یکی از تاسف بارترین آمارهایی که در کشور ما زیاد است، آمار طلاق می باشد. بسیاری از زوجین به دلایل مختلفی از جمله عدم تفاهم، دادخواست طلاق توافقی می دهند. اما در هر حال هر کاری از جمله طلاق باید پروسه قانونی خودش را طی کند به همین علت یک سری جلسات مشاوره در طلاق توافقی در نظر گرفته می شود.
این جلسات با این هدف تشکیل می شوند که تا جایی که ممکن است، سوء تفاهمات بین زوجین برطرف شود و کارشان به جدایی نرسد. موضوع بحث ما، صحبت در خصوص تعداد جلسات مشاوره برای طلاق توافقی و جزئیات آن است.
جلسات مشاوره برای طلاق توافقی چیست
شاید بسیاری از کسانی که با همسر خود اختلاف دارند و می خواهند طلاق بگیرند، گمان کنند که مشاوره برای طلاق توافقی، آنها را به سمت طلاق سوق می دهد. اما در واقع جلسات مشاوره در طلاق توافقی به این منظور برگزار می شود که زن و شوهرها مشکلات بینشان را حل کنند و اگر جدایی آنها به دلیل وجود یک سری سوء تفاهمات است، به کمک مشاور آنها را حل کنند.
در جلسات مشاوره برای طلاق توافقی، مشاور سعی می کند تا صحبت های زن و شوهر را بشنود و با ارائه راهکارهای مناسب، آنها را متوجه اشتباهاتشان کند. در واقع مشاور، به زن و شوهر این اجازه را می دهد که در یک بستر مناسب و به دور از دخالت خانواده ها، با یکدیگر تعامل برقرار کنند تا اگر راهی برای بازگشت آنها به زندگی شان وجود دارد، آن را امتحان کنند. از آنجایی که دادگاه های خانواده در طلاق توافقی، سخت گیری چندانی نمی کنند جلسه های مشاوره طلاق توافقی به این منظور برگزار می شود تا یک فرصت دوباره به زن و مرد داده شود تا بتوانند درست تر تصمیم بگیرند.
مشاور خانواده سعی می کند در این جلسات، مشکلات و مسائل به وجود آمده را موشکافی کند تا به اصل موضوع پی ببرد. سپس زن و مرد را در خصوص سبک زندگی، نحوه رفتار با همسر و... راهنمایی می کند تا آنها را تا جایی که ممکن است از طلاق منصرف کند.
همچنین مشاور خانواده سعی می کند تا تمامی تبعات و آینده بعد از طلاق را پیش روی زوجین تصویر سازی کند تا آنها چندان خوش بینانه به آینده نگاه نکنند و با حقایقی که پیش رو دارند، مواجه شوند. در صورتی که هیچ کدام از زوجین به بازگشت به زندگی مشترک تمایلی نشان ندادند، مشاور آنها را در زمینه مسائل حقوقی و قانونی آگاه می سازد تا طلاق برای آنها کمترین آسیب را به همراه داشته باشد.
لزوم جلسات مشاوره در طلاق توافقی
خوب است تا بدانید طبق آمار، بیش از 80% طلاق ها، در 5 سال اول زندگی صورت می گیرد. شاید تا قبل از این جلسات مشاوره در طلاق توافقی اهمیت چندان زیادی نداشت. اما با افزایش آمار طلاق توافقی، این جلسات به یک اجبار برای زوجین تبدیل شده است تا آنها بتوانند با دیدی واقع بینانه به مقوله طلاق نگاه کنند. آیا میدانید لزوم جلسات مشاوره برای طلاق توافقی چیست؟
زن و شوهر از تصمیمشان مطمئن شوند
یکی از اصلی ترین لزوم تشکیل جلسات مشاوره در طلاق توافقی این است که زن و شوهر از تصمیمشان مطمئن شوند. گاهی اوقات ممکن است لجبازی و خود برتر بینی، باعث ایجاد آتش اختلاف زناشویی شود. همچنین غرور و دخالت خانواده ها هم در این مورد بی تاثیر نیست. زمانی که یک یا چند جلسه مشاوره قبل از طلاق توافقی برگزار شود، زن و شوهر عاقلانه تر به این موضوع نگاه می کنند و ممکن است از طلاق منصرف شوند و یا حتی نسبت به تصمیمشان مصمم تر شوند.
