درونگرایی یکی از تیپ های شخصیتی در افراد است، که نقطه مقابل برونگرایی می باشد، افراد درونگرا معمولا فردی ساکت، متفکر و درون نگر هستند. این افراد تمایل به تمرکز بر روی افکار و ایده های درونی خود دارند و برخلاف برونگرایان علاقه زیادی به بودن در جمع های بزرگ و جدید ندارند، اما این مسئله به معنی خجالتی بودن و مشکلات اجتماعی در آن ها نیست.
درونگرایی و برونگرایی در دو طرف یک طیف قرار داشته که افراد بر حسب میزان درونگرایی و برونگرایی بر روی این طیف می باشند، معمولا هیچ فردی درونگرای مطلق و یا برونگرای مطلق نبوده و بسیاری هستند که در حد وسط آن قرار دارند. برای آشنایی بیشتر با این مقوله در این مقاله به بررسی درونگرایی و ویژگی افراد درون گرا پرداخته شده است.
درونگرایی چیست
کارل یونگ در سال 1960 برای اولین بار درونگرایی و برونگرایی را جزوی از ویژگی های شخصیت اعلام کرده و این موضوع را مربوط به نحوه انرژی گرفتن افراد می داند. درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که با تمرکز بر احساسات درونی بیش از منابع خارجی مشخص می شود. افراد درونگرا 25 تا 40 درصد جمعیت جهان را تشکیل داده اند، البته تصورات غلطی نیز در مورد این تیپ شخصیتی وجود داشته و همچنان دارد.
درونگرایی در افراد به معنی خجالتی بودن، اضطراب اجتماعی و مشکلات روانی دیگر نیست، بلکه این افراد به هنجار و عادی هستند. تشخیص این ویژگی با توجه به انجام تست های مخصوص مثل آزمون mbti صورت گرفته و معمولا همه افراد بخشی از درونگرایی و برونگرایی را داشته و این تیپ های شخصیتی به طور مطلق در افراد دیده نمی شود.
افراد درون گرا معمولا درون نگر، ساکت و علاقه زیادی به تنهایی خود دارند. یعنی این افراد پس از مهمانی و قرار گرفتن در جمع های بزرگ نیاز به تنهایی برای جمع آوری انرژی داشته در حالی که برونگرایان داخل جمع انرژی لازم را کسب می کنند.
ویژگی های شخصیتی افراد درونگرا
افراد درونگرا ویژگی هایی داشته که دانستن آن ها برای شناسایی و درک نوع رفتار و عواطفشان مناسب است، در این جا برخی از ویژگی های تیپ شخصیتی افراد درونگرا ارائه شده است.
ترجیح گذران وقت با خود در افراد درونگرا
افراد درونگرا تنهایی خود را به جمع های بزرگ ترجیح داده و این تنهایی را برای لذت بردن و سلامت خود لازم می دانند. این افراد پس از گذران وقت با دیگران و بودن در محل کار یا سفر با افراد دیگر تنهایی خود را برای جمع آوری انرژی انتخاب می کنند. در حالی که افراد برونگرا از بودن در جمع دیگران خسته نمی شوند.
افراد درونگرا در خلوت و تنهایی خود مشغول به خواندن، فیلم دیدن، موسیقی گوش دادن، نوشتن، بازی کردن و هر خلاقیت دیگری شده و این فعالیت ها را به انجام کار های دسته جمعی ترجیح می دهند.
خسته شدن از تعاملات دسته جمعی در درونگرایی
در حالی که افراد برونگرا تعطیلات خود را برای سفر یا بودن در کنار دیگران برنامه ریزی می کنند، اما افراد درونگرا برای شارژ باطری خود نیاز به جمع های شلوغ و تفریح با دیگران ندارند. این به معنی عدم لذت بردن آن ها در جمع های شلوغ نبوده بلکه به معنی ترجیح و اولویت آن ها در مورد تنهایی است.
ترجیح نوشتن به حرف زدن در درونگرایان
افراد درونگرا معمولا نوشتن افکار را به صحبت در مورد آن ترجیح داده، به خصوص زمانی که آمادگی آن را ندارند. این افراد ترجیح داده تا در مورد پاسخ خود فکر کنند زیرا سبک آن ها متمرکز و ملاحظه گر است. این امر گاهی منجر شده تا این افراد را دارای اختلال اضطراب اجتماعی و یا کمبود اعتماد به نفس بدانند در حالی که این گونه نیست.
علاقه به تنهایی کار کردن در افراد درونگرا
اگر انجام کار و پروژه های گروهی شما را اذیت می کند، به احتمال زیاد شما فردی درونگرا هستید. زیرا افراد درونگرا کار های فردی را ترجیح داده و آن ها را بهتر انجام می دهند. انزوا به افراد درونگرا قدرت ذهن و تمرکز داده و منجر به انجام کار با کیفیت بالاتری برای آن ها می شود.
