همانطور که میدانید در تمام جوامع قوانین و مقررات خاصی حاکم است. پایبندی به این قوانین می تواند امنیت و آسایش را در جامعه برقرار کند. در صورتی که افراد یک جامعه بخواهند به نوعی هنجار شکنی کنند، جامعه با مشکلات بسیار زیادی رو به رو می شود.
متاسفانه در جامعه امروزی گناه زنا بسیار رواج پیدا کرده است و شاهد انواع آن هستیم. این موضوع به یک معضل بزرگ در جامعه تبدیل شده است که در نهایت موجب فروپاشی بنیان خانواده می شود. در ادامه این مبحث قصد داریم تا زنا و به طور کلی جزئیات این گناه را بررسی کنیم تا شما با آن بیشتر آشنا شوید.
زنا چیست
افراد یک جامعه موظفند تا برای برقراری امنیت و رفاه سایر افراد جامعه به قوانین و مقررات پایبند باشند. همانطور که میدانید در کشور ما دین اسلام به عنوان دین اصلی و واحد کشور شناخته شده است و قوانین کشورمان نیز بر اساس دین اسلام وضع شده اند. به طور کلی هر نوع رابطه دوستی قبل ازدواج یا جنسی که بدون جاری شدن صیغه محرمیت بین زن و مرد صورت بگیرد، زنا نام دارد. گناه زنا در دین اسلام یک گناه بزرگ به حساب می آید و مجازات و محکومیت های خاص خودش را دارد.
در واقع روابطی که خارج از چارچوب دین و قوانین کشور بین زن و مرد صورت می گیرد، زنا تلقی می شود و موکدا از جانب قانون محکوم می شود. از آنجایی که زنا نوعی جرم به حساب می آید، به دنبال خود مجازات نیز در بر دارد. این مجازات بسته به شرایطی که گناه زنا صورت گرفته است، متفاوت است.
زنا همان رابطه جنسی است که بین یک زن و مرد بدون هیچ نوع محرمیتی صورت می گیرد. این رابطه می تواند بین دو نفر که مجرد هستند اتفاق بیفتد و یا بین دو فردی که متاهل هستند صورت بگیرد. در هر صورت حکم زنا برای هر دو گروه صادر می شود. کسانی که زنا می کنند، در جامعه زناکار شناخته می شوند و اگر این جرم صورت گرفته ثابت شود، محکوم می شوند. این را بدانید که زنا در هر صورتی که اتفاق بیفتد محکوم است و هیچ دلیلی نمی تواند آن را توجیه کند.
علاوه بر تمام این موارد، کسانی که زناکار هستند، اطرافیانشان را دچار بحران های روحی و روانی می کنند و به آنها آسیب های زیادی وارد می کنند. به همین علت گناه زنا یکی از دلایل اصلی ایجاد فسق و فجور در جامعه است و به هیچ عنوان از نظر مردم و قانون انجام چنین کاری جایز و شایسته نیست.
انواع زنا چیست
زنا انواع مختلفی به نام زنا با محارم نسبی، زنای محصنه و محصن، زنای غیر محصنه و زنای به عنف داشته که در این جا در مورد آن ها توضیحاتی ارائه شده است.
زنا با محارم نسبی
گناه زنا انواع مختلفی دارد و به شیوه های مختلف صورت می گیرد. اولین نوع آن، زنا با محارم نسبی است. محارم نسبی به معنای کسانی است که با یکدیگر نسبت خونی دارند؛ مثل پدر، برادر، خواهر، مادر و... از آنجایی که برقراری رابطه جنسی با این افراد تحت هیچ شرایطی ممکن نیست و نمی توان هیچ صیغه محرمیت زن و شوهری بین آنها برقرار کرد، اگر رابطه جنسی بین این افراد صورت بگیرد، زنای با محارم نسبی تلقی می شود.
زنای محصنه و محصن
این نوع زنا در خصوص کسانی اتفاق می افتد که متاهل هستند و بدون هیچ عذر و دلیلی از جمله بیماری همسر، ناتوانی جنسی و... به سمت فرد دیگری می روند و گناه زنا و خیانت را انجام می دهند. در صورتی که زن متاهل زنا کند، زنای محصنه و در صورتی که مرد متاهل زنا کند، زنای محصن تلقی می شود.
زنای غیر محصنه
در بخش قبلی با زنای محصنه آشنا شدیم. زنای غیر محصنه در واقع به زنایی گفته می شود که محصنه نیست. این نوع زنا به دو دسته تقسیم می شود:
-
زنای غیر محصنه فرد متاهل: در این نوع زنا، فرد متاهل به دلایل مختلفی نمی تواند با همسرش رابطه جنسی داشته باشد و به گناه زنا آلوده می شود. این دلایل می تواند شامل غیبت طولانی مدات همسر، ناتوانی جنسی، بیماری و... باشد.
