رنگ ها در زندگی افراد نقش بسیار موثری دارند و می توانند در روحیات افراد بسیار تاثیر گذار باشند، مثلا رنگ های روشن باعث شادابی و خوشحالی می شوند و در عوض رنگ های تیره باعث ناراحتی و غم می شود و برخی رنگ ها می توانند بر عادات غذایی ما نیز موثر باشند.
تاثیرات تا آن جایی بوده است که شاخه ای از روان شناسی به نام روانشناسی رنگ ها به وجود آمده است؛ در این مقاله قصد داریم شما را با روانشناسی رنگ سبز و کاربرد آن در محیط کار و زندگی و نحوه استفاده درست از آن را در میان بگذاریم، پس تا انتها همراه ما باشید.
روانشناسی رنگ سبز چیست
رنگ سبز به عنوان یکی از رنگ های ثانویه محسوب شده اما به دلیل پر طرفدار بودن و این که در طبیعت زیاد به چشم می خورد برخی آن را جز رنگ های اصلی تصور می کنند. این رنگ به عنوان یک رنگ سرد طبقه بندی می شود و از ترکیب رنگ آبی و زرد به وجود می آید. از رنگ سبز به عنوان دومین رنگ پر طرفدار در جهان پس از رنگ آبی (روانشناسی رنگ آبی) نام برده می شود.
در روانشناسی رنگ سبز این رنگ یکی از نمادهای فصل بهار و نشانگر حیات و تولد دوباره است. از جمله رنگ هایی که زیر مجموعه طیف رنگ سبز می باشند رنگ های یشمی، زیتونی، سبز چمنی، زمردی، لجنی و سبز آبی را می توان نام برد. معمولاً افرادی که به رنگ سبز علاقه دارند افرادی هستند که بسیار عاطفی بوده و خود را وقف آشنایان و دوستان خود می کنند. افراد طرفدار رنگ سبز معمولاً افرادی صلح جو بوده و حاضرند جان خود را در راه صلح جهانی فدا کنند.
در روانشناسی رنگ سبز افرادی که به این رنگ علاقه دارند را به عنوان یک شنونده خوب و کارمند نمونه معرفی می کنند. افراد علاقه مند به رنگ سبز اکثر اوقات در فعالیت های اجتماعی زیاد شرکت می کنند و در کارهای خیریه یک پای ثابت هستند. از دیگر ویژگی هایی که در روانشناسی رنگ سبز برای افراد علاقه مند به این رنگ مطرح می شود این است که این اشخاص اغلب اوقات افرادی شکمو بوده و معمولاً دچار اضافه وزن خواهند شد.
تاثیر رنگ سبز بر روان افراد
رنگ سبز نشان دهنده تحول طبیعت و نماد بهار است، این رنگ باعث آرامش در وجود انسان می شود و همچنین نمادی برای سر زندگی می باشد. همانطور که در ابتدا صحبت به آن اشاره کردیم رنگ ها می توانند تاثیرات متفاوت و بسیار زیادی را بر افکار و احساسات انسان ها بگذارند، در روانشناسی رنگ سبز ما بیان کردیم که این رنگ نمادی از افرادی است که معمولاً بسیار اجتماعی بوده و در جامعه نقش موثری دارند. در ادامه این مطلب به بررسی کاربرد روانشناسی رنگ سبز در زندگی روزمره می پردازیم.
افراد علاقه مند به رنگ سبز معمولا اشخاصی هستند که عاشق طبیعت بوده و اغلب افراد واقع بین و متواضعی هستند.
علاقه مندان به رنگ سبز دوست دارند تا یک زندگی جاری داشته و در محیط های طبیعی مانند روستاها و مناطق جنگلی زندگی کنند.
در روانشناسی رنگ سبز افرادی که به این رنگ تمایل دارند را افرادی با ثبات و از نظر روحی متعادل می دانند، یا اینکه حداقل به دنبال تعادل هستند.
افراد علاقه مند به رنگ سبز همان طوری که در قبل هم توضیح دادیم معمولاً افرادی صلح جو هستند و تمایل دارند تا در جهان صلح برقرار شود.
افراد علاقه مند به رنگ سبز معمولاً افرادی به اصطلاح رک بوده و هرچه که به آن می اندیشند و حس می کنند را بازگو می کنند.
افراد علاقه مند به رنگ سبز معمولاً افرادی اجتماعی هستند و تمایل دارد با دوستان و خانواده خود وقت خود را بگذرانند.
همیشه دوست دارند که در بین اطرافیان خود مورد پذیرش قرار بگیرند.
در روانشناسی رنگ سبز باید به این نکته پرداخت کرد که افرادی که به رنگ سبز تمایل دارند معمولاً افرادی مهربان و دلسوز هستند و در زمان بحران ها می توانند به اطرافیان خود بسیار کمک کنند.
به دلیل حس اجتماعی که در این دسته از افراد وجود دارد تمایل به کار گروهی و تیم سازی بسیار در این افراد دیده می شود.
افراد علاقه مند به رنگ سبز معمولاً افرادی با هوش بالا هستند و دوست دارند مطالب جدیدی را یاد بگیرند و سریعا نیز این مفاهیم را فرا می گیرند.
