پریود یا قاعدگی یکی از اتفاقاتی است که در طول زندگی خانم ها هر ماه رخ می دهد. عادت ماهیانه از زمان بلوغ دختران شروع شده و نشان دهنده سلامت آن ها و توانایی بارور شدن می باشد. اما آیا سیکل قاعدگی نیز مهم است؟ می دانید که چه کار کنید برای اینکه زودتر پریود شوید؟ آیا می دانستید که حتی برای پریود شدن قرص هم وجود دارد؟
لازم به ذکر است بدانید که نامنظم شدن چرخه و سیکل پریود یا عادت ماهانه زنان مشکلات بسیاری را همراه دارد. اما این سوال پیش می آید که منظور از سیکل قاعدگی چیست؟ سیکل یا همان چرخه قاعدگی به تعداد روزهای بین دو قاعدگی گفته می شود که متوسط آن معمولا 28 روز است.
بهم خوردن سیکل قاعدگی اغلب باعث بهم خوردن عملکرد روزانه فرد نیز شده و همچنین باعث افزایش یا کاهش طول دوره قاعدگی، افزایش یا کاهش خونریزی و همینطور تاخیر در زمان عادت ماهیانه می شود.
داشتن سیکل پریودی منظم بسیار اهمیت دارد و نشان دهنده سلامت بانوان است اما نا منظم بودن چرخه قاعدگی باعث مشکلاتی همچون سقط جنین، بارداری خارج رحمی و یا بارداری ناخواسته می شود . اغلب زنان زمانی که پریود نمی شوند یا پریود آن ها با تاخیر است ، از لحاظ روحی و روانی دچار مشکل می شوند .
لازم به ذکر است بدانید زمانی که فرد دچار تاخیر در قاعدگی می شود ، می تواند از قرص های قوی برای پریود شدن استفاده کند . این قرص ها انواع مختلفی داشته که در این مقاله شرح داده شده است.
قرص های قوی برای قاعدگی
همان طور که ذکر شد اغلب زنان به این دلیل که دیر پریود می شوند یا سیکل قاعدگی آن ها دچار مشکل است از لحاظ روانی بهم می ریزند. به همین دلیل می توانند از قرص برای پریود شدن استفاده کنند که در ادامه مقاله آن ها را بیان خواهیم کرد .
قرص پروورا
ترکیب اصلی قرص پروورا مدروکسی پروژسترون است که سبب تنظیم هورمون های خانم ها شده و در نتیجه برای خانم هایی که قاعدگی نامنظمی دارند ، استفاده می شود . قرص پروورا نه تنها باعث پریودی خانم ها شده، بلکه سبب منظم شدن عادت ماهانه آن ها نیز می شود.
قرص مپرات
یکی از قرص هایی که برای پریودی یا حتی پریود نامنظم استفاده می شود ، مپرات است . این قرص مانند دارو پروورا نوعی هومرون پروژسترون می باشد که باعث فعال شدن چرخه عادت ماهانه می شود . همچنین می توان گفت از این قرص برای پیشگیری از بارداری و سرطان پستان نیز استفاده می شود .
قرص جیناون
جیناون یک داروی گیاهی است که گردش خون را تحت تاثیر قرار داده و همچنین سبب منظم شدن پریودی می شود . لازم به ذکر است بدانید حتما باید جیناون را با دستور پزشک مصرف کنید .
قرص شاتواری ول وومن ( well woman )
شاتواری ول وومن به صورت کپسول می باشد که برای پریود نامنظم استفاده شده و همچنین باید به صورت روزانه مصرف شود . این کپسول گیاهی است که از آیورودا به دست می آید و باعث تنظیم هورمون های زنانگی شده و به نظم قاعدگی کمک می کند .
قرص بلک کوهوش ( black cohosh )
بلک کوهوش به شکل های مختلفی مانند پودر ، قرص و کپسول استفاده می شود و به درمان نامنظمی قاعدگی کمک کرده و باعث تنظیم هورمون های خانم ها می شود .
از فواید قرص های قوی برای پریود شدن چه می دانید
با برخی از ویژگی های این قرص ها آشنا شدید اما قرص های قوی برای پریود شدن فواید دیگری نیز دارد که آن ها را بیان می کنیم .
قرص های قوی برای پریود شدن به درمان سندرم پلی کیستیک کمک می کند.
این قرص ها به منظم شدن چرخه قاعدگی کمک می کند.
اغلب این قرص باعث درمان جوش یا حتی آکنه نیز می شوند.
درد عادت ماهانه با مصرف این قرص ها کاهش پیدا می کند.
این قرص ها سبب کاهش درد در سندرم ملال پیش از قاعدگی می شود.
قرص های پریودی باعث کاهش خطر سرطان به خصوص سرطان سینه نیز می شود.
