مهارت تاب آوری و تحمل سختی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر انسانی باید در زندگی اش آن را داشته باشد. زندگی فراز و نشیب های بسیار زیادی دارد و همیشه با روزهای خوب و عادی همراه نیست. گاهی ممکن است اتفاقات بسیار ناگواری در زندگی رخ دهد که تحمل آن بسیار سخت و دشوار باشد؛ به گونه ای که ادامه حیات را برای فرد سخت کند.
بنابراین مهارت تاب آوری و افزایش انعطاف پذیری یکی از راه های موفقیت می باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد آشنایی با تاب آوری و تقویت تاب آوری با شما صحبت کنیم تا بتوانید این مهارت را درون خود پرورش دهید و تقویت کنید.
مهارت تاب آوری چیست
همه انسان ها در زندگی خود، سختی و مشقت را تجربه می کنند. در این میان ممکن است انسان در شرایطی قرار بگیرد که این سختی ها و یا ناراحتی ها بسیار عمیق باشند. به طور کلی ظرفیت و توانایی برگشت از مشکلات سخت و ناراحتی های عمیق، مهارت تاب آوری تلقی می شود. کسانی که مهارت تاب آوری و تحمل سختی را در خود تقویت می کنند، می توانند از سختی های زیاد خود را نجات دهند و به زندگی عادی خود برگردند.
تاب آوری یکی از مهارت های زندگی است که می تواند هر موجود زنده ای را سر پا نگه دارد. آیا تا به حال به این موضوع توجه کرده اید که زمانی که طوفان شدید به پا می شود، درختان و شاخه های آنها تا چه حد خم می شوند و به این طرف و آن طرف کشیده می شوند؟ اما آیا بعد از طوفان، درختان کج باقی می مانند؟ قطعا خیر. این در واقع تاب آوری است که این تحمل را به هر موجود زنده ای می دهد تا از سختی ها سربلند بیرون بیایند.
در مورد انسان هم همین است. قطعا شما در اطراف خود کسانی را دیده اید که در سختی ها و مشکلات بسیار زیاد، موفقیت های بسیار بزرگی کسب می کنند. در واقع این افراد توانایی تاب آوری را در خود تقویت کرده اند و توانسته اند از مشکلات زندگی سربلند بیرون بیایند. حال به مصداق درخت باز می گردیم. اگر درخت ضعیف باشد و در برابر طوفان دوام نیاورد، قطعا می شکند. آیا درخت شکسته می تواند به حیات خود ادامه دهد؟ البته که خیر! بنابراین اگر شما بتوانید این مهارت را در خود تقویت کنید، می توانید خود را با ناملایمت های زندگی وفق دهید و در برابر آنها مقاوم باشید.
مزایای تقویت مهارت تاب آوری
مهارت تاب آوری، جزو مهارت هایی است که شما باید آن را به دست بیاورید. این مهارت ذاتی نیست و برای به دست آوردن آن در زندگی باید تلاش کرد. اما شاید این سوال در ذهن شما نقش ببندد که تاب آوری و تحمل سختی چه مزایایی دارد و اصلا تقویت آن در زندگی کاربردی دارد یا خیر؟ برای آشنایی با مزایای تقویت تاب آوری، موارد زیر را مطالعه کنید:
کنترل و مدیریت احساسات:
یکی از بارزترین مزایای مهارت تاب آوری این است که فرد می تواند کاملا آگاهانه و هوشمندانه احساسات و هیجاناتش را کنترل و مدیریت کند. این افراد در زندگی خود موفق تر هستند و می توانند در شرایط مختلف، واکنش های به جا و درست از خود نشان دهند. در واقع تاب آوری این امکان را به شما می دهد که احساسات و هیجانات خود را با شیوه درست مدیریت کنید.
افزایش عزت نفس:
مهارت تاب آوری و تحمل سختی به دنبال خود افزایش عزت نفس را به همراه دارد. کسانی که تاب آوری را در خود تقویت می کنند، افرادی هستند که برای خودشان ارزش و احترام بالایی قائل هستند و در زمینه های مختلف به خودشان اطمینان دارند. این افراد می توانند نقاط قوت خود را به خوبی بشناسند و آن را تقویت کنند.