روانشناسی رنگ سبز در محیط های مختلف
رنگ سبز به عنوان رنگ آرامش بخش می تواند در فضاهای مختلف همچون محیط کار و یا در منزل مورد استفاده قرار بگیرد. در بررسی های به دست آمده از روانشناسی رنگ سبز در محیط کار نتایج به دست آمده است که طی آن افرادی که در فضای کاری با رنگ سبز کار می کنند معمولاً کمتر به درد های دستگاه گوارشی دچار می شوند.
رنگ سبز به دلیل این که نمادی از طبیعت می باشد دارای ویژگی آرامش بخشی می باشد و به همین علت برای فضا هایی مانند اتاق خواب ها و یا سرویس بهداشتی مناسب است علاوه بر آن طیف سبز روشن برای اتاق نشیمن به کار می رود و از سبز تیره نیز می توان برای آشپزخانه استفاده نمود زیرا این رنگ می تواند تاثیر مطلوبی را بر سلامت تغذیه افراد خانواده داشته باشد.
از رنگ سبز می توان در کنار رنگ بنفش (روانشناسی رنگ بنفش) و یا نقره ای استفاده نمود تا یک ترکیب زیبا را به وجود بیاورد، از دیگر کاربردهای روانشناسی رنگ سبز در محیط کار باید به این نکته توجه کرد که در مکان هایی مانند سالن های زیبایی و پوست و همچنین فروشگاه های لباس و بوتیک ها از رنگ سبز نباید استفاده کرد زیرا این رنگ، رنگ پوست را منعکس نمی کند. از رنگ سبز به عنوان رنگ لباس پزشکان و پرستاران در محیط اتاق های جراحی پزشکی استفاده می شود، زیرا این رنگ مکمل رنگ قرمز بوده و پزشکان و پرستارانی که با رنگ قرمز خون در ارتباط هستند باید اندکی به رنگ سبز نگاه کنند تا چشمان ایشان آرامش بیابد.
در روانشناسی رنگ سبز این رنگ را رنگ آرامش می دانند و به همین علت می توان این رنگ را برای محیط هایی که نیاز به تفکر خلاقانه و آرامش دارند هم چون کتابخانه ها و یا اتاق های مطالعه مورد استفاده قرار داد.
رنگ سبز نشانه چیست
تا به اینجا ما با روانشناسی رنگ سبز و کاربرد روانشناسی رنگ سبز در محیط های مختلف آشنا شدیم و گفتیم افرادی که به رنگ سبز علاقه دارند تمایلات خاصی دارند و احساسات و عواطف آنها بر مبنای همین علاقه به رنگ سبز قابل تشخیص می باشد. در ادامه این موضوع به بررسی رنگ سبز در فرهنگ ها و سنت های کشور های مختلف چه در زمان حال و در چه در زمان گذشته می پردازیم.
رنگ سبز نماد طبیعت و بهار می باشد .
رنگ سبز مکمل رنگ قرمز است و ترکیب هایی مانند بوته های گل سرخ بسیار چشم نواز می باشد.
در فرهنگ کشورهای غربی رنگ سبز را به عنوان رنگ پول می شناسند، مخصوصا طیف های تیره تر از این رنگ نمادی از ثروت و جایگاه اجتماعی است.
در کشورهای اروپایی رنگ سبز روشن تر را نمادی از تازگی و رشد به حساب می آورند.
در روانشناسی رنگ سبز استفاده بیش از حد از این رنگ را باعث ایجاد احساس طمع و حسادت در افراد می دانند.
در اکثر نقاط دنیا هنگامی که بحث از سلامتی پیش می آید رنگ سبز را نمادی از سلامتی می دانند.
رنگ سبز نشان دهنده محصولات ارگانیک و ایمن در محصولات غذایی می باشد.
در فرهنگ اسلامی بهشت که جایگاه نیکوکاران است را مکانی سبز رنگ تداعی کرده اند و همین امر باعث استفاده فراگیر از رنگ سبز در فرهنگ اسلامی شده است.
در گروه های حامی محیط زیست به دلیل رابطه این رنگ با طبیعت و روانشناسی رنگ سبز از این رنگ به عنوان نماد گروه بهره می برند.
در دوره اروپای مدرن رنگ سبز را همواره نمادی از افراد باهوش، ثروتمندان و بازرگانان می شناختند و به همین دلیل است که در تابلوی لئوناردو داوینچی و در لباس مونالیزا از رنگ سبز استفاده شده است.
نیمکت ها در مجلس عوام انگلیس به رنگ سبز می باشد.
رنگ سبز به عنوان نمادی از کشور ایرلند به حساب می آید.
از رنگ سبز در اکثر پرچم های کشور های اسلامی استفاده شده است.
سوالات متداول
1- ✔️ روانشناسی رنگ سبز چیست؟
✔️ رنگ سبز به عنوان یکی از رنگ های ثانویه محسوب شده که در متن مقاله روانشناسی این رنگ توضیح داده شده است.
2- ✔️ تاثیر رنگ سبز بر روان افراد چگونه است؟
✔️ این رنگ باعث آرامش در وجود انسان می شود و همچنین نمادی برای سر زندگی می باشد که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ کاربرد روانشناسی رنگ سبز در محیط های مختلف چگونه است؟
✔️ رنگ سبز به عنوان رنگ آرامش بخش می تواند در فضاهای مختلف همچون محیط کار استفاده گردد که در متن مقاله مطرح شده است.