استرس قاعدگی یا عادت ماهانه به چندین بخش تقسیم می شود، دسته اول کسانی هستند که برای اولین بار قرار است با پریود روبرو شوند، معمولاً سن کمی دارند و این اتفاق برایشان بسیار جدید به نظر می رسد. دسته دوم کسانی هستند که پس از گذشت چندین سال هنوز هم روزهای پیش از قاعدگی نگران و مضطرب هستند و دسته سوم شامل افراد متاهل است که تاخیر در قاعدگی را دلیل بر بارداری می دانند و نگران هستند.
استرس پریود در همه افراد رخ نمی دهد و شاید آنطور که باید شهرت نداشته باشد اما مشکلی است که وجود دارد و باید علت و ریشه اصلی آن را متوجه شد و همینطور می بایست تکنیک های درمان را جدی گرفت. همه چیز با آگاهی بیشتر آسان می شود. در این مقاله به بررسی استرس قاعدگی پرداخته شده است.
استرس پریود یا قاعدگی چیست
استرس قاعدگی معمولاً در سه بخش ترس، گریه زیاد و بی خوابی بروز می دهد. این سه رفتار سبب می شود تا زندگی شخص دچار مشکل شود و او نتواند به ساده ترین کارهای روزمره خود بپردازد. زنان در ماه دچار خونریزی می شوند و در طی آن پوش داخلی رحم ریخته می شود و از این موضوع به عنوان پریود یا قاعدگی یاد می شود و معمولاً از سنین بالای 9 سال با بلوغ در دختران آغاز می شود.
استرس قاعدگی در سال های اول بیشتر است به طوری که شخص هنوز سن زیادی نداشته و از خون می ترسد و یا احساس بدی نسبت به بدن خود دارد. تغییرات هورمون در بدن انسان از دیگر مسائلی است که سبب بروز استرس پریود می شود.
استرس پریود به این معنی است که شخص دچار پریشانی می شود، او احساس خوبی نسبت به خود ندارد، از بدن خود ناراضی است و خود را بابت هر چیزی سرزنش می کند اگر استرس قاعدگی بیش از اندازه باشد منجر به افسردگی شدید می شود. در بدن هورمون هایی وجود دارد که نقش تولید استروژن و پروژسترون را ایفا می کند.
اختلال اضطراب پیش از قاعدگی معمولاً شامل علائم مخرب تری شده و به طور کلی حملات ترس و گریه زیاد و بی خوابی با آن همراه است. این استرس معمولاً بر اساس سابقه شخصی یا خانوادگی صورت می گیرد و سبب اختلالات خلقی و یا تروما می شود و دردسر خاص خود را دارد. به طور کلی استرس پریود سبب بروز تنش در ذهن شده و این موضوع به انقباض رحم نیز منجر می شود.
زودرنجی و یا حساسیت به صدا از دیگر مواردی است که از استرس قاعدگی شایع می شود به طوری که کوچک ترین حرفی برای شخص ناراحت کننده است و احساس بدی نسبت به موقعیت زندگی خود دارد البته که قاعدگی در برخی از افراد سبب کابوس های شبانه نیز می شود.
علت استرس قاعدگی
فکر می کنید علت استرس قاعدگی چیست؟ این استرس ریشه در چه دارد و چطور می توان متوجه آن شد؟ یک سری دلایل مهم در خصوص استرس پریود وجود دارد که دانستن آن می تواند بسیار تا حد زیادی به درمان کمک کند!
فوبیای خون:
یکی از مهمترین دلایل استرس قاعدگی، ترس از خون است. بسیاری از بانوان از خون می ترسند و با دیدن خون از هوش می روند این موضوع برای قاعدگی نیز صدق می کند چون با خونریزی همراه است و مشکلات زیادی ایجاد می کند بررسی ها نشان می دهد که فوبیای خون به طور کلی در سنین پایین بیشتر دیده می شود. دیدن خون خارج شده از بدن استرس آور است و منجر به استرس پریود می شود.
اولین تجربه:
معمولاً دختران در سنین پایین با پدیده پریود روبرو هستند و این موضوع خود استرس زا است. پریود یک واکنش جدید در بدن است و دختران در سنین پایین برای روبرویی با آن آماده نیستند.
