یکی دیگر از مواد مخدر بسیار خطرناک و با عوارض بالا حشیش است. شما تا چه حد در خصوص اعتیاد به حشیش اطلاعات دارید؟ آیا میدانید این مخدر به سرعت ایجاد وابستگی می کند و فرد مصرف کننده را به سمت اعتیاد می کشاند؟
متاسفانه فرد معتاد گمان می کند با ترک حشیش، دیگر نمی تواند از زندگی اش لذت ببرد و دچار بیماری های مختلف می شود. به همین علت به مصرف این مخدر ادامه می دهد. در این بخش ما تصمیم داریم در خصوص نحوه درمان اعتیاد به حشیش و نحوه ترک آن اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
راه های ترک حشیش
برای ترک حشیش، باید در ابتدا این موضوع بررسی شود که این مخدر به چه روش هایی استعمال شده است و مدت زمان اعتیاد چقدر بوده است؟ بررسی این دو مورد می تواند برای انتخاب بهترین راه ترک مخدر حشیش، موثر باشد. معمولا کسانی که مدت طولانی تری از حشیش استفاده کرده اند، وابستگی شدید تری به این مخدر دارند و همچنین بدن آنها عوارض بسیار زیادی را متحمل شده است.
بنابراین باید در نظر بگیرید که ترک این مخدر به هیچ وجه نباید خودسرانه و غیر اصولی باشد و با کمک روش های مناسب، سموم حشیش را از بدن فرد مصرف کننده دفع کنید. حال بهتر است تا به روش های پیشنهادی ما، برای ترک حشیش توجه کنید.
رفتار درمانی
اولین روش ترک حشیش، رفتار درمانی است. متاسفانه مخدر حشیش از لحاظ روانی بیشترین وابستگی را برای فرد مصرف کننده به وجود می آورد و ترک آن، اختلالات روانی و عصبی زیادی را به همراه دارد. طبق تحقیقات انجام شده، یکی از موثرترین روش های ترک حشیش، رفتار درمانی است. زمانی که فرد مصرف کننده طی آگاهی بخشی ها و کنترل درمانی قرار بگیرد، قطعا برای ترک، مصمم تر می شود. به خاطر داشته باشید، مهمتر از روش ترک اعتیاد، ترکِ بدون بازگشت است. بنابراین بهتر است تا در ابتدا فرد از لحاظ روانی این مخدر را ترک کند.
روش مدیریت احتمالی
مدیریت احتمالی برای تشویق جوانانی که حشیش و یا ماری جوانا مصرف می کنند، یک روش عالی و تاثیرگذار به حساب می آید. در این روش نوعی کوپن کالا یا خدمات به عنوان یک نوع جایزه برای فرد در حال ترک در نظر گرفته می شود. هر بار که آزمایش ادرار از فرد گرفته شود و مشخص شود که این مخدر را مصرف نکرده است، این کوپن در اختیار او قرار داده می شود تا به نوعی برای ادامه دادن به ترک، تشویق شود و انگیزه خود را از دست ندهد.
به خاطر داشته باشید برای ترک حشیش هیچ داروی قطعی در بازار وجود ندارد و بیشتر باید از لحاظ روحی و روانی این ماده مخدر ترک شود.
ترک به روش سرپایی
طبق آمار و تحقیقات، ترک مخدر حشیش کشنده نیست بنابراین عوارض خاصی را به همراه ندارد. فرد مصرف کننده می تواند در منزل هم حشیش را ترک کند، به شرط اینکه از یک برنامه سم زدایی قوی استفاده کند. این برنامه توسط پزشک انجام می شود. در این روش، تمامی سموم باقی مانده در بدن فرد مصرف کننده، دفع می شوند و فرد می تواند با انگیزه بیشتری برای ترک روانی حشیش اقدام کند.
عوارض ترک حشیش
همانطور که تاثیر اعتیاد به مواد مخدر زیاد است، ترک اعتیاد نیز عوارضی به همراه داشته که به مرور زمان رفع می شود. بنابراین ترک بهتر از ادامه دادن به اعتیاد است، در این جا برخی از عوارض ترک اعتیاد به حشیش مطرح شده است.
بی خوابی
یکی از شایع ترین عوارض ترک حشیش، بی خوابی است. ممکن است در خواب و استراحت فرد، اختلالات زیادی به وجود بیاید که معمولا این اختلالات تا دو الی سه هفته فرد را درگیر می کنند.
کاهش اشتها
از دیگر عوارض ترک مخدر حشیش، کاهش اشتها و میل به غذا خوردن است. در ادامه این کاهش اشتها قطعا کاهش وزن نیز اتفاق می افتد که کاملا طبیعی است. اما به مرور زمان و پس از طی شدن دوره ترک اعتیاد، این مشکل برطرف خواهد شد.
