به ماه دوم بارداری رسیده اید، در این ماه خیلی از اَشنایان متوجه حاملگی شما می شوند و تبریک می گویند، اما متاسفانه ماه دوم از ماه های سخت بارداری است، ماهی است که شما بیشتر مواقع هوس غذاهایی مثل پاستا با سس تند می کنید و احتمالا حالت تهوع های زیادی به سراغ شما می آید.
در ماه 2 بارداری ویار بیشتر شده و احتمالا از نظر روحی و روانی نیز بیشتر آشفته هستید، اما نگران نباشید زیرا این علائم گذرا بوده و رفع می شود، در این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل ماه دوم بارداری را برای شما شرح دهیم.
وضعیت جنین در ماه دوم بارداری
در دومین ماه بارداری که تقریبا از هفته چهارم یا هفته پنجم بارداری جنین به اندازه یک تمشک بوده و از نظر ظاهری شبیه به یک آدم فضایی است. اما برخی بخش های بدنی وی در حال رشد و بیرون آمدن است، مثل چشم ها، بینی و گوش ها و دهان. این در حالی است که سیستم های مهم بدن مانند اندام های تنفسی و اعصاب به سرعت در حال رشد هستند. مغز کودک نیز به سرعت در حال رشد و جهش است.
تغییر اندازه شکم در بارداری، از ماه 2 معمولا قابل تشخیص است، اما گاهی به دلیل نفخ کردن می باشد. در ماه دوم بارداری رشد اندام های مهمی رخ می دهد. ریه های جنین شما اکنون با لوله های تنفسی به گلو متصل می شوند و مانند ریه ها، قلب هنوز کارهای زیادی برای انجام دارد. قلب کودک در این ماه حدود 105 بار بر دقیقه می زند. کیسه آمنیوتیک در حال حاضر رشد یافته و با مایع آمنیوتیک پر شده است. وظیفه مهم آن محافظت از کوچولوی شما از این لحظه تا زمان تولد است.
علائم ماه دوم بارداری
علائم مادر در بارداری در هر ماه متفاوت از ماه های قبل بوده، اگرچه برخی علائم در ماه های مختلفی دیده می شود. همانطور که ذکر شد این ماه جزو سخت ترنی ماه ها است که در این قسمت مهم ترین علائم و نشانه های دومین ماه بارداری مطرح شده است.
1تهوع صبحگاهی
تهوع و استفراغ های صبحگاهی در ماه دوم معمولا بین هفته چهارم و هفته نهم بارداری رخ می دهد، اگر چه این احساس تهوع در هر زمان از روز می تواند رخ دهد. این مسئله ممکن است به حفظ رژیم غذایی متعادل، دوری از غذاهای چرب و تند و خوردن وعده های غذایی کوچک و مکرر کمک کند. استراحت کنید، هیدراته بمانید و برای آرام کردن معده خود زنجبیل یا چای زنجبیل میل کنید. اگرچه همه مادران باردار حالت تهوع صبحگاهی را تجربه نمی کنند.
2تغییر خلق
اگر کمی بیشتر از حد معمول احساساتی هستید تعجب نکنید. بدن شما در حال افزایش سطح هورمون ها است، که می تواند منجر به تغییرات عجیبی در احساسات شما شود. مود و خلق شما بر اساس احساسات جسمی و روانی تغییر پذیر است، این مسئله باعث استرس بارداری و یا ناراحتی های بی مورد می شود.
3بیزاری از غذا
در ماه دوم بارداری برخی از غذاها یا حتی بوهایی که قبلاً از آن ها لذت می بردید می توانند ناخوشایند به نظر برسند و حتی ممکن است در حال حاضر که باردار هستید حالت تهوع ایجاد کنند. در صورتی که برخی غذاها به طور موقت به دلیل بیزاری از منو خارج شده اند، حتماً با پزشک خود در مورد راه های حفظ رژیم غذایی بارداری سالم صحبت کنید.
4یبوست
یبوست ممکن است ناشی از هورمون پروژسترون باشد که هضم را کند می کند. ویتامین های دوران بارداری شما نیز اگر مقدار زیادی آهن داشته باشند می توانند یبوست همراه بیاورد. هیدراته و تحرک داشتن می تواند کمک کننده باشد.
