امروزه به دلیل فراوانی مقالاتی که در مورد استخدام یا مصاحبه های شغلی وجود دارد . انتخاب یک کارمند خوب ، پرتلاش و با استعداد کار سختی شده است به این دلیل که افراد دیگر از پرسش های غافلگیر کننده ترسی ندارند .
کارمندانی که داوطلب استخدام در شرکت های مختلف هستند ، پیش از آنکه در جلسه مصاحبه حاضر شوند ، مقالات موجود در اینترنت و همچنین سوالات رایج مصاحبه های شغلی را بررسی می کنند و یا حتی ممکن است از خود فیلم بگیرند تا قدرت بیان خود را نیز تقویت کنند .
لازم به ذکر است بدانید که با این تفاسیر شناخت و انتخاب یک کارمند پر تلاش و با استعداد سخت شده است . زیرا آن ها می توانند با توجه به سوالات مصاحبه که در اینترنت وجود دارد ، پاسخ های مناسبی را انتخاب کنند و تمامی اطلاعات لازم پیش از مصاحبه را شناسایی کنند .
برخی از کارفرمایان گمان می کنند که اگر تعداد مصاحبه گران زیاد شود یا اگر سوالات در جلسه مصاحبه معما گونه باشد ، می توان کارمند خوب را شناسایی کرد . اما اینطور نیست ! شما باید در پرسش های استخدامی خود تغییرات ایجاد کنید و همچنین سوالاتی را طرح کنید که آمادگی برای پاسخ به آن ها دشوار باشد .
ترفندهای مختلف در پرسیدن سوالات مختلف در مصاحبه
همانطور که گفتیم با وجود مقالات فراوان در مورد مصاحبه های استخدامی و سوالات پر تکرار مصاحبه ، شناخت و استخدام یک کارمند مناسب و خوب سخت شده است . بنابراین اگر بخواهید از بین داوطلبین یکی را انتخاب کنید باید در سوالات خود تجدید نظر کنید و همچنین روش مصاحبه را تغییر دهید . در ادامه مقاله چند ترفند در مورد سوالات در جلسه مصاحبه بیان خواهیم کرد .
- سوالاتی که پاسخ به آن ها راحت است را نپرسید
برخی از سوالات هستند که در تمامی جلسات مصاحبه تکرار می شوند و تمام افراد با آن ها آشنایی دارند و همینطور به راحتی می توانند به آن ها پاسخ دهند . سوالاتی مانند در 5 سال آینده خود را در چه جایگاهی می بینید ؟
بزرگترین نقاط قوت و ضعف خود را بیان کنید ، چرا این کار را انتخاب کرده اید ؟ چگونه با شرکت ما آشنا شده اید ؟ و یا اینکه شغل رویایی شما چیست . می توان گفت این دسته از سوالات اغلب در تمامی جلسه های مصاحبه تکرار می شوند و اغلب افراد با آن ها آشنایی کافی را دارند .
بنابراین می توان گفت از طرح سوال های آسان پرهیز کنید . به طور مثال نمونه سوالاتی که برای استخدام بانک می پرسند و همراه پاسخ هایشان در گذشته منتشر شده است و اغلب افراد از آن اطلاع دارند . در نتیجه باید در طرح سوالات خود تجدید نظر کنید و از پرسیدن سوالات تکراری پرهیز کنید .
می توان گفت از پرسیدن سوالاتی که پاسخ آن ها ساده ، سوالاتی که آمادگی برای آن ها راحت است و یا سوالاتی که بارها و بارها تکرار شده است پرهیز کنید و تمرکز خود را روی طرح سوالاتی بگذارید که تمرکز برای پاسخ آن ها دشوار است .
- سوالاتی در مورد توانایی آن ها در حل مسئله طرح کنید
برای اینکه تشخیص دهید کدام یک از داوطلبین عملکرد بهتری دارند و همچنین توانایی بیشتر در انجام کار ها دارند ، از او بخواهید که سه مرحله زیر را انجام دهد .
