ما انسان ها معمولاً به چیز های مختلف علاقه داریم مثلاً به یک حیوان خاص یا یک رنگ خاص و در برخی موارد حتی دلیل این علاقه خود را نیز نمی دانیم. رنگ ها نشان دهنده شخصیت افرادی هستند که به آن ها علاقه دارند و هر رنگی بیان کننده یک تیپ شخصیتی می باشد که نشانگر عواطف و احساسات و همچنین تفکرات درونی آن شخص نیز می باشد.
ما در این مقاله قصد داریم به بررسی روانشناسی رنگ زرد پرداخته و کاربرد آن در زندگی روزمره هم چون طراحی فضا های ساختمانی و لباس را بررسی نماییم.
روانشناسی رنگ زرد چیست
رنگ زرد یکی از سه رنگ اصلی می باشد، رنگ مکمل آن رنگ بنفش است. این رنگ معمولا نشان دهنده نور خورشید و طلوع خورشید است که همواره با خود گرما را به همراه دارد. معمولاً در آثار هنری از رنگ زرد به عنوان توصیف کننده نور و روشنایی و حالات روحانی انسان استفاده می شود؛ افرادی که به این رنگ علاقه دارند از نظر روانشناسی رنگ زرد افرادی درونگرا و منطقی هستند، این افراد پیش زمینه خوبی برای اینکه فلسفه را فرا بگیرند دارند.
در روانشناسی رنگ زرد افرادی که علاقه مند به این رنگ هستند معمولاً افرادی تنوع طلب و خلاق به حساب می آیند، همچنین این افراد دوست دارند کارها را به روش های مختلف انجام دهند زیرا از کارهای تکراری خوششان نمی آید و دوست ندارند که به روزمرگی دچار شوند. این افراد دارای روحیه ای مملو از شور و اشتیاق و هیجان هستند و افرادی کاملا اجتماعی در سطح جامعه شناخته می شوند.
افراد علاقمند به رنگ زرد معمولا افرادی هستند که زندگی را به عنوان یک تفریح در نظر گرفته و آن را به خود سخت نمی گیرند. افرادی که به این رنگ علاقه دارند معمولاً تمایل دارند که تحسین شده و افرادی دانا به حساب بیایند. این افراد به این دلیل که افراد منطقی هستند معمولا قبل از هر کار آن را تجزیه و تحلیل کرده و سپس آن را انجام می دهند. این افراد علاوه بر تمام صفات دیگر که بیان شد اندکی لجباز بوده و دوست دارند رهبری گروه را بر عهده بگیرند.
تاثیر رنگ زرد بر روان افراد
احتمالا تا به کنون شنیده اید که رنگ زرد را به عنوان رنگ تنفر در نظر می گیرند و بیان می شود که اگر شخصی هدیه ای با رنگ زرد به فرد دیگری بدهد نشانه خوبی ندارد. اما در واقع این گونه نیست و از نظر روانشناسی رنگ زرد، این رنگ بسیار جذاب بوده و اکثر افراد به این رنگ علاقه دارند، در ادامه به بررسی برخی ویژگی های خاص و تاثیرات این رنگ بر زندگی افراد می پردازیم:
این رنگ از نظر روانشناسی یکی از شادترین رنگ ها می باشد و باعث نشاط و سر زندگی می شود.
رنگ زرد به عنوان یک انتقال دهنده محسوب می شود که می تواند احساسات و خوشحالی افراد را بین سایر افراد منتقل کند.
رنگ زرد نماد دانایی، هوش و تخیل است.
رنگ زرد رنگی است که سریعا به چشم می آید و به همین علت است که در هنگامی که ما در فروشگاه کالایی را با رنگ زرد می بینیم بسیار جلب توجه می کند و یا اینکه در خیابان تاکسی های با رنگ زرد به سرعت شناخته می شوند.
از نظر روانشناسی رنگ زرد این رنگ می تواند باعث افزایش سرعت تفکر گردد و خلاقیت افراد را تحریک نماید.
روانشناسی رنگ زرد در محیط
همان طور که در روانشناسی رنگ زرد به آن اشاره شد، رنگ زرد نشان دهنده نشاط و شادابی است و همچنین نشانه ی نور خورشید و روشنایی بخش است، به همین علت از این رنگ برای ایجاد نشاط و شادی در خانه می توان استفاده کرد.
