در دورهمی ها و مهمانی ها، همواره کودکانی وجود دارند که رفتارهای آنان به گونه ای خواهد بود که ما به آن ها صفت لوس و ننر خواهیم داد. این صفت ممکن است برای هر فرد معنای ویژه ای بدهد اما وجه مشترک همه آن ها این است که لوس شدن در هر حالتی یک صفت منفی است.
لوس شدن کودک ممکن است علل مختلفی داشته باشد و زمانی که کودک دچار این صفت شود هم جنبه شخصیتی خود را تخریب می کند و هم موجبات دردسر والدین خود را فراهم می کند. معمولا والدین در لوس شدن کودک نقش اساسی را داشته و با نوع تربیت خود فرزند را ننر به بار می آورند. در این مقاله به بررسی موضوع لوس شدن کودک، علت و راه های جلوگیری از آن پرداخته شده است.
لوس شدن کودک به چه معنا است
کودک لوس در نظر هر کس متفاوت و مختلف است. اینکه بخواهیم دنبال یک معنای تحت اللفظی باشیم تا لوس بودن یک کودک را شرح دهیم؛ چنین چیزی وجود ندارد. اما هر کودک با توجه به رفتارهای منفی مشابهی یک سری ویژگی هایی دارد که غالب مردم به آن ها می گویند لوس!
کودکان لوس معمولا مدام در حال نق زدن و غرغر می باشند. آن ها با اکراه از همه چیز ایراد گرفته و با نیش کج کردن کار خود را پیش می برند. این دسته از کودکان تقاضاهای متعدد و پر تعدادی دارند، به گونه ای که دائما از والدین و اطرافیان خود طلبکار هستند.
کودکان لوس مولفه ای به نام صبر و حوصله ندارند! آن ها اگر تقاضا یا خواسته ای داشته باشند بایستی در اسرع وقت محقق شود؛ اگر والدین یا اطرافیان او نتوانند خواسته او را محقق کنند داد و فریاد به راه انداخته و سریع قهر می کنند. اگر چنین علائمی مشاهده کردید، کاملا مواظب لوس شدن کودک خود باشید.
کودکی که با دیگران سازش نکرده و یا نمی تواند با هم نوعان خود ارتباط برقرار کند، یک کودک لوس به حساب می آید. زیرا توقعات او به قدری خود خواهانه است که هیچکس با او کنار نمی آید. بنابراین دوستیابی در کودکان لوس بسیار دشوار است.
در واقع اگر بخواهیم کودکان لوس را توضیح دهیم، بایستی بگوییم کودکان خود خواهی که اطرافیان خود را نمی بینند و با توجه به شیوه تربیتی غلطی که داشته اند هیچ گاه نمی توانند با دیگران زندگی کنند. این دسته از کودکان اگر کنترل نشوند می توانند در دراز مدت مشکلات عدیده ای برای خودشان و خانواده شان به وجود آورند. به همین منظور باید با استفاده از روش ها و تکنیک های مربوطه از لوس شدن کودک جلوگیری شود.
علت لوس شدن کودکان را بشناسیم
عوامل تربیتی در لوس شدن کودک بسیار موثر بوده و این نوع تربیت فرزند در آینده او را با مشکل رو به رو می کند. در این جا برخی علت لوس شدن و ننر بودن کودکان را مشاهده می کنید.
محبت افراطی
تاثیر تربیت بر لوس شدن کودکان بر قدری زیاد است که به جرات می توان گفت که نحوه تربیت والدین مهمترین عامل در لوس شدن کودک به شمار می رود. این را همه ما می دانیم که علاقه پدر و مادر به فرزندشان بی اندازه و بی نهایت است؛ اما اگر این علاقه کنترل نشود تبدیل می شود به دوستی خاله خرسه!
هنگامی که والدین به نیازهای کودک خود بیش از اندازه بها می دهند و تمامی خواسته های او را محقق می کنند، کودک در مسیر لوس و ننر شدن قرار می گیرد. همواره بایستی توجه داشت که والدینی با محبت و مهربان و در عین حال قاطع باشیم. اگر انعطاف والدین از حد معمول فراتر باشد، قطعا کودک تفکرات شومی در ذهن خود خواهد پروراند.
نبود خط قرمز
آزادی بیش از حد، موجب لوس شدن کودک می شود. حتما به کودک خود حد و حدودها را یادآور شوید. اینکه کودک هیچ سد و مانعی را جلوی راه خود نبیند، موجب می شود که تحت هیچ قوه مدیریتی تابع نشود. اگر برای هر چیزی حد و حدود معین کنید، کودک خواهد دانست که همه چیز در دست او نیست در غیر این صورت کودک لجباز و لوس تربیت کرده اید.
