در بین انسان ها بسیاری افراد هستند که تنها گرایش به جنس مخالف نداشته و به جنس های دیگری نیز به طور همزمان گرایش دارند، این افراد در نقاط مختلف جهان با فرهنگ و آداب و رسوم مختلف وجود داشته که برخی از آن ها تحت عنوان دوجنسگرا و یا بایسکشوال (Bisexual) شناخته می شوند. این افراد تنها جذب جنس مخالف نشده بلکه به جنس های دیگری به طور همزمان گرایش دارند.
افراد دو جنس گرا و بایسکشوال به بیش از یک جنس علاقه عاطفی و جنسی داشته و با افراد همجنس گرا متفاوت هستند، هنوز محققان دلیل مشخصی برای پیدایش این نوع گرایش کشف نکردند و این افراد در بسیاری مواقع قابل شناسایی نیستند زیرا به دلیل ترس از طرد شدن در جامعه، خانواده و دوستان گرایش خود را بروز نمی دهند. این اطلاعات کم منجر به رواج باور های غلطی در مورد افراد بایسکشوال شده که در این مقاله به بررسی کامل معنی بایسکشوال و معنای پرچم دوجنس گرا ها می پردازیم.
معنی بایسکشوال چیست
همانطور که گفته شد افراد دو جنس گرا و بایسکشوال (Bisexual) به تنها یک جنسیت مانند افراد دگر جنس گرا و همجنس گرا علاقه نداشته و به بیش از یک جنس علاقه جنسی و عاطفی دارند. معنی دوجنس گرایی لزوما گرایش به دو جنس نبوده بلکه به معنی گرایش به بیش از یک جنس است. دوجنسگرایی با دوجنسه ها نیز تفاوت دارند و در بسیاری مواقع افراد آن ها را یکی می پندارند. دو جنسه ها از نظر بیولوژیکی ویژگی های زن و مرد داشته و این مسئله با گرایش آن ها متفاوت است.
شاید برای شما سوال شود که مگر چند جنس داریم؟ در واقع جنسیت به طور مطلق دوگانه نبوده، یعنی همه افراد در دسته مرد و زن به طور قطعی قرار نمی گیرند، در واقع بسیاری افراد دوجنسه بوده و از نظر فیزیکی به طور کامل در دسته زن و مرد قرار نمی گیرند، بنابراین جنسیت تنها در زن و مرد تعریف نمی شود بلکه در یک طیفی قرار گرفته و با توجه به آن افراد در قسمت های مختلف طیف قرار می گیرند.
بنابراین بسیاری افراد معنی بایسکشوال را با معنی همه جنس گرا یا پنسکشوال (Pansexual) اشتباه گرفته و یکی می پندارند در حالی که افراد همه جنس گرا به همه افراد فارغ از جنیست آن ها علاقه داشته و افراد دوجنسگرا به بیش از یک جنس گرایش دارند. در واقع افراد بای سکشوال به دو یا بیش از دو جنس گرایش داشته و لزوما به همه جنسیت ها علاقه عاطفی و جنسی ندارند.
افراد دوجنسگرا یا بای سکشوال لزوما به یک اندازه و همزمان به دو یا بیش از دو جنس علاقه ندارند، بلکه این افراد گاهی تا چند سال فقط به یک جنس گرایش داشته و در مواقعی به جنس دیگر نیز تمایل دارند. اما در بسیاری مواقع هم این گرایش و علاقه به یک اندزه و همزمان می باشد. ممکن است این افراد گرایش جنسی به یک جنس داشته و گرایش عاطفی آن ها به سمت جنس دیگر باشد. به عنوان مثال فردی تمایل به برقراری رابطه عاطفی با جنس مخالف داشته اما علاقه به برقراری رابطه جنسی با فرد همجنس خود دارد.
علت دوجنس گرایی چیست
همانطور که ذکر شد هنوز دلیل کاملا مشخصی برای گرایش های جنسی مختلف از جمله لزبین ها، گی و دوجنس گرایی یا بایسکشوال (Bisexual) بودن وجود ندارد و محققان همچنان به بررسی این موضوع می پردازند. اما مشخص شده مجموعه ای از عوامل محیطی و ژنتیکی منجر به این گرایشات می شود. این افراد به طور عمده از قبل تولد هنگام بارداری یا به دلایل بیولوژیکی و ژنتیکی این گرایش را دارند و در بسیاری مواقع کنترل آن دست خود فرد نیست.
