آیا شما بیکار هستید یا صاحب شغل هستید ؟ در موضوع انشا خود در کودکی می نوشتید چه کاره می خواهید شوید ؟ برای رسیدن به شغل مورد علاقه خود چه مسیری را باید طی کنید ؟ چند درصد از بچه ها به رویای کودکی خود رسیده اند ؟ آیا می دانید که شغل شما می تواند قدمی برای موفقیت شما باشد ؟
همه انسان ها برای پیدا کردن شغل مناسب باید فرایند انتخاب شغل را طی کنند تا بتوانند شغل مناسب و مورد علاقه خود را پیدا کنند . جوانان چه آن هایی که دارای تحصیلات عالی هستند و به دانشگاه رفته اند و چه آن هایی که به دانشگاه نرفته اند ، نیاز به شغل مناسب دارند .
شغل مناسب می تواند تاثیرات بسیاری بر فرد داشته باشد . می توان گفت باعث می شود که فرد کارمند فعال و خلاقی باشد و همچنین از کار کردن در محیط کار خود لذت ببرد . در نتیجه این کارمندان موفق در خانواده و در اجتماع نیز می توانند تاثیرات مثبتی بگذارند .
اگر فرد از شغل خود راضی باشد ، برای آن تلاش می کند و فعالیت های خود را با لذت انجام می دهد . در نتیجه به یک کارمند موفق تبدیل می شود . از جمله نشانه های کارمند موفق می توان به مسئولیت پذیری ، از خود گذشتگی ، همکاری ، روابط اجتماعی بالا ، پر تلاش و قضاوت منصفانه اشاره کرد .
مسیر انتخاب شغل مناسب
همانطور که گفتیم تمام افراد که جویای کار هستند برای انتخاب شغل مناسب خود و فرار از بیکاری باید مسیر مشخصی را طی کنند تا بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند . در ادامه مسیر انتخاب شغل و یا شغل دوم را بیان خواهیم کرد .
- تفکرات بچگی و انتخاب شغل
شاید به خاطر داشته باشید که انسان ها در کودکی زمانی که از آن ها می پرسیدند که می خواهید چه کاره شوید ؟ تنها به مشاغلی مانند دکتر ، خلبان ، پلیس و مهندس اشاره می کردند . در کودکی ، کودکان تحت تاثیر اقوام ، نزدیکان و شرایط محیط پیرامون خود این مشاغل را انتخاب می کردند .
اما آیا واقعا کودکانی که این مشاغل را انتخاب کرده اند ، در حال حاضر نیز در این مشاغل فعالیت دارند ؟ می توان گفت خیر . به این دلیل که کودکان در کودکی به دلایل گفته شده و خیال پردازی به این مشاغل اشاره می کردند و با تصمیمات آینده آن ها بسیار متفاوت است .
- نوجوانی و انتخاب شغل
نوجوانان در انتخاب شغل بسیار حساس هستند و مدام در حال تغییر عقاید و نظرات خود هستند . به طور کلی می توان گفت افراد در سن یازده تا شانزده سالگی با مفهوم شغل آشنا می شوند و تصمیم می گیرند که شغل مناسبی انتخاب کنند .
آن ها در این سن به صورت پیچیده تری به مشاغل فکر می کنند و در ابتدا با توجه به علایق شخصی خود تصمیم می گیرند اما پس از آن با توجه به ویژگی های شخصیتی و مدارک تحصیلی خود ، شغل مورد نظرشان را انتخاب می کنند .
نوجوانی ، مرحله دودلی انتخاب شغل است . گاه نوجوان شغلی با توجه به علایق خود انتخاب می کند و گاه مشاغل مختلف را با هم مقایسه می کنند و بر حسب عواملی مانند سختی یا آسانی کار ، میزان درآمد و غیره گزینه مناسب را انتخاب می کنند .
- بزرگسالی و انتخاب شغل
در اواخر نوجوانی یعنی اوایل بیست سالگی تا سی سالگی فرد به تکامل عقلی مناسب رسیده است و توانایی تشخیص خوب و بد را دارد . در این سن فرد می داند کدام شغل مناسب او است و باعث رسیدن به موفقیت می شود . بزرگسالی دوره واقع گرایی است ، به طوریکه فرد گزینه های خود را محدود می کند ، برای انتخاب شغل مناسب بیشتر تحقیق می کنند و اطلاعات بیشتری کسب می کنند تا بتوانند از گزینه های موجود شغل مناسبی را انتخاب کنند .
در بزرگسالی افراد بیشتر تصمیمات خود را از روی عقل می گیرند و کمتر متکی به احساسات خود هستند . آن ها در این سن شغلی را انتخاب می کنند که با شخصیت آن ها هم خوانی بیشتری داشته ، در نتیجه در رسیدن به موفقیت آن ها تاثیر گذار باشد و در نهایت بتوانند پیشرفت کنند .
- دوره متبلور شدن و انتخاب شغل
برخی افراد از دوره نوجوانی می دانند که می خواهند چه شغلی را انتخاب کنند و برای رسیدن به آن تلاش می کنند . اما اغلب افراد به این دلیل که هنوز تصمیمی برای شغل آینده خود نگرفته اند یا برای انتخاب شغل مناسب دو دل هستند ؛ مسیر طولانی را برای انتخاب شغل خود طی می کنند .
برخی دیگر نیز زمان انتخاب رشته به شغل مورد علاقه خود فکر کرده اند و با توجه به آن ، رشته دانشگاهی خود را انتخاب کرده و ادامه تحصیل می دهند . اما آیا واقعا می توان با تحصیل در رشته مرتبط به شغل مورد علاقه خود ، در همان رشته نیز مشغول به کار شویم ؟ باید بدانید که مسیر انتخاب شغل هر کسی به توانایی ها ، موقعیت و محیط پیرامون او بستگی دارد .
سوالات متداول
1- ✔️ چگونه می توان شغل مناسب پیدا کرد ؟
✔️ انتخاب شغل مناسب در زندگی هر فردی از عواملی همچون دیدگاه های ذهنی ، تفکرات بچگی و غیره سرچشمه می گیرد که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
2- ✔️ آیا تفکرات ذهنی در نوجوانی در انتخاب شغل چه تاثیری دارد ؟
✔️ در واقع می توان گفت دوره نوجوانی دوره دو دلی افراد برای انتخاب شغل می باشد که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
3- ✔️ آیا فرد همچنان در دروه بزرگسالی به فکر انتخاب شغل می باشد ؟
✔️ در واقع فرد در دوره بزرگسالی به دوره تکامل عقلی رسیده و توانایی تشخیص خوب و بد را دارد به همین دلیل می تواند شغل مناسب خود را انتخاب کند .
» اختلافات زناشویی را به صفر برسانید
» 8 نکته طلایی برای کنترل استفاده از فضای مجازی