معمولاً هر فردی در زندگی خود به چیزهای مختلفی علاقه دارد که دلیلی برای علاقه به آن ها نمی داند. برای مثال افراد بدون هیچ پیش زمینه ای امکان دارد که به برخی از حیوانات علاقه نشان دهند و یا به یک رنگ خاص بدون دلیل علاقه داشته باشند.
این که فردی به یک رنگ مشخص علاقه داشته باشد و یا از رنگی خوشش نیاید نشانگر برخی از ویژگی های درونی آن فرد می باشد، ما در این مقاله سعی بر این داریم که شما را با روانشناسی رنگ بنفش و کاربردهای آن در محیط های مختلف آشنا نماییم.
روانشناسی رنگ بنفش چیست
رنگ بنفش که از ترکیب دو رنگ اصلی آبی و قرمز به وجود می آید یکی از سه رنگ ثانویه اصلی می باشد. این رنگ نشان دهنده ارزش، سلطنت، اصالت و شجاعت می باشد. رنگ بنفش دارای بلند ترین طول موج می باشد و معمولا آن را برای افرادی که به دنبال معنویت و معنا دادن به زندگی خود هستند پیشنهاد می کنند.
یادگیری کاربرد روانشناسی رنگ بنفش و یا سایر رنگ ها به ما کمک می کند تا بتوانیم از ترکیب این رنگ ها یک فضای مناسب با روحیات خود را در محل کار و یا در منزل ایجاد نماییم. معمولاً رنگ بنفش نشانگر معنویت است و باعث الهام بخشیدن به افراد و روشن نکردن مسیر ایشان برای رسیدن به هدف است.
از دیدگاه روانشناسان این رنگ تفکرات و احساسات افراد را با هم هماهنگ می سازد و باعث می شود تا شخص به تعادل از نظر روحی و روانی برسد و در نهایت تفکرات او با اعمال او هماهنگ خواهد شد. به همین علت در تمرین مدیتیشن به رنگ بنفش اهمیت فراوانی داده می شود. از گذشتگان رنگ بنفش به عنوان یک رنگ سلطنتی محسوب می شده است. در روانشناسی رنگ بنفش باید به این نکته اشاره کرد که این رنگ باعث به وجود آمدن حس جاه طلبی، ثروت، تجملاتی بودن و رهبری می شود.
تاثیر رنگ بنفش بر روان افراد
همانطور که گفتیم رنگ بنفش از ترکیب دو رنگ آبی و قرمز به وجود می آید و این رنگ تقریباً سرد محسوب می شود. افرادی که به رنگ بنفش علاقه دارند معمولاً افرادی هستند که احساساتی عمیق دارند و نسبت به سایر افراد بسیار حساس هستند،
افراد علاقه مند به رنگ بنفش روحیه ای صلح طلب و آرام دارند، همچنین حمایت کنندگان خوب و مهربان نیز هستند. اگر شما به رنگ بنفش علاقه دارید معمولاً دارای شخصیتی درون گرا هستید و امکان دارد در هنگام حضور در جمع شخصی خجالتی به نظر بیایید، در صورتی که این طور فردی نیستید.
در روانشناسی رنگ بنفش، این رنگ را به عنوان رنگ خلاقیت نیز در نظر می گیرند افرادی که به این رنگ علاقه دارند افرادی خلاق هستند و همیشه در تلاش هستند تا دکور منزل و لباس خود را به صورت منحصر به فردی انتخاب کنند.
افراد علاقه مند به رنگ بنفش به دلیل اینکه افراد درونگرایی هستند نمی تواند یک گروه یا تیم خوب را در کنار خود داشته باشند و همواره در فضایی درون خود گرفتار هستند و باعث تنهایی این افراد می شود. افراد علاقه مند به رنگ بنفش به علت توجه نداشتن به زمان بندی و مدیریت صحیح زمان، معمولاً کارهای خود را به تعویق می اندازند و زمان برایشان اهمیتی ندارد.