بنابراین در اکثر اوقات با دارو، درمان و روان درمانی گرایش جنسی افراد دوجنسگرا قابل درمان و تغییر نیست، حداقل تا به الان با علم و پیشرفت تکنولوژی امروز قابل رفع نبوده است. اما محققان و متخصصان موافق اند که تنها یک دلیل برای گرایش جنسی بایسکشوال وجود نداشته و دلایل دیگر مرتبط با محیط، مانند نوع تربیت فرزند و شخصیت فرد در این موضوع نیز می تواند دخیل باشد و دوجنسگرایی در سنین پایین در فرد شکل می گیرد.
برخی محققان نیز با بررسی مغز افراد بای سکشوال اعلام کرده اند که هسته هیپوتالاموس قدامی در مردان بایسکشوال کوچکتر از مردان دگرجنسگرا بوده و تقریبا اندازه زنان دگر جنس گرا است. همچین فرضیه دیگر مطرح می کند، افرادی که کروموزوم Y اضافی داشته گرایشات بایسکشوال و تکانشگری در آن ها دیده می شود.
باور های غلط در مورد افراد بایسکشوال یا دوجنس گرا
با توجه به اطلاعات کم در جوامع مختلف و تابو بودن مسئله گرایش جنسی، افراد باور های غلطی را نسبت به افراد بایسکشوال داشته که لازم به اصلاح آن ها است. در این جا برخی باور های غلط و اصلاح آن ها را در مورد افراد دوجنسگرا مشاهده می کنید.
1باور غلط 1: افراد دوجنسگرا گیج بوده و یا در انکار هستند.
برخی تصور می کنند که افراد بای سکشوال سر در گم هستند و هنوز در مورد گرایش جنسی خود به نتیجه درستی نرسیده اند، اما در آخر یا به افراد همجسنگرا یا دگر جنس گرا تبدیل می شوند. این باور غلط بوده و بایسکشوال بودن خود هویت است، اگرچه بسیاری از افراد دوجنس گرا به لز یا گی بودن گرایش پیدا کرده اند اما این به معنی بی گرایشی آن ها نیست.
2باور غلط 2: افراد بایسکشوال (Bisexual) بیشتر خیانت می کنند.
گرایش جنسی افراد با روسپیگری و هرزگی ارتباط نداشته و لزوما تمایل داشتن به بیش از یک جنس به معنی بی تعهدی و خیانت افراد نیست و هیچ گزارشی مبنی بر خیانت بیشتر این افراد وجود ندارد. زیرا افراد دوجنسگرا نیز مانند افراد دیگر می توانند عشق را تجربه کنند و به فردی دیگر متعهد باشند.
3باور غلط 3: افراد بایسکشوال تنها به افراد همسوجنس تمایل دارند.
همانطور که پیش تر توضیح دادیم افراد بایسکشوال تنها به دو جنس زن و مرد تمایل ندشته بلکه آن ها می توانند به افراد دو جنسه نیز تمایل داشته باشند.
4باور غلط 4: تنها زنان دوجنسگرا هستند.
مردان نیز می توانند بای سکشوال باشند اما به دلایل مختلف مثل حفظ غرور مردانه و وجهه خود در جامعه تمایلی به بروز این گرایش ندارند. با این حال با توجه به آمار های ارائه شده تعداد زنان بایسکشوال بیشتر از مردان است. اما این آمار خود می تواند به دلیل عدم افشا مردان باشد.
5باور غلط 5: افراد بایسکشوال انتقال دهنده بیماری ایدز هستند.
تا به حال هیچ سند درستی مبنی بر این موضوع که افراد دوجنسگرا حامل بیماری ایدز هستند و آن را به افراد دگرجنسگرا منتقل می کنند وجود ندارد. در واقع گرایش جنسی به معنی برقراری رابطه جنسی نا ایمن نبوده و این باور غلط است.