بی قراری و کلافگی
فرد مصرف کننده ای که قصد ترک حشیش را دارد، معمولا در دوران ترک به شدت کلافه و ناآرام است. ممکن است با هر اتفاق کوچکی از کوره در برود و شاید از همین رفتار خودش هم کلافه شود. این موضوع یکی دیگر از عوارض ترک این مخدر است.
دردهای غیر طبیعی
ممکن است در روزهای اولیه ترک حشیش، فرد دردهای غیر طبیعی داشته باشد. شاید این دردها مختلف باشند و در نواحی مختلفی از بدن بروز پیدا کنند. وجود این دردهای غیرعادی در دوران ترک، کاملا طبیعی است و جزو عوارض آن به حساب می آید.
میل زیاد به مصرف دوباره حشیش
یکی دیگر از بدترین عوارض ترک مخدر حشیش، میل شدید و وسوسه بالا برای مصرف مجدد آن است. بنابراین فرد باید از لحاظ روانی کاملا درمان شود تا به مصرف مجدد فکر نکند. همچنین به هیچ عنوان فرد نباید در محیط یا شرایطی قرار بگیرد که برای مصرف مجدد حشیش، وسوسه شود.
تعریق بالا
تعریق بالا به خصوص در ناحیه سر و صورت، جزو عوارض ترک حشیش به حساب می آید. این موضوع ممکن است تا دو هفته پس از ترک وجود داشته باشد. به دنبال تعریق شدید ممکن است رنگ پریدگی و تب و لرز نیز وجود داشته باشد. همگی این علائم جزو عوارض شدید ترک مخدر حشیش است.
کابوس دیدن
فردی که قرار است حشیش را ترک کند، با اختلالات زیادی در هنگام خواب مواجه می شود. یکی از این اختلالات کابوس دیدن و دیدن خواب های غیر عادی است. ممکن است به همین علت نتواند به خوبی استراحت کند و دائم در خواب بی قراری کند.
مدت زمان لازم برای ترک حشیش
همانطور که در بخش های قبلی به آن اشاره کردیم، حشیش مخدری است که بیشتر از لحاظ روانی فرد مصرف کننده را درگیر خود می کند. طبیعتا ترک این مخدر، رابطه مستقیمی با بهبود روانی دارد. بنابراین شاید به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
خوب است که در این بازه زمانی، خانواده فرد مصرف کننده نیز برای ترک اعتیاد او را یاری کنند و به نوعی در این امر همکاری داشته باشند. معمولا بیشتر سموم ناشی از مصرف حشیش در بدن، پس از 1 الی 6 روز خارج می شوند. اما از لحاظ روانی یک بازه زمانی 6 هفته ای لازم است تا فرد بتواند وابستگی های روحی روانی اش به حشیش را ترک کند.
با توجه به سن، وضعیت جسمانی، میزان مصرف و مدت مصرف حشیش، ترک آن به زمان های مختلفی نیاز دارد. معمولا حداقل این زمان 1 الی 6 هفته و حداکثر آن 8 الی 10 هفته می باشد. پس از گذشت این زمان، ممکن است عوارض ترک حشیش تا مدت ها در بدن فرد باقی بماند. این موضوع به هیچ وجه نگران کننده نیست چرا که با مرور زمان برطرف می شود.
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که مرحله بعد از ترک، به طبع سخت تر از مرحله ترک حشیش است. چرا که ممکن است فرد مجدد میل به مصرف این مخدر را در سر داشته باشد و در صورت روبرو شدن با ناملایمات زندگی، مجدد به مصرف این مخدر رو بیاورد. بنابراین بهتر است تا هم در دوران ترک حشیش و هم تا مدت ها بعد از آن، روان درمانی وجود داشته باشد تا فرد بتواند برای ترک روانی این مخدر به خودش کمک کند.
سوالات متداول
1- ✔️ راه های ترک حشیش چیست؟
✔️ برای ترک حشیش، باید در ابتدا این موضوع بررسی شود که این مخدر به چه روش هایی استعمال شده است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ عوارض ترک حشیش چیست؟
✔️ همانطور که تاثیر اعتیاد به مواد مخدر زیاد است، ترک اعتیاد نیز عوارضی به همراه داشته که در متن مقاله توضیح داده شده است.
3- ✔️ مدت زمان لازم برای ترک حشیش چه مقدار است؟
✔️ ترک این مخدر، رابطه مستقیمی با بهبود روانی دارد. بنابراین شاید به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز داخل متن شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: سلام بستگی به میزان اعتیاد دارد