روانشناسی رنگ بنفش در محیط های مختلف
همانطور که قبلاً هم به آن اشاره شد در گذشته رنگ بنفش به عنوان یک رنگ سلطنتی محسوب می شده است، زیرا که تهیه آن هزینه زیادی را در بر داشته و هر کسی توانایی دستیابی به رنگ بنفش را نداشته است، اما با توجه به گذشت زمان و این که در حال حاضر تفاوت چندانی بین قیمت رنگ های مختلف وجود ندارد و به راحتی رنگ بنفش در دسترس همگان می باشد،
همچنان این رنگ را به عنوان یک رنگ لوکس در نظر می گیرند و می توان برای لوکس تر و مجلل تر نشان دادن منزل از آن استفاده کرد. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که رنگ بنفش طرفداران مختص خود را دارد و معمولاً با سلیقه همه افراد هماهنگ نمی باشد.
علاوه بر این، در اتاق کودک با توجه به روانشناسی رنگ بنفش که قبلا به آن اشاره شد، به کار بردن رنگ بنفش می تواند باعث خلاقیت و بروز استعدادهای نهفته فرزندانمان بشود و برای کودکانی که فعال و کنجکاو هستند بسیار مناسب است. در زمینه روانشناسی رنگ بنفش در محیط کار نیز می توان برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در بین کارکنان و ایجاد فضایی برای شروعی تازه، از این رنگ استفاده کرد.
رنگ بنفش نشانه چیست
در روانشناسی رنگ ها ما هر رنگ را نشان دهنده یک نماد یا چند نماد خاص می دانیم، برخی رنگ های سرد مانند رنگی آبی (روانشناسی رنگ آبی) را نشان دهنده آرامش و روحیه آرام می دانیم و در کنار آن رنگ های گرم مانند رنگ قرمز یا نارنجی را نشان دهنده شور و اشتیاق و هیجان در نظر می گیریم، و یا رنگی مانند رنگ سبز را رنگ سر زندگی و حیات در نظر می گیریم. هر یک از این نماد ها شخصیت افرادی که به این رنگ تمایل دارند را نشان می دهند.
در ادامه ما به بررسی نماد ها در روانشناسی رنگ بنفش و این که این رنگ در مکان ها و زمان های مختلف نشانه چه چیزی بوده است می پردازیم:
رنگ بنفش نشانگر سیاره مشتری می باشد.
در روانشناسی رنگ بنفش این رنگ را همانند رنگ آبی مایه آرامش روحی و روانی می دانند.
در زمان های گذشته رنگ بنفش در لباس های افراد ثروتمند و قدرتمند جامعه استفاده می شده است که نشان دهنده قدرت این افراد بوده است.
در ایالات متحده به سربازانی که در جنگ مجروح شدند یک قلب به رنگ بنفش اهدا می کردند.
در کشور تایلند برای زن های بیوه رنگ بنفش به عنوان رنگ عزاداری و سوگواری محسوب می شود.
در زمان سلطنت سزار رنگ بنفش به عنوان رنگ سلطنتی در نظر گرفته می شد.
با توجه به روانشناسی رنگ بنفش از این رنگ در طراحی داخلی منزل و دکوراسیون دفتر کار استفاده می شود.
رنگ بنفش به افراد حس قدرت و معتبر بودن را القا می کند.
رنگ بنفش نماد قدرت و شجاعت نیز می باشد.
این رنگ نشان دهنده افراد درون گرا و افرادی است که تفکرات خود را به بیرون بروز نمی دهند و معمولاً افرادی که علاقه مند به این رنگ هستند افراد خودخواهی هستند.
سوالات متداول
1- ✔️ روانشناسی رنگ بنفش چیست؟
✔️ رنگ بنفش که از ترکیب دو رنگ اصلی آبی و قرمز به وجود می آید که می تواند مفاهیم و معانی متفاوتی ارائه دهد که در متن مقاله مطرح شده است.
2- ✔️ تاثیر رنگ بنفش بر روان افراد چیست؟
✔️ افرادی که به رنگ بنفش علاقه دارند معمولاً افرادی هستند که احساساتی عمیق دارند که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ روانشناسی رنگ بنفش در محیط های مختلف چیست؟
✔️ در زمینه روانشناسی رنگ بنفش در محیط کار نیز می توان برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در بین کارکنان از آن استفاده کرد که در متن مقاله شرح داده شده است.