با عوارض قرص های قوی برای پریود شدن آشنا شوید
شاید تا به حال دیده یا شنیده باشید که اغلب قرص ها یا داروها در کنار فوایدی که دارند ، برای بدن مضر نیز می باشند . قرص های قوی برای پریود شدن نیز عوارضی را برای بدن دارند که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد .
فرد پس از مصرف این داروها ممکن است دچار درد شکمی شود.
پس از مصرف این قرص ها فرد سرگیجه می گیرد.
این قرص ها باعث معده درد نیز می شود.
اغلب زنان پس از مصرف این قرص ها دچار تنگی نفس می شوند.
فرد پس از مدتی قوای جسمی خود را از دست داده و احساس ضعف می کند.
اغلب این قرص ها سبب تاری دید نیز می شود.
برخی از افراد با مصرف این قرص ها دچار پا درد نیز می شوند.
آمپول برای پریود شدن
یکی دیگر از راه های پریود شدن و یا تنظیم چرخه قاعدگی نامنظم، استفاده از آمپول است. به این آمپول، پروژسترون می گویند. زیرا شامل هورمون زنانه پروژسترون می باشد. از این آمپول برای خونریزی های زیاد در پریود که به دلیل عدم تعادل در هورمون ها است نیز استفاده می شود.
این آمپول برای پریود شدن توسط پزشک تجویز شده و در صورتی که بی نظمی قاعدگی ناشی از کمبود این هورمون باشد، باید آن را تزریق کرد. پس از تزریق حدود 2 هفته زمان برده تا شما پریود شوید و در صورتی که بعد دو هفته همچنان قاعدگی شروع نشد باید به پزشک مراجعه کرده تا دوز دوم این آمپول را تزریق کنید.
آمپول برای پریود شدن گاهی همراه با برخی عوارض بوده که شامل تغییرات خلقی، ترشحات غیر معمولی واژن، سردرد، تهوع، اسهال، یبوست، ادرار تیره، تورم پا و برخی عوارض دیگر است. در صورتی که عوارض حاد و شدیدتری را تجربه کردید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
سوالات متداول
1- ✔️ چطور می توان از دیر پریود شدن جلوگیری کرد ؟
✔️ در واقع برای جلوگیری از دیر پریود شدن می توان از قرص های مختلفی استفاده کرد که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
2- ✔️ قرص های قوی برای پریود شدن چه فوایدی دارند ؟
✔️ منظم شدن چرخه قاعدگی ، درمان جوش ، جلوگیری از بروز خطر سرطان و غیره که در متن مقاله بیشتر در مورد فواید خطرات آن توضیح داده شده است .
3- ✔️ از جمله قرص های مختلف برای جلوگیری از دیر پریود شدن چه می دانید ؟
✔️ قرص جیناون ، مپرات ، بلک کوهوش و غیره که در متن مقاله بیشتر در مورد آن ها توضیح داده شده است .
» با 5 عامل بروز مشکلات جنسی آشنا شوید
» شاید اعتیاد به رابطه جنسی در کمین شما باشد
پاسخ مشاور: سلام ابتدا لازم است تا حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و ضمن انجام معاینه و آزمایشات تکمیلی چون سونوگرافی یا آزمایشات هورمونی و … توسط پزشک متخصص، علت اصلی پریود نشدن در فرزندتان مشخص شده و درمان مناسب تجویز گردد. از مصرف خودسرانه دارو در این مورد پرهیز کنید.
پاسخ مشاور: سلام از طریق آزمایش خون یا بی بی چک ببینید باردارید یا نه و خونریزی نامنظم یا لکه بینی در سه تا چهار ماه اول پس از شروع مصرف قرص های ضد بارداری شایع است. هنگامی که بدن شما خود را با دارو تطبیق دهد، باید این علائم کاهش یابد. جهت بررسی های بیشتر حتما از متخصص زنان کمک بگیرید.
پاسخ مشاور: سلام ابتدا باید از بارداری از طریق بی بی چک یا سونوگرافی اطمینان حاصل کنید، اگه جنین تشکیل شده باشه و شما نمی خواید بچه دار بشید، باید از روش های سقط جنین استفاده کنید، با قرص برای پریود شدن جنین سقط نمی شه.
پاسخ مشاور: سلام لطفا از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنید، به متخصص زنان مراجعه کنید شاید وارد مراحل پیش یائسگی شده باشید یا علت های دیگه ای ممکنه داشته باشه بسته به مشکلتون درمان دارویی و زیر نظر دکتر داشته باشید.
پاسخ مشاور: سلام به دلایل مختلفی که در متن مقاله هم به آن ها اشاره شده ممکن است پریودی اتفاق نیفتد، ممکن است در سن یائسگی باشید یا دچار کیست یا فیبروم شده باشید، لازم است توسط دکتر زنان بررسی های لازم و سونوگرافی از تخمدان و ضمائم صورت پذیرد تا علت پریود نشدنتان مشخص شود.