1 - مشکلات شغل را شناسایی کنند
به طور مثال از او بخواهید که برای هفته های اول چه برنامه ای دارید و همچنین مهم ترین مشکلات یا فرصت هایی که ممکن است حین کار وجود داشته باشد را شناسایی کند و برای شما توضیح دهد .
2 - مشکلات موجود را تشخیص دهد
می توان گفت مشکلی که ممکن است او در هفته اول با آن مواجه شود را به او توضیح دهید . اما دقت کنید که آیا او می تواند مشکل را حل کند یا نه ؟ توانایی حل مشکل از جمله مهارت هایی است که باید به آن توجه کنید .
پس از اینکه مشکل را برای او بازگو کردید از او بخواهید که پیشنهاد و راه حل های خود را برای حل مشکل بیان کند . اما توجه کنید که اگر در حل مشکل به مشورت با گروه و همکاری با آن ها اشاره نکرد ، امتیاز این مرحله را از او کم کنید .
3 - از او بخواهید که ایرادات شرکت را شناسایی کند
در این مرحله می توانید شرحی از وظایف ، عملکرد و همچنین اهداف شرکت را در اختیار او بگذارید و از او بخواهید که ایراد کارتان را شناسایی کند .
- نوآوری و اشتیاق آن ها را بررسی کنید
ممکن است شغلی که انتخاب می کنند نیاز به ابتکار ، نوآوری و استعداد داشته باشد ، به همین دلیل شما باید این ویژگی ها را در افراد شناسایی کنید .
1 - زرنگی و چابکی
گاهی ممکن است در شرکت تغییرات و یا اتفاقات غیر منتظره در زمینه فناوری یا درخواست های مشتری به وجود آید که انتظار می رود فرد بتواند در این مواقع روحیه خود را حفظ کرده و به امور رسیدگی کند .
2 - توانایی یادگیری
فرد باید در تمام لحظات کاری خود به دنبال یادگیری و همچنین کسب تجربه باشد تا بتواند در مواقع بروز مشکل به راحتی با آن مواجه شود .
3 - ابتکار و نوآوری
فرد باید توانایی ابتکار و نوآوری را داشته باشد تا بتواند از دیگر رقیبان خود پیشی بگیرد و همچنین به سرعت در کار خود پیشرفت کند .
- از پرسیدن سوالات تکراری پرهیز کنید
می توان گفت از پرسیدن مواردی مانند اطلاعات شخصی ، نام دانشگاه ، میزان تحصیلات ، توانایی ها و مهارت ها و دیگر مواردی که در رزومه کاری فرد وجود دارد ، پرهیز کنید . این موارد را می توانید از روی روزمه کاری فرد بررسی کنید و نیازی نیست که بار دیگر در جلسه حضوری از فرد بپرسید .
با این تفاسیر آیا می توان داوطلب نمونه را تشخیص داد ؟ آیا ممکن است بار دیگر آن ها با سوالاتی که پاسخ به آن ها آسان نیست آشنا شوند ؟
سوالات متداول
1- ✔️ چطور می توان کارمند خوب استخدام کرد ؟
✔️ برای آنگه بتوانید نیروی خوب استخدام کنید باید برخی از سوالات و اطلاعات را از آن ها بپرسید که در متن مقاله بیان شده است .
2- ✔️ در جلسه مصاحبه چطور از توانایی های فرد باخبر شد ؟
✔️ در جلسه مصاحبه باید اطلاعات دقیقی در مورد توانایی ها ، مهارت و همچنین اشتیاق فرد پرسید که در متن مقاله بیشتر در مورد آن توضیح داده شده است .
3- ✔️ آیا می توان در جلسات مصاحبه سوال تکراری پرسید ؟
✔️ خیر ؛ در جلسه مصاحبه از پرسیدن سوالات تکراری حتی در صورت مهم بودن آن جلوگیری کند که در متن مقاله بیشتر در مورد این موضوع توضیح داده شده است .
» مسیر فرار از بیکاری
» از نشانه های آدم افسرده چه می دانید