گذشته والدین
برخی از والدین ممکن است در دوران کودکی خود دچار یک سری از کمبودها بوده باشند، یا اینکه دوران سختی را گذرانده باشند؛ به همین منظور تلاش می کنند تا کودک خود هیچ گونه نیازی در زندگی حس نکند تا به گذشته ی دردناک آن ها دچار نشود.
تک فرزندی
درصد عمده ای از کودکان بدون خواهر و برادر، لوس و ننر هستند. زیرا تمام توجه والدین به آن ها معطوف شده و آن ها دیگر احساس فرمانروایی دارند. کودکان تک، هیچ رقیبی را در زندگی خود نمی بینند و همچنین والدین هم به شدت مراقب آن ها هستند؛ تمامی این عوامل موجب لوس شدن کودک می شود.
راه های جلوگیری از لوس شدن کودک
در صورتی که کودک شما لوس بار آمده و نگرانی در شما ایجاد کرده است، می توانید از راه های زیر برای جلوگیری از ننر بودن کودکتان کمک بگیرید.
گاهی اوقات برخورد کنید.
بسیاری از والدین گمان می کنند که برخورد قاطع یا تنبیه کودک به روش منطقی کارساز نبوده و اثرات منفی خواهند داشت. در صورتی که اگر این برخوردها به صورت منطقی و به موقع صورت بگیرند، قطعا نتایج مثبتی را به دنبال خواهند داشت.
به عنوان مثال اگر کودک لوس شما در جمع حرکتی ناشایست انجام داد، می توانید او را به اتاق تنها برده و مجبور به عذرخواهی کنید. این محرومیت از بودن در جمع دوستان می تواند روی رفتار کودک تاثیر بگذارد.
از گریه کودک هراس نداشته باشد.
اگر کودک متوجه شود که گریه کردن او خط قرمز شماست، دائما از این ابزار برای پیشبرد خواسته های خود استفاده خواهد کرد. اگر متوجه شدید کودک می خواهد با گریه کار خود را پیش ببرد و اشک های او مصنوعی است، به هیچ عنوان به او باج ندهید. پس از مدتی کودک خودش آرام شده و از خواسته خود عقب نشینی خواهد کرد.
به اندازه لیاقت کودک برای او خرید کنید.
از عمده ترین مشکلات با کودکان لوس بر سر خرید وسایل مورد علاقه او می باشد. اگر کودک شما از نظر انضباطی و رفتاری مشکل دارد، بهتر است احقاق خواسته های مادی او را کاهش دهید و علت آن را به کودک گوشزد کنید. جایزه دادن به کودک زمانی که رفتار های ناشایست خود را انجام نداد در جلوگیری از لوس شدن کودک کمک می کند.
به کودک نشان دهید که از رفتار او ناراحت هستید.
اگر کودک شما رفتار ناشایستی انجام داد که نشان از لوس بودن او بود، با ترک کردن محل، بی محلی، فاصله گرفتن از کودک و کم توجهی به او نشان دهید که از رفتار او آزرده خاطر هستید. این کار را دائم تکرار کنید تا کودک به خوبی متوجه تک تک رفتارهای اشتباه خود شود.
کلام آخر
لوس شدن کودک از جمله مباحثی است که بسیاری از والدین دست و پنجه نرم می کنند. معمولا این مشکل به علت محبت افراطی پدر و مادر به وجود می آید که اگر به طریقه صحیح جلوی آن گرفته نشود سبب می شود تا کودک با مشکلاتی شخصیتی در آینده روبرو شود. بنابراین از راه های نام برده استفاده کرده تا در آینده نوجوانی با مشکلات مختلف نداشته باشید.
سوالات متداول
1- ✔️ لوس شدن کودک به چه معنا است؟
✔️ کودکان لوس معمولا مدام در حال نق زدن و غرغر می باشند که در متن مقاله معنی کودک لوس و رفتار های او مطرح شده است.
2- ✔️ علت لوس شدن کودکان چیست؟
✔️ عوامل تربیتی والدین در لوس شدن کودک بسیار تاثیر گذار است که در متن مقاله شرح کامل آن ارائه شده است.
3- ✔️ راه های جلوگیری از لوس شدن کودک چیست؟
✔️ در صورتی که کودک شما لوس بار آمده و نگرانی در شما ایجاد کرده است، می توانید از راه هایی که در متن مقاله طرح شده از این موضوع جلوگیری کنید.