نکته مهمی که در هنگام استفاده از رنگ زرد در دکوراسیون داخلی منزل باید مد نظر داشت این است که طبق روانشناسی رنگ زرد این رنگ باعث هیجان و شور زیادی می شود و برای استفاده در اتاق خواب باید از طیف کم رنگ تر آن استفاده نمود ولی در عوض برای آشپزخانه می توان از این رنگ به عنوان رنگ سنتی آشپزخانه استفاده کرد.
در روانشناسی رنگ زرد در محیط کار نیز باید به این نکته اشاره کرد که در فضاهای با ارباب رجوع کمتر و یا رفت و آمد خیلی کم که باعث خمودگی و بی حالی کارکنان می شود می توان از رنگ زرد به عنوان یک محرک که می تواند باعث شادابی افراد شود استفاده نمود، همچنین استفاده از این رنگ در طراحی محیط کار می تواند خلاقیت کارکنان در محیط کار را افزایش دهد که این امر باعث افزایش راندمان کار شده و به پیشرفت کسب و کار کمک می کند.
رنگ زرد نشانه چیست
تاکنون درباره کاربرد روانشناسی رنگ زرد و این که این رنگ نمایانگر چه خصوصیاتی در رفتار و احساسات و هم چنین افکار افراد است صحبت کردیم و گفتیم که برای طراحی داخلی منزل و یا محیط کار چگونه باید از این رنگ استفاده کرد تا بیشترین بازدهی را داشته و باعث ایجاد شور نشاط در محیط کار و خانه شود. در ادامه این مطلب ما به بیان این موضوع می پردازیم که رنگ زرد در زمان ها و مکان های مختلف نماد چه چیزی بوده است و یا اینکه افراد علاقه مند به این رنگ دارای چه ویژگی هایی هستند.
در روانشناسی رنگ زرد این رنگ را نشانه عقل و خرد می دانند زیرا این رنگ می تواند استعدادهای ذهنی افراد را تحریک کرده و به عنوان نمادی از عقل شناخته شود.
رنگ زرد نشانگر خوشبختی نیز هست زیرا نماد شور و شوق و داشتن اعتماد به نفس است.
رنگ زرد می تواند نشانگر خلاقیت نیز باشد زیرا افرادی که به این رنگ علاقه مند هستند همواره به دنبال راه های جدیدی برای انجام هر چه بهتر کارها هستند.
رنگ زرد نشان دهنده این است که فرد می تواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند، همانطور که در روانشناسی رنگ زرد به آن اشاره شد افراد علاقه مند به رنگ زرد دارای روابط اجتماعی بالایی در جامعه هستند.
در زمان چین باستان فقط امپراتور اجازه داشت که از رنگ زرد استفاده کند و هیچ یک از مردم اجازه پوشیدن لباس به رنگ زرد را نداشته اند.
در کشور هندوستان رنگ زرد را رنگی مقدس می دانند که نشانگر مراسم فصل بهار است.
در اروپا رنگ زرد را به عنوان رنگ شادی و امید می شناسند.
در فرانسه از رنگ زرد به عنوان رنگ حسادت یاد می شود، همچنین در قرون وسطی به افراد ترسو لقب زرد می دادند.
در کشور مصر رنگ زرد نماد سوگواری و عزا می باشد.
در آیین بودا رنگ زرد رنگی با برکت و نماد عقل می باشد.
در کشور ژاپن این رنگ نماد دلاوری و وقار و نجابت است.
سوالات متداول
1- ✔️ روانشناسی رنگ زرد چیست؟
✔️ رنگ زرد یکی از سه رنگ اصلی می باشد، رنگ مکمل آن رنگ بنفش است که در متن مقاله روانشناسی این رنگ مطرح شده است.
2- ✔️ تاثیر رنگ زرد بر روان افراد چیست؟
✔️ از نظر روانشناسی رنگ زرد، این رنگ بسیار جذاب بوده و اکثر افراد به این رنگ علاقه دارند که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ روانشناسی رنگ زرد در محیط چیست؟
✔️ از رنگ زرد برای ایجاد نشاط و شادی در خانه می توان استفاده کرد که درمتن مقاله توضیحات آن به طور کامل ارائه شده است.