دایره کوچک دوستان برای افراد درونگرا
افراد درونگرا دایره دوستان کمتر و کووچک تری داشته اما این مسئله به معنی عدم توانایی آن ها در دوست پیدا کردن و مهارت های اجتماعی نیست. بلکه آن ها علاقه زیادی به برقراری رابطه با دوستان خود و شناختن آن ها دارند. افراد درونگرا دوستان کم و دوستی های عمیق را به دوستان زیاد و دوستی های سطحی ترجیح می دهند.
درون نگری و کنجکاوی در افراد درونگرا
افراد درونگرا قبل این که اقدام به انجام کاری کنند، خود را غرق در رویا و انجام کار در ذهن می یابند. این افراد روند فکری بسیار فعالی داشته که آن ها را به سمت خود اندیشی سوق می دهد. همچنین آن ها در پی علاقه های خود رفته و به دنبال کنجکاوی در مورد درون خود هستند.
فرار از موقعیت در افراد درونگرا
افراد درونگرا معمولا به ذهن خود اجازه داده تا هنگام پیش آمد یک وظیفه سنگین از آن فرار کنند. این عمل یک نوع مکانیزم دفاعی در مواقع اضطراب و فشار است اما ممکن است دیگران برداشت عدم تمرکز از آن داشته باشند.
احساسات بیشتر در افراد درونگرا
تحقیقاتی نشان داده که افراد درونگرا بیشتر دچار افسردگی می شوند، این مسئله با احساس شادی کمتر در افراد درونگرا مرتبط بوده اما هنوز به طور دقیق علت شادی کمتر در آن ها مشخص نشده است.
علت بروز درونگرایی در افراد
محققان علت دقیق درونگرایی و برونگرایی را ندانسته اما می دانند که مغر این دو تیپ شخصیتی به طور متفاوتی عمل می کند. آن ها دریافته اند که جریان خون درونگرایان در لوب پیشانی خود بیشتر از افراد برون گرا است، این بخش از مغز در به خاطر آوردن موارد، حل مسئله و مشکلات و برنامه ریزی کمک می کند.
همچنین مغز افراد درونگرا واکنش متفاوتی به دوپامین نسبت به افراد برونگرا نشان می دهد. دوپامین هورمونی است که مغز فرد را به سمت دریافت لذت و پاداش می برد. افراد درونگرا و برونگرا به یک میزان ماده شیمیایی دارند، اما مغزهای افراد برون گرا از مرکز پاداش خود هیجان بیشتری را به وجود می آورند. اما درونگرایان از این بخش به طور عادی و نرمال استفاده می کنند.
انواع درونگرایی
درونگرایی در افراد مختلف متفاوت بوده و میزان آن نیز فرق دارد، در این جا 4 نوع تیپ شخصیتی درونگرا ارائه شده است.
۱درونگرایان اجتماعی: این افراد علاقه به جمع های کوچک به جای جمع های بزرگ دارند.
۲درونگرایان متفکر: افراد این گروه خیالباف بوده و وقت زیادی را صرف فکر کردن و خلاقیت به خرج دادن برای کار های مختلف می کنند.
۳درونگرایان مضطرب: این دسته از افراد، تنهایی خود را ترجیح داده اما نه به دلیل علاقه به آن بلکه به دلیل خجالتی بودن و کمبود عزت نفس.
۴درونگرایان خویشتن دار: این افراد قبل از عمل فکر کرده و علاقه ای به تصمیم گیری از روی هوس ندارند و اقدامات آن ها بیشتر طول می کشد.
نکته آخر
به یاد داشته باشید که درونگرایی با خجالت کشیدن متفاوت بوده و افراد درونگرا معمولا از تنهایی خود بیشتر از حضور در جمع لذت می برند، بنابراین درونگرایی به معنی وجود مشکل در این افراد نیست مگر در حالتی که به گونه ای افراطی این افراد گوشه گیر باشند.
سوالات متداول
1- ✔️ درونگرایی چیست؟
✔️ افراد درونگرا معمولا فردی ساکت، متفکر و درون نگر هستند که نقطه مقابل برونگرایی است و در متن مقاله شرح ان ارائه شده است.
2- ✔️ ویژگی های شخصیتی افراد درونگرا چیست؟
✔️ افراد درونگرا ویژگی هایی داشته که دانستن آن ها برای شناسایی و درک نوع رفتار و عواطفشان مناسب است که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ انواع درونگرایی چیست؟
✔️ درونگرایی در افراد مختلف متفاوت بوده و میزان آن نیز فرق دارد که در متن مقاله 4 نوع تیپ شخصیتی درونگرا ارائه شده است.
پاسخ مشاور: دوست عزیز بسیاری از افراد در وسط این طیف هستند