ترس از درد:
منقبض شدن بافت رحم سبب بروز درد پریود در ناحیه شکم، ران ها و کمر می شود، برخی از افراد درد شدیدی در دوران پریود تجربه می کنند و این درد برایشان ترس آور است و هر ماه وقتی به روزهای پریود نزدیک می شوند این درد بیشتر و بیشتر شده و مشکل ساز می شود البته که درد پریود به واسطه یک سری تکنیک ها قابل کنترل است.
ترس از بارداری:
بانوان متاهل هر ماه به تاریخ پریود ماه قبل توجه می کنند به طوری که با یک روز تاخیر استرس بارداری به سراغشان می آید این ترس و استرس دردسر زیادی روی ذهن افراد ایجاد کرده و مشکل ساز می شود.
ریشه ترس ژنتیکی:
گاه استرس قاعدگی ریشه خانوادگی دارد و نسل به نسل منتقل می شود اینطور که بررسی ها نشان می دهد استرس پریود باعث می شود تا افراد درگیر یک سری مشکلات خاص شوند و این موضوع روی ذهنشان تاثیرگذار است. دقت داشته باشید که اگر درگیر استرس قاعدگی شدید هستید باید روش های درمان را جدی بگیرید در غیر این صورت برایتان عذاب آور می شود.
درمان استرس قاعدگی
استرس عادت ماهانه مانند استرس های دیگر درمان می شود. کافیست روش های درمان استرس پریودی را بدانیم و به صورت مرتب آن را دنبال کنیم:
پریود را بپذیرید!
یکی از مشکلاتی که بسیاری از بانوان دارند اینکه پریود را نمی پذیرند! یعنی این تصور را دارند که پریود برایشان دردسر ساز است و باعث بی حالی آنها می شود. به هر حال پریود بخشی از فلسفه خلقت زن است و باید پذیرفته شود.
یوگا و ورزش:
ورزش های مختلفی وجود دارد که جسم را برای پریود آماده می سازد، از سوی دیگر یوگا سبب تمرکز روی ذهن شما می شود و ورزش و یوگا در یک مسیر قرار دارند و می توانند اثربخشی خوبی داشته باشند.
فوبیای خون را درمان کنید:
اگر از خون می ترسید، سعی کنید آنقدر چشم و ذهن خود را به آن عادت دهید که برای شما اثربخشی درستی داشته باشد. فوبیای خون در بسیاری از افراد قابل حل است پس باید خودتان برای از بین بردن این ترس تلاش کنید.
دمنوش های آرامبخش میل کنید:
دمنوش رازیانه تا چند روز پیش از قاعدگی به آرامش ذهن شما کمک می کند و همینطور سبب تنظیم قاعدگی در بدن شما می شود دقت داشته باشید که دمنوش رازیانه به طور کلی روی ذهن شما تاثیر می گذارد و سبب آرامش بیشتر و تمرکز حواس می شود.
گریه کنید!
اشکالی ندارد اگر احساس ناامیدی و ناراحتی دارید، گریه کردن باعث می شود تا روحیه شما بهتر شود. افسردگی و اضطراب روی ذهن شما تاثیر بهتری می گذارد می توانید گریه کنید و خودتان را تخلیه کنید.
رابطه جنسی پیش از پریود:
افراد متاهل چند روز پیش از قاعدگی اقدام به رابطه جنسی کنند در این صورت بدنشان احساس آرامش بیشتری را تجربه خواهد کرد و تا حد زیادی از استرس قاعدگی جلوگیری می شود.
کلام آخر
بنابراین استرس پریود امری طبیعی است اما میتوان با راه های درمان ارائه شده و تغییر سبک زندگی، مثل ورزش، رژیم غذایی سالم، عدم استفاده از سیگار و مشروبات الکلی و بسیاری موارد دیگر از این استرس جلوگیری کرد. در غیر این صورت می توانید به پزشک و رواندرمانگر متخصص مراجعه کنید.
سوالات متداول
1- ✔️ استرس پریود یا قاعدگی چیست؟
✔️ استرس قاعدگی معمولاً در سه بخش ترس، گریه زیاد و بی خوابی بروز می دهد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علت استرس قاعدگی چیست؟
✔️ یک سری دلایل مهم در خصوص استرس پریود وجود دارد که دانستن آن می تواند بسیار تا حد زیادی به درمان کمک کند که در متن مقاله هست.
3- ✔️ درمان استرس قاعدگی چیست؟
✔️ استرس عادت ماهانه مانند استرس های دیگر درمان می شود، کافیست روش های درمان استرس پریودی را بدانیم که در متن مقاله مطرح شده است.