5خستگی
بارداری انرژی زیادی می خواهد، ، بنابراین احساس فرسودگی یا خواب آلودگی بیش از حد معمول طبیعی است. تا جایی که می توانید استراحت کنید، حتی اگر این به معنی نه گفتن در برخی موارد باشد. رژیم غذایی سالم و ورزش متوسط گاهی اوقات می تواند به شما انرژی کمی بدهد.
تغذیه ماه دوم بارداری
ماه دوم بارداری چی بخوریم؟ سوال رایج بسیاری از خانم های بارداری است. همانطور که می دانید رژیم غذایی در بارداری بسیار پر اهمیت بوده و باید به آن توجه داشت. در این جا بهترین رژیم غذایی برای دومین ماه بارداری شرح داده شده است.
اسید فولیک:
اسید فولیک که بخشی جدایی ناپذیر از رژیم غذایی تا هفته هفتم باردری است ، به منظور تامین ویتامین B عمل می کند. سبزیجات برگ سبز، تخم مرغ، میوه ها، میوه های خشک و آجیل (بادام و گردو)، حبوبات و عدس همه مکمل های غنی طبیعی اسید فولیک برای یک زن باردار هستند.
آهن:
آهن برای تامین خون سالم ضروری است، در هفته اول ماه دوم حاملگی از غذاهای غنی از آهن مانند میوه ها، میوه های خشک، سبزیجاتی مانند اسفناج، شنبلیله و چغندر و مرغ و ماهی استفاده کنید.
کلسیم:
کلسیم یک ماده معدنی مهم به ویژه در ماه دوم بارداری برای یک زن باردار است. برای برآوردن نیاز خود به کلسیم ، می توانید سبزیجاتی مانند شلغم، کلم و سبزیجات برگ دار بخورید زیرا همه آن ها منبع عالی کلسیم هستند.
پروتئین:
مصرف پروتئین از ابتدای بارداری ضروری است، غذاهای طیور مانند مرغ و تخم مرغ ، شیر ، ماهی و عدس پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین می کنند.
باید و نباید های ماه دوم بارداری
هر ماه از بارداری نکات مهم خود را داشته و برخی باید نباید ها برای آن وجود داشته که باید نسبت به آن ها آگاه بود و درست عمل کرد. در این جا برخی از این موارد برای ماه دوم حاملگی مطرح شده است.
اگر هنوز محل به دنیا آوردن کودک را انتخاب نکرده اید، بهتر است که هر چه زودتر برای اطمینان نسبت به آن اقدام کنید.
تا می توانید استراحت کنید.
نوشیدن آب فراوان فراموش نشود.
وقت های ملاقات با پزشک خود را تعیین کنید تا خیالتان راحت باشد.
برای برقراری رابطه جنسی در بارداری حتما با پزشک خود مشورت کنید.
نسبت به علائم هشدار دهنده در دوران بارداری آگاه باشید، تا در صورت مشاهده هر کدام سریع با پزشک خود مشورت کنید.
سوالات متداول
1- ✔️ وضعیت جنین در ماه دوم بارداری چیست؟
✔️ در دومین ماه بارداری که جنین به اندازه یک تمشک بوده و از نظر ظاهری شبیه به یک آدم فضایی است که در متن مقاله مطرح شده است.
2- ✔️ علائم ماه دوم بارداری چیست؟
✔️ علائم مادر در بارداری در هر ماه متفاوت از ماه های قبل بوده که در متن مقاله در مورد ماه دوم توضیح داده شده است.
3- ✔️ تغذیه ماه دوم بارداری چیست؟
✔️ رژیم غذایی در بارداری بسیار پر اهمیت بوده و باید به آن توجه داشت که در متن مقاله در مورد تغذیه ماه دوم مطرح شده است.
پاسخ مشاور: سلام ترجیحا بهتر بود استفاده نشه ولی اگه مدت زمان مصرف دارو کوتاه مدت بوده دچار مشکل خاصی نمی شوید و مصرف این قرص ها در دوران بارداری می تواند بی ضرر باشد نگران نباشید. ولی برای ادامه مصرف این قرص در دوران بارداری تون تنها با نظر پزشک متخصص می تونید این کار رو انجام بدید.
پاسخ مشاور: بله