-
زنای غیر محصنه فرد مجرد: در این نوع زنا، فرد مجرد با میل و اراده شخصی خود دست به این اقدام ناشایست می زند و بدون جاری شدن صیغه محرمیت، با فرد دیگری وارد رابطه جنسی می شود.
زنای به عنف
یکی دیگر از انواع زنا، زنای به عنف است. این نوع گناه زنا با اجبار انجام می شود. در واقع معنی زنای به عنف بیانگر نارضایتی یکی از طرفین است که معمولا این نارضایتی از جانب زن است. در این نوع زنا که می توان به آن تجاوز جنسی هم گفت، یکی از طرفین به زور و اجبار و تهدید مجبور به برقراری رابطه جنسی می شود. در این نوع زنا، شخصی که مجبور شده است، زناکار شناخته نمی شود. به طور مثال اگر مردی زنی را با زور و تهدید مجبور به رابطه جنسی کند، در صورتی که زن تسلیم شود و یا به زور این عمل انجام شود، زنا صورت گرفته است و مرد زناکار شناخته می شود.
عواقب روانی زنا چیست
زنا در انواع مختلف عواقب روانی و آسیب هایی به فرد، خانواده و یا همسر وی وارد می کند که در این جا برخی از عواقب روانی آن مطرح شده است.
آیا میدانید عواقب زنا چیست و چه تاثیری بر روح و روان انسان می گذارد؟ یکی از اصلی ترین عواقب روانی گناه زنا از بین رفتن آرامش روانی و افزایش اضطراب ها و استرس های درونی است. این موضوع می تواند از فرد زناکار سلب آسایش کند و مدام افکار منفی را در ذهن او پرورش دهد.
مورد بعدی از بین رفتن ارزش و کرامت انسانی است. زمانی که گناه زنا برای فرد یک امر طبیعی و عادی شود، ارزش های انسانی زیر پا گذاشته می شود و حس شهوت بر تمامی آنها غلبه می کند.
سرپیچی از دستورهای قرآنی و احادیث دینی مورد بعدی است که زنا می تواند باعث به وجود آمدن این موارد شود. انسانی که بر خلاف موازین دینی و اخلاقی رفتار می کند، به نوعی هنجار شکنی کرده است و به مرور زمان زندگی اش دچار تیرگی می شود.
از دیگر عواقب روانی گناه زنا، که در فساد جامعه نیز تاثیرات زیادی می گذارد، پیدایش حس تنوع طلبی و عدم تمایل به ازدواج و یا ادامه زندگی با همسر فعلی است. زنا می تواند حس تنوع طلبی را در فرد زناکار بیدار کند و یکی از بدترین عواقب آن عدم تمایل به ازدواج و یا عدم امتناع به همسر می باشد.
در مواردی که حس تنوع طلبی در فرد زناکار بیدار شود، ممکن است فرد تمایل داشته باشد تا با اشخاص مختلفی رابطه جنسی برقرار کند. در این صورت ممکن است فرد زناکار به بسیاری از بیماری های مقاربتی مبتلا شود.
حکم گناه زنا چیست
آیا میدانید مجازات زنا چیست؟ همانطور که گفتیم گناه زنا یک گناه بسیار بزرگ و با آسیب های روانی بسیار زیاد همراه است. این گناه در دین اسلام و قانون کشور ما، جرم شناخته می شود و بنا به قوانین حاکم بر کشور و رای قاضی، دارای مجازات مختلفی است. همانطور که در بخش های قبلی به آن اشاره کردیم، زنا انواع مختلفی دارد. بنابراین مجازات زنا با توجه به انواع آن متفاوت است.
به طور کلی قبل از هر چیزی زنا باید ثابت شود. در صورتی که با مدارک معتبر این گناه ثابت شود، برای زن متاهل و زناکار حکم سنگسار صادر می شود. در موارد مختلف دیگر نیز بنا به نوع زنایی که انجام شده، شلاق برای فرد زناکار در نظر گرفته می شود. از آنجایی که سنگسار، مجازات بسیار سنگینی است، در صورتی صادر می شود که حکم فرد زناکار، اعدام باشد، زیرا در اجرای سنگسار به احتمال بسیار زیاد، فرد جان خود را از دست می دهد.
امروزه در کشور ما حکم سنگسار به ندرت صادر و اجرا می شود و در بیشتر موارد می توان گفت فرد زناکار به 100 ضربه شلاق، زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم می شود.
سوالات متداول
1- ✔️ زنا چیست؟
✔️ زنا همان رابطه جنسی است که بین یک زن و مرد بدون هیچ نوع محرمیتی صورت می گیرد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ انواع زنا چیست؟
✔️ زنا انواع مختلفی به نام زنا با محارم نسبی، زنای محصنه و محصن، زنای غیر محصنه و زنای به عنف داشته که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ حکم گناه زنا چیست؟
✔️ گناه زنا یک گناه بسیار بزرگ و با آسیب های روانی بسیار زیاد همراه است که در متن مقاله مجازات آن توضیح داده شده است.
پاسخ مشاور: سلام بله
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز در متن مقاله مطرح شده است