مهارت حل مسئله:
یکی دیگر از مزایای مهارت تاب آوری این است که افراد قدرت بالایی در برابر حل مسئله و مشکلات را پیدا می کنند. افرادی که در برابر شرایط مختلف، انعطاف پذیری بالایی دارند، می توانند مشکلات را به درستی حل کنند. بسیاری از مشکلات به راحتی و در زمان کوتاه حل نمی شوند. کسانی که از تاب آوری بالایی برخوردارند، این موضوع را درک می کنند و برای حل مشکل صبوری می کنند.
مثبت اندیشی:
تاب آوری به دنبال خود مثبت اندیشی و خوش بینی را به همراه دارد. نگرش مثبت به آینده، این انگیزه را به فرد می دهد که برای رسیدن به اهداف و موفقیت هایش تلاش بیشتری کند و همین موضوع می تواند مزایای بسیار زیادی برای فرد به همراه داشته باشد.
راه های تقویت تاب آوری
بنابراین برای موفقیت و دستیابی به مزایای ذکر شده باید این مهارت را در خود تقویت کرد. در این جا برخی از راه های افزایش مهارت تاب آوری و تحمل سختی مطرح شده است.
تعیین هدف
برای اینکه بتوانید مهارت تاب آوری را در وجود خود پرورش دهید، باید در زندگی خود هدف داشته باشید و آن را مشخص کنید. زمانی که شما کاملا هدفمند مسیر زندگی تان را پیش بگیرید، می توانید با عزم راسخ هدفتان را دنبال کنید. شوق رسیدن به هدف باعث می شود تا شما تاب آوری بیشتری را در وجود خود ایجاد کنید.
تقویت مهارت های اجتماعی
تقویت روابط اجتماعی می تواند مهارت تاب آوری و تحمل سختی را در شما افزایش دهد. زمانی که شما روابط اجتماعی خوبی با دیگران داشته باشید، در مواقع سختی، احساس تنهایی نمی کنید و می توانید مشکلتان را با اطرافیانتان در میان بگذارید. همدلی دیگران با شما می تواند تاب آوری را در شما افزایش دهد.
برای خودتان ارزش قائل شوید
مادامی که شما خودتان را دوست داشته باشید و برای خودتان ارزش و احترام قائل شوید، در واقع خودتان را باور دارید و این موضوع می تواند عزت نفس شما را بالا ببرد. همانطور که در بخش های قبلی به آن اشاره کردیم، به دنبال عزت نفس، تاب آوری است. کسانی که عزت نفس بالایی دارند از مهارت های بسیاری از جمله تاب آوری برخوردار می شوند.
آگاهی و کنترل هیجانات و احساسات منفی
نحوه کنترل و مدیریت هیجانات و احساسات منفی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر شما برای شناخت این هیجانات و احساسات منفی خود تلاش کنید، می توانید آنها را درون خودتان به چالش بکشید و در شرایط بحرانی نحوه مقابله با آن را بدانید. تاب آوری از همین طریق در ذهن شما ایجاد می شود و با هر قدمی که شما برای کسب بیشتر این مهارت بردارید، تقویت می شود. شما می توانید نسبت به اصلاح افکار منفی تان اقدام کنید و در هنگام پدید آمدن مشکل، با آن با روشی صحیح برخورد کنید. این معنای واقعی مهارت تاب آوری است.
آخرین اخبار مرتبط با مهارت تاب آوری چیست
بر طبق مطالعات جدید قدر دانی تاثیر بسیار خوبی بر افزایش تاب آوری افراد دارد، علاوه بر این قدردانی کردن بر سلامتی جسم و روان تاثیر داشته و منجر به شادی بیشتر و بهبود کیفیت خواب می شود. طبق این تحقیق افراد در مقابله با مشکلات زمانی که به یاد داشته های خود افتاده و قدر دانی می کنند، مهارت های مقابله ای بهتری از خود نشان می دهند.
سوالات متداول
1- ✔️ مهارت تاب آوری چیست؟
✔️ تاب آوری یکی از مهارت های زندگی است که می تواند هر موجود زنده ای را سر پا نگه دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ مزایای تقویت مهارت تاب آوری چیست؟
✔️ یکی از بارزترین مزایای مهارت تاب آوری این است که فرد می تواند کاملا آگاهانه و هوشمندانه احساسات و هیجاناتش را کنترل کند که در متن مقاله باقی آن ارائه شده است.
3- ✔️ راه های تقویت تاب آوری چیست؟
✔️ برای موفقیت و دستیابی به مزایای ذکر شده باید این مهارت را در خود تقویت کرد که در متن مقاله راه های آن مطرح شده است.