیص ویژگی های شخصیتی از جمله برون گرایی وجود دارند. در این جا برخی ویژگی های شخصیت افراد برونگرا شرح داده شده است.
علاقه به سیستم های اجتماعی در افراد برونگرا
افراد برون گرا معمولا در مرکز توجه بوده و به این موضوع علاقه زیادی دارند. آن ها در موقعیت های اجتماعی رشد کرده و به دنبال تحریک اجتماعی هستند. این افراد مشکلی با معرفی کردن خود و آشنایی با افراد جدید نداشته و خیلی کم از جمع های جدید و نا آشنا دوری می کنند.
دوری از تنهایی در افراد برونگرا
در حالی که افراد درونگرا به دنبال فرار از موقعیت های اجتماعی بزرگ بوده و به دنبال تنهایی هستند، افراد برونگرا از تنهایی دوری کرده و از جمع های بزرگ و پر هیجان انرژی کسب می کنند. البته دوری افراد درونگرا از جمع از علائم افسردگی نبوده بلکه آن ها ترجیح داده تا اکثر اوقات خود را تنها بگذرانند و با این مسئله انرژی کسب کنند.
رشد کردن برون گرایان در اطراف دیگران
افراد برونگرا کنار دیگران و در جمع های بزرگ احساس راحتی داشته و در فعالیت ها و مسابقات گروهی پیشگام هستند. همچنین آن ها علاقه به رهبری کردن یک جمع برای رویداد های مختلف مثل سفر یا مهمانی نیز دارند.
دوستان زیاد در برونگرایی
افراد برون گرا خیلی زود دوست پیدا کرده و دوستان زیادی را نیز در موقعیت های مختلف زندگی مثل کار، تحصیل، خانواده و ... دارند و علاقه زیادی به افزایش دایره دوستان خود دارند.
صحبت در مورد مسائل و مشکلات افراد برون گرا
برخلاف درونگرایان که علاقه به حل مسئله و مشکلات خود در تنهایی دارند، برونگرایان معمولا این عوامل را با دوستان و اطرافیان خود مطرح کرده و از آن ها مشورت می گیرند.
خوش بینی در افراد برونگرا
افراد برون گرا معمولا یه عنوان فردی شاد، مثبت، سرحال و اجتماعی شناخته شده و خیلی روی مسائل و مشکلات تمرکز نمی کنند.
عدم ترس از ریسک کردن
افراد برونگرا در برخی موارد جوگیر شده و خود را در معرض خطر و ریسک بالا قرار می دهند. برونگرا ها هنگام ریسک کردن از دوپامین درون مغز خود که یک ماده شیمیایی است انرژی می گیرند.
انعطاف پذیری برونگرایان
برون گراها غالباً با هر شرایطی سازگار بوده و در صورت بروز مشکلات نوآورانه عمل می کنند. در بسیاری مواقع افراد برونگرا هنگام برنامه ریزی روی سفر یا تفریح مورد علاقه خود بسیار سزیع تصمیم گرفته اما در بسیاری مواقع نیز سازمان یافته عمل می کنند.
علت بروز برونگرایی در افراد
پیدا کردن ریشه و علت برونگرایی بسیار دشوار بوده و همچنان این موضوع مورد مطالعه محققان قرار می گیرد. اما بسیاری معتقدند که این مسئله از ترکیب عوامل ژنتیکی و محیطی نشات می گیرد.
ژنتیک در برونگرایی: برونگرایی به طور قطع با زنتیک ارتباط داشته و تحقیقات دوقلویی افراد نشان داده که حدود 40 درصد با برونگرایی و حدود 60 درصد با درونگرایی ارتباط دارد.
محیط در برون گرایی: مطالعات خواهرها و برادرها در سال 2011 نشان داده است که تجارب فردی وزن بیشتری در برونگرایی نسبت به تجربیات مشترک در خانواده ها دارند.
این تفاوت ممکن است به دلیل تفاوت تحریک در قشر مرتبط باشد که به گفته برخی از محققان برون گراها تمایل به تحریک خارجی بیشتری داشته در حالی که درونگرا ها تمایل به تحریک کمتری دارند.
نکته آخر
تحقیقات نشان داده اند که افراد برونگرا علاقه بیشتری به برقراری ارتباط با افراد برون گرا داشته در حالی که افراد دورن گرا توانایی برقراری رابطه با هر دو دسته درونگرا و برونگرا را دارند. علاوه بر این مسئله، افراد برونگرا روابط بیشتر اما سطحی تری داشته در صورتی که درونگرایان روابط عمیق تری را تشکیل می دهند.
سوالات متداول
1- ✔️ برونگرایی چیست؟
✔️ کارل یونگ برونگرایان را افرادی دانست که با جمعیت و اجتماع و حرف زدن با دیگران انرژی می گیرند که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ ویژگی های شخصیتی افراد برونگرا چیست؟
✔️ افراد برونگرا ویژگی هایی داشته که با شناخت این ویژگی ها می توان آن ها را تشخیص داد که در متن مقاله مطرح شده اند.
3- ✔️ علت بروز برونگرایی در افراد چیست؟
✔️ پیدا کردن ریشه و علت برونگرایی بسیار دشوار بوده و همچنان این موضوع مورد مطالعه محققان قرار می گیرد که در متن مقاله توضیح داده شده است.
پاسخ مشاور: دوست عزیز برون گرایی و درونگرایی روی طیف هستند و اکثر افراد بین این دو تیپ شخصیتی قرار دارند