این روزها واژه افسردگی را به طور مکرر می شنویم و به نوعی به جزئی از زندگی مدرن تبدیل شده است. این بیماری می تواند روی احساسات و عملکرد تاثیر منفی داشته باشد. البته که هر نوع ناراحتی را نمیتوان افسردگی تلقی نمود. طبق بررسی های سازمان بهداشت جهانی ۳۵۰ میلیون نفر در جهان درجات مختلفی از افسردگی اند.
افسردگی در مردان و زنان علائم گوناگونی دارد، اما به طور کلی ناراحتی های طولانی مدت، بی انگیزگی، ناامیدی، خشونت، پرخاشگری، انزوا و بی علاقگی های مکرر ممکن است نشانه هایی از افسردگی باشد.
علائم افسردگی در مردان چیست
انسان ها با هر جنسیتی احتمال دارد در برهه ای از زندگی به افسردگی مبتلا شوند. افسردگی یک بیماری روانی جدی بوده و بهتر است سریع تر درمان شود. طبق آمار و بررسی ها، ریسک ابتلای مردان به افسردگی کمتر از بانوان است. با این حال تعداد مردان مبتلا به افسردگی چندان هم کم نیست.
مهم ترین قدم برای درمان افسردگی در مردان، تشخیص نشانه های آن است. علائم افسردگی در مردان ممکن است به صورت علائم جسمی یا علائم ذهنی باشد.
علائم ذهنی افسردگی در مردان:
علائم ذهنی در بیماران مختلف ممکن است متفاوت باشد. از دست دادن تمرکز، مشکلات حافظه، وسواس فکری، افکار رقابتی، به هم خوردن الگوی خواب، تفکر مدام در مورد مرگ و خودکشی، از متداول ترین علائم افسردگی شدید در مردان می باشند.
علائم جسمی افسردگی در مردان:
-
تنگی قفسه سینه، مشکلات گوارشی مکرر، اختلالات جنسی مختلف ( اختلال در نعوظ، کاهش میل جنسی و ... )، سردردهای مکرر، تغییر در سطح هورمون ها، درد در نواحی مختلف بدن، تپش قلب و تغییرات ناگهانی وزن ( کاهش یا افزایش وزن ) از جمله علائم جسمی و ظاهری افسردگی در مرد می باشند.
-
علاوه بر علائم ذهنی و جسمی، مردان افسرده اغلب احساس غم و اندوه مفرط دارند و در برخورد با مسائل نمی توانند احساسات و عملکرد مناسبی از خود نشان دهند.
-
مردانی که مبتلا به افسردگی هستند، در بیشتر موارد تحریک پذیر، پرخاشگر، عصبانی و ناامید هستند و احساس بی قراری شدید دارند. در برخی موارد نیز ممکن است فرد میل جنسی خود را از دست بدهد و حتی هیچ تمایلی به حضور در جمع خانواده، مهمانی و سایر اجتماعات نداشته باشد و به طور کامل گوشه گیر شود.
-
گاهی نیز ممکن است فرد در انجام مسئولیت های شخصی اش احساس ناتوانی و درماندگی شدید داشته باشد و رو به مصرف سیگار، انواع مواد مخدر، مشروبات الکلی و ... بیاورد. در موارد حاد نیز فرد بسیار گوشه گیر و انزواطلب شده و حتی به خودکشی نیز فکر می کند.
علت افسردگی در مردان چیست
آیتم های متعددی ممکن است باعث بروز افسردگی در مردان شوند. رایج ترین علت افسردگی در مردان عبارتند از:
هر نوع آشفتگی مثل دعوا، مشاجره های مکرر در روابط خانوادگی و طلاق ممکن است موجب ابتلا به افسردگی شود.
گاهی برخی آقایان نیز مثل بانوان پس از به دنیا آمدن فرزندشان دچار افسردگی می شوند.
یکی از اصلی ترین دلایل افسردگی در مردان، بیکاری و از دست دادن شغل است. تقریبا نزدیک یک هشتم مردانی که شغل خود را از دست داده اند دچار افسردگی می شوند. حتی در مواردی مردان با بازنشستگی نیز دچار افسردگی بازنشستگی می شوند.
سابقه افسردگی در یکی از بستگان نزدیک نیز احتمال دارد نقش زیادی در ابتلا به افسردگی داشته باشد.
مشکلات اجتماعی و درگیری با سایرین نیز از علل ابتلا به افسردگی هستند.
گاهی افسردگی به علت بیماری های جدی و یا به دنبال مصرف برخی داروها ایجاد می شود.
راه های درمان افسردگی در مردان
اگرچه احساس غم و اندوه یکی از بارزترین علائم بیماری افسردگی است، اما به علت عرف فرهنگی و اجتماعی جامعه افراد علی الخصوص در مورد بیان احساسات خود مردد هستند و سعی می کنند احساسات خود را سرکوب نمایند.
گاهی نیز بیماران هیچ شناختی نسبت به بیماری افسردگی، علائم و علل آن ندارند و این مسئله را جدی نمی گیرند و سعی می کنند با پر کردن وقت خود از طریق کار کردن و یا حتی مصرف مواد مخدر این مسئله را انکار کنند. از این رو تشخیص و درمان افسردگی مرد به مراتب سخت تر و چالش برانگیز تر می باشد
هر چه تشخیص و درمان افسردگی سریعتر باشد، روند بهبودی نیز تسریع خواهد شد.