نماد و پرچم بایسکشوال چیست
برای بار اول فردی به نام مایکل پیج (Michael page) در سال 1998 پرجم بایسکشوال را طراحی کرد، زیرا وی احساس می کرد که این افراد با پرچم رنگین کمانی که مخصوص افراد با گرایشات مختلف است ارتباطی ندارد و می خواست نماد و پرچم بایسکشوال نشان دهنده این افراد باشد. رنگ های این پرچم از یک نماد دیگر که محصوص افراد دوجنسگرا است تشکیل شده است.
حدود 40 درصد بالای پرچم بایسکشوال به رنگ صورتی، 20 درصد به رنگ نیلی بنفش و 40 درصد پایین آن به رنگ آبی- سرمه ای است. رنگ صورتی به معنی گرایش جنسی به همجنس خود بوده و رنگ آبی گرایش دگرجنس خواهی را نشان می دهد. رنگ نیلی و بنفش که ترکیب دو رنگ دیگر است، به معنی گرایش به هر دو جنس می باشد.
کلام آخر
در نتیجه افراد با گرایش بایسکشوال (Bisexual) شاید به دلیل آگاهی کم و یا بی اطلاعی از گرایششان دچار سردرگمی شده و تصور کنند که دارای مشکل بزرگی بوده و تنها آن ها این تجربه را دارند. بنابراین صحبت در این مورد برای آن ها بسیار سخت است و نیاز به حمایت والدین و اطرافیان نزدیک او می باشد. با این حال بسیاری افراد دوجنسگرا پس از مدتی تغییر گرایش داشته و تنها به یک جنس میل جنسی و عاطفی دارند.
آخرین اخبار مرتبط با دوجنسگرایی و بایسکشوال
داوطلبان دوجنسگرا (بایسکشوال) از فشاری گفتند که برای رسیدن به ارگاسم و اثبات دوجنسگراییشان به شرکای جنس مخالف متحمل میشوند. برخی شرکتکنندگان تراجنسیتی (ترنسجندر) نیز تجربه رسیدن به ارگاسم را بهمثابه یادآوری «بودن در جسم اشتباه» میبینند. بنابراین در بسیاری مواقع این افراد ارگاسم خوبی را تجربه نمی کنند.
گاهی برخی افراد تصور کرده که بایسکشوال و دوجنسگرایی به معنی میل جنسی زیاد این افراد است، در حالی که گرایش جنسی با میل جنسی متفاوت بوده و علاقه منده به بیش از یک جنس به معنی میل بالا برای برقراری رابطه جنسی نیست. بلکه گاهی برخی افراد بایسکشوال گرایش به مرد و زن داشته اما میل جنسی آن ها بسیار کمتر از افرادی است که به یک جنس گرایش داشته.
پرچم افراد بایسکشوال از سه نوار رنگی تشکیل شده، نوار بالایی آن به رنگ صورتی که نشانه زن بودن است و نوار پایینی آن به رنگ آبی است که نشانه مرد است و رنگ وسط آن که نواز نازک تری است به رنگ بنفش بوده و نشانه گرایش جنسی به مرد و زن و به طور همزمان است.
عموم مردم افراد بایسکشوال و دوجنسه را یکی می پندارند، در حالی که این دو یکی نیستند، افراد بایسکشوال از نظر فیزیکی کاملا مرد یا زن بوده و فقط گرایش جنسی آن ها به بیش از یک جنس است. اما دوجنسه ها به طور فیزیکی و بیولوژیکی متفاوت بوده و ممکن است هم ویزگی زن و هم مرد داشته باشند اما گرایش جنسی آن ها به یک سو باشد.
سوالات متداول
1- ✔️ بایسکشوال یعنی چه؟
✔️ بایسکشوال یا دوجنسگرا به معنی گرایش عاطفی و جنسی به بیش از یک جنس است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علت دوجنسگرایی چیست؟
✔️ هنوز علت مشخصی برای گرایش بایسکشوال ارئه نشده است اما فرضیاتی وجود دارد که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ باور های غلط در مورد بایسکشوال چیست؟
✔️ بارو های غلط بسیاری به دلیل عدم اطلاع کافی در مورد افراد دوجنسگرا وجود دارد که در متن مقاله برخی از آن ها مطرح شده است.
پاسخ مشاور: سلام بله افراد دوجنسه اندام های ترکیبی زن و مرد دارند
پاسخ مشاور: خیر به اون افراد دوجنسه یا بین جنسی می گویند. افراد بایسکشوال اندام جنسی زن یا مرد دارند.