زن و شوهر متوجه اشتباهاتشان شوند
هر خانواده ای حامی فرزند خودش است. زمانی که کارهای اشتباه و لجبازانه زن یا شوهر از جانب خانواده ها حمایت شود، آنها هرگز خود را مقصر نمی دانند و گمان می کنند که طرف مقابلشان باید اصلاح شود. همین حس خود برتر بینی مانع تغییر و اصلاح اخلاق های بد می شود. به همین علت تشکیل جلسات مشاوره در طلاق توافقی به این جهت ضرورت دارد که یک فرد آگاه و دانا بین زن و شوهر قضاوت کند و آنها را متوجه اشتباهاتشان کند.
بررسی و رصد شدت مشکلات و اختلافات توسط مشاور
یکی دیگر از موارد مهمی که ایجاب می کند، زن و شوهر قبل از طلاق توافقی به مشاوره بروند این است که شدت و نوع مشکلاتشان توسط مشاور و روانشناس بررسی شود. این موضوع تا حد بسیار زیادی قابل تشخیص است و در جلسات مشاوره می توان به آن پی برد.
تعداد جلسات مشاوره در طلاق توافقی
در خصوص اینکه زن و شوهری که با یکدیگر اختلاف دارند، به چند جلسه مشاوره در طلاق توافقی نیاز دارند، باید بگوییم تعداد جلسات لازم برای طلاق توافقی به شدت درگیری ها و اختلافات زوجین بستگی دارد. اما عوامل متعددی تعیین کننده تعداد جلسات مشاوره در طلاق توافقی هستند که آنها را بررسی خواهیم کرد.
شدت دعوا و اختلافات بین زوجین
گاهی اوقات اگر شدت دعوا و اختلافات بین زوجین زیاد نباشد، تعداد جلسات مشاوره در طلاق توافقی با 1 جلسه نیز کفایت می کند. در صورتی که زن و شوهر متوجه اشتباهات خودشان شوند و مشاوره تلنگری برای تغییر رفتار آنها شود، نیازی به تکرار جلسات مشاوره در طلاق توافقی نخواهد بود.
شدت احساسات زن و شوهر
بعضی از زن و شوهرهایی که با یکدیگر اختلاف دارند، ممکن است طی جلسه اول مشاوره، درگیر احساساتی همچون خشم، عصبانیت، غرور و... شوند. این احساسات روند جلسات مشاوره را با سختی روبرو می کند. به همین علت ممکن است جلسات مشاوره تا 2 الی 3 جلسه نیز ادامه داشته باشد.
میزان متقاعد شدن و تغییرات زن و شوهر
ممکن است بعضی از زن و شوهرها حتی با اولین جلسه مشاوره کلی در رفتار خود تغییر ایجاد کنند و متقاعد شوند که اشتباهاتی داشته اند. این اتفاق روند جلسات مشاوره را تسهیل می کند و می توان گفت با 2 الی 3 جلسه مشاوره، سوء تفاهمات بین آنها برطرف می شود. اما در صورتی که یکی از طرفین بر اشتباهات خود اصرار داشته باشد، قطعا برای متقاعد کردن وی به جلسات بیشتری نیاز است.
سوالات متداول
1- ✔️ جلسات مشاوره برای طلاق توافقی چیست؟
✔️ در جلسات مشاوره برای طلاق توافقی، مشاور سعی می کند تا صحبت های زن و شوهر را بشنود که رد متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ لزوم جلسات مشاوره در طلاق توافقی چیست؟
✔️ با افزایش آمار طلاق توافقی، این جلسات به یک اجبار برای زوجین تبدیل شده است که در متن مقاله علت آن مطرح شده است.
3- ✔️ تعداد جلسات مشاوره در طلاق توافقی چیست؟
✔️ در خصوص اینکه زن و شوهری که با یکدیگر اختلاف دارند، به چند جلسه مشاوره در طلاق توافقی نیاز دارند بسته به هر زوج در متن مقاله توضیح داده شده است.