1حمایت اجتماعی به دست بیاورید:
در اکثر موارد آقایان به علت مشغله های شغلی فرصت کافی برای گسترش روابط اجتماعی ندارند. یک قدم مناسب برای درمان افسردگی در مردان این است که سعی کنید بیشتر اوقاتتان را با افرادی بگذرانید که شما را دوست دارند و حمایت می نمایند.
منظورمان این نیست که با همه صمیمی شوید و دوستان بی شماری پیدا کنید، منظور ما از بیان این جملات این است دوستانی پیدا کنید که از صمیم قلب شما را دوست دارند، درکتان می کنند و می توانند به خوبی به حرف هایتان گوش دهند.
2مراقب سلامتی خود باشید:
همانطور که اشاره کردیم افسردگی علائم ظاهری نیز دارد و موجب تغییرات زیادی می شود. برای درمان افسردگی بایستی به سلامتی خود اهمیت دهید. از آنجایی که به دنبال افسردگی، اختلالات خواب ایجاد می شود سعی کنید فعالیت های خود را طوری تنظیم کنید که روزانه هشت ساعت بخوابید. خواب بیشتر و کمتر از 8 ساعت می تواند بیماری شما را تشدید کند.
علاوه بر تنظیم ساعت خواب، سعی کنید تکنیک های مدیتیشن را یاد بگیرید. انجام دادن حرکات آرام سازی باعث کاهش استرس و علائم افسردگی می شوند.
3رژیم غذایی خود را تغییر دهید:
سبک زندگی و رژیم غذایی ارتباط تنگاتنگی با سلامتی روح و جسم دارد. داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند نقش موثری در روند درمان افسردگی داشته باشد.
بهتر است مصرف کافئین، شکر و چربی را کم کنید. در عوض غذاهای حاوی ویتامین های گروه ب، امگا 3 و آهن مصرف کنید. موز سرشار از منیزیم است برای روزهایی که روند درمان را طی می کنید، میان وعده ی ایده آلی است.
4به روانشناس مراجعه کنید:
مراجعه به روانشناس جزو ضروری ترین اقداماتی است که همه ی افراد هنگام ابتلا به افسردگی بایستی انجام دهند. ممکن است به تشخیص روان درمانگر نیاز به مراقبت های ویژه ای نظیر رفتار درمان شناختی، درمان میان فردی، درمان حل مسئله یا روان درمانی باشد.
گاهی ممکن است در کنار روان درمانی، تحت دارودرمانی نیز قرار بگیرید و داروهای ضدافسردگی مصرف کنید. البته ممکن است اثربخشی داروها سریع نباشد و نیاز باشد مدت زمانی نسبتا طولانی در حد چند ماه تحت درمان قرار بگیرید تا روان شما به درمان پاسخ دهد.
5سایر راه های پیشنهادی:
تنفس عمیق، پیاده روی، ورزش کردن، شرکت در دورهمی های دوستانه، به سرپرستی گرفتن حیوانات خانگی، انجام دادن تمرینات ذهنی، کتاب خواندن، گوش کردن به موسیقی، پرورش گل و گیاه، دوش آب گرم، دیدن فیلم های کمدی از دیگر راه های درمان افسردگی در مردان هستند.
کلام آخر
در حال حاضر افسردگی جزو شایع ترین بیماری های روانی بوده و زنان و مردان زیادی را درگیر نموده است. افسردگی در مردان علل و علائم گوناگونی دارد. اما از آنجایی که آقایان اغلب احساسات خود را سرکوب و از بروز آنها می کنند تشخیص و درمان افسردگی در آقایان دشوارتر است.
آخرین اخبار مرتبط با افسردگی در مردان
طبق آمار و ارقام ارائه شده تقریبا دو سوم مردان مبتلا به اختلالات روانی از جمله افسردگی به دنبال درمان و دارو نبوده و تنها زمانی که هیچ راه دیگری ندارند، درخواست کمک می کنند. این امر خود علتی بر میزان آمار زیاد در خودکشی مردان است. بخشی از آن به دلیل انتظارات جامعه در مورد قوی بودن مردان است و به همین دلیل مردان در جمع های خود نیز در و دل نمی کنند و ابراز احساس کمتری نسبت به زنان دارند.
سوالات متداول
1- ✔️ علائم افسردگی در مردان چیست؟
✔️ مهم ترین قدم برای درمان افسردگی در مردان، تشخیص نشانه های آن است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علت افسردگی در مردان چیست؟
✔️ آیتم های متعددی ممکن است باعث بروز افسردگی در مردان شوند که در متن مقاله علت افسردگی در مردان شرح داده شده است.
3- ✔️ راه های درمان افسردگی در مردان چیست؟
✔️ هر چه تشخیص و درمان افسردگی سریعتر باشد، روند بهبودی نیز تسریع خواهد شد که در متن مقاله ارائه شده است.
» نشانه های خودکشی هشداری برای جدی گرفتن اطرافیان
» راه های مقابله